Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dany007

veterán

válasz dabadab #53 üzenetére

Úgy érzem pár hsz-szel följebb - igaz közvetve - de megkaptad a választ.
    Nem akarom ismételni Tildy-t. Nekem is van 2 tanár ismerősöm. 80-120 közötti pénzekért dolgoztak. Igaz nem egyetemi tanárok, de diplomás mindegyik. A többit Tildy már részletezte.
    Talán neki hiszel, ha már lassan kinn él egy éve...

És nem, nem töltöttem még heteket nyugat eu-ban. Viszont nem a levegőbe beszélek, nem internetes oldalakról szedem az infot, hanem személyes ismerősöktől, barátok és volt osztálytársaktól. Nem tudom mért lenne kevésbé hiteles az ő beszámolójuk nekem, mint az én saját tapasztalatom. (persze tudom "mindenki hazudik" :U ) Szóval közülük vannak Svédországban, Németországban, Angliában, Írországban, Spanyolországban, és van egy régi barátom aki ingázik 2-3 havonta jár haza. A lényeg, hogy egyikük se diplomás, és igen, mindegyik jóval többet keres, mint itthon egy átlag diplomás.
    Aztán az, hogy a jólét miben nyilvánul meg, azt előbb pontosabban meg kéne határozni. De tény, hogy ők nem nézik a boltban, hogy mi mennyibe kerül! Vagy hogy éppen mennyi marad hónap végére. Sőt, közülük páran még haza is küldenek pénzt, hogy segítsék a családjukat. Szóval nekem ez épp elég jólét lenne (nem diplomás álláshoz képest).

Új hozzászólás Aktív témák