Hirdetés
- GoodSpeed: Haworth Aloha – egy nemcsak szavakban ergonomikus szék
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- ldave: New Game Blitz - 2025
Új hozzászólás Aktív témák
-
simauser
tag
válasz
üzenetére
A fórumot olvasva az enyém is

Sőt, amikor a SOMA reddit oldalát olvastam (hát igen, bejött az a játék
) találtam egy linket egy Materwelonz nevű youtuberhez, aki épp akkor játszogatta végig a SOMA-t (azt is megnéztem, hát igen, kezd mániákus szintet ölteni, ilyet se csináltam még, sose nézek gameplayt hosszabban, pláne nem kommentárral, de meglepően értelmes meglátásai voltak . . . ), és jópár tippet találtam ott is, rengeteg sztori-orientált játékkal. Játszik Witcherrel meg hasonló AAA címekkel is, de nagyon sok walking sim, platformer, meg réteg-sztori dolog van a csatornáján. Oda megyek néha ihletet meríteni. -
simauser
tag
válasz
huskydog17
üzenetére
A SOMA valahol félúton van. Nem olyan elmebeteg bújkálás, mint az Outlast, hanem sokkal lazább, ha figyelsz a szörnyek szabályaira (ami elhangzik, és sulykol is picit), nem jelentenek problémát, legalábbis nem volt akkora félelem-faktor, mint az Outlastban . . . és nincsenek is mindenhol, azt hiszem, minden második szakaszban van 1-1 (gondolom, unalomcsökkentés miatt) de az atmoszféra, a történet, ami ebben a játékban van, eszméletlen.Javaslom, hogy próbáld meg még egyszer, mert már van benne "safe mode", ahol a szörnyek benn vannak, de nem támadnak (nem ölnek meg), ami könnyebbé teszi (az egész történetben 1-2 rész van, amikor az igazán idegölő kerülgetést megoldja). Meg is lehet nézni őket, végigvittem így is, hogy tényleg bejárhassak mindent (összesen vagy 3x nyomtam végig, nekem ez az etalon a mostani évekből), talán jobban állt a szőr a hátamon némelyiktől, mint normál módban
De ízlések és pofonok.Az Ethan Carterrel lehet, hogy teszek még egy próbát. Néha elkapja az embert a hangulat, néha nem, és olyankor nem jön be. A Rapture szerintem gyönyörű, bár a végétől picit húztam a szám én is, mert bár kielégítő volt, de tőlem annyira idegen az az üzenet, amit sugall, a morális konklúzió, hogy csak na. De hogy gyönyörű befejezés volt, az biztos. Eszméletlen az a játék.
Jah, és a Solus Project is jó.
Van egy pár a listámon, ami érdekel: az emíltett The Station, Narcosis, Kholat (a Djatlov-incidens miatt, ami a konteóblogon érdemes elolvasni), Kona, Virginia, Dear Esther, Serena. Van, ami hosszabb, van, ami rövidebb.
Így végigolvasva a címeket (és tudva, hogy mind kb. rétegdolog, és hány van belőlük, és a legtöbbje aránylag új) a "haldokló single fps műfajjal" kapcsolatban a South Park őserdős része jut eszembe, amikor a kígyó (aki a tanárnő szerint jobban fél a gyerekektől, mint ők tőle) megeszi az idegenvezetőt, és Cartman benyögi: na ezt jól megijesztettük

-
simauser
tag
Nekem tetszik, hogy a single fps-eknek lett egy olyan műfaja, amit az olyan embereknek találtak ki, akik kinőtték a "dejólőni, sokanjönnek" mechanikát, de egy-egy jó történetet szívesen "megnéznek". A Starcraftban (ami pont stratégia, de jó sztorival) - mai, felnőtt fejjel - nekem elég fárasztó, hogy egy-egy pályán kb. ugyanazt kell csinálni, kampányonként 10x, 20x, 30x, és akkor szépen feltárul a történet.
Erre tökéletes megoldás a walking simulator, amiket nagyon bírok. Nincs ellenfél (általában), a sztorit a játékos maga fedezi fel, persze megfelelően "megrendezett" körülmények között. Itt nincs kecmec, írni kell, mesélni, nincs sallang, színes tank rózsaszín ágyúcsővel, ami 16x AA mellett eltereli a figyelmet a hiányokról. Dramaturgiailag bizonyára még jobban is oda kell figyelni az ilyen esetekben, mint egy sima játéknál. Firewatch, Gone Home, Everybody's Gone to the Rapture, Tacoma, SOMA (ez picit talán kilóg), - ezek mindegyike jó élményt adott. A következőnek a "The Station"-t néztem ki, az van felírva.
És ezek mind relatíve friss cím, egyik sem régi, és csak azok, amelyket ismerek. Amiket nem, vagy nem jöttek be (Ethan Carter), azokat nem is említve. Nemhogy single, nemhogy fps, de még elég speciális altípusok is, és élnek, virulnak. Szóval . . .
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED monitor topic
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Spórolós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Formula-1
- Építő/felújító topik
- GoodSpeed: Haworth Aloha – egy nemcsak szavakban ergonomikus szék
- Milyen videókártyát?
- Diablo IV
- További aktív témák...
- Sony Playstation Portal + Tok + 5 hó garancia
- Eladó Xbox Series X DOOM The Dark Ages Limited Edition kontroller 1.5 év garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B460 i7 10700 16GB DDR4 1TB SSD RTX 5060 8GB NZXT S340 fehér CM 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman Z1 PLUS Cooler Master 700W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650M R7 8700F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Zalman Z1 PLUS 750W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3676
- Clevo 1060 6GB Mxm 3.1 laptop videó kártya ingyen házhoz szálitással
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max Stílusos erő, Pro kamera rendszerrel! 128GB - 3 hónap gari!
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Samsung Galaxy A80 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

) találtam egy linket egy Materwelonz nevű youtuberhez, aki épp akkor játszogatta végig a SOMA-t (azt is megnéztem, hát igen, kezd mániákus szintet ölteni, ilyet se csináltam még, sose nézek gameplayt hosszabban, pláne nem kommentárral, de meglepően értelmes meglátásai voltak . . . ), és jópár tippet találtam ott is, rengeteg sztori-orientált játékkal. Játszik Witcherrel meg hasonló AAA címekkel is, de nagyon sok walking sim, platformer, meg réteg-sztori dolog van a csatornáján. Oda megyek néha ihletet meríteni.
De ízlések és pofonok.