- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fred23
nagyúr
-
Tetsuo
őstag
válasz
bLaCkDoGoNe #21 üzenetére
Most akkor érted, vagy nem érted? Vannak a törvények, meg van az Apple. Jelenleg a kettő nem kompatibilis ezügyben.
-
válasz
bLaCkDoGoNe #19 üzenetére
Ha nem érted az ügyet, miért ítélkezel?
-
sztanozs
veterán
válasz
bLaCkDoGoNe #21 üzenetére
Az a gondjuk bizonyos piaci szereplőknek, hogy az apple pay integrációért sokkal többet kell (arányaiban) fizeni, mint bármilyen megoldásért androidon, de iOS-en nincs más megoldásra lehetőség. Ez a versenykorlátozás.
-
Razzul
őstag
válasz
-Skylake- #22 üzenetére
Tegyük föl, hogy felépítesz egy kisvárost Dániában. Minden szög, üzlethelyiség, vízvezeték és buszmegálló a te kezed munkája. Te leszel a kisvárosod vezetője, hiszen te húztad fel és a tiéd, ez rendben is van.
Egy nap úgy döntesz, hogy szeretnél kisboltot nyitni, ahol jó drágán árulnád a parizert az ott lakóknak. Mellesleg hozol egy szabályt, hogy innentől kezdve más nem nyithat boltot a városban.
Nos, ezt az EU-ban nem teheted meg, nem mondhatod a nálad lakóknak, hogy csak tőled vehetik a parizert, ha nem tetszik költözzenek máshova. Hiába te építetted a várost, vannak olyan szabályok, amiket ettől függetlenül is be kell tartanod, az ott lakók és más kisboltosok miatt.
-
hakosh
tag
válasz
Nagyon is van koze hozza, mert az Apple EU-s polgaroknak okoz kart (legalabb is ezt vizsgaljak). Jelenleg egy harmadik fel nem tud jobb/olcsobb szolgaltatast nyujtani, mert az Apple nem engedi. Es mivel nincs verseny, annyit kernek erte, amennyit akarnak. A felarat vegul persze a fogyasztok fizetik meg, hiszen a kereskedok beepitik az arakba a koltsegeket. Es emiatt azok is tobbet fizetnek, akik pl keszpenzzel fizetnek.
-
-Skylake-
addikt
Persze, csak az iPhone-ra amúgy csak iOS telepíthető , android meg Win Phone nem. Amint elmagyarázza nekem valaki, hogy a két esetben mi a valódi eltérés , azonnal és szó nélkül elfogadom , hogy tévedtem.
Van egy hardwarem , az iPhone. Én terveztem , én gyártom , minden évben pontosan azt adja a készülék amit én döntök, hogy adhat. Van hozzá egy szoftverem , amit én terveztem , én programoztattam , én gyártom. Én döntöm el milyen funkciókat kaphat , én döntöm el, hogy mit engedek és mit nem. Anno nem engedték a csengőhangnak betenni külsős zenét. Nem akarták , nem engedték. Nem engednek külső forrásból alkalmazást telepíteni , mert nem. iPhone-ra akarsz appot ? AppStore , vagy dobd ki.Magyarázd meg nekem, hogy egy olyan eszköznél aminek minden egyes négyzetmilimétere , a szoftvernek minden egyes bite az én saját találmányom és az egész rendszert a teljesen nullától a kész termékig én építem fel , ott mégis kinek és mi a picsa köze van ahhoz, hogy én mint engedek ? Ha az apple holnap azt mondja, hogy minden 2020.06.18 (holnapi nap) után eladott készüléken kizárólag egyszínű rózsaarany háttérkép lehet , akkor ebbe hogy kötsz bele ? A teljes rendszer az övé, szó nélkül mondhatja , hogy mostantól iPhoneon senki soha nem állíthat be más hátteret , kizárólag rózsaaranyat. Mi a kérdés ?
Ha az apple monopol helyzetben lenne (amiben darabszám alapján egyáltalán nincsen , de még csak elméleti szinten sem) , akkor jogos lenne. Mert akkor kényszerítve lennél. De basszus , hát nem vagy kényszerítve. Ha neked nem tetszik , hogy nem tudsz appot letölteni apkmirror-ról iphonera , márpedig te nem akarsz fizetni , szépen fogod magad oszt van 867 különböző droid telefon 5ezertől 1,2 millió forintig. Mindenkinek ott a választás és még csak nem is olyan kamuválasztás mint a win helyett linux , mert gyakorlatilag az apple exkluzív dolgokon kívül mint icloud meg társai , a droid tökéletesen szinten van az iphonenal , senki nem gondolja azt hogy egy s20+ az egy rakás szar egy i11-hez képest , mert egyértelműen nem. Az egyik a merci , a másik a bmw , más és más autok , de mindkettő prémium , mindkettő kávzi ugyan azt adja csak más köntösbe. Itt ugyan ez van , ha nem tetszik az APPLE pay akkor talán ne APPLE telefont vegyél...
Jó hogy nem majd még baszki jogászok fogják eldönteni , hogy egy tech cuccnak milyen képességei lehetnek meg mik nem... Addig örüljön mindenki ameddig ez többségében mérnökökön múlik , addig lesznek értelmes készülékek. Ha ezeken múlna akkor lenne benne rendszerszintű rainbow téma , nehogy már egy gui kirekesztő legyen a lmbtq társadalommal szemben... Kell ez ? -
Razzul
őstag
válasz
Versenykorlátozás. Az Apple letiltotta a külső fejlesztők NFC-hez való hozzáférését, ezt vizsgálják. Tehát nem az a gond, hogy az Apple NFC fizetést nyújt, hanem hogy másoknak nem ad erre lehetőséget. Az, hogy ezt ki tartja jogellenesnek az másik kérdés.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
-
hakosh
tag
válasz
bLaCkDoGoNe #17 üzenetére
Nem erted a problemat. Androidra barmilyen payment app telepitheto es azt hasznalod, ami neked a legjobb. iOS-en csak az Apple Pay-jel fizethetsz, nincs valasztas. Ez az EU problemaja.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
-Skylake- #16 üzenetére
Akkor helyes volt az első tippem, hogy ezek a rohadt bürokraták annyira nem tudnak magukkal mit kezdeni, hogy gyártani kell valami ügyet a saját fontosságukat hangsúlyozandó.
Ezek szerint a Samsung-ot is elkezdik csuklóztatni a Samsung Pay, valamint a nagy Gét a Google Pay miatt? -
-Skylake-
addikt
válasz
bLaCkDoGoNe #15 üzenetére
2020-ban nem birjak elviselni a munkanelkuli jogaszok, ha valaki a sajat hardware-en a sajat software-e ala fejleszt egy sajat szolgaltatast. Ezen kivul az egvilagon semmi.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Pontosan mi a baj az Apple Pay-jel?
-
btotyi
tag
OK lehet szidni az Apple-t, (nincs iPhoneom!) de amikor androidon mindenféle tákolmánnyal kell küzdeni, hogy működjön az nfc-s fizetés (lásd. simple és 1+ 7T Pro esete) akkor azért elgondolkodik az ember. Valami köztes megoldást kellene kitalálni csak nem tudom mit. Az Apple megoldás gond nélkül müködik az óráin is, androidon ???
-
joey04
titán
Mint a legtöbb eb vizsgálat/büntetés, ez is bullshit.
-
Nagyon helyes büntessék is csak meg őket. Míg almám volt álmodni se lehetet itthon Applepay-ről, mióta dróidot használok(mondjuk a mobil fizetés akkor is ment már a dróidos telókkal) azóta már minden bank is tudja az almás fizetést.
-
Razzul
őstag
"Tap and go" alatt itt gondolom a home gomb kettős koppintására gondolnak, de javítsatok ki ha tévedek. Hasonló funkció Android telefonok esetében elérhető?
-
Oldman2
nagyúr
Ez egy elég kilátástalannak tűnő próbálkozás. Szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Autós topik
- PlayStation 5
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Szólánc.
- Óvodások homokozója
- Formula-1
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Samsung Z Fold 7 / Flip 7 - Bontatlan - 3 év gari
- MacBook Air 15" M2 2023 - 24GB RAM / 512GB SSD - SK bill 100% akku
- Apple Macbook Pro 14" M3 Pro 2023 - 18GB RAM / 512GB SSD - 100% akku - német bill
- LENOVO Legion 5 15ACH6H R5 5600H - 15,6 FHD 165Hz - RTX 3050 Ti - 16GB / 1TB SK bill
- Arcam AVR550 Dirac Live
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- ASUS 18W USB ADAPTER