- Ingyen kellene, de tegnapra
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MárkaLánc
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Használható a Windows 11 aktiválás nélkül hosszú távon?
- Gurulunk, WAZE?!
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dany007
veterán
Szerintem mindez a dolog csak addig magánügy, amíg más életébe nem avatkozik bele.
Senkit nem zavar, hogy 260-nal motorozik, amíg nem az ő autóját vágja vele ketté.... Onnantól már nem magánügy / magánélet.
Az se érdekel ha drogozik / belövi magát vagy hasonló, mindaddig, amíg ezen tevékenysége következtében nem másoktól veszi el a mentő / orvosok drága idejét és energiáját. Ha az illető magántevékenységével vagy annak következményével másokat is felzaklat, lefoglal, foglalkoztat, igénybe vesz stb., akkor az már nem magánügy. Szerintem.[ Szerkesztve ]
-
cucka
addikt
Azért ebből a cikkből rendesen süt az a tipikus kispolgári mentalitás, hogy mindenképp bele kell szólni más emberek magánéletébe, abba, hogy hogyan töltik a szabadidejüket. Ugyanaz a torz gondolatmenet, ami előjön mondjuk a melegek jogaival, vallásokkal vagy a drogpolitikával foglalkozó topikokban - ezeknél is mindig jön pár arc, akinek ugyan semmi köze az egészhez, de ettől még megszabná, hogy a másik ember mit és hogyan csináljon az életében.
-
BITBOYS
addikt
Micsoda buli kerekedett itt az elején
Mint az univerzum, a föld lakossága is egyre jobban széthúz. Sz@runk egymásra.
-
Tidus
addikt
A felsorolt listádon van néhány olyan extrém sport(hobbi) amit azért soroltál fel mert nincs lehetőséged kipróbálni, holott te vagy az us csávó.
Ha jól akarsz élni és ezeket kipróbálni, nem kell olyan messzire menned itt(otthon) is meg van a lehetőség, csak meg kell találni.[ Szerkesztve ]
-
HEATHCLiFF
csendes tag
válasz
parandroid #20 üzenetére
Ott a pont.
Tivus a humoros megfogalmazásért pirospont jár, borzasztó téma, de igen stílusosan, viccesen tálaltad
amaziing
-
Retro11
senior tag
válasz
Foglalt név #79 üzenetére
Ne haragudj, de a saxo az Kit-Car. Én nem láttam még Saxo wrc-t. Nem Xsara-val kevered?
-
7
addikt
válasz
Stalker-2572 #85 üzenetére
"Most mondasz ellent magadnak: az adófizetők pénzét akkor mégsem sajnálod?
Egyébként miért van ilyen rosszmájú?
"
Azon adófizetőket sajnálja, akik a többiek hülyesége miatt kell, hogy fizessenek.
-
Foglalt név
addikt
válasz
Stalker-2572 #89 üzenetére
Jaja. Főleg ha az életben is ilyen provokatív a stílusa, kétlem, hogy unalmas lenne az élete
-
Stalker-2572
veterán
Másik észrevétel: "az extrém sportolók" nem is várnak sajnálatot. Tudják, ha lesérülnek, annak ŐK az okai. Ezért lehet felnézni rájuk. Travis Pastrana pl (FMX többszörös világbajnoka) egy kisebb tucat műtéten van túl, de minden interjúban mosolyog és jókedvű, amikor a sérülésekről kérdezik annyit mond, hogy ez benne van a játékban. (Nincs rózsa tövis nélkül).
Miért jó a hegymászás? Több okon túl a bizonyítás miatt. Szerintem ez még nem a szuper veszélyes kategória. Ő megcsinálta, te nem. Ennyi
All Black...
-
Stalker-2572
veterán
Általánosítani meg nem kéne, nem minden veszélyes, ami extrém.
http://extremsport.lap.hu/
Barlangászat
Floorball
Harcművészetek
Paintball
VizisíAll Black...
-
Stalker-2572
veterán
Minden esetre én remekül szórakozom a balul sikerült extrém-sport baleseteken
Az idiótákon feltétel nélkül röhögök, ha összetörik magukat(
)
aki a saját hülyeségének áldozata, leugrott a tetőről és összetörte magát, elutalt előre egymilliót nigériába, vagy mittomén, azok a leírt cselekmények következményeit kvázi jogosan szenvedik el.
Most mondasz ellent magadnak: az adófizetők pénzét akkor mégsem sajnálod?Egyébként miért van ilyen rosszmájú?
Mellesleg a szájban durván keserű ízt okoz.
Egy biológiai anomália vagyMotorosokat én se értem, manapság be lehet jutni zárt versenypályákra, mndenféle védő cuccot be lehet szereni (a motor ára mellett szinte nem is összegért), akkor meg mi a faxnak kell az utcán egy szál gatyában, forgalomban marhulni...
Jogos, marhulni nem a közutakon kell!!minek kell egy gépből/épületről ezredszerre is leugrani
Ősszel ugrok. Azért mert kíváncsi vagyok és nem fogok meghalni. Nem akarom ezt állandó hobbinak, mert annak én sem látnám értelmét.aki extrém sportol legalábbis tapasztalatom szerint, sokkal jobban képben van a veszélyeket illetően,
Ez így van. Mindenki annyit vállal be amennyit még nem tart veszélyesnek. Extrém sportot is lehet ésszel művelni.mi az értelme, célja annak, h egy 5 literes, v12es 3 tonnás vasdobozzal vitetik a s@ggüket egyesek mondjuk egy 2 literes 1,5 tonnás helyett? nagyobb lesz a farkuk?
Miért szereted az almás pitét? Hol fáj az, hogy valakinek a nagy kocsik tetszenek? Ha mindenki "csak" 2literessel járhatna és hasonlóképpen mindent bekorlátoznának szemét egy unalmas világban élnénkszerintetek vannak az extrém sportolók, akik vagányak, akik élnek, akik a fasza gyerekek, akiknek pezseg az adrenalintól a vérük, és van az összes többi szürke kisegér. Közte nincs semmi?
Ki mivel tud kitünni a tömegből. Te mivel tudsz pl?Én nem tudom, a ti életetekben nincs más izgalom? (...)
Te csak az idegességről beszélsz. Az adrenalinnak kétféle hatása lehet. Kisérletben fogtak 2 pár embert, mindkét párból az egyik embernek beadtak egy adrenalin injekciót (ők nem tudták, hogy mi az) és megkérték a társukat, hogy befolyásolják őket érzelmileg. Akinek a társa "ideges" volt, az ideges lett, akié pedig "izgatott" az szintén fel lett dobva...All Black...
-
törölt tag
válasz
Az mért van, hogy az extrém sportolókkal a hsz-edben csak és kizárólag a címeres idiótákat állítod párhuzamba?
Más: mért kevesebb az az élet, ahol az ember nyugodtabban él? Aki horgászik és szeret sakkozni, az kevésbé él, mint aki extrém sportol? Azt nem értem, hogy mért csak a végletek összehasonlítása megy. Volt szürke kisegér, most példának hozod az életveszélyes előzőket. Így aztán minden összehasonlítás értelmetlen és értelmezhetetlen lesz. Közte nincs semmi?
-
feel good
aktív tag
válasz
hagyjad..
-
Foglalt név
addikt
válasz
#64791808 #78 üzenetére
Ad 1. még mindig nem értem, honnan indult ez az egész, mert én nem látok rokkant extrém sportosok felvonulását sehol, főleg nem olyat, ahol sírnak és koldulnak. Innen kezdve kicsit olyan "én akkor is megmondom a faszaságot" érzésem van.
Egyébként iszonyatosan nem értetted, amit mondtam. Épp arra próbáltam utalni, hogy a "szürke kisegereknek" is van életük és ők is bevállalnak "extrém" dolgokat. S bár lehet, hogy egy Saxo WRC-vel elzárt pályán sokkal látványosabbat lehet autózni, mégsem biztos, hogy veszélyesebb, mint egy olyan előzés, amilyenből a 8-ason végiggurulva kb. 20at látok. De mivel látom itt pontosnak kell lenni, a pálya szélén álló néző is nagyobb biztonságban van, egy biztosított pályán, komoly személyzet felügyelete alatt, olyan pilóták mellett, akik egy 10km-es etapot 10 sec-en belül futnak 3x, mint aki pesten vág át a 3 sávon. Ez extrém és vannak az ostobák, akiknek 3x elmondják, piros táblával tiltják és akkor is a külső ívre állnak. Ettől függetlenül ha maga alá temeti a vas, még nem mondom rá, hogy megérdemelte, ugyanúgy, ahogy a pirosban átfutó öregnek sem ezeket a szavakat vágtam a szeme közé, miközben nyílt sípcsonttöréssel lehoztam a zebráról. De biztos bennem van a hiba...
-
törölt tag
válasz
feel good #74 üzenetére
Ezt én értem. Ökörségnek tartom, de ez csak én vagyok, attól még lehet, hogy nem az, de nem is ez a lényeg itt.
Az első, amit ki akarok hozni az egészből, hogy léteznek köztes utak. Úgy gondolom, hogy attól, hogy valaki nem hegyibiciklizik vagy búvárkodik, vagy nem ugrál ki repülőgépből, még messze nem él lapos életet. Szóval Foglalt Név hsz-ében is és a tiedben is azt látom, hogy szerintetek vannak az extrém sportolók, akik vagányak, akik élnek, akik a fasza gyerekek, akiknek pezseg az adrenalintól a vérük, és van az összes többi szürke kisegér. Közte nincs semmi?
A második, hogy izgalom. Én nem tudom, a ti életetekben nincs más izgalom? Meg tudom-e csinálni ezt a projektet, sikerül-e a marhasült az új recept alapján, egészséges lesz-e a gyerekem, megbasz-e a rendőr a gyorshajtásért, stb. Ezen felül nektek még plusz adrenalin kell? Anyám...
Végül, és ez a lényeg: az egész totyik onnan indult, és ezt magyarázom több hsz óta, hogy "nem tudom sajnálni". Felőlem csináljátok, engem nem zavar, nem sodortok veszélybe, semmi gond nincs vele, és egyébként sincs semmi közöm a szabad időtök eltöltéséhez. Ja, hát véleményem van, már ki is fejtettem, de ez csak az én véleményem. A lényeg, hogy - NEM kívánom senkinek a rosszat, de - ha mégis valami balul sül el, és deréktól lefelé lebénulsz egy eséstől, akkor nincs etikai alapod megsértődni, ha megveregetik a válladat, és annyit mondanak: "hát komám, erre rábasztál, ciki, majd legközelebb megnézed, hol bicajozol... ja várjál, lebénultál, nem lesz legközelebb..." Ez egy eltúlzott, kisarkított példa, de sokszor találkozom azzal, hogy "levált a porckorongom... - hogy történt? - elestem snowboarddal az extrém pályán" És? Mit tudjak erre mondani? Kicsi buksikám, bizony benne van a pakliban, hogy ha az öregisten bajszát baszogatod, akkor odacsap a kezedre.
Szóval azt mondom, hogy aki ezt az életformát űzi, az igenis vállalja fel MINDEN hozadékát ennek.
-
Pala
veterán
Én ezzel a dologgal úgy vagyok, hogy tőlem aztán mindegy, hogy xy mivel nyiffantja ki magát, az a lényeg, hogy bármit is tesz, közben másokat még véletlenül se veszélyeztessen. A belvárosban egykeréken motorozás 120-szal, na az ide tartozik. Az extrém sportokkal semmi bajom, viszont ha valaki KÖZveszélyes mutatvánnyal akar mentális orgazmust produkálni magának, azt bizony zárják be Lipótmezőre egy hónapra.
-
feel good
aktív tag
válasz
#64791808 #72 üzenetére
Van az unalmas, lapos életet élő többség, aki nem vágyik semmilyen izgalomra, jó neki a szürke kisegér szerep..
Hál'istennek ők vannak többen.
Meg vannak néhányan, akik akkor érzik jól magukat, ha kis túlzással a halál képébe röhögnek. Hogy ez kinek mit jelent? Hallottam már azt, hogy ez a szabadság, hallottam azt, hogy ekkor érzik igazán hogy élnek, meg azt is, hogy egyszerűen dolgozik bennük az adrenalin és ez jó.
Tényleg, ez a jó szó. Függőség![ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
feel good #71 üzenetére
Én nem sajnálom, hogy nem értem. Tudod mire való az adrenalin? Előkészíti a testet és az agyat a várható VESZÉLY leküzdésére, fokozza a döntések sebességét, gyorsítja az izmok feszítési sebességét. Mellesleg a szájban durván keserű ízt okoz.
Kevés alkalommal érzem magam szarabbul, mint mikor az adrenalin elönti az agyamat. Persze valaki azt élvezi, ha a pöcsét satuba fogják, vagy a szájába szarnak, tehát nem ez az első és nem is ez az utolsó perverzió
Megjegyzem az állati ösztönlény-szint oszlopos jelensége ez. Ha a győzni akarás, a bizonyítási vágy, a dicsőség iránti igény vagy a győzelemmel szerezhető jutalom hajt, azt értem, de hogy életem kockáztatását az adrenalin miatt... némi párhuzamot vélek felfedezni a drogfüggőséggel.
-
törölt tag
válasz
Foglalt név #69 üzenetére
1., elfogytak az érvek?
2., Több ízben beszéltél királyi többesben, meg utaltál arra, hogy "mindenkinek" megvan itt a véleménye rólam, meg "mindenki" látja, hogy mi a szintem, és hasonlók. Úgy egyébként hol van ez a mindenki? Nem látom a "mindenkinek" az olyan hozzászólásait, hogy "hülyeséget írsz, ezért, ezért, meg ezért", nem látom, hogy valaki leírná, mi a lényege, mi a célja az extrém sportnak, mi motiválja őket, milyen szükségüket elégítik ki ezzel, stb. Nem látok érveket, csak a te üres, semmit mondó, érvtelen lenézésedet. Tévedek?
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Foglalt név #64 üzenetére
Még mindig nem értem a kisbuszost meg a kamionost, ez valami anekdota vagy a topicban volt szó róla? Vagy arra gondolsz, hogy elalszik a kamionos? Vagy mire?
Más: újfent ne vegyük egy kalap alá az extrém sportolókat és az idiótákat. Az idiótákon feltétel nélkül röhögök, ha összetörik magukat, az extrém sportolókon nem hangosan. Mert ha a félmilliós technika vagy a 10 ezer kilométer a lábban mégsem elég egy kicsapódó faág ellen, és meghal a bicajos, akkor ne azt tessék bemondani a tévében, hogy baleset történt, hanem hogy a biciklis veszélybe sodorta magát és meg is döglött.
Irigységgel vegyes félelem? Gyógyszert bevetted?
Szerinted én irigy vagyok arra a bázisugróra, aki leugrik egy 50 emeletes tetejéről, rizikózva, hogy nem biztos, hogy élve kikerül a mókából? Félelem? Milyen félelemről beszélsz? Mondjuk szó ami szó, félek, hogy újabb gyökerek gyógykezelését fizetik az én adómból, de efelett nagyvonalúan eltekintek, ha látom a baleset videóját
Honnan veszed egyébként azt a nyilvánvaló marhaságot, hogy nem lehet bírálni olyat, amit mi magunk nem próbáltunk? Eszerint te vagy drogos gyilkos vagy, vagy nem bírálod a heroinistákat és a gyilkosokat. Ökörség, méghozzá címeres.
Szóval a lényeg: senki nem fél, meg nem irigykedik, a topic azzal a gondolattal indult, hogy nem tudjuk sajnálni azokat, akik a saját hülyeségeik áldozatai. Sajnálni azokat szoktuk, akik nem érdemlik meg azt a negatív esemény(sor)t, amely történt velük. Tehát: aki a saját hülyeségének áldozata, leugrott a tetőről és összetörte magát, elutalt előre egymilliót nigériába, vagy mittomén, azok a leírt cselekmények következményeit kvázi jogosan szenvedik el. Magyarul: úgykellnekedbazmeg.
Végezetül: a világképemet mindenki levonhatja. Legalább kiderül, ki gondolkodik józanul, kivel azonos az értékrendem. Például rólad már tudom, hogy ki kell kerülni téged más topicokban, mert korlátolt vitapartner vagy, az enyémtől lényegesen eltérő értékrenddel. Én csak nyerek rajta.
Van még kérdés?
-
feel good
aktív tag
Aki odaáll a leghalálosabb kanyar szélére, az át akar érezni valamit abból, amiről ez az egész szól.
Ne haragudj, de ennyi erővel ne csináljunk semmit, ami élvezetes, és semmit, ami veszélyes.
Ne vezessünk autót mert nekimegyünk valaminek és az adófizetők pénzéből fognak ápolni. Ne szeretkezzünk, mert abból csak a baj van. Ne menjünk ki a napra, mert bőrrákot kapunk. Ne együnk fagyit, mert megfázik a torkunk. Stb..
Éljünk szépen biztonságos műanyagéletet.[ Szerkesztve ]
-
Foglalt név
addikt
válasz
#64791808 #62 üzenetére
Kisbuszos és kamionos? Tényleg nem érted?
Nem a megfelelő eszközzel, nem a megfelelő helyen, nem a megfelelő időben és nem a megfelelő állapotban csinál olyan dolgot, amivel veszélybe sodorja saját magát és másokat.
Ezzel ellentétben ott áll pl. egy boardos, aki
a megfelelő eszközzel, egy tudatosan kiválasztott nem megfelelő helyen, felkészült állapotban olyan dolgot csinál, amivel veszélybe sodorhatja saját magát.Akkor ki az extrém sportoló szerinted?
Extrémebb az, hogy valaki egy fél milliós technikával a segge alatt és több 10eKm-el a lábában leszambázik egy elzárt hegyoldalon, mint hogy a szakadt 10eFt-os fék nélküli roncshalmazával, legurul a lépcsőn a Batthányi téren, mert lusta vinni a bringáját?
Extrémebb az, hogy valaki 10 éves edzésmúlttal ugrik egy auerbachot a homokozóba a saját örömére, vagy ha valaki hétvégén két cigi között bemelegítés nélkül, megmutatja a haveroknak, hogy akkor is ő a bekem?
Én tudok különbséget tenni, mert belelátok mindkét oldalba, míg ti irigységgel vegyes félelemből ócsároljátok az egyiket. Szerintem egyáltalán nem előnyös tulajdonság, olyat bírálni amit sosem próbáltunk, jó eséllyel önnön korlátoltságunk miatt, amire most próbáljuk a józan ész álcáját ráhúzni. Én is ismerek tériszonyos embert, akinek a 3. emelet is kihívást jelent, mégsem hallottam tőle sosem egyetlen megvető megjegyzést sem, amiért a 17.-re költöztem
Abból a megnyilvánulásból pedig, hogy jót szórakozol egy baleseten azt hiszem mindenki levonhatja a következtetést a világképedet illetően, szóval semmi szükség az én "vádjaimra".
-
Horbal
őstag
Hát nemtom, én is eléggé kocka vagyok, de azért elég sokat bevállalok főleg bringával, igenis lemegyek lépcsőkön, főleg mert nem szeretek cipelni
Viszont az is tény hogy nem DH-zom 1 mert fosok, 2 mert nem alakalmas rá a gép azért mert fosok és nem ilyen gépet építettem. (De azért csodállom ezeket a srácokat)
Motorosokat én se értem, manapság be lehet jutni zárt versenypályákra, mndenféle védő cuccot be lehet szereni (a motor ára mellett szinte nem is összegért), akkor meg mi a faxnak kell az utcán egy szál gatyában, forgalomban marhulni...
Bándzsi - sztem poén és ki is próbálnám
Dezskás/göris - én csodálom őket, kicsit szerintem túl van misztifikálva ez a pofára esés dolog, annyira azért nem sűrűn hullanak ki a fogaik hidd el. Ha több és jobb park lenne Mo-n nem az utcán kéne gyakorolniuk, de ez már más tészta...
Ejtőernyő/siklóernyő/base jump- na ez viszont szvsz oltári baromság mind a három, minek kell egy gépből/épületről ezredszerre is leugrani, mi benne a poén, a vége ua. Siklóernyő, nem egyet ismertem közülük egy se volt normális, és majdnem mindnek volt már balesete, 1xŰ-en keresik a bajt, állítólag nagy flesh lógni néhány zsinóron nekem nem kéne...
Másrészt szvsz aki extrém sportol legalábbis tapasztalatom szerint, sokkal jobban képben van a veszélyeket illetően, ritkán mennek bele felesleges kockázatokba (értsd: többe mint ami kell). A legtöbb olyan trükköt amit pl diszkaverin látsz baromi komoly előkészületek előznek meg, néhány korláton, lépcsőn, ugratón stb átmenni ezeknek a srácoknak kb olyan mint neked felvenni a zoknidat reggel, szal szvsz nem kell őket sajnálni/félteni stb.
Ez egy életforma, amit te nem ismersz (mélyebben én sem), kivülről kritizálod miközben nem tudhatod mit és miért csinálnak az extrém sportolók.
Részemről ennyi
ui..
Hál istennek nem kötelező az extrém sport[ Szerkesztve ]
Balett cipőm nincsen nekem, de ha lesz én fő nem veszem!
-
törölt tag
válasz
Foglalt név #61 üzenetére
A kisbuszusok és a kamionosok hogy jönnek ide? Ez most komoly kérdés, mert egyáltalán nem értem a hasonlóságot.
A másik: vitatkozzak veled? Számodra létezik az extrém sportoló, és mindenki más dagadt, tohonya. Ez neked szint? De nembaj, folytassuk, tehát hétvégente lemegyünk mozogni. Annak a célja a mozgás, a társaság. Kicsit messze van attól, ami az extrém sport célja.
Szóval lényegében pont te "vádolsz" engem szűklátókörűséggel, te, aki számára nincs különbség sportoló, hétvégi sportoló, profi sportoló, extrém sportoló, és tohonya állat között.
-
Foglalt név
addikt
válasz
#64791808 #60 üzenetére
Nem tudom miért hagyjátok ki mondjuk a kisbuszosokat és a kamionosokat
Az is eléggé extrém sport. Igaz ők nem csak a saját életükkel játszanak. Az is igaz, hogyha meglátok egy balesetet, én nem tudok rajta szórakozni, mert kicsit beleképzelem mindig magam a másik helyzetébe.
Egyébként szerintem egy extrém sportoló sem akart meghalni. Le lehet őket nézni, ki lehet őket nevetni, de nem tudom a fikázók többségének hogy esne, ha mikor a dagadt tohonya testét levonszolja hétvégén a haverokkal kosarazni vagy focizni és maga alá fordul a bokája, akkor vagy lesajnáló pillantásokat kapna, vagy simán pofánröhögnék, mert minek teszi ki magát veszélynek? Sansza pedig lehet, hogy nagyobb van rá annak, akinek a sportról a sport szelet jut eszébe, mint pl. egy boardosnak
-
törölt tag
Mit nevezünk extrém sportnak? A bungee jumping nem az, ha a kutyámat lelököm gumikötéllel, ugyanez lesz az eredmény. Az konkrétan balfaszkodás, vajon milyen érzés...
De itt még nincs vége. Nézzük tovább, extrém sport a raftingolás. Hát azt, hogy egy csónaknyi idióta megpróbál leereszkedni egy köztudottan életveszélyes folyóvízen, arra mondaná öreganyám, hogy kísértik az istent. Ha ez sport, akkor amikor felborul a csónak, 2 ember fejjel a sziklához baszódik, a másik kettő megfullad, azt úgy tessék elkönyvelni, hogy most nem jött össze. Ha egy kalap alá vesszük ezt egy kajakozással, merthogy mindkettő sport, ám legyen, de akkor azt, ahogyan 4 ember kifingik, azt úgy tessék értékelni, hogy a francba, megint nincs meg szintidő.
Az extrém sportok lényegi eleme a természet törvényeivel és az önfenntartással való ellenszegülés. Le tudok-e siklani ott snowboard-dal, ahol életveszélyes? Extrém sport a hegymászás. Ha valaki először felmászik a Mount Everestre, azt megértem, felfedezés, tudni kell, mi van ott. De mi a célja a hegymászásnak? Anélkül nem elég férfi valaki? És ha megmásztál egy hegyet? Én meg nem. Na és akkor mi a fene van? A búvárkodás ugyanez. Természeti felfedezés, kíváncsiság, ezt elfogadom. De hogy csak azért tegyem ki magam tudőembóliának, mert odalenn milyen cool...?
Szóval az összes extrém sport a veszély öncelú, nagyképű, tökéletesen felesleges kísértése. Ha ez valakinek az öröm forrása, azt elfogadom - bár a véleményem megvan -, de akkor tessék elfogadni, hogy ha valaki megdöglik 6000 méter magasan egy lavinában, akkor én annyit mondok rá, hogy kár a mentők idejéért, és pech.
Mint írtam, a véleményem megvan. Lásd Maslow-piramis, az egyik legalapvetőbb szükséglet, cél az ember számára a biztonság megteremtése, legyen szó fizikai, szellemi, társadalmi vagy bármilyen értelmezésről. Az extrém sportoló pontosan ennek az ellentétjét tűzte ki célul. Nem kell csodálkozni, ha sikerül elérni. Minden esetre én remekül szórakozom a balul sikerült extrém-sport baleseteken
-
Skót
aktív tag
válasz
parandroid #24 üzenetére
"És azzal is tisztában vagyok, hogy alapvetően minden sport veszélyes, és minden sportban megvan a sérülés veszélye"
Elfeledkeztél a sakkról
"A modell alkatú nők olyanok mint egy rossz rádió: nem lehet rajtuk semmit fogni! Hát tényleg ez kell Nektek?"
-
Stalker-2572
veterán
Extrém sportok addig szépek és tiszteletreméltóak, amíg az élvezhetőségi fokukat nem a veszély emelésével növelik. Magyarán nem attól jó valami ha veszélyes, de attól hogy veszélyes lehet még jó is.
Jobb szembenézni a félelemmel és úrrá lenni rajta, mint megfutamodni tőle.[ Szerkesztve ]
All Black...
-
tiv83us
veterán
En azert meghuznek egy bizonyos hatart az extrem sportok kozott /mint ahogy mar valahol emlitettem/ es az elmebetegseg kozott.
Extrem sport a snowboardozas, az ejtoernyozes, a paintball, a sarkanyrepulo...stb
Elmebetegseg, a base jumping /remelem jol irom, amugy erre gondolok/, a 30 kocsi atugratasa crossmocival, a bika elol rohangalas, a ket 60 emeletes epulet koze kifeszitett kotelen valo egyensulyozas egy nyomorult ruddal, lakott teruleten belul /es persze kivul is/ Colin McRae-t jatszani /beke poraira/, korkodil szajaba fejbetetel, skorpiok kozott alvas, errol meg mar nem is beszelve.
Remelem erezni a kulonbseget.[ Szerkesztve ]
Always Outnumbered, Never Outgunned
-
joey04
titán
válasz
venember83 #39 üzenetére
Én is "kocka" vagyok de én sem értek egyet az iromány nagyobb részével.
-
nike_
addikt
Extrémsporttal nem értek egyet. Az mindenkinek a saját hibája ha esik egyet, mivel Ő csinálta a trükköt, nem más dobta rá a korlátra.. Ezt azért csinálják/csináljuk (én is) mert egyszerűen hajt minket az akarat, hogy megtanuljunk egy szép trükköt, ezzel kitolva a fizikális határainkat.
Én legalábbis így látom.
-
Huma
addikt
-
Verus
senior tag
"Rally versenyekre jar, foleg azert, hogy minnel kozelebbrol lathassa, hogy egy esetlegesen arra szalo egy tonna vas a foldepaszirozza a hulye fejet."
Lehet ezt okosan is. Jópár éve járok ki és még nem lapos a fejem.
Mindenki más sportot űz/kedvel, mindennek megvan a maga veszélye, ettől izgalmas.
Az angyal olyan, mint a gyémánt. Nem lehet csinálni, csak találni. És nincs két egyforma a világon.
-
Huma
addikt
Én veszélyesen élek.
Tegnapelőtt szétesett alattam a szék. Egy ócska faszék. Ültem a gép előtt és egyszer csak 20cm-el lejebb kerültem. Én még szerencsésen megúsztam. Az egyik ismerősömnek beleállt a seggébe az egyik székláb mikor széttörött alatta.Ezenkívül tegnap majdnem elütött egy autó és majdnem pofáraestem a bringámmal mikor belementem egy gödörbe amit nem vettem észre. Még időben sikerült leugranom róla. Az volt a szerencsém, hogy lassan mentem.
Ennyit az extrémsportról. Nélküle is van elég izgalom az életemben.Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.
-
Foglalt név
addikt
válasz
parandroid #43 üzenetére
Ez kétélű fegyver!
Ha kicsit is szemelött tartjuk az egyenlőséget, akkor könnyen kiderülhet, hogy nem ő a felelőtlen, hanem te vagy begyepesedett. Bár a derekánál szűkülő korfánknak köszönhetően egész jó sansszal indulsz
-
Huma
addikt
Azért nem kéne lekockázni mindenkit aki nem ért ezzel egyet és a prohardverre írogat.
Különbözőek vagyunk. Sokan nem tartjuk létfontosságúnak, hogy valami lélegzetelállító mutatvány közben dobjuk fel a pacskert. Én inkább a sok számítógép előtt ülés miatti trombózis által kialakult leszakadt vérrögre voksolok ami agyvérzést okoz.
Amúgy ha izgalmat akarsz sétálgass valami cigánygettóban. Ingyen van és a hatás is garantált.
Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.
-
Chieftec
őstag
válasz
venember83 #39 üzenetére
Haggyad ugyis mind1.. Ha valaki nem eli at akkor hiaba magyarazod nekik..
Errol a kocka beszolasrol az jutott eszembe amikor az infotanarom bejott nagy vigyorral az arcan es azt mondta: Gyerekek!! Rajottem mit szeretek eletemben a legjobban csinalni: PROGRAMOZNI!!!!! Ezzel le is irta magat elottunk es akkor ertettuk meg h miert olyan nehez a felfogasa olyan dolgokkal kapcsolatban ami nem szgep.
Itt is ugyan ez van.. Valaki eli a kis sajat eletet, elmegy melozni, hazamegy gepezik, hetvegen meg talan elmegy moziba.. es nekik ennyi eleg
Ezert is nem tudjuk elmagyarazni egymasnak mit akarunk mert egyik csoport azt kerdezi mi ebben a jo? Megdoglesz benn.. A masik meg azt hogy ez neked az elet?
-
Huma
addikt
Miért gyenyóság az öngyilkosság?
Amíg azt sem tudom mi az élet értelme addig én nem tartom elítélendőnek.
Sok ember sokféleképpen gondolkodik. Te túlteszed rajta magad más nem. De ez tényleg más téma.Én amondó vagyok, hogy aki keresi a bajt az előbb vagy utóbb meg is találja. Felőlem összetörheti magát mert leugrik 30 méterről és nincs ideje kinyílni az ejtőernyőnek. A lényeg az hogy mást ne veszélyeztessen.
Az ejtőernyőzést is kipróbálnám mellesleg. Persze repülőből, szabályos keretek közt.Szóval ésszel.
Aki hülye haljon meg.
Evolúció.Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.
-
venember83
nagyúr
Eh, mire is számíthattam volna, koooooooooooooooockáááááááááááááááááák.
Ha nem érzitek, magyarázni nem lehet. Ez eddig is nyilvánvaló volt. De azért megpróbáltam.
-
tiv83us
veterán
válasz
BlacKSouL #26 üzenetére
Az ongyilkosokat meg total elitelem, mert az aztan a legnagyobb genyosag a foldon. /Nagyon-nagyon-nagyon keves a kivetel, ahol azt mondom ok, tenyleg en sem tudtam volna rajta tultenni magam.../
De ez mas tema.Vannak extrem sportolok es vannak idiota sportolok, aminek a 90%-a ugyis lab/kez/koponyatoressel vegzodik. Extrem sport a snowboard, az ejtoernyozes, a vitorlazas, a falmaszas...stb.
De az, hogy a hulyegyerek gorkorcsolyaval nekifut egy 50m mely lepcsosornak es lehet 5-bol 4x semmi baja nem lesz, de szamara is nyilvanvalo, hogy elobb-utobb otthagy valamit.Peter: LoL
[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
válasz
BlacKSouL #34 üzenetére
Jó összefoglalás.
Vénember: A saját életünk kockáztatásával keresni a határokat dőreség. Az életünket kockáztatni egy néhyán percig tartó adrenalinlöketért számomra nem elfogadható. Nem azokkal az extrém sportolókkal van bajom, mint az ejtőernyősök, vagy a sziklamászók, vagy akár a bungee jumpingosok, akik gondosan ügyelve minden részletre, és minden óvintézkedést készségszinten begyakorolva űzik a hobbijukat. Velük a sport vezsélyeihez képest is ritkán történik baj, épp ezért. Itt azokról a felelőtlen hülyegyerekekről, akik nem érzik át a tetteik súlyát, és szándékosan keresik a veszélyt, mert az milyen menő. Tanfolyamokat végezni, komoly elméleti tudást és háttéranyagot felhalmozni, évekig gyakorolni sokkal kevésbé kúl, mint fogni egy gumis kötelet, és ész nélkül leugrani egy völgyhídról - nem is beszélve a többi példáról. Viszont az előbbi életet menthet. Mindent lehet ésszel csinálni: ejtőernyőzni, bungee jumpingolni, sőt még motoron egykerekezni is. Egyébként egy volt kollégám ejtőernyőzött - miután kis híján bukott motorral, és elgondolkozott, hogy milyen közel is volt a halálhoz, és vajon mennyi idő alatt nyírná ki magát, úgy döntött, ez veszélytelenebb sport, mint közúton motorozni...
Én mindenesetre maradok a feleségemmel és a két gyerekkel itthon - tudnak ők is adrenalinsokkot okozni.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
tiv83us
veterán
válasz
venember83 #23 üzenetére
OMG, hagyjuk...
ps: koszi, megvolt a meal
[ Szerkesztve ]
-
BlacKSouL
addikt
válasz
venember83 #33 üzenetére
"..érzed, hogy rendkívüli módon dobog a szíved.."
ehhez elég ha szerelmes vagyok, és megpillantom Őt
"..érzed mozdulataid súlyát.."
ehhez elég ha épp összecsattintom a gyerekem köldökzsinórján az ollót.
"..átérzed a pillanat teljes egészét.."
ehhez elég ha pl letekintek a kotori fellegvárból a barátaimmal
stb... tehát nem kell az életed vagy egészséged kockáztatni ahhoz hogy átéld ezeket. Szerintem. De persze van aki szerint semminek nem örülhetünk eléggé, nem ismételhetjük elégszer, és nem elég ha nincs benne adrenalin, amit feltétlen a félelem vált ki. de pl egy tériszonyosnak már a 4. emeletről lenézni is a hallállal való kacérkodásnak tűnik.
Viszont ha nem próbálod meg élvezni az élet apróbb pillanatait is, hanem mindig nagyobbat, jobbat, nehezebbet, erősebbet keresel, akkor soha, semmiben nem fogod megtalálni a legnagyobb dolgot, míg mások a legkisebbekben is meglelik azt.Aláírás (nem kötelező megadni)
-
BlacKSouL
addikt
-
tbs
addikt
En sajnalom oket.
-
Johnny
senior tag
válasz
Foglalt név #27 üzenetére
Ugye nem gondolod, hogy bármiben befolyásolja az afrikaiak életét az, hogy bármelyik/összes magyar hogyan is él ?
-
tolts.hu
őstag
Jó az írás, egyet tudok veled érteni.
Viszont sok embernek ezek nélkül uncsi lenne az élet... A média meg nem tudna min csámcsogni.www.tolts.hu - elektromos járművek töltésárai
-
Foglalt név
addikt
válasz
venember83 #25 üzenetére
Ez nem extrém sporolókkal szembeni ítélet. Viccnek sem jó, tehát marad az, hogy ez egy "jól megmondom".
Lehet irigység vagy sima feltűnési viszketeség, végülis halál mindegy, mert a deszkás, a motoros és az ernyős is nemhogy a sajnálatra, de úgy szerintem tiv-re is tesz nagy ívben.Ez engem nem zavar, őt igen. A férfiak 90% ugyanígy cselekszik(tesz a másikra), kivéve, ha az nem egy feszes huszas, meglehetős mellekkel, a nőknél hasonló az arány, annyi különbséggel, hogy a bennük élő rivalizáció miatt ő nem letaperolná, hanem elgáncsolná a büdös rib*ncot
Aztán persze, ha látunk egy árva, rákos, alultáplált niggériait kisfiút, akkor gyorsan próbálunk egyenlíteni a lelkiismeretünkkel és Western Unionon küdünk neki pézt. Utána meg gyorsan elfelejtjük, hogy a világ 50%-a így él, többek között azért, hogy mi tudjunk tespedni a gép elött a csipsszel. Szóval azokat sem kell sajnálni van mindből elég
-
BlacKSouL
addikt
válasz
venember83 #25 üzenetére
Az öngyilkosok tulajdonképp extrém sportolók, akik megtalálták saját határaikat, csak túl nagy lendülettel szaladtak neki?
Azért kergeted a halált, hogy élvezd az életet?Amúgy meg
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
venember83
nagyúr
válasz
parandroid #24 üzenetére
Nem csak kötözködésből írom. Lesüt a bejegyzésről az extrém sportolókkal szembeni ítélet, sőt, ezen sportolók lehülyézése. Ez zavar.
Most írtam egy hosszabb eszemfuttatást, de semmi értelme, szerintetek úgyis idióták azok, akik a saját határaikat keresik. Nem pl. a másokat veszélyeztető motorosokra gondolok.
Ti szeretitek tudatosan élni az életeteket, mások meg érezni akarják az életet. Ennyi.
-
parandroid
félisten
válasz
venember83 #23 üzenetére
Ha baleset ér hétköznapi körülmények között, akkor béna voltál, benne van a pakliban, lehetsz mérges magadra, elszúrtad, de legalább tudod, hogy nem kerested a bajt, csak elbénáztál valamit. Igen, az is csak elbénázik valakit, aki éppen egy 50m magas lépcső korlátján csúszik lefelé görkorival, és ez nem jön össze, az alapvető különbség az, hogy ő keresi is a bajt, és pontosan tudja, hogy mennyivel nagyobb az esély arra, hogy történjen vele valami, mintha a görkorit a kezében lóbálva lesétálna, és ott lent felcsatolná azt.
És azzal is tisztában vagyok, hogy alapvetően minden sport veszélyes, és minden sportban megvan a sérülés veszélye, de az ilyen extrém őrültségeket, amikor valaki csak azért csinál valamit, mert az nagyon veszélyes (és hadd hozzam föl ismét a lakott területen belüli extrém gyorshajtást, de akár azt a hülyeséget is, amit tiv említett, hogy menő dolog rácsapni az elhaladó rally-autó oldalára) egyszerűen az ostobaság kategóriába tudom sorolni.
Mindezt persze nyilván érted te is csak jó móka kötözködni.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
venember83
nagyúr
Akkor, ha neked is eltörik a kezed, mondjuk azért, mert megcsúszol, saját ügyetlenséged miatt, ne menj orvoshoz, roentgenre, stb, mert úgyis nagy a sor, sok a beteg, vannak sokkalta súlyosabb esetek is, ne fecséreld ilyen apróságokra az orvosok drága idejét.
mod: Arról volt szó mész zabálni...
[ Szerkesztve ]
-
tiv83us
veterán
válasz
venember83 #21 üzenetére
Tudtommal a hidrol/hazrol valo ugralas illegalis, tehat azt nem neveznem "extrem sportnak", mint ahogy azt sem, hogy a bikakat teleszurkaljak mindenfele szarokkal, miutan jol felboszitettek.
Aki pedig 50m magas lepcsosorrol korcsolyazgat es pofara esik, az meg nem extrem sport, hanem ostobasag.
Menjen korcsolyazni a tengerpartra, nezze a lanyokat, ne a korlatot koptassa/a friss betont verezze ossze.
Teny, hogy fizetik az adot, csak epp ez az, /ahogy Peter is leirta fent/, hogy igy is korhaz agy hiany van, lenne hasznosabb helye is azoknak az agyaknak, hasznosabb dologra is mehetne az orvos ideje.Always Outnumbered, Never Outgunned
-
venember83
nagyúr
válasz
parandroid #20 üzenetére
Nem tudom sajnálni... - Miért kellene? Nem kérte senki. Mondjuk a s*ggrészegeken és a városban másokat veszélyeztető motorosokon kívül szerintem a többiek abszolút nem elítélhetőek, így akarják élni az életüket. Ha belehalnak, hát így jártak. Azt meg hagyjuk, hogy adófizetők pénze, meg ilyesmi, ő is adófizető, neki is ugyanúgy jár az ellátás. Meglepődnél, ha megismernél pár extrém sportost, nem hülyék, sőt.
-
parandroid
félisten
válasz
venember83 #19 üzenetére
Volt szó kérésről?
Amúgy szerintem mindez a természetes kiválasztódás része, lásd még az aki hülye, haljon meg bekezdést. A bosszantó az, hogy ez az adófizetőknek pénzbe kerül, illetve esetenként ártatlanokat is megölnek vele. Másrészt az a mentőautó lehet hogy valódi vészhelyzethez is jól jönne, ami összevakarja ezeket a hullajelölt egykerekezőket pl.
p
[ Szerkesztve ]
-
venember83
nagyúr
Kérte valaki, hogy sajnáld őket?
-
tiv83us
veterán
Nem az hulye, aki kimegy rallyversenyre, hanem aki odaall a leghalalosabb kanyar szelere, ahol 10 percenkent repkednek a gepjarmuvek.
Az sem hulye, aki ejtoernyozik, vegulis ha katapultani kell pl...En arrol beszeltem, aki toronyhazakrol, hidakrol ugral le, hatha utana osszekell szedni kiskanallal a hulye fejet.
-
ZCoyote
őstag
Én még az egykerekező motoroshoz hozzá írnám, hogy mindezt egy szakadt pamutpolóban és farmer rövidgatyában teszik, nehogy véletlenűl rajtuk maradjon a bőr ha csak egy kicsit borulnak meg.
Romani ite domum.
-
eastsider
nagyúr
Hey skaterek jó embörök őket hagyni
én is már estem nagyokat, de nem azért, h sajnáljanak...
[ Szerkesztve ]
-
Huma
addikt
Azért van különbség a nem hétköznapi és az őrültség között.
Ha feleslegesen kockáztatja az életét veszélyes dolgokban az vagy azt jelenti, hogy adrenalinfüggő vagy pedig, hogy jelentős feltűnési visztekegségben, esetleg alsóbbrendűségi komplexusban szenved. Az a maradék kevés meg aki tényleg meglátott valamit abban a dologban amit csinál, biztos tisztában van mit vállalt.Nem hétköznapi: Pucéran szaladgálni az Andrássy úton.
Őrültség: 100-al egykeréken végighajtani 4 egyenrangú kereszteződésen ahol 30-as tábla van. (láttam ilyet)
Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.
-
Chieftec
őstag
LOL Latom ami hetkoznapitol elter az mar nem okes..
-
törölt tag
Nemtom, én egyetértek az írásban leírtakkal, sőt, még lenne egy-két eset, amit mellé tudnék írni...
-
tiv61us
őstag
en azert tudom sajnalni ha nem sikerul nekik a mutatvany
bar...
en szeretek elni, ezert ritkan dugok fel mergeskigyot es a krokodil helyett az alligatort kedvelem
ugralni mar nem szoktam
meg kificamodna a bokam"maradsz aki voltal, leszel aki vagy"
-
Huma
addikt
Azért én a bungee jumping-ot kipróbálnám. Egyetértek, hogy aki feleslegesen kockáztatja az életét az ne csodálkozzon, de azért én kipróbálnám legalább egyszer, hogy milyen érzés 30 métert zuhanni úgy hogy a végén nem halok meg.
Bár az is lehet, hogy a végén csak a szívrohamot kapott hullám himbálózna kötélen.Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.
-
peterszky
őstag
"Aki nigeriaiaknak penzt kuld Western Unionon elore."
Itthon is már benne van a Vatera szabályzatában, hogy ilyet ne tegyen senkiWhat else you gonna do on a Saturday?
-
joey04
titán
Az 1es 6os 8as bekezdéssel egyetértek de a többivel nem.
-
törölt tag
vagy aki egész nap egy gép előtt ülve, 20 évesen gerincferdüléssel, a fórumokba írkál...
(no offense)
[ Szerkesztve ]
-
Én azt nem tudom sajnálni aki a fizetése jelentős részét
beleönti egy játékgépbe...Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
Új hozzászólás Aktív témák
lo Nemtudok sajnalni semmi olyan barmot /igen, barmot/, aki- Bikakat uszit magara egy voros kendovel, majd miutan...
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- HiMedia lejátszók
- Samsung LCD és LED TV-k
- Napelem
- A 70 milliárd paraméteres DeepSeek R1 LLM-et is lokálisan futtatná az AMD
- Gaming notebook topik
- PR-Telecom
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- ThinkPad T14 Gen1 27% 14" FHD IPS i5-10310U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Asus Rog Gamer Laptop Ryzen 7 3050TI 16gm ram
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 Ultra 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest