- bitpork: Malac java, új kuMpi, káposzta sali
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- kraftxld: Untappd lista
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- sziku69: Szólánc.
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
-conrad-
addikt
Nem olvastam még végig, de ahogy látom 2 "párt" van, az egyik azt mondja, hogy nem sok minden változna csak be kell állni áram nélküli gazdaságra, a másik szerint pedig ennyi embert nem lehetne eltartani modern ipar nélkül.
Én az utóbbi vélemény mellett tenném le a voksom: népességnövekedés Ahogy itt is látszik, hatalmas ugrás következett be a népességben az utóbbi 50 évben. Áram nélkül - és ugye kitermelni, finomítani az üzemanyagot ilyen tételben, hogy minden elektromos eszközt kiváltsunk szerintem lehetetlen.
Ha tippelnem kellene úgy gondolom olyan 1930-as állapotokra állnánk vissza. -
-conrad-
addikt
Nahát én meg még csak most találtam ide, mert felül volt a cikk.
Nyilván sokan leírták már, de minden krízishelyzetben a következő lenne a prioritás:
- self defense
- self preservation
Magyarul a konkrét helyzetben biztosan szereznék magamnak fegyvert, amivel meg tudom védeni magam és a családom (érteni értek hozzájuk), majd elmennék vidékre (szerencsére lenne hova) és ott növénytermesztés+állattenyésztésre berendezkedés, hogy meglegyen az élelmiszerforrás.Fura olvasni, hogy sokaknak itt a "nem lenne net" meg "nem menne a gépem" a legfőbb problémája, közben meg a túlélésre kellene játszani, ebben biztos vagyok.
Vidéki öregek mesélik, hogy 2. vh. után jöttek a "Pestiek" és hozták az aranyékszereket amiket el akartak cserélni egy csirkére, stb. Persze nem adtak nekik, mert a gyereknek hiába adja oda az aranyat, azzal jóllakni nem fog.
A mai világban szerintem nem az lenne, hogy jönnek és kérnek, hanem el akarnák venni, és ezért kellene egyből arról gondoskodni, hogy ne tudjanak megtámadni, vagy legalább valami visszatartó erő legyen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 13 pro / 128gb / Vodafone függő / 83%akku / gyönyörű,karcmentes állapot
- Samsung Galaxy A5 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xbox One 1TB Halo 5 Guardians limitált kiadású konzol
- ASUS Zenbook UX3405M (i7 ultra 155h, 16GB, 1 TB, 3k 120Hz) ! AkciÓÓ!
- Újszerű Lenovo Thinkpad X270 laptop (12,5FHD/I5-G7/16GB/256SSD/Magyar/Win11)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Samsung T22E390EW TV monitor garanciával hibátlan működéssel
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Samsung Galaxy A16 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged