Hirdetés
- sidi: Samsung Deskmaster 386s/20n
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ricshard444: iPhone 17 Pro Max - Kedves téglám
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: MSI H110M PRO és i3-8350K (coffeetime mod)
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál...
Új hozzászólás Aktív témák
-
*Ropi*
félisten
válasz
pinnacle #4606 üzenetére
A Windows képnézegetőt felejtsd el, mert nem tud színkezelést és mindent túlszaturáltan jelenít meg (tehát teheti a piros foltokat a lányok arcára). Ugyanígy az Irfanview, ami csak a verziójához tartozó plugin pack feltelepítése és a szíkezelésének az engedélyezése + a profil beállítása után mutat helyes színeket, amíg akar (ötletszerűen eldobja magát). A Faststone a legnormálisabb a három közül, mert a v7.x óta színhelyes úgy, hogy nem kell hozzá külön semmit telepíteni, csak bekapcsolni benne a CMS-t és megmutatni neki a monitor profilját.
Írtam, hogy a gradális sávosodás lehet a gyenge kalibrálás eredménye. Most nem azért, de a monitoros topikban leszólt VA panelként is fele ekkora DeltaE max.-ra kalibrálom, mint ennek a gyári értéke (1.36 volt vagy mennyi ha jól emlékszem, az én Delljeimnek meg 0.6).
-
kuyarashi
őstag
válasz
pinnacle #4606 üzenetére
Igen, én is kalibrált monitoron nézem, de ha nem volna kalibrálva, szerintem akkor is látnám. más kérdés, hogy mennyire volna színhelyes a kép. Elég erőteljes pirosakat tud ez a monitor (U2713H), szóval az is elképzelhető, hogy a BenQ ebben az árnyalatban ennyivel gyengébb.
Szerintem a "túlszínezést" nem fogja kimutatni semmilyen szoftver. Maximum, ha egy referencia monitorral hasonlítaná össze az ember. DSe akkor már kalibrálás. Az kihozná a maximumot, illetve tesztábrákat is kapnál a profilozás végén. (Egyébként én általában Photoshop-ban ellenőrzöm a képeket.)
Kb. 2 évvel ezelőtti tesztek és vélemények alapján, úgy tudom, hogy 30" felett már egyik monitor sem homogén. A felső kategóriában sem. Az LCD-k eleve nem a magas uniformitásukról híresek, de 30 col felett már tényleg problémásak. Hacsak nem azóta változott a helyzet.
Szóval vannak nagyon jó monitorok, amelyek jól kalibrálhatóak, de azok sem hibátlanok. Felhasználója válogatja, hogy kit mennyire zavar. Cserébe jó drágák.Mivel több géppel is próbáltad a monitort, a kábel kérdése maradt hátra. Display porttal próbáld! Eddig milyen porttal és kábellel használtad? (Akár a kábel minősége is okozhat többféle problémát.
Egyébként más is írta, hogy sávosodást lát ezen a monitoron.A Philips 98 kandelája elegendő is lehetne, kérdés, hogy miért csak ennyi, illetve az, hogy a legalacsonyabb fényerején - amit tud -, azon milyen a teljesítménye.
A BenQ egyébként 10 bit, feltételezhetően 8 bit + FRC.
Új hozzászólás Aktív témák
- Linux kezdőknek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- VGA kibeszélő offtopik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Ami Kínában OnePlus Pad Pro, az errefelé mégis csak Pad 2 lett
- Kuponkunyeráló
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Philips Evnia Ultrawide Gamer Monitor!34"/3440x1440/Mini LED/1400nit/165hz/G-sync-Freesync/Ambiglow
- AOC Q27G4XF QHD/180HZ/0,5MS/27
- SAMSUNG (LH98QMCEBGCXEN ) 250CM !!! 4K WIFI SMART MONITOR ! AKCIÓ! IGAZI MOZI!!
- Hibátlan Samsung ViewFinity S6 ívelt sokfunkciós monitor eladó
- Dell Alienware AW2725DF QD-OLED Monitor! 27" 2560x1440 / 360Hz / 0.03ms / FreeSync!
- Apple iPhone 17 Pro Deep Blue 120 Hz ProMotion, 8 optikai-minőségű zoom 100% akku ,3 év gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga L13 - i5-10G I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Asus ROG Zephyrus G14 - 14"2.8K OLED 120Hz - Ryzen 9 8945HS - 16GB - 1TB - RTX 4060 -2,5 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest