- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
simonzé
addikt
Hácc.... mi az az SDD?
Nem emlékszem melyik a boot device választó képernyő gombja, tegyük fel hogy az F6. Ha be van dugva egy pendrive, akár bootolható, akár nem, itt akkor is fel kell kínálnia azt is. Ha nem, akkor próbáld áttenni egy másik USB-be, aztán reboot és F6 (már ha F6 egyáltalán).Az igazat megvallva foglamam sincs milyen driverekre lenne szükséged a telepítés elkezdéséhez, de a gép XP drivereit itt egyben megtalálod.
A Google segít.
-
simonzé
addikt
-
COLORBAR
tag
Sziasztok!
Tudna valaki segiteni?
Xp-t szeretnék rátenni pendrive-ról.
A dolog nehezén túlvagyok,pendrive-on az XP-csakhogy nem ismeri fel az sdd-t.
Letöltöttem a drivereket is hozzá egy másik pendrive-ra, Xp-telepitéskor nyomok egy f6-ot,de nemlátja ezt a másik pendriveomat
, viszont késöbb,meg ha továbbot nyomok akkor látja,rá akarja telepiteni az XP-t 
Valaki monnyamármeg hogytegyem rá ezeket a kurva drivereket,hogy rátudjam telepiteni az XP-t please!
-
djdee
tag
Sziasztok!
Én más több mint fél éve nyúzok egy ilyet, viszont van egy visszatérő problémám, amit nem tudok orvosolni.
Azt máshol is olvastam, hogy alapjáraton 800Mhz-en járatja a procit, viszont én folyamatosan szivok azzal, hogy terhelés alatt sem emeli meg, hiába van töltön! Fut egy virusirto, ami alapból 30-50%-ot zabál, mellette egy opera sok kis ablakkal, egy skype megy egykét szarság és 100%-on kegyeg és percek néha mig kiir egy szöveget, amit épp gépelek, mint régen a 486-on...
És egyszerűen sehogy nem jövök rá, hogy tudnám beállitani, hogy ne vegye vissza a sebességet...
HELP PLS!!!!! -
simonzé
addikt
A korábbi kritikámat részben visszavonom. Egy pár nap alatt egészen megszoktam a billentyűzetet, már csak a kis Shift, és a fn+y=í megoldás tűnik rossznak. A venti bekapcsolásával terhelés függvényében beindul, szóval nem szaggat a Youtube sem. A Wifi vételi erőssége kivételes, és szerencsére hamarosan meglesz a saját nagy notim, így feleségem tovább imádhatja a kis kütyüt. Már én sem utálom.

-
simonzé
addikt
Most pont a feleségem NB100-asáról nyomulok, és bevallom, most épp gyűlölöm ezt a kis szart, mert férfi kézzel alig lehet rajta gépelni. minden ötödik billntyűt mellényomom. Félszélességű a jobb shift, az ő ú ű és a backspace, nincs í csak fn váltóval, és félmagas az enter. A billentyűzete fekete alapon kék betűs, kívánom hogy aki ezt kitalálta, az haláláig csak ezt használhassa. Jobb shift helyett mindig a felfelé gombot nyomom meg, így egy nagybeű helyett egy sorral fentebb kezdek írni. SZENVEDÉS!!!! Ha ez nem elég, akkor még annyit, hogy 0 ott van, ahol minden épeszű gépen az F2. Igen, az Escvan az F1 helyén. Nincs középső klikk, aki Firefoxot használ az szenvedni fog.
A feleségem valamiért imádja... érthetetlen.A problémám: A youtube alatt szaggat a gép, szerintem azért, mert az órajele 798MHz. Hogyan lehet az alap 1600ra állítani? SEGíTSÉÉÉÉÉG! A venti bekapcsolása nem segít. Ja és XP van rajta.
Pozitívum: kis méret, rendkyvül jó Wifi, netezésre megfelel. A vásárlás mellet pár érv: 3 év garancia, 61000 Ft-os vételár. Ennyi. Még egyszer nem venném meg.
-
Goldmen75
őstag
Sziasztok!
68.750.- Bruttó!
Ha kell valakinek, nálunk ennyi!

-
Chaser
legenda
-
sgx
tag
sziasztok!
Egy olyan kerdesem lenne h kineztem a Toshiba NB100-10X netbook-ot, amin linux van.
Ez a linux mennyire felhasznalobarat? azt tudom h ez a linux az ubuntu lenne, de teszem azt a kezelofelulete egyszeru? gyorsan betolt a linux? ha vmiert meghal a rendszerem konnyen lehet visszarakni? filmet, zenet ugyanolyan konnyen le tudok vele jatszani mint xp-vel?Ha esetleg szeretnek a kesobbiekben atterni XP-re akkor a gari ugrik? Illetve ha XP-t tennek ra utana a linuxot ujbol visszatehetem? mi az a buktato ami nehezseget okoztat egy linuxos gep xp-sitesen? ertem ezalatt h esetleg vmi linuxos bootparticiot el kel tavolitani vagy hasonlo?
Annyit tudok errol a masinarol h olcso, 2 eves gari, hosszu uzemido...de azt is hallottam negativumkent h konnyen melegedik, a billentyuzet gomjai kicsik, sotetben alig lathatoak rajta a betuk/szamok...ezek az infok megalljak a helyuket? van vkinek ezeken kivul is tapasztalata?
-
Alex123
senior tag
-
Chaser
legenda
Jól behalt a topik

-
Chaser
legenda
Olcsó 6-8 gigás gyors SSD-t olcsón hol lehet kapni? Már ha lehet
Nekem elég lenne akkora is. -
Chaser
legenda
Nagyon jókor jött ez az írás és hasznos
Lehet én is benevezek egyre, pc-t meg leépítem.
Jól értettem sata vinyó van benne? -
Misi1979
őstag
-
Misi1979
őstag
hú, ha jól láttam, xp-vel 79ezerért vihető, talán az EW-nél. A gari úgy működik, hogy megveszed a gépet, kapsz rá alapgaranciát és ha vásárlástól számítva regisztrálod a géped egy adott oldalon, 3 évre bővül a garid. Ez az egyik lehetőség, de van olyan is, hogy már alapból 3 év a garancia, ezt a gép serialja alapján le tudod ellenőrizni.
-
Ukraan
aktív tag
-
Misi1979
őstag
-
Ukraan
aktív tag
Helló!
Szeretnék érdeklődni, hogy működik a kicsike. Én is szeretnék egy netbook-ot, wi-fis netezésre, msn-re, skype-ra, yahoo-ra, néha egy-két sorozatepizód megtekintésére. Nekem az egyik favoritom ez a modell lenne. A fenti igényeket kielégítené? -
GAI
senior tag
Hát mondjuk úgy hogy "kissé" optimista ez a lista
Lehet, hogy ezek a játékok elindulnak, de hogy nagy részük élvezhetetlenül lassú lesz, az biztos. Konkrétan az NFS-ek közül a HP2-t próbáltam, szaggatott mint a fene minimum grafikán és felbontáson. Akkor hogy futna pl egy Carbon ami még egy GF7900-et is megfektet?
Az NFS5 (Porsche) viszont szépen megy. Úgy gondolom, hogy kb 2000-2001- környékéig bezárólag képes ez a gép megmozdítani a játékokat (esetleg néhány kiemelkedően kis gépigényű újabb cím még beleférhet, de masszív 3D igényesek semmiképp).Nade természetesen ez a gép nem játékra való, én se arra vettem, csak a kíváncsiság hajtott

-
Misi1979
őstag
-
törölt tag
mi hogy ki? hogy talán néhány régebbi játék futtatására is alkalmas lehet?
cs 1.6 fear 1 farcry 1 serious sam 2 warcraft 3, starcraft, gta wice és san andreas, cod 1, freedom fighters,fable lc, és még sorolhatnám. youtube-on érdemes rákeresni aspire one-ra tesztelt egy srác játékokat három részen át, aspire one gameing a keresőbe és kidobja. egy csomó klasszikus, régi cím vígan, meglepően gyorsan szalad. persze hála a kis monitornak
-
perempe
veterán
-
perempe
veterán
-
Gergő_
őstag
-
WilliamGhost
tag
Win7 tök egyértelműen jobb, de nálam sokat fagyoskodott még amikor feltettem

Amúgy nagyon jó kis írás, köszi! -
Ulkesh
őstag
XP helyett érdemesebb megpróbálni a Windows 7-et, gyorsabb és jobb az erőforrás kezelése.
-
GAI
senior tag
-
Misi1979
őstag
Speedshop: 69.900.-
..nemrég vettem egy ilyet. Természetesen rögtön ramcserén ill windows-telepítésen esett át a masina, az xp felimádkozása nem volt egyszerű pendrive-ról.. de megoldottam

Tippek, ha nektek sincs kéznél USB-s optikai meghajtó:
-első körben le kell formázni az ubuntu-t, ehhez ajánlom pl a Hiren's bootcd from USB -t.-ha ez megvan, a bios-ban az AHCI beállítást Compatible -módra kell állítani (fejből írom, ha nem pontosan így van a biosban, keress hasonlót)
-jó, ha alapból sp2-es xp-t telepítesz.. sata vinyő-támogatás miatt.
-következő lépésben ugorj ide: Link thx (ak)zsálaB !
-windowsos drivereket itt találsz (célszerű telepítés előtt egyenként lementeni őket az xp-s pendrive-ra): Toshiba nb100 driverek - a termékcsalád -nál a Toshibát kell választani.
Ennyi

-
Gudy
tag
Jó írás, köszi!
Épp egy ilyen vásárlása előtt állok. Nekem is ez a gép maradt fent a rostán. -
GAI
senior tag
-
GAI
senior tag
-
GAI
senior tag
-
^Clown
addikt
-
perempe
veterán
TOSHIBA NB100-10X 73.295 Ft
BUFFALO 2048Mb notebook DDR2 667Mhz 5.834 Ft
TRANSCEND 32GB PATA MLC SSD 2.5" 22.080 Ft
ÖSSZESEN: 101.209 FtIsmertebb webshop árai.
-
Ulkesh
őstag
"egy 12"-os subnoti jobb választás ezeknél."
Amire egy ilyen kis méretű gép kell (netezés, utazás közbeni irodai alkalmazások használata, filmnézés, zenehallgatás stb.) arra ezek a kis jószágok is képesek, cserébe hosszabb ideig lehet velük nélkülözni a konnektort.
A 12"-os subnotik gyorsabbak, de sokkal drágábbak és nem biztos, hogy ennyi ideig elmennek akksiról (az Asus 1000HE 9 órát megy egy töltéssel egy sima 6 cellás akksiról).Ha meg már komolyabb alkalmazások szóba kerülnek, netán játékok, akkor már rég nem a subnoti kategóriában gondolkodik az ember.
-
parandroid
félisten
-
perempe
veterán
-
Prof01
veterán
Jó kis noti, de rájöttem, h inkább egy 12"-os subnoti jobb választás ezeknél.
Az írás jó, köszi!
-
perempe
veterán
Egy képet kérhetnék-e a kijelzőről működés közben? Az 1024x600 nem tudom mire elég.
Az Everest a memóriabővítés előtt mennyit ment? Én Lenovo 3000 N100-ba tettem memóriát, igaz csak +512MB-ot.
-
Ulkesh
őstag
Az akksi így overclock-olva 3 óra 20 percet megy el, alapállapotban 4 óra 20 percet.
-
Ulkesh
őstag
-
GAI
senior tag
-
zdanee
őstag
Anno ez volt a masik jelolt, de akkor meg 80ert vesztegettek. Igy elso ranezesre ugyanaz a billentyuzete, mint a FuSinak, csak az í gomb a FuSi-n a helyimenu gomb helyett van, szerintem csinalj egy billentyuzetkiosztast, ahol az í-t odarakod, kenyelmeseb. Az mondjuk nem vilagos, h a 72eFt-s gep, es a 25eFt-s SSD arabol nem futotta-e volna egy eleve jobban felszerelt gepre (BT pl van?).
-
törölt tag
Nagyon jó teszt!

Én a netbookoban egyedül azt sajnálom leginkább, hogy kicsi a kijelzőük felbontása, szélesség oké, de kevés a sor. 1024x768-cal lenne az igazi.
A DVD-író hiánya ilyen apró gépeknél elnézhető, nem nagyon lehet beléjük szorítani, szerintem. -
hackeeeee
Jómunkásember
Most ez oké, mert mi relatív értünk hozzá.
De ez annak a szemszögéből már nem így látszik, aki nem annyira ért hozzá, és mondjuk azt megtudná csinálni, hogy berakja a telepítőlemezt, de az már lehet bonyolult neki, hogy valami külön eszközt vegyen hozzá. Kifejezetten erre gondoltam 
De, teljes mértékben igazad van

-
parandroid
félisten
"Mondjuk ugye az újratelepítés kicsit macerás lehet, optikai meghajtó hiányában"
Veszel 10e környékén egy külső DVD-írót, ami amúgy is kelleni fog előbb-utóbb, ha optikai meghajtó nélküli géped van. Rádugod egy (két) USB portra, és onnét kezdve mindnent ugyanúgy csinálsz, mintha egy bármilyen más gépen talapítenél operációs rendszert. Mi ebben a macerás?

p
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
GAI
senior tag
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
GAI
senior tag
-
Typhoon47
senior tag
jópofa gép, bár nekem nagyon low-end. jó írás

-
vottokar
senior tag
Korrekt leírás az árához képest igen korrekt gépről. Megkérdezhetem, hogy most milyen windowsal használod?
-
GAI
senior tag
SSD-ből a legolcsóbbat vettem ami épp volt készleten (CSX, 32GB, MLC). Érezhetően gyorsabb, mint a notiwinyó. WinXP-t tettem rá, gyorsabban betölti, mint az asztali gépem
Persze még nincs tele pakolva minden szeméttel. Ami érdekes, hogy ugyebár az SSD-nek hangtalannak kéne lennie, de apró ciripelés azért hallható belőle, pont mintha egy winyó lenne, csak még egy notiwinyónál is sokkal halkabb
Mivel ezen a gépen úgysem szándékozom nagy mennyiségű adatot tárolni, ezért a 32 GB nekem bőven elég. -
hackeeeee
Jómunkásember
Én haveréknál néztem üzletbe pár napja épp, mert akciósan adják, asszem 72k, vagy 76k nem tom pontosan, csak ugye linuxos verzió. Bár netezésre az is jó. Szal első tapicskolásra nekem is tetszett, de kényelem szempontjából nem volt a legjobb, mondjuk biztos meg lehet szokni, csak idő kérdése.
-
^Clown
addikt
Köszönjük a tesztet! Tegnap pont meg tudtam tapogatni egy ilyen kis NB100-ast. Egy MSI Wind-hez hasonlítva sajnos a billentyűzete szokatlanul aprónak tűnt, de ezt leszámítva abszolút korrekt gép, főleg, hogy árban jó 30K differencia van a két masina között.
Ha javasolhatok valamit: az SSD-ről is írhatnál pár szót, hogy mennyire gyors stb., illetve hogy most milyen op.rendszert használsz rajta. Lehet, hogy írtad, csak elkerülte a figyelmem (csak az rémlik, hogy Windows).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Autós topik
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Crimson Desert
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Óra topik
- További aktív témák...
- Erős, !GARANCIÁLIS! Acer Nitro 16 AI gamer laptop! -Ryzen AI 9 365, RTX 5070 8gb, 32gb DDR5, 1tb SSD
- Xreal Beam
- Gigabyte Z170X-Gaming 7 Rev 1.1 / Beszámítás OK!
- Apple MacBook "BlackBook" (2007) - 2,16GHz Core2Duo, 4GB RAM, gyári töltővel (Retro / Projekt gép)
- Realme Realfit F3 ANC aktív zajszűrésű Bluetooth fülhallgató
- GAMER PC! Intel i9-12900KF / RX 7900 XTX / 32GB DDR4 /1TB Gen4 / B760 /1350w Platinum! BeszámítOK
- Sosemhasznált! HP OmniBook 5 Flip i5-1334U 16GB 512GB 14" áthajtós-érintős FHD+ Gar.: 1 év
- iPhone 14 128GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- AKCIÓ! EVGA FTW3 Ultra Gaming RTX 3080Ti 12GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

, viszont késöbb,meg ha továbbot nyomok akkor látja,rá akarja telepiteni az XP-t 

A DVD-író hiánya ilyen apró gépeknél elnézhető, nem nagyon lehet beléjük szorítani, szerintem.