Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- ricsi99: Mire is jó az utánvét eröltetése használt cucc vásárlása esetén?
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
azbest
félisten
válasz
FoxiestFox #124 üzenetére
A bcm codec-re globálisan hat. Azt hogy mi használja a bcm-et, csak olyan programban tudod állítani, ami codec választásra lehetőséget ad. Túl sokmindent nem lehet állítani. A váltottsorosságot, codec -eket, hogy mit próbáljon dekódolni.
A dts-infó megbízhatóságánál végülis tévedhetek, mert lehet hogy a 15ös kártyával máshogy viselkedik, mint a 12-essel. A 12-est meg csak futólag próbáltam csak.
-
-
azbest
félisten
válasz
FoxiestFox #122 üzenetére
Igen, mpc-hc-ben megjelenik, ha azt használja.
Szerk mpc, mint "media player classic home cinema", nem pedig mcp, mint microsoft certified professional. Máris látszik, hogy IE-t használsz -
Jaja, láttam a bemutatódban egy beállításpanelt, de semmit sem tett fel a driver, amivel el lehetne indítani.
Hol tudok belekukkantani? MCP-HC motyói között?A tray ikon meg be van állítva, hogy rendszerindításkor töltődjön be, de a netes dekódolást akkor sem jelzi, csak a Steam kliensben.
-
azbest
félisten
válasz
FoxiestFox #120 üzenetére
Értelemszerűen egyszerre csak egy lejátszó tudja használni a bcm-et, ha már valami lefoglalja, akkor a többi átvált más alternatívára. Az igaz, ha már használatban van amikor a dts-infót indítod, akkor még nem jelzi azt. Csak olyat érzékel, ami az indítása után akarja használni
Esetleg az is okozhat kavart, ha az egyik lejátszó 32bites a másik meg 64bites. Már annak is örülök, hogy a legfrissebb driver 64bites codecet is telepít.
Egyébként van pár hiányossága a drivernek. Például a bcm vezérlőpanel csak úgy érhető el, ha valami program a bcm codec-et használja és abban lehet filter konfigot előhozni.
-
Nos, szerintem ez a DTS Info nevű kis tray ikon bugzik.
Ha indítok egy FHD Youtube-videót FFox alatt (ez már a rendes, stable FFox, nem a Nightly, mint eddig), az probléma nélkül lejátszódik (Intel VGA alatt vagyok most, de Radeon alatt is ez a helyzet), de ha még ráindítok egy FullHD Blurayrip filmet, akkor az MPC-HC nem tudja inicializálni a Broadcom kártyát, és kifagy a program.
Ha bezárom a Youtube-ot, már elindul a film, és akkor életre kel a Broadcom ikonja is.
Szerintem ez most elfelejtette jelezni, ha böngésző alatt használja valami.
Steam kliensen belül lejátszott videónál pedig mégis életre kel, és jelzi, hogy ő van használatban.Zseniális driver
-
Valószínűleg közrejátszik a dolog, hiszen néhány esetben eltart 2-3 másodpercig, míg a BCM aktivizálja magát, és elkezd képet adni 2-3 másodpercig még szaggatva, aztán folyamatosan.
De pl ott, ahol a BCM is pörög, és a proci is, ott valami nem oké.
Én a böngészők beállításaira gyanakszom, valószínűleg valahol valami be vagy ki van kapcsolva a konfigban, aminek nem kéne úgy lennie.
Valószínűleg az lesz, hogy megszabadulok az Operától, úgyis csak azt szerettem benne, hogy gyorsan indul
A Firefoxot meg próbálom beállítani rendesen.Internet Explorer pl azonnal bepöccinti a BCM-et, és nincs lag sem.
Sőt, amíg nem volt az IE-re rátelepítve a flash, azt hiszem, HTML5 videót használt, azt is gyorsította a BCM gond nélkül.
Viszont IE-re nem találtam Adblockot és noscriptet, márpedig ezek nélkül nem vagyok hajlandó böngészni -
azbest
félisten
válasz
FoxiestFox #117 üzenetére
Az operás bcm szaggatások lehet azért vannak, mert sokáig tart a bcm inicializálása és utólag nem is tér magához. Ha a szaggatás felezett fps, akkor valami más bug, amit a ph tesztvideók egy részével is tapasztaltam. Élő tévé adásnál volt még ez, hogy a 70012-es sehogy sem tudta tartani a szinkront a hanngal, mert még hosszabb az inicializálása mint a 15ösnek és utólag már nem tudta korrigálni az adott program.
-
Igen, azzal.
Vicces dolog egyébként. Régebben pakoltam fel a Radeonhoz registry tweakeket, és bár elvileg nem kéne neki, de van videó, amit kétségkívül gyorsítani látszik.Eddigi tapasztalataim, és jelenlegi állás:
Firefox:
- Vimeo - Radeon: itt az anomália, mert az Ati dekódol Vimeon, a BCM inaktív, és a CPU tétlen. A lejátszás folyamatos.
- Vimeo - Intel: nem piszkálja a BCM-et, helyette az Intel chip akar dekódolni, de beletörik a bicskája valamiért (Intel: 99%, CPU: 50%), lejátszás szaggat (már 720p Vimeo estén is, tehát itt valami gond van egyértelműen)
- Youtube - Radeon: másik anomália: Radeon 3% alatt, BCM inaktív az ikonja szerint, CPU szintén 20% alatt, de a Yt statisztika accelerated rendering-accelerated decodingot jelez, szóval valami dekódol. Hogy mi, az jó kérdés.
- Youtube - Intel: előfordul akadás, de valószínűleg az Intel dekódol, mert a BCM és a CPU nem dolgozik.Opera:
- Vimeo - Radeon: Radeon tétlen, a BCM aktív, a CPU 100%-on, a videó pedig szaggat.
- Vimeo - Intel: Intel 20%, CPU 99%, BCM aktív, lejátszás szaggat (720p is), tehát itt ugyanaz lehet, mint a FFoxban.
- Youtube - Radeon: itt minden oké, a BCM viszi az 1080p-t is, bár teljes képernyőre váltásnál beszaggat-megakad pár másodpercre.
- Youtube - Intel: váltásoknál van lag, de a BCM teszi a dolgát, ugyanaz kb, mint Radeon alatt.Internet Explorer:
- Youtube - Radeon: minden oké, hibátlan, akadásmentes minden váltásnál, és a BCM dekódol.
- Youtube - Intel: a BCM végzi a dolgát, CPU-GPU tétlen.
- Vimeo - Radeon: Radeon 30-50%-on, de a BCM aktív, a CPU 20% alatt, úgyhogy gondolom a BCM dekódol.
Nincs lag, semmi probléma.
- Vimeo - Intel: az Intel chip 90% fölött, a BCM dekódol, a CPU 20% körül. -
azbest
félisten
válasz
FoxiestFox #115 üzenetére
Az IE biztosan mást, az activeX-es telepítős. Az operában nem vagyok biztos, az újabb verziók chrome származékok, de lehet továbbra is azt használja, amit az ff is.
Emlékeim szerint a flash alatt legalább 4000-es sorozatú radeon kell a dxva-hoz, kivétel a chipsetbe integrált 3200-as, szal azzal a bcm kellene hogy dolgozzon. A bcm aktivitálást a tray iconban ülő segédprogival nézed?
-
Létezik, hogy az Opera, FFox, és Internet Explorer más Flasht használ?
Teljesen véletlenszerűen működik a dekódolás az Operában a FFoxban, eddig működött, most épp nem, és akármit tekergetek össze rajtuk, a Vimeo szaggat.
Intel 4500MHD-val, Radeon 3650-nel is, hiába aktív a dekóder, a CPU az egekben van.
Az Internet Explorer viszont röcc nélkül a FullHD Youtube-ot, Vimeo-t, a dekóderen át...Foxnál már volt teljes reinstall, Operánál az about://flags alaphelyzetbe állítása, de egyik sem szuperál jól.
Csak az IE. Arra meg nem nagyon akaródzik váltani...
Fox lenne a lényeg.Ja, a dekóder egy Broadcom BCM970012 BCM70012, a gép egy Thinkpad W500, két váltható VGA-val, a fent láthatókkal.
-
azbest
félisten
A 12-es problémásabb, a 15-össel és a smartdvb progival már folyamatos kép van (c2d proci mellett). De a váltottsorosság mentesítés hiányzik, tehát gyors oldalsó mozgásnál fésűsödik a kép (1080i). Élő adást nézni kevesebb programmal lehet, mint felvett fájlból visszajátszani.
-
Gerasz
aktív tag
Üdv!
Látom van tapasztalatod a témaindító és atom kombinációjában.
Én DVB-T HD adást néznék egy MSI WIND-en (N270). Van esély, hogy a 12-es, esetleg a 15-ös Broadcommal ez sikerüljön? Ahogy említették, a KMPlayerben (és gondolom sok hasonló lejátszóban) van deinterlace szűrő, így helyesen jelenhetne meg a kép. Próbáltál ilyet?Másnak van tapasztalata?
Köszönöm szépen!
-
azbest
félisten
A start menüben van indítópult, oda betéve egy parancsikont a státusz infó progira el kell induljon mindig.
Nem csak az mpchc támogatja. Minden olyan programban működhet, aminek megadható, hogy milyen codec-et használjon. Nem tudom, hogy van-e olyan program, amivel rendszer szinten lehetne megmondani a codec-ek prioritásának sorrendjét.
Sok program lehet, hogy elsőre a dxva támogatást nézi és használja (amit az nvidia tud is, csak kevés a memóriája a hd gyorsításhoz), ezért nem lép tovább a broadcom codec-re magától.
-
tibyke
tag
okeoke, annyi az elorelepes, hogy ujratelepitett 64 bites driverrel (a zipben ugyebar mindketto benne van, es a 64 bitesbol futtattam a setup.exe-t) mar latom mpc-hc-ben, hogy 720p-s lejatszas kozben aktiv jobbra lent az ikon, es a film is mar szinte elvezheto.
amugy azt a kis systray appot minden egyes alkalommal kezzel kell futtatni? mert nekem biza nem jon elo magatol
ezek utan mindjart megnezem, hogy kezi tallozas nelkul is latom-e mpc-hc-ben a codecet.
csak mpc-hc tamogatja ezek szerint?
t
-
azbest
félisten
Biztosan feltelepítetted a drivert? Ha fel lenne telepítve, akkor nem kellene külön dll-t betallózni. A listán minden rendszerbe regisztrált filtert megmutat. Itt a legfrissebb 3.6.9-se verzió [link] a driverből.
A régebbi driverek csak 32 bitesek voltak, az még nem ment 64 bites progikkal. A friss amit linkeltem már elvileg 32 és 64-bites változatot is felteszi. A legtöbb codec egyébként is csak 32 bites, ezért érdemesebb a media player home cinemából is a 32 biteset használni. Nálam 64 bites win 7 fut egyébként az inteles T61-en.
-
LámaZ
addikt
Ne is mondjátok tovább, én részemről feladtam!
A netbookok, notebookok, laptopok meghaltak, béke poraikra!
Ilyen nettopot fogok venni, elvágom a gordiuszi csomót. -
azbest
félisten
megcsináltad a flash beállításánál azt amit mondtam?
media player home cinema,
nézet - beállítások - belső szűrőknél kivenni a jobb oldali blokknál a h264 dxva és h264 ffmpeg mellól a pipát.
nézet - beállítások - külső szűrőkhöz, szűrő hozzáadása, listából a broadcom video decodert kiválasztani. -
tibyke
tag
mar tobb orat szenvedtem vele, kiprobaltam kb 10 videolejatszot, de meg csak az inaktiv statuszt lattam csak, es egyik lejatszoban sem lattam semmi olyat, ahol tudnan engedni/tilteni/force-olni a crystal hd dekodert.
mar kinomban folraktam a legujabb (2013. januari) nvidia performance drivert (mert eddig ODE volt font), de egyelore ez sem javitott a helyzetetn: mind a flash, mind a HD video egyszeruen FOS, szinte elvezhetetlen.
mi lehet a bibi?
t
-
azbest
félisten
Az nvidiának is van hardveres video gyorsítása, dxva kompatibilis elvileg. Valószínűleg a flash is azt használja. Próbálkozhatsz esetleg a flash videón jobb klikk beállítások, hardveres gyorsítás előtt a pipa kivételével. Ez lehet, hogy letiltja a dxva-t, de a broadcom dekódert nem. A broadcom status info progija, amit a driver feltesz kijelzi, hogy mikor használja a gép a kártyát.
Filmenkél olyan lejátszónál, ahol megadható a video codec, ott biztosan menni fog a broadcom. Itt a broadcom video decoder-t kell választani, hogy biztosan a kártyát használja.
-
tibyke
tag
hali,
lenovo t61-be toltam bele egy ilyen kartyat, szepen folment a driver, de akarmit is probalok, nem tudom ravenni, hogy a kartyat hasznalva jatszon le akar HD videot, akar FLASHT. windows 7 hp64 vagyok.
mi lehet a csel? mit rontok el, vagy mit hagyok ki?
nvidia quadro nvs140m-em van.
koszi
t
-
LámaZ
addikt
Csak egy gondolat, ha valaki még erre jár:
Olyan ötletem támadt, hogy egyes notikat a videovezérlő chip firmwarének frissítésével lehetne alkalmasabbá tenni Full HD videók lejátszására.
Nekem Mobile Intel 945 Express Chipset Family van, és igazából az 1920x1080-as videók a notebook képernyőjén jól mennek. a gond akkor van, amikor kikapcsolom a notebook képernyőjét, és a videót egy 23"-os külső Full HD-s monitoron nézem. -
azbest
félisten
Ha még nem írtam, akkor linux alá útmutató a driver telepítéshez:
http://code.google.com/p/indicator-crystalhd/wiki/CrystalHDHowTo
A firmware fájlokat se felejtsük el a /lib/firmware -be másolni. Az ubuntus beépített driver nem igazán működött, míg ezzel sikerült gyorsítással lejátszani videókat az ubi 12.04-en. A bcm70012-vel próbáltam ki a beépített Totem playerrel.VLC-ből a 2.1 fogja alapból támogatni, még forrásból lehet feltenni ha azzal szeretnénk használni.
-
azbest
félisten
Egy linuxos okosság, ami visszajelzi a kártya használatát:
http://code.google.com/p/indicator-crystalhd/Egyébként ubuntu 12.04-ben eleve tartalmazza a drivert, csak telepíteni kell.
apt-cache search crystalhd
kilistázza a csomagokat amiket fel kell tenni. Bár a grafikus szoftverközpontban rákeresve is kilistázza. -
azbest
félisten
Az előző kommenttel kapcsolatos fejlemény:
a régebbi intel gpu-khoz ellérhetővé vált újabb driver:
945, G35, GM965, Q965, 946, G33/31, Q35, Q33 [link]A driver a windows 8 részeként jelent meg, de telepíthető Windows 7 alá is (és valószínűnek tartom a Vista kompatibilitást is).
Letöltési linkek (Windows update direkt link):
8.15.10.2548 (04-Oct-11) 64bit: [link]
8.15.10.2548 (04-Oct-11) 32bit: [link]Talán a legfontosabb újdonsága, hogy kompatibilis a Flash 11 hardveres módjával azoknál a gpu-knál, ahol elérhető a pixel shader 2.0 támogatás, pl: X3100.
(A korábbi drivereket nemrég feketelistára tette a koruk miatt az adobe).Telepítés: a cab fájl kicsomagolása után az eszközkezelő driverfrissítés részével.
-
azbest
félisten
Ja igen, a skálázást a proci vagy a videokártya végzi, nem a bcm. A bcm a dekódolást csinálja.
Nekem is van T61-es, de csak intel X3100-zal. Flash 11 alatt feketelistára tette az adobe a régebbi (nem HD) intel gpu-kat, így mindig szoftveres a skálázás, de ettől még mindig a bcm végzi a dekódolást. Most flash 10.3-ra váltottam vissza mert youtube-on sok videónál rossz minőséget adott a szoftveres skálázás.
-
YumeD
tag
3.5.0-val is ezt csinálta...
Amugy mint irtam, 10.3 meg legujabb beta2-es sel beveszi(bezoldul a dts ikon, meg a diagtool is mutatja) csak a megjelenitessel vannak problemak(amig nincs fullscreenben a video, addig ahogy elnezem a procit hasznalja skalazasra...)
szerk. amugy kb semmit nem er az nvidias gyorsitas(16 db sp), amig fel nem huzom 680Mhz korulire,addig akad mint a disznó, és még utánna is jobb a bcmé) -
azbest
félisten
Van egy tálcára kiülő progi, DTS_Info.exe: ez mutatja hogy mikor van használatban a kártya.
Nálad viszont nvidia gpu van, ami elvileg maga is hardveresen gyorsítaná a dekódolást. Lehet, hogy nem is a bcm végzi ezt nálad hanem a quadro.
Ja igen, tudom már.
A böngészők 32 bitesek a 64bites win alatt is.
Ha legfrisebb bcm drivert (3.6.9 ) használod, és az x64-est tetted fel, az bizony kifelejti a telepítésből a 32bites fájlok felmásolását.A korábbiak 3.5-ig bezárólag csak 32 bites programokat támogattak, ezért ott csak 32 bitest rakott fel a driver. A legújabb 64bitest is támogat... pontosabban mivel elfelejtették felmásoltatni a 32-es fájlokat a program files x86-ba, ezért csak 64bites programokat támogat. Pár hozzászólással ez előtt írtam, hogy mely fájlokat hová kell másolni, hogy menjen 32 bites programokkal is a gyorsítás az új driverrel. [link]
-
YumeD
tag
Furcsa viselkedik vele a FlashPlayer.
10.3 & 11.2b2 -> Accel video decoding, sw video rendering (30-40% procc, t7300, thinkpad t61, nvidia quadro nvs 140). Fullscreenben "észhez tér" accel lesz a video render is es 5% körüli a procterhelés.
11.x aktuális verzió -> accel video decoding egyeltalan nem veszi be hogy itt bizony van egy bcm70015, diagtoolban sem látszik hogy történne valami.
Jah, Win7 x64, legfrissebb driverek, aero kapcsolgatas/letiltas ki/be mar megvolt, nvidia drivercserebere is. Ötletek / nállatok is ezt csinálja esetleg worksforme[tm]? -
azbest
félisten
Ha hardveresen végzi a dekódolást, utána nem tudom hogy működnek -e rajta a filterek. Esetleg megpróbálom, hátha jó lesz.
Persze az nem baj, hogy a hardver jobbat is tud, mint amilyen a videó. Akkor van probléma, ha a videó komolyabb fajta tömörítést használ, mint amit a kártya támogat (olyankor vagy problémás a lejátszás, vagy egyszerűen le is passzolja és szoftveresen próbálja mással lejátszatni a program)
-
balnan
csendes tag
Mint mondtam nem értek ezekhez, de
A videofile-om paraméterei MPlayer szerint: Video #1 ID : 1 Format : AVC Format/Info : Advanced Video Codec Format profile : Baseline@L4.1
A BCM970015 pedig a leírás szerint ezt támogatja: H.264/AVC High Profile@Level 4.2 up to 40 Mbps
A két format profile nem azonos. Lehet, hogy utóbbi felülről kompatibilis?
-
balnan
csendes tag
Nagyon köszönöm. Az interlace probléma zavaró, mert nem is értek hozzá. Ugyanakkor sok DVB-T felvételem van, nem a netbookon nézném, de néha belepillantanék a 2TB diszkembe és ahhoz jó lenne. Azt olvastam a KMPlayer is jól megy a kártyával. Nosza letöltöttem a legújabat (KMPlayer_EN_3.0.0.1442.exe) Abban vannak mindenféle beállítások, pl ez is ami a képen látható és itt interlaceről beszélnek. Nem segítene itt valamilyen beállítás? (Most látom ideiglenesen nem lehet képet feltölteni). Akkor csak igy: Beállítások, Video feldolgozás, video leképezés.
-
balnan
csendes tag
-
azbest
félisten
A bcm70012 egy rövid próba erejéig járt egy atomos netbookban. Ez a régebbi változata a kártyának és kevésbé ajánlott, mert válogatósabb, hogy mit játszik le jól. Persze amennyivel olcsóbb a bcm70015-nél, akár beleférhet némi kompromisszum. A 720p videókat szépen vitte, de 1080p többsége sem kell, hogy probléma legyen. Az újabb bcm70015 jobb választás, a flash videóknál is sokkal jobban helyt áll (flash 10.3 ajánlott, mert a 11-nél tiltólistára tették a régi inteles vga-kat és csúnya vele a kép).
A dvb-t váltottsoros, a kártya sajnos még mindig nem csinál deinterlace-t, így gyors mozgásnál fésűs hatás látható a képen. Jelenleg a minőség rontásával (csak a páros sorok megjelenítése) lehet ezt kiküszöbölni. A fórumban írtuk hogy milyen registry kulccsal lehet kikapcsolni, hogy a bcm70015 lekonvertáljaa videókat 720p-re, mert váltottsoros videóknál nagyon csúnya eredményt adott enélkül. Progresszív videóknál ilyen probléma nincs. A kamera mp4 formátumát nem tudom kezelné -e, ha egy minta fájlt feltöltöl valahová, akkor kipróbálhatom.
Nem tudom, hogy az az eee pc hogyan kezeli a slotokat, legrosszabb esetben módosított biost kell keresni hozzá, ha korlátozzák a használhatóságát. A második pcie slot nem mindig teljes értékű, van hogy csak usb lábak vannak bekötve, így csak mobilnet kártyához jó. Ennek utána kell nézni. Ha normál slotok, akkor mindegy melyikben van.
Ha a drivere fel van telepítve, akkor minden program tudja használni ami külső codec-eket is tud kezelni. Xp-ből szerintem legalább sp2 kellhet.
-
balnan
csendes tag
Nagyon tetszett a cikk. Emlited "Később talán kiegészül az írás egy alap 1.6-os atomos netbook teszttel is".
Az érdekelne, mert nekem egy Aus EEE PC901 be kellene, melyen saját MP4 (1080p) kamera (Oly SZM-30) felvételeim és hazai mindig TV DVB-T felvételek (Alcor HD-500) visszanézésére (nem felvételére) használnám.Az EEE PC901-ben 2db SSD van mini PCIe slotokban (egyikben 3x5cm 4GB SLC, másikban 3x7cm 16GB MLC), melyeket secondary Master és secondary Slave ként ismer fel a legújabb BIOS.
A 3x5 cm-es (belső) cseréhez teljesen szét kell szedni a gépet, a 3x7cm-est (külsőt) könnyen, hátlap levétellel lehet cserélni.
Most vettem hozzá egy 3x5cm-es 16GB os gyors MLC SSD-t mert a régi MLC eleve lassú volt és most tovább lassúlt XP alatt.
Ezt betenném a belső SSD helyére, arra tenném az XP-t és a lejátszó szoftvert
(temp fileokként 500MB -os RAMDISK-et használva a 2GB RAM-ból, az SSD írásokat kímélendő)
Az új SSD-m SATA, és Primary MAsterként ismeri a BIOS a külső slotba téve is.Kérdéseim:
1. Legújabb EEE 901 BIOS (2103) felismeri e BCM70015 -et?
2. Lényeges e melyik slotba teszem a BCM70015 -et? Toldó nélkül a belsőbe, azzal a külsőbe megy ha jól látom.
3. MediaPlayer Classic v Home Cinema (Klite codecPack) is jó hozzá azt írják a Drivernél a gyártók. Tényleg kezeli a BCM70015-t? Kijelzi DTS_info.exe?
4. Lehet e állítani, hogy hol legyen a TEMP file a video lejátszóknál (SPLASH Pro, MediaPlayer Classic) és ha igen mekkora méretűt érdemes levenni RAMDISK-nek a 2GB RAM-ból?
5. Melyik SP kell az XP-hez? Cikkedből látom (és gyártó is írja), hogy a BCM 3.5.0 driver jó XP-hez is. Vagy azt a Lejátszó szoftver (SPLASH Pro) igénye mondja meg? -
azbest
félisten
Na hogy még többet kelljen buherálni, 64 bites rendszerena 64 és 32 bites codec beállításait külön kezeli, mindkét helyen be kell írni az 180p mód engedélyezéséhez a kulcsot: [link]
Tehát az új driverrel így fogja 32 és 64 bites programban is a maximumot hozni a bcm70015.
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Broadcom\MediaPC\CrystalHD]
"NSDecoderSettingsInterlaceMode"=dword:00000000
"DilScalingDisable"=dword:00000001[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Broadcom\MediaPC\CrystalHD]
"DilScalingDisable"=dword:00000001Ez nem igazán érinti a bcm70012-öt mert az nem csinál 720p-re konvertálós trükköt, cserébe néhány videó fele fps-sel megy amit egyébként tudhatna dekódolni (a bcm70015 tudja is).
-
azbest
félisten
Na úgy tűnik, hogy a telepítő lefelejtette a 64 bites telepítéskor a 32 bitres fájlokat, de ezt könnyen pótolhatjuk:
A kicsomagolt driverből ennek a tartalmát
CrystalHD_3.6.9.64\program files\Broadcom\Broadcom CrystalHD Decoder
másoljuk ide:
C:\Program Files (x86)\Broadcom\Broadcom CrystalHD Decoder
Így már x64 és x86 programok alatt is ok a gyorsítás.A 64bites codec azért érdekes, mert így például media center is tudhatja használni, mert abból olyan bites van csak fenn, mint amilyen a rendszer maga.
-
azbest
félisten
Ajjaj, első jó hír: a 64 bites tényleg 64 bites codec-et tesz fel, tehát használható 64 bites programokból. A rossz hír, hogy csak 64 biteset, így nem megy 32 bites programokból. Majd megpróbálom keresztezni, hogy 32 és 64 bit codec is felkerüljön, mert ez így vicces.
Bizonyos divx -ek hardveresen gyorsítva (mpchc x64) ugyanúgy szaggatnak mint régen.. na tesztelem tovább... a bcm70012-re leszek főleg kíváncsi, mert azzal több probléma volt.
-
azbest
félisten
Kellemes meglepetés, új driver jelent meg a kártyához, v3.6.9:
http://www.broadcom.com/support/crystal_hd/Nemrég találtam kicsit újabbnak tűnő (v3.5+) hp és dell drivereket, azokat felbűvölve nem tapasztaltam változást.
-
wii90
tag
Tanulságos és érdekes cikk grat hozzá.
-
azbest
félisten
Úgy látom, hogy a bcm70012 válogatósabb. A tesztvideók közül az autóverseny 12 fps-sel megy, szerintem driver bug.
Teljes képernyőn akadozik vele a flash player / youtube. Ellenben ezzel a modellel alapból teljes felbontású a dekódolás registry módosítás nélkül. Dvb-t adás viszont megy ezzel is rendesen.Úgy tűnik windows alá érdemesebb lehet az újabb modelt választani, ott nincs probléma.
-
azbest
félisten
Úgy látom az előző generációs bcm70010-es kártyák 30 usd alatti áron beszerezhetőek:[link]
-
azbest
félisten
Hmm, érdekes, most látom hogy a registry kihat a splash pro működésére is. Olyan videónál ahol az is 720p-re konvertált, ott az is 1080p-ben játsza le... de picit akad úgy. De az alalap programok mindent 720p-vel játszanak úgy, a splash meg csak néhánynál méretezi át, többségében meghagyja az eredeti méretet.
-
azbest
félisten
Közben feltűnt, hogy ha a registry-ben engedélyezem az 1080 módot, akkor néhány 1080p youtube videó esetén késni kezd a kép a hanghoz képest, ami akár addig fajulhat hogy lefagyasztja a gépet. Szóval a gyári codec nem a legjobb, mint már kiderült, de azért az esetek többségében használható.
-
kerelo
aktív tag
köszi a jó írást,nagyon hasznos
-
peti85
senior tag
Húú, köszi az ötleteket, de a helyzet az hogy nem ebben a Toshiba laptopban van a cucc, hanem vettem egy törött kijelzős DELL mini 1010 netbookot házimozizásra. (Atom Z530, GMA500, 1GB RAM, HDMI). Sok mindent elvisz a videokártyája is, de sajnos nagyon gyenge a támogatottsága, hardveresen sokkal többet tudna. Ezért vettem a Broadcom kártyát. Ma megpróbálom a DirectVobSub-ot ráengedni az Overlay Mixerre.
Ja, jelenleg Win7 32bit-et használok, de az Aero ki van kapcsolva. Majd akkor azzal is megpróbálom.
-
azbest
félisten
Gondolom xp alatt használod, egyszer érdemes lenne kipróbálnod 32 bites win7-tel. A procid úgyis 32 bites. Ahogy nézem a toshiba oldalán van videódriver is (ez kényes kérdés a radeon HD sorozat előtti kártyáknál). Állítólag erősebb, mint az inteles kártyám. Sokat fejlődött az XP óta a videólejátszásban a Win7. Az xp alati evr mód közel sem olyan, mint win7 alatt. Xp alá inkább a vmr7/9 való.
-
azbest
félisten
Érdekes, pedig nem tűnik gyengébbnek a géped.
Mondjuk normál felbontású avik közül van ami akad a gyári broadcom codec-cel, de splash pro meg simán viszi vele.A t61 notimban T7100 (2x1.8 core2duo, fsb800), intel gma x3100, a tiedben t2500 (2x2 coreduo, fsb 667) és x1600 radeon.
Nálam most a saját 1440x900-as kijelzője is megy, emellett rákötve egy 1920x1080-as monitor is. Win7 aero-val teljes képernyőn a videók többsége ígyis jó. Ha kikapcsolom a noti saját kijelzőjét, akkor még stabilabban viszi a nagy monitoron a videókat. Lehet a videokártya drivered nem a legjobb.Persze itt-ott érezni, hogy a két monitor már kicsit sok neki. Egyébként azért lehet sokkal jobb az overlay mód, mert ott egy kitöltőszínt rajzol csak ki az ablakba és a videókártya végzi el hardveresen a méretezést és a kép behelyettesítését.
Olyan kimenet módban, amikor pixelenként kell a helyére rakni a videó pontjait, könnyen megeshet hogy ez a rajzolás nem tud elég gyors lenni és akkor szaggatottnak és hullámzónak tűnik a mozgókép. Például vlc aero nélkül elég jól produkálja nálam.
Apropó aero - ez is hasonlít kicsit az overlay-re, mert ott sem pixelenként rajzol, hanem 3d-s textúrába. Szóval valahogy így tudnám sorba tenni teljesítmény szerint: overlay > aero > 2d rajzolás
-
azbest
félisten
Az alapértelmezett beállításokat nem tárolja, de amit valamit átállítol majd vissza, úgy magától is megjelenik minden
Azért nem is tértem ki rá. A lényeg, hogy a váltottsoros rész interleaved (0), meg az átméretezés letiltva legyen és akkor tényleg hozz a a maximumotA splash -ből a tv változatot várom, mert az tudná a splash pro és a splash lite minden képességét - de legfőképp a dvb-t tévézést. A lite-tal megy ez, de az még nem ismeri a crystal hd-t.
Az evr mód is jó lehet, rá kell jönni mi megy legjobban az adott géppel. Nekem néha kicsit megkergült, volt hogy nem látszott vagy csak körvonalaiban a felirat egyébként is (olyankor újraindítás kellhet).
-
peti85
senior tag
Kerestem a registry kulcsokat, de nem volt ott az összes bejegyzés, viszont a kínai oldalon megtaláltam a kész registry fájlt [link]
Eddig MPC-HC-t próbáltam Overlay Mixerrel tényleg nagyon gyors, semmi röccenés, csak így nincs felirat, de eddig bíztató.
-
azbest
félisten
Azt a mindenit!
A mostani aktuális driverben is ki lehet kapcsolni az átméretezést. Úgy megtartja az eredeti felbontását a videóknak és az m1-es dvb-t váltottsoros minta is hibátlanul jelenik meg
Durva, hogy ezt csak néhány kínai oldalon lehet fellelni (tudtommal).
Az Azurewave AW-VD920H kártyára kerestem rá googliban, hátha van kifejezetten általuk készített driver a szokásos broadcom-os helyett. Az ottani találatok közt volt pár szinte olvashatatlan kínai oldal, amit még a google translate is csak hézagosan fordít.
A lényeg, hogy ott megtaláltam egy registry kulcsot, amelyen a neve biztatóan hangzik:
"DilScalingDisable"=dword:00000001Ez kikapcsolja az átméretezést, amely sok minőségi problémát okozott, főleg a váltottsoros adásoknak. Emellé be kell kapcsoni az interleave módot is a driverben, vagy egyszerűen a registryben megadni azt is:
"NSDecoderSettingsInterlaceMode"=dword:00000000De hogy teljes legyen a dolog:
32 bites rendszeren valószínűleg itt lesz:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Broadcom\MediaPC\CrystalHD]
64 bites rendszeren pedig itt:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Broadcom\MediaPC\CrystalHD]"MFTSPESOff"=dword:00000000
"NSDecoderSettingsSPES"=dword:00000001
"NSDecoderSettingsColorSpace"=dword:00000000
"NSDecoderSettingsH264"=dword:00000001
"NSDecoderSettingsM4P2"=dword:00000001
"NSDecoderSettingsMPEG"=dword:00000001
"NSDecoderSettingsVC1"=dword:00000001
"DilScalingDisable"=dword:00000001Na most azt hiszem frissítenem kellene az írást... vagy valahogy jelezni, hogy simán jól megy egy kis regisrty igazítás után... de miért nem ez az alapértelmezett, és nem is lehet felületről állítani.
Azért egy apróság még:
a splash pro lejátszó néhány esetben mégis 720p-re váltotta a videót, amit most a rendes driver/codec páros az átállítás után nem tesz meg. Nagyon nagy sávszélességet foglaló videónál megeshet, hogy nem fér át ennyi adat, pl a Samsung Olympic Go - HD 1080p.m2ts videó akadozik rendes 1080 módban, míg 720 módban simán megy.
Persze lehet, hogy a broadcom saját codec-je olyan optimalizálatlan, hogy nem boldogul ekkora procival ennyi adat átvitelével. A splash esetéln nem kisebb prociterhelést látni. -
azbest
félisten
A VLC 1.2.0-git fejlesztői változatban kísérleti jelleggel már használható a Crystal HD kártya. A Mirillis-es srácoknál a Splash Tv változatra lennék vevő, hogy a dvb-t adást is nézhessem hardveres gyorsítással, de az még nem jelent meg. Ha így haladnak, akkor a vlc beelőzi őket, ráadásul ingyen
Mondjuk nekem még videót lejátszani sem sikerült ezzel a vlc változattal
-
JetiRulez
őstag
Hasznos cikk!
Ennyi hátulütővel szemben viszont nem vennék dekódert. Másrészről nem vagyok híve a HD filmeknek sem. Nincsenek nagy igényeim, csak a lényeg látsszon. -
peti85
senior tag
Köszi hogy kipróbáltad, így már tuti veszek egyet.
-
azbest
félisten
M2TS konténerű 1080p videót azért még a Splash mellett is 720p-re skáláz. Wmv, Mov és mkv konténerben viszont megmarad 1080p-nek..
Lol... átneveztem az m2ts-t mkv-re és úgy az is 1080p lett
-
azbest
félisten
válasz
WonderCSabo #54 üzenetére
Na akkor pár hardcode video minta splash pro határait feszegetni:
Crowed run 2160p: nem megy.
Ducks takeoff 720p qhd crf24: jól megy
Ducks takeoff 1080p qhd crf25: kissé akadozik
samsung demo oceanic life: folyamatos, de időnként kockásodik.Procit nem terhelik.
Egyébként kísértetiesen hasonló, mint kínai pmp-m (ramos t13fhd), az is kb hasonlóan viselkedik.
-
azbest
félisten
Frissítettem az írást, tényleg durva milyen jól megy, ha rendesen használja egy program. A broadcom féle video decoder filter lehet bugos, hisz csak ezt váltja ki a slpash pro... kár hogy nem sikerül az xbmc-vel használni, valamit eltoltak az utóbbi verziókban, pedig állítólag az is képes lenne rendesen használni.
-
azbest
félisten
állítólag 1080p 24fps tényleg megy a splash pro-val [link]
lehet, hogy linux alatt sincs 720p-re csökkentés: [link]
de azért szeretném magam is látni
(#51) WonderCSabo:
jelenleg szerintem csak a normál L4.2 a maximum, de valahol olvastam hogy a hardver képes lenne L5-re is talán. Ha tudsz mutatni olyan videórészletet, amilyenre gondolsz (akár privátban), akkor megpróbálhatom vele.
-
peti85
senior tag
Splash verziók összehasonlítása
Úgy néz ki lesz olyan verzió is amit Te szeretnél. Ha lehet TV-t is nézni, nem hiszem hogy pont az interlace ne működne. Meglátjuk és bízunk benne.
-
azbest
félisten
válasz
WonderCSabo #47 üzenetére
A nem hivatalos adatlap (árusoké), amiből átvettem pontatlan vagy félreérthető volt, odaírtam a "p"-t is
(#48) peti85: wow... na ez van, ha több hónapig készül egy írás
1.3.3-mal néztem. Most 1.8 az aktuális... csak a próbaverzió lejárt... az újabb verziót sem engedi futtatni... majd esete megnézem esetleg xp alatt, ha sikerül.
Igazán kijöhetnének olyan változattal ami média játszó és dvb-t funkciót is tud egyben broadcom hd támogatással (ha full felbontáson használja és jó a váltott soros mód is)... nem sajnálnám azt a $20-t érte.
-
peti85
senior tag
Megkérdezhetem, hogy a korábban az mikor volt, ill. melyik verziót próbáltad a Splash Pro-ból? Az 1.7.0-ban jelent meg az egyedi Broadcom kodek. Nem lehet hogy régebbi verziót próbáltál?
"World's first video player for Windows with Full HD 1080 (24p) video output support."
Bocsi, nem akadékoskodni akarok, csak ha működne a dolog én is beruháznék egyre.
-
WonderCSabo
félisten
A második oldalon a technikai részleteknél nincs jelezve 1080p, csak 1080i. Akkor ennek mi értelme van?
-
azbest
félisten
Megnéztem már ezt, de lényegesen nem különbözik, talán csak a másolásvédett blu-ray lemezek lejátszásában lehet több. Az inf fájlban a broadcom oldaláról letölthető változatnál is 3.7.20 szerepel a verziónál.
DriverVer=05/31/2010,03.07.20.00
64 bites windowsra csak trükközéssel ment fel a hp féle változat, valószínűleg azért mert kimaradt a csomagból a 64bites telepítéshez szükséges néhány összetevő. A dekóder filter (codec) verziója tényleg magasabb, mint a broadcom oldalán lévőé, de a hibák ugyanúgy jelentkeznek vele. A firmware pontosan ugyanaz mindkét driver csomagban és a driver is ugyanaz.
Korábban próbáltam a splash pro-t és ott is jelentkezett a váltottsoros probléma, szerintem amit te olvastál csak azt jelenti, hogy képes lejátszani full hd-t, de ha a kártya átméretezi 720p-re azzal sokat nem tud tenni.
-
azbest
félisten
Igen, valahogy úgy... nameg talán az atomos vagy esetleg régebbi és a gyengébb procis gépek gazdái számára jelenthet látványos különbséget. Bár még mindig kapni rengeteg olyan netbookot ami ugyanarra a kaptafára készült mint az első sorozatok és képtelenek egy komolyabb videót lejátszani.
Ritkán írok, de akkor általában nagyon
Azon lepődtem meg, hogy az olvasások számához képest meglepően kevés kérdés jött a fórumba... úgy tűnik nem hagytam sok nyitott kérdést
-
rauschie
senior tag
Igazából ha jól értem leginkább zaj és üzemidő miatt érné meg, vagy akkor ha tényleg csinálna valamit a háttérben a proci. Nálam az első kettő feszültségcsökkentéssel lett megoldva, azaz a proci az összes órajelen ugyanazt a feszt kapja mint 800 Mhz-n (egyébként üzemidő-buzi vagyok, 9cellás akksi van a 14,1"-os gépben, +3 cella az ultrabayben). Nem mondom, hogy hülyeség a cucc, valószínűleg nem én vagyok a célközönség.
A cikk előtt viszont megemelem a kalapom, alapos, rendesen körbejárja a témát, és ha valakinek pont ilyen kell, akkor máshol nem nagyon talál róla ilyen összefogott leírást. Talán pont az ilyenek adják a Logout értelmét, tehát: -
azbest
félisten
Köszi mindenkinek a pozitív fogadtatást és a sok olvasót
-
rep3at
őstag
Rég láttam hasonlóan részletes írást, öröm volt olvasni.
Más: Ilyen eszközről még életemben nem hallottam.
-
[O]-[C]-[B]
tag
válasz
john_silver #39 üzenetére
Jól futottál neki: megkérdezted.
Mivel le is írták, és mivel az 90%-as a gépeknek ilyen, a WiFi és a 3G modul nem felcserélhető, azaz a WWAN modem nem nem miniPCIe csak egy miniPCIe csatolós USB foglalat. Ha egy ilyet tervezel venni, USB-s wifi adapterre ki kell cserélni a WiFi modult, majd annak a helyére betenni a BCM chipet. -
john_silver
csendes tag
A feleségemnek egy Compaq Mini cq10-120sh gépe van.
h10032.www1.hp.com/ctg/Manual/c01990115.pdf itt található hozzá leírás, ez alapján van benne egy mini pcie slot a wifi-nek, meg egy mini pcie szerű slot a 3G-nek (53. oldal).
Azt írja, hogy The WWAN module and the WLAN module are not interchangeable.Az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudom kideríteni, hogy a 3G slot-ja az valódi mini pcie vagy csak USB.
Szeretnék venni egy ilyen kártyát, hogy a flash videók akadás nélkül menjenek.
-
azbest
félisten
Találtam hivatalosnak tűnő adatlapot a kártyához, be is szerkesztettem a megfelelő helyre : [link]
-
-
azbest
félisten
A végére az összesítőbe jobbnak láttam felvinni, hogy OsX alatt is beüzemelhető a régebbi Mac mini tulajok örömére. Az appletv-t említettem már, de oda is kiírtam.
-
kovy79
őstag
Ahogy az elején említetted, tényleg hiánypótló cikk!
Pár hónapja keresgettem valami érthető, saját tapasztalatokon alapuló leírást, de nem találtam.
Aztán meg letettem a kütyüről, ahogy látom, nem feltétlenül döntöttem rosszul. -
KAMELOT
titán
Szerintem vegyünk Full HD kijelzős laptopot!
Vagy kapcsoljunk hozzá full hd monitort a laptophoz! -
azbest
félisten
Nem felejtkeztem el a javaslatodról, hanem megfogadtam
csak most lett alkalmam a javításra. Az automatikus formázgatás néha megkeseríti az ember életét a táblázatkezelőben
(#32) Raucher: persze, igazad van: bármi képes használni, ahol a telepített filter elérhető. Ott konkrétan a splash lejátszókra értettem amit írtam.
-
Raucher
tag
A Splash pro támogatja csak a Broadcom-ot, ha már így szóba került.
Meg az összes többi, DVB program, amiben be lehet állítani a DirectShow filtereket.
Valószínűleg ez a váltósoros megjelenítési probléma is megkerülhető.
A Broadcom hardver végzi munka nagyobbik részét. Egy deinterlace Shader hardverszükségletét talán ki tudja elégíteni az Atom processzor mellé tett IGP is. (Az SD adóknál biztosan, HD esetében valószínűleg.) -
azbest
félisten
Manapság olcsóbbak a használt t60/t61 gépek, mint a legfapadosabb új netbookok
(#24) lapa: az biztos, hogy más kapacitású a 14.1 akkuja, mint a 15.6é, nem is kompatibilisek. Nekem is kilóg a gép hátuljából, de 56Wh-s ezért szerintem 6 cellás... lehet, hogy van 9 cellás is hozzá csak nem találtam fru listát.
-
Nagyon zsír! Nagy ötlet a Broadcomtól, és igazából az ára sem vészes; akinek egy T61-re van pénze, az szerintem tud 8e-t áldozni a Crytal HD-re is.
-
azbest
félisten
Ebben (14.1") konkrétan nekem sem kellett feláldozni, mert van egy gyárilag üres teljes értékű mini pcie a billentyűzet bal alsó sarka alatt. Nameg az enyémben csak integrált gpu van. Mondjuk ettől függetlenül használok usb-s wifit, mert csak G-s a beépített.
Annó 80 volt a noti, de jól fel van bővítve memória és merevlemez terén.(#21) Alchemist: ez is elboldogul általában a hd videókkal processzorból is, de eléggé határon van és melegszik is olyankor erősen. Ahogy nézem a T9300 is 35W TDP-s, bár igaz lényegesen gyorsabb... és 26eFt hardveraprón... a sebességre most sincs sok panaszom
-
Alchemist
addikt
Érdekes cucc... de ha már költeni kell egy T61-esre, akkor inkább egy T9300-as procit bele és ezzel már nemcsak a codec gyorsítását oldottuk meg.
-
Nem rossz cucc, de én nem áldoznám fel a WiFi-t. Nekem hasonló vasam van, mint ami tesztben szerepelt, azt kivéve hogy 15.6-os és dedikált a videokártya. Rendes nvidia driverrel nem működik a DXVA, valószínűleg mert csak 128MB-os és nem fér el benne a kép. Viszont a lenovo oldaláról letölthető driverrel röccenés nélkül megy, kb ugyanott van az üzemidő, mint a célhardveressel, ugyanakkora akksival. És mintha olcsóbb is lenne ez a megoldás, 70k körül vannak ilyen notik a hardveraprón.
-
A lite tutira nem jó... ha nézted a feature list-et, akkor látod miről van szó, a lite max. demo, vagy annyi se - ráadásul VIA chipsetet nem is támogat. Amúgy a KMPlayer detto használja a GPU-t, ha van driver. De VIA-hoz nincs normális linux alatt, win-nel még bajlódom, mepróbálom ezt a külső kodek dolgot.
-
andras87
tag
Nagyon jó írás! Köszönjük!
-
^Clown
addikt
Sokat vártam ettől a kártyától, nem is rossz a végeredmény, de összességében csalódás, többet vártam tőle. Valószínűleg a nem megfelelő driver miatt nem hozza azt a szintet, amit elvárnék.
-
azbest
félisten
A Splash pro támogatja csak a Broadcom-ot, ha már így szóba került.
A Splash Lite tud dvb-t adást is és GPU alapú gyorsítást... viszont nekem hd3650 kártyával és intel kártyával is furán darabos volt a dvb-t képe vele. Sima hd videót nem próbáltam vele, lehet hogy azt jól kezeli. -
dave666
aktív tag
Köszi a hasznos írást
Hallottam a Broadcom, mindenki csak dícsérte -
Köszi a cikket!
Sajna a marketing tesztvideók korát éljük.
Nekem VIA VX900 chipsetes deszka van, ami videón röhögve veri a C HD-t... de nem sikerült beizzítanom normálisan. Olvasva a cikked szerintem azért, mert VLC és KMPlayer is saját codecre van állítva, megpróbálom kapcsolgatva... hátha. -
csibor
addikt
Nekem valami Express card Shop-os kéne,amin van hdmi kimenet
-
azbest
félisten
1: ha új laptopot veszel, igen.
2: fullHD kijelző ráköthető, de a lényeg, hogy képes lejátszani a videókat - ha a dvb-t HD adással is képhiba nélkül boldogulna, az lenne az igazán szép. De ezt írtam is első oldalon
Egyébként ugyanilyen logikával a fusion is felesleges(#8) danih: tegnap a google kidobta találatnak, már megijedtem, hogy megelőzött valaki... de szerencsére csak egy rövid összefoglalót írt. Már több hónapja kezdtem neki ennek az írásnak, csak most volt egy kis időm befejezni.
(#11) Rhino666: no problem
-
Rhino666
addikt
1. AMD Fusion viszi a 1080p-t.
2. Semmi értelme a 720p fölötti minőségnek ekkora felbontású kijelzőkön. -
danih
veterán
Jó cikk!
Nem rég írt erről valaki... Meg is van... -
azbest
félisten
Legnagyobb problémája a váltott soros videó kezelésekor jelentkezik, ha ezt rendbe tennék, akkor az atomos netbook-ok vagy régebbi notebookok alkalmasak lennének például dvb-t adás nézésére. Annó ez volt az egyik szempont számomra.
Az viszont így is igaz, hogy a gyengébb gépeken megoldja az akadásmentes filmlejátszást úgy, hogy még az akku is tovább bírja. Netezés közben a flash is elég korlátozó tényező, legalább a youtube és társai működnek vele
Az biztos, hogy ha most akarnék gépet venni, akkor valószínűleg fusion e-350 alapú kisgép lenne előnyben... persze attól is függően, hogy mennyit kérnek érte.
-
törölt tag
nagyon jó alapos írás!
A cuccnak egyáltalán nem látom értelmét
Biztos megvan ennek is a vásárlói rétege de szerintem nem lehet valami túl vastag.
-
Robez88
tag
Érdekes, hasznos írás! Jól összeszedted a kártyával kapcsolatos információkat!
Egy javaslatom viszont lenne: a táblázatokban minden érték ugyanannyi tizedesjeggyel szerepeljen, sokkal jobban áttekinthető úgy! (25,00 -> 25)
-
daninet
veterán
Cikk elején azt mondtam "Azta ez jó!" de a vége felé a haszontalan 10ezer forintos kütyü kategóriája vázolódott fel.. Túl sok ilyen hever a fiókomban
-
CS_D
senior tag
Érdekes cikk!
Végülis jó dolog ez a Broadcom chip, de a teszt vége felé kiderül, hogy nem váltja meg a világot.
-
GIJoe
addikt
válasz
superecneB #1 üzenetére
Először is én ajánlom hogy próbáld ki a Splasht, na meg a videó kódolása sem olyan ami DXVA módot támogatja, akkor gáz...
-
superecneB
őstag
Érdekes és hiánypótló írás, gratu!
Nekem hasonló notebookom van: Dell D630 T7100, 2GB DDR2, Quadro NVS 135M de úgy tapasztalom a gpu nem sokat segít MPC HC sem pedig VLC esetén. Van olyan 1080p-s vidi amit hibátlanul játszik és van olyan amelyeknél akadozik (youtubeon is ez a helyzet), ez mitől lehet?
Új hozzászólás Aktív témák
lo Ha gyenge a géped toldd meg egy HD dekóderrel: Broadcom Crystal HD BCM70015, tapasztalatok pro és kontra.
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Black - Használt, karcmentes, prémium kamerarendszer
- Új Lenovo IdeaPad Slim 5i Prémuim Gamer Processoros Laptop 14" -30% i7-13620H 16/1TB FHD+ OLED
- Új Lenovo Yoga 6 x360 Érintős Hajtogatós "Kis Gamer" Laptop Tab 13,3" -35% Ryzen 7 7730U 16/512+Toll
- AMD Ryzen 7 3700X
- Zsír Dell XPS 13 9305 Prémium "Kis Gamer" Ultrabook 13,3" -50% i5-1135G7 16/512 FHD IPS Iris Xe
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch Lite 32GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! GIGABYTE B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD STRIX RTX 2060 Super 8GB Zalman S2 TG MSI650
- AKCIÓ! Apple Watch S9 45mm Cellular acél GOLD okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Eszpresszóképes kávéfőző 15 bar nyomással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest