- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
Új hozzászólás Aktív témák
-
szuper-t
őstag
Köszi ez hasznos cikk volt
-
Stanlee
őstag
Hello!
Ha csak sima megosztás a lényeg, és nem kell semmi extra, akkor szerintem a Huawei is OK lehet (a gépet nem ismerem). Az építkezés után jön majd a megépített gépezet távfelügyelete, ahhoz kellett ez a drágább gép, mivel van protforward, VPN, ill. több Fritz!Box összekapcsolása egy hálózatba (erről majd külön írok, ha működik és használjuk). A távfelügyeletbe németek is részt vesznek, ezért még pozitív a német nyelvű felület, plusz irodában is Fritz!Box van.
A netet a pusztában használjuk, tehát nehezen tudna bárki is 1,5 GByte forgalmat generálni, és akkor sem vágna agyon miket a sebességkorlátozás, mert kb. 60-90 kbit-ről korlátoznának le. Amúgy meg engem is foglalkoztatott ez a kérdés, de aztán az amúgy is ritka jövőbeli használat miatt döntöttem a Telenor-os net mellett.
A készülék ára: itthon 42 e Ft (bruttó) + szállítási költség. Amikor megláttam, égnek állt a hajam. Németországban megvettem (igaz németországi kiszállítással) 100 euro-ért (netto) + 0 euro szállítási és csomagolási költséggel (sajnos nem kaptam meg a beígért 1 csomag gumimacit
)
Valaki említette a kezelőfelület egyszerűségét. A mellékelt tájékoztató alapján szerintem ezt bárki képes beállítani, ha a megfelelő információk birtokában van. Az, hogy a modem ennyire macerássá teszi, nem a Fritz!Box hibája. Linux alatt úgy olvastam, hogy sokan bajlódnak ezzel a modemtípussal, tehát inkább oprendszer alapú a hiba.
Amúgy van egy Netgear-es megosztásunk is. Na az a legnagyobb hibája az egész rendszernek. A megrendelőnk nem akart többet költeni a routerre, és megvette a legolcsóbbat, hogy az majd jó lesz. Persze a gép nem tud portforward-ot, így ott áll az egész távfelügyelet nélkül, az adatok kiolvashatatlanok a datalogger-ből. Havi egyszeri leutazással lementjük az adatokat
.
Üdv,
Stanlee
-
^Clown
addikt
Hasznos írás, hátha más is belefut ebbe a problémába. Az viszont elég szégyen, hogy ennyit kell maszatolni, mire meg lehet osztani a netet... Nesze neked plug&play!
-
club1
veterán
Pannon mobilnetet ilyen célra viszont nem javaslok, mert a kollégák mobilnet használata során előfordulhat, hogy a Pannon által nem preferált forgalom típus/mennyiség becsusszan, így aztán 7 nap után szépen lekorlátozzák a sávszélességet az ÁSZF-jük által ígért 32 kbps-ra. Ez utóbbi érték pedig routolva nem egy élmény (pontosabban nem használható). A másik két szolgáltatónál a korlátozás sávszélessége egységesen 128 kbps. Ez utóbbi sem egy élmény (pláne routolva), de még mindig használhatóbb...
-
idsxsh0
csendes tag
énis most filózok egy hasonló megoldáson, mivel 2-3gép felé kéne osztanom a netet, egyenlőre a Huawei D100 a nyerő (ezt nyomatja a vodafone is), összes huawei modem-el működik és 15e huf, fritz box kicsit drágább ha jól néztem
-
adamka16
őstag
azt hittem először, hogy Ad-hoc-os cikk lesz, de nem
-
devast
addikt
Azt nem tudod véletlenül, hogy ezt a mobilnetet meg lehet-e kapni hűségidő nélkül, meglévő előfizetésem mellé a sim kártyámra, modem nélkül?
-
BloodyEddie
őstag
I miss u Pannon (L)
-
Killing
addikt
Hasznos cucc. Angol felület nincs?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- PlayStation 1 / 2
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Abit is7-e-re passzív nb hűtőt de milyet?
- Spórolós topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Autós topik
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Gamer PC- Rysen 5 3600, Asus Radeon 5700 XT(OC) 8gb VGA,16Gb Hyper x Fury RAM, Coolermaster K500.
- Samsung Z Fold 7 / Flip 7 - Bontatlan - 3 év gari
- MacBook Air 15" M2 2023 - 24GB RAM / 512GB SSD - SK bill 100% akku
- Apple Macbook Pro 14" M3 Pro 2023 - 18GB RAM / 512GB SSD - 100% akku - német bill
- LENOVO Legion 5 15ACH6H R5 5600H - 15,6 FHD 165Hz - RTX 3050 Ti - 16GB / 1TB SK bill
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- Asus ZenBook Duo UX8406 -14" 3K OLED 120Hz Érintő - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - Win11- 3 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!