- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ha legjobb fantasy kell ,akkor Nyugati utazás
Tobb film is keszult belole termeszetesen , hisz kinaban ez alapmu. -
rlaci10
csendes tag
[link]
Tervben van a fordítás de bármeddig csúszhat. A könyvmolyképzőnek sajnos sokkal többet hoznak a tinilányoknak írt szerelmes regények így a komolyabb könyvek hátul kullognak a kiadási sorban.
A korábbi hozzászólásomban ajánlottam én is de én csak az első kötetet olvastam, még akkor amikor nem volt lefordítva a többi rész és nem annyira követtem a sorozatot. Sajnos azt kell mondanom érdemes megvárni az utolsó rész kiadását ami valószínűleg több év múlva lesz. -
Realradical
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére
Az utsó kettő úgy tűnik, hogy folyamatban van még (The Skull Throne és a The Core)). Mondjuk relatív újak ezek a könyvek is szóval megvan rá az esély, hogy kiadják.
Amúgy kerek egész az összes, mert több szereplő nézőpontjából megy a történet. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Realradical
üzenetére
Az egészet? Nem akarok úgy járni, hogy belekezdek és abbamarad.
-
Realradical
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére
A többségét a könyvekenek amiket mostanában olvastam nem nagyon fordították le. Ez egyértelműen azt jelenti, hogy senkinek nincs a kiadóknál jó ízlése

A démon ciklust viszont lefordították. [link]
Ettől a sorozattól eldobtam az agyam, bátran merem ajánlani. Szerencsére volt lehetőségem a szerzővel dedikáltatni egy példányt az utolsó rész kiadásakor. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Realradical
üzenetére
Az angol nálam egyelőre esélytelen. Filmeket esetleg megnézhetek így, de ott se mondjuk ilyen Ingmar Begman stílusút.
Neki nagyon tetszettek a könyvei, de csak az első kettőt fordították le magyarra sajnos...
-
Realradical
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére
Érdekesnek tűnik, lehet megnézem a mostaniak után. Nemrég találtam rá a litrpg stílusra és most azt váltogatom a Monster Hunter sorozattal.
A Divine Dungeon trilógia az valami egészen brilliáns [link]. Egy nagy Engineergasm az egész

Egyszer kedvet kaptam felvinni amiket olvastam, de aztán egy nap kattogás után feladtam
Itt van egy pár csemege: [link] -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Realradical
üzenetére
A távol-keleti mondavilágon alapuló könyvek mások.
Még nyugati szerzőktől is. -
Realradical
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére
Bán Mór regényei nem rosszak és az tuti visszaadja az eredeti nyelvet

[link]
@yerico
Stanislaw Lemet nézd meg, ha még nem volt meg -
-
lev258
veterán
válasz
philoxenia
üzenetére
Az nincs. És a minőségi fordítást sem lenne könnyű elérni.
Jól elbeszélgetünk a témáról.
-
lev258
veterán
válasz
philoxenia
üzenetére
Értettem, mire gondtoltál.
Bár az eredetit nem olvastam, de a jobb angol változatok teljes mértékben képesek voltak magukkal ragadni, a felemelő vagy épp szomoró pillanatoktól kezdve az őszinte nevetésig.
Inkább azt mondanám, hogy a kulturális különbségek (alapul szolgáló legendák, mítoszok, szokások) miatt lehet kicsit idegen vagy szokatlan helyenként. -
lev258
veterán
válasz
philoxenia
üzenetére
Nem. Kínai, koreai novellák ezek. Viszont több esetben minőségi az angol fordítás (az íróval is tartják a kapcsolatot), lehet támogatni is a fordítókat. Némelyik már Amazon-on is megjelent e-könyv formájában.
-
laceszgamer
addikt
Ha már disztópia szerintem kár kihagyni, igaz a harmadik kötet még csak angolul érhető el.
Justin Cronin: A szabadulás
Justin Cronin: A tizenkettek -
rlaci10
csendes tag
Ajánlott oldal a moly.hu, nem csak könyveket kereshetsz, de véleményeket is olvashatsz róluk, listát is vezethetsz az elolvasott könyvekről és sok hasznos funkciója van még az oldalnak .
A listára ránézve úgy tűnik hogy a young adult, dísztópia, urban fantasy az ami érdekel.
Pár ajánlat:
Cory Doctorow: Kis testvér
Diana Wynne Jones: palota sorozata
Edgar Rice Burroughs: mars könyvei
Ernest Cline: Armada
Ernest Cline: Ready Player One
Marie Lu: Legend – Legenda
Mark Lawrence: Széthullott birodalom
Naomi Novik: Temeraire
Otfried Preußler Krabat a Fekete Malomban
Patrick Rothfuss: A királygyilkos krónikája
Peter V. Brett: Démon-ciklus
Pittacus Lore: Lorieni Krónikák
Rick Riordan: Percy jackson és az olimposziak
Scott Westerfeld: Leviatán
Veronica Roth: A beavatott
Neil Gaiman könyvei -
lev258
veterán
Én mostanság távol-keleti webnovellákat olvasok, angolul. Eltérő világú, mint a nyugati írok könyvei, de némelyik igen jó. Igen sokféle témájú elérhető belőlük, így mindenki megtalálja a maga ízlésének valót.
-
BoB
veterán
Robert Jordan: Wheel of Time sorozat.
-
Egon
nagyúr
+1 David Gemmell könyveire: a drenai saga alap, de szerintem nagyon jól sikerült a Trója sorozat és a Nagy Sándorról szóló Macedónia oroszlánja könyvek is (igazából az összes Gemmell-könyv jó).
A hazai szerzők könyvei sem megvetendők: nagy kedvencem a M.A.G.U.S. világ, főleg Wayne Chapman és Raoul Renier könyvei (utóbbitól a Hitehagyott sorozatot is kár kihagyni, amennyiben picit darkosabb vonal is jöhet).
Esetleg egy próbát megérhet a műfaj hazai meghonosítójának tekinthető Nemes István műveinek olvasása is: a Káosz-könyvek John Caldwell, az Éj-trilógia (és a folytatás: a Hajnal-trilógia) Jeffrey Stone írói álnéven jelent meg. -
smokin
aktív tag
Szia!
Erre is érdemes rá nézni,nagyon jó!
Lőpormágus trilógia -
philoxenia
MODERÁTOR
-
Delerium
senior tag
Douglas Adams - Galaxis útikalauz stopposoknak, Vendéglő a világ végén, Az élet, a világmindenség, meg minden, Viszlát és kösz a halakat, Jobbára ártalmatlan.
Bár nem igazán fantasy, inkább sci-fi, de szerintem kötelező darab. A Galaxis útikalauz stopposoknak részből film is készült amit kissé lehúztak, de ez szinte minden adaptációnál így van, szerintem jó lett, de ízlések és pofonok.
-
Nem is értem, hogy a trónok harca hogyhogy nincs a listában....alapmű.
-
Deske89
csendes tag
Szia!
Személy szerint én tudom ajánlani a Vaják sorozatot, David Gemmell-től a Drenai Saga könyveit, R. A. Salvatore-tól pedig Drizzt történeteit (forgotten realms)
-
kemotox
addikt
KORONGVILÁG KÖNYVEK.
-
1000 places to see before you...
Könyvajánló topik: lehet itt lenne érdemes tippet kérned.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Revolut
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Diablo IV
- Milyen okostelefont vegyek?
- Billentyűzet gondom van
- Autós topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! EVGA FTW3 Ultra Gaming RTX 3080Ti 12GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Dell Precision 7560,15.6" FHD,i7-11850H,32GB DDR4,512GB SSD,RTX A3000 6GB VGA,WIN11
- Samsung Galaxy A70 / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-4GEN I 8GB I 750GB I 15,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest