Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• philoxenia

MODERÁTOR

válasz TompapaTM #24 üzenetére

Nálunk volt hidegen sajtolt napraforgóolaj pár évig, a faluban volt olajütő, viszont az meg annyira erősen napraforgóillatú volt, hogy hevíteni kellett főzés előtt.
    Próbálom az olívaolajat is használni, de abból is a hidegen sajtolt, nagyon jellegzetes illatú, ízű. Nekem még az olivák közül a maradékolajak váltak be leginkább.
    Olajból keveset használok, nagyon ritkán eszem olajbansütött dolgokat, főzéshez meg minimális is elég. :)
    A sertészsírt viszont pl. pörkölthöz használva, nehezen emésztem, ezért nem használom.
    Zsírból amúgy is kikerülhetetlenül eszik az ember egy csomót, legalább magamnak nem erőltetem főzéskor.Leginkább kevés füstölt szalonna kiolvasztásával nyerek zsírt főzéshez, az ízek miatt.Sok hús bizonyos ételkészítési módokhoz annyira száraz, hogy nem az igazi, sülteket mindenképp érdemes kicsit zsírosabb húsból készíteni, mert sokkal zamatosabb lesz, a zsír nagy része pedig a süléskor kiolvad belőle, de ez már egy másik topik. :)
    Nem tudom létezik-e olyan topik, amely az egészséges ételkészítési módok közül, az ehetőekkel :D foglalkozik?

Új hozzászólás Aktív témák