Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- weiss: Autó költségek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
bbandi
tag
Itt a cikk, képekkel , ha érdekel.
Hozzászólásban ott van az én hibajelenségem is. Ezek szerint már púpos is volt a kondi, erre nem emlékeztem.
Közeli a szétszedett kondiról (nem az enyém, de épp így nézett ki) -
bbandi
tag
Lehetséges, nem emlékszek már. Az biztos, hogy valami márkásabb (akkor utánanéztem mi márkásabb). Egyébként a vicc az, hogy az eredeti kondi nem kiszáradt, hanem az egyik fegyverzet kivezetése eloxidálódott (lehet, hogy nem ez a helyes szó, mindenesetre elfogyott az anyag). Van erről a témáról külön logout cikk, szóval valószínűleg típushiba.
-
bbandi
tag
Azt értem, hogy a primer oldalnak az a lényege, hogy megemlje a hálózat frekvenciáját. Azt nem értem, hogy a transzformátor UTÁN minek egyenirányítani? (attól, hogy szaggatva volt, nem jelenik meg a negatív feszültség)
Egyébként elméletileg szerintem nagyon is lehetséges lenne trafó nélkül, kondi töltéssel és kapcsolgatással tápot csinálni (egyszer csináltam egy ilyet, 0-60V között szabályozható tápot, ami 60V DC-ről ment). A probléma a galvanikus leválasztás hiánya. Ha valami elromlik, megy az 1.43*230V az alaplapba. -
bbandi
tag
Az én FSP-mben a primer köri puffer szállt el (400-60gln, capxon kondi), állítólag az aktív pfc miatt sokkal gyorsabban kell működnie, mintha csak egyenirányítás utáni szűrést végezne, és ezt nem bírta az olcsó kondi. kb 1000 ft volt bele egy NEC kondi, most is erről a gépről írok.
-
bbandi
tag
A 3. oldalon az ábrán a bemenő/kimenő áram helyett inkább feszültség kellene legyen.
A szekunder oldali egyenirányítás minek? Annyit símít a jelen a trafó, hogy megjelenik a negatív feszültség?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- ASUS ROG Ally
- Vladik Brutal - Megjelent az orosz Half-Life
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Új, Aktiválatlan iPhone 16 Pro (256 GB) (rendelhető)
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 15 / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Apple iPhone 13 ProMax 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest