Előre is bocsi, hosszú lesz, szeretem az ilyen paranormális témákat.
Az álom terület szerintem az egyik legfurcsább, és indokolatlanul kiaknázatlan része ezeknek. Sokat olvasgattam hobbi szinten erről, mert több álommal kapcsolatos furcsaság is kísért életemben.
Ha sokat látod manapság a lányt, beszélsz vele, akkor nem feltétlenül hülyeség amit álmodtál. Ha valakivel társalogsz álmodban, akkor két dolog lehetséges:
1, A saját gondolataid kivetülését kapod vissza mástól, kvázi a saját kérdéseidre a saját válaszaidat kapod.
2, A saját tudatalattid racionálisan generálja le a személyt azon ismeretek alapján, amik a rendelkezésére állnak. Ezek alapján ha jól ismered a személyt, akkor képes arra az agyad, hogy álmodban azt a választ kapd bizonyos kérdésekre/helyzetekre, ahogy az illetőtől leginkább várható a jelleme alapján.
Ha az utóbbi történik, az azért keményen hat az ébredés után is. Ilyenkor ugyanis általában olyan viselkedés tanúja vagy, amire nem számítottál, és ezt kényszeresen fel is kell dolgoznod, csak közben nehéz szeparálni, hogy álomból származik. Ilyenek miatt többször volt, hogy olyan lányokhoz/nőkhöz kezdtem vonzódni, akikre addig nem gondoltam úgy, később szinte minden esetben bebizonyosodott, hogy volt alapja az álmaimnak. És nem, nem voltam egy Travolta, másokat is megleptek a kijátszott helyzeteim, nem csak engem.
- Dögös tanárnő
A címből érthető, hogy a legkevesebb részlettel próbálom bemutatni a helyzetet. Bár már nem voltam kiskorú, alig történt valami, és azt is én kezdeményeztem, manapság már a füttyögés is nemi erőszak, így akár bajba is kerülhet(ek). Sokszor jártunk el versenyre, több napra, és többször értem el jó eredményt, amit 1-2 pezsgővel ünnepeltünk. Azon felül hogy csinos volt, nem vonzódtam hozzá, hiszen éreztem egy tanár-diák falat. Egészen addig, míg egy ilyen ünneplés nem ment más útra álmaimban. Onnantól (bár nem volt valós) a történtek után ez a fal ledőlt, mintha tényleg túlléptünk volna ezen. Utána csak az járt a fejemben, hogy ennek egyszer megint meg kell történnie. A következő alkalommal a tekintete mögött teljesen mást láttam, nem a büszkeséget és a verseny miatti örömöt, hanem azokat az eseményeket amit már láttam. Kezdeményeztem, aminek nem mondott nemet, szinte minden úgy történt ahogy megálmodtam, de messzire nem jutottunk, mert tapasztalatlan voltam, nem akartam felsülni.
- A bekapcsolt aggyal alvó barátnőm -
Volt egy barátnőm, aki rendszeresen bekapcsolt aggyal aludt, kvázi úgy viselkedett alvás közben, mint aki hipnózisban van. Rövid alvás után a halk (értsd a leghalkabb beszéd, amire alvó ember még nem ébred fel, de aki figyel rád az simán hallja) kérdésekre elkezdett válaszolni. Nehéz volt nem kihasználni a dolgot, de sose tettem. (Lehet hogy kellett volna, szakítás után derült ki, hogy rendszeresen megcsalt, néha olyan emberrel is, akit a barátomnak hittem.) Egyszer nagyon lázas volt, elaludt és én mellette feküdtem, halkan filmeztem. Pár nappal később újra ment a film a TV-ben, ekkor felkiáltott, hogy egyszer volt egy ilyen álma, majd elmesélte a film történetét (amit ébren nem láthatott azóta).
- Tanulás alvás közben
Gimi alatt nagyon jól tudtam álmomban tanulni. A lényege az volt, hogy memoritert, képletet, szótár részleteket elalvás előtt elolvastam jópárszor, hogy a rövidtávú memóriámban megtartsam. Aztán álmomban tanultam tovább, és ennek köszönhetően teljesen biztos tudásom volt az anyagból ébredés után.
- Elveszett cipő
Általánosban divat volt a tornazsákok eltűnése, főleg a nagyszámú kisebbség miatt. Én mégis kikönyörögtem egy drága szettet, végletekig ígérve, hogy vigyázok rá. Egyszer azonban nem találtam a tornazsákom. Stressz a köbön, otthon szégyelltem elárulni hogy elhagytam, a suliban kis egyeseket kaptunk ha nem volt tornacucc. Mindenütt kerestem, de nem találtam. Azzal feküdtem le, hogy meg kell találnom. Ekkor megálmodtam azt, hogy felkelek, és elhúzom a dísztakarót ami mögött a tornazsákom van. Felpattant egyből a szemem, odamentem, és tényleg ott volt.
Manapság ritkán emlékszem ébredés után az álmaimra, aludni sem alszom olyan jól, mint a régi szép időkben (munka, egyetem, barátnő, lakáskeresés), de amikor sikerül tudatosan álmodnom, olyan mintha egy alternatív valóságba kerülnék. Minden előzményre emlékszem, olyan alap dolgokat mint a repülés természetesen kezelek.