- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GAI: Poor Volta...
- Fenyő: Ingyenes iskolai linux szerver disztrók a Sulix, Huedu utánra
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
Új hozzászólás Aktív témák
-
sziku69
őstag
-
Gabás
addikt
-
-
kymco
veterán
Máshol is írtam, a jogállamiság nem csorbul, ha tudomásul vesszük, hogy a börtön egy olyan intézmény, ahol egyes jogok felfüggesztésre kerülnek, mások pedig erősen korlátozódnak. Ez a börtön egyik szerepe. És amiket olvastam, nem olyan alapjogok, ami miatt jogos lenne.
Én sokkal inkább azt látom hogy Norvégia meg akarja mutatni, hogy ő aztán mekkora demokrácia...mint ahogy megmutatja, hogy a gyermekvédelem milyen nagyszerűen, újszerűen működik náluk. Ha Breivik nem volt humánus az áldozatokkal, és így az áldozatok hozzátartozóival, a norvég igazságszolgáltatás lehetett volna. De ők még a biológiai szülőkkel sem bánnak humánusan... Szerintem ez egy beteg ország... -
8th
addikt
Nem igazságszolgáltatás. Jogszolgáltatás.
Őszintén sajnálom, hogy nincs halálbüntetés. Az ilyen elmebetegeket nyilvános show műsor keretében főműsoridőben fel kéne kötni a f***ba a szerveit kikapni és odaadni donor szervre váró embereknek. Legalábbegyszer az életébenholtában valami hasznosat is tenne a világért. -
dogab93
tag
Ezt a szar szemét ürgét már rég ki kellett volna végezni,és nem istápolni meg zabáltatni a sitten.
-
Bird
addikt
Rendkívül tanulságos igaz tanmese. Tudom hosszú, de megéri. Így is lehet a dolgokat csinálni...
"...2010 októberében a parlament úgy döntött, hogy vádat emel Haarde egykori miniszterelnök ellen kormányzati kötelességeinek megszegéséért. A pénzügyi államtitkárt – aki korábban szintén a Lokomotív csoport tagja volt – két év börtönre ítélték, mivel a belső információkat személyes haszonszerzésre használta fel..."
Ez a magyar ugaron egy elképzelhetetlen cselekedet.... Ha lenne retorzió másképp mennének a dolgaink, akkor a mészáros félék biztosak lehetnének benne, hogy a börtönt és teljes vagyonelkobzást kockáztatják. Tudom utópia...
-
Bird
addikt
válasz
Cathfaern #42 üzenetére
"Ennek ellenére miért választják meg őket (újra)?"
Nem ők, hanem MI. Nagy különbség. Azért, mert a társadalmunk gyenge, hisz a tündérmeséknek, a pillanatnyilag fontos dolgok fontosak és a legfőbb oka, hogy tudatosan szétválasztották/ összeugrasztották a magyar népet. Profin csinálták pro és kontra. Ez a mi generációnk szégyene, hogy megtörténhet folytatólagosan... Érdemes kitekinteni és megnézni, hogy mit csináltak az Izlandiak anno....
-
Cathfaern
nagyúr
Népképviselet... nagyon elenyésző számú képviselőtől eltekintve szó sincs népképviseletről, inkább "énképviseletről". Ennek ellenére miért választják meg őket (újra)? Azért mert megfelelő kommunikációval a "néppel" könnyen el lehet hitetni, hogy valójában ők megtettek mindent (plusz mellé pár népszerű, de lényeg nélküli intézkedés). Választottam én is, de picit se érzem, hogy engem bárki is képviselne.
-
Én meg libsi vagyok, és számomra alapvetően szimpatikus a jogrendszerük. Pont az említett keresztény gyerekverős cikk kapcsán jutott eszembe egy szinte azonos magyar eset, amit anno sokáig láttam is -Jehova Tanúi szomszédaink és terrorizált gyerekeik-, hogy ezektől miért nem lehet elvenni a gyerekeiket?! Persze az is tény, hogy azért egy alapos vizsgálat ilyen esetben szerintem is a minimum, de ha a gyerekek tényleg keresztény terrorban élnek verésekkel meg kötelező térdeplős imákkal, akkor jobb nekik, ha elveszik őket a szülőktől.
Válasszon a hülyeségeihez megfelelőbb országot az ilyen fanatikus szülő; jöhet például Magyarországra, nálunk nyugodtan csinálhatja, szinte tuti, hogy senki se fogja megvédeni a gyerekeinek az emberi jogait.
-
Bird
addikt
Mivel népképviseleti demokrácia van ezért a politikusainkon keresztül közvetve a nép is ott van a Törvények mögött. Szóval amit írtál abban a formában nem igaz, mert ugye 5 évente választások....
Mi is tehetünk róla, hogy ilyen országban élünk és ilyen klasszak a Törvényeink.
-
-
Cathfaern
nagyúr
Aha. Szóval nálunk a vasárnapi bolt bezárás is a társadalom lenyomata (volt)? Nem mondom, hogy a két dolognak semmi köze egymáshoz, de azért egyértelmű megfeleltetés sincs a kettő között. Főleg ilyen szélsőséges esetekben, mint a mostani.
Megjegyzem törvény szerint Magyarországon is lenne esély megnyerni egy ilyen pert (tehát akkor ugye a magyar társadalom is olyan, mint a norvég. Bárcsak így lenne). De ha egy rab ilyennel próbálkozna, akkor első körben jól megvernék, majd második körben is, majd ha még mindig ugrál, akkor a bíróságon max. kiröhögnék. Ez pedig közelebb áll a korrupcióhoz, mint a jogállamisághoz.
-
sziku69
őstag
Tényleg betegek!
(#31) Kalandor: Akkor ott milyen értékrend alapján hozzák a törvényeket, és alkotják a jogokat. A kettő üti egymást de nagyon.
Ha elfenekeled a gyerekeidet, elveszik tőled.
Ha egy tömeggyilkos, aki tudatosan kivégez 77 többségében gyermeket, annak kártérítést fizet az állam, mert rosszul bánnak vele a börtönben.Ez az ami beteges.
-
Szerintem az igazsagszolgaltatasuk megfeleloen mukodik. Valoszinu olyanok ott a torvenyek, hogy jogosan perelt a bunozo es meg is nyerte. Itt inkabb a torvenyekkel lesz a gond, nem az igazsagszolgaltatassal.
-
Ha a norvég igazságszolgáltatás, a norvég kormányzat és a norvég törvényhozás a jogállamiság mellett foglal állást egy ilyen súlyos ügyben, mint a Breivik-ügy és visszautasítja a visszamenőleges hatályú jogalkotást vagy a jogszabályok figyelmen kívül hagyását, az maga a jogállamiság.
Ha a norvég választóknak nem tetszene a gyermekvédelmi rendszer, megváltoztatnák, mert a vonatkozó törvények 1992-esek. 10 éve ott élt a család, tudhatták, hogy az ottani törvény szerint nem lehet gyereket megütni, de még csak kiabálni sem, így sajnos rossz hazát választottak ebből a szempontból, inkább el kellett volna költözniük abból a beteg országból.
-
sziku69
őstag
válasz
Mr.Csizmás #27 üzenetére
Az rendben, hogy élete végéig be lesz zárva. Más lehetőség nem is létezhet. Viszont akkora média felhajtást csinálnak abból, ha ez a f@sz hideg kávét kap, hogy napokig mutogatják a mosolygós pofáját a tv-ben. Én biztos, hogy szigorúan zárt tárgyalásokat rendelnék el ebben az esetben. Soha senki ne halljon felőle többet.
-
Bird
addikt
válasz
Mr.Csizmás #24 üzenetére
Lesznek még hozzánk hasonlóan rabok - igaz másképp, mint mi - a saját országukban.... Ez a brejvik sztori is valódi látlelet az egész országról. Érdemes megnézni a natgeon az egész történetet felvonultató dokumentumfilmet. Mi is vezetett ennek a szörnyszülöttnek az ámokfutásához, az államvezetés, a hatóságok mennyire nem álltak a helyzet magaslatán úgy, hogy a titkosszolgálatuk mindvégig tudott a lény deformitásáról és szélsőséges politikai nézeteiről.
-
sziku69
őstag
válasz
Mr.Csizmás #24 üzenetére
Hogy jön ide Adolf? Hát nagyjából úgy hogy ez a sanyarú sorsú börtön töltelék azt hiszi, hogy Hitler reinkarnációja.
-
Mr.Csizmás
titán
norvégia alig 100 éves a jelenlegi formájában, és deklaráltan semleges ország volt, annyira hogy a háborúban mindkét oldal tervezte megszállni, aztán a németek voltak ott előbb.
amúgy nem értem az összefüggést, a bajszos osztrák hogy jön ide?
(#23) Bird "A hivatal azt javasolja a befogadóknak, hogy a menedékkérők szállását tegyék „vallásilag semlegessé.” A legtöbb helyen ezt úgy oldották meg, hogy levették a kereszteket a falról, ha pedig a padló mintázatán látszott egy, akkor szőnyeggel letakarták azt. " irreleváns, de lényeg hogy lehessen libsizni egy jót
ha komolyanvenném az ateizmusomat, engem is zavarna
-
sziku69
őstag
Várható események jövőbeni jogi megoldása?
Az a baj, hogy már nyakig benne vagyunk egy eseményben, amire a nyugati nagyokosok se tudják a megoldást.
A másik sajnos az, hogy a jogot már úgy formálják, ahogy a "hatalom" megkívánja."Norvégia nem volt felkészülve jogilag egy ilyen bűncselekményre." Röhej. A 70-80 évvel ezelőtti események, azért nem voltak olyan régen. H. Adolf bácsiról még biztosan nem hallottak.
-
Mr.Csizmás
titán
Nem csodálkoznék már azon se, ha a végén nemzeti hős lenne belőle.
pedig mi már kitermeltünk egyet (közvetve), lásd még azeri baltás gyilkos. jár a taps a királyunknak
-
Bandi8bácsi
tag
Sosem értettem, hogy valakinek aki szánt szándékkal ártatlan embereket öl, hogyan lehet bármiféle joga, követelése.
-
Mondjuk érdekelne néhány olyan cikk -Tőled is-, amiben a jövőre nézve keresnének a szerzők jogi megoldásokat várható esetekre; kíváncsi lennék az emberek véleményére, az ötleteikre. Viszont visszamenőleges érvényű törvényekkel operálni szerintem nem szerencsés; a múltból tanulva új törvényeket alkotni annál inkább.
Én mondjuk ellenzem a halálbüntetést, mert szerintem az nem egyeztethető össze a jó állam ideájával; biztosan sokan nem osztják ezt a véleményem.
-
sziku69
őstag
válasz
petipetya #14 üzenetére
Nekem is ez a véleményem.
Sajnos már annyira "civilizáltak vagyunk", hogy ebbe fogunk beledögleni. Ez a jellemző a mai Európára is. Önként tesszük a fejünket a giotin alá. A sok fanatikus b@rom meg majd ebből meríti az erőt.
Néztem amikor bevonult a bíróságra. Mintha azt várta volna, hogy boruljanak térdre előtte.
A sok kretén meg még oda is ment hozzá kezetrázni. Ment volna oda akkor amikor a szerencsétlen gyerekeket ölte meg, szépen sorban. Tudatosan.
"Anders Breivik azon a bizonyos öt évvel ezelőtti nyáron Utoya szigetén hetvenhétszer húzta meg a ravaszt, akkor hetvenhétszer hozott döntést."
77 szer kellene ezért kínok kínjával kivégezni. Nem pedig lakosztályt adni neki a börtönben.
Ez a véleményem!Fred23: Ez nem túlpörgés. Ez már nem csak a jogokról, jogalkotásról szól. Hanem a jövőnkről. Leginkább a jövő nemzedékéről. Amikor jönnek az ilyen Breivik félék a fasiszta ideológiáikkal, lovat adva a többi hasonló alá. Van Európában így is elég sok baj.
-
"Breivik egy állat, kapott 21 évet, de valószínűleg a börtönkórházban fog megrohadni, mert pszichiátriai okokból akármeddig bent tudják tartani (kóros elmeállapot, bűnismétlés veszélye), gyakorlatilag amíg él."
Pontosan. A jogállamiság pedig nagyon jó, bár nálunk lehetne biztos az ember abban, hogy nem lesznek visszamenőlegesen érvényes törvények! Az, hogy a működő jogállamiság most Breivik előnyére vált... -hát ez van, egy normális országban nem gondoltak arra, hogy ilyenek is történhetnek náluk. Jobb lenne, ha egy ember miatt borulna a törvénykezés, a jogrend?! Maximum most már gondolni fognak a hasonló esetekre, és írnak rájuk majd megfelelőbb törvényeket. Fölösleges túlpörögni a témát.
-
petipetya
nagyúr
Számomra aki bűnt követ el, az elveszti a jogát a hagyományos bánásmódra, és a büntettével arányos büntetést és/vagy bánásmódot érdemel. Ez az én büntetőjogi nézőpontom, amióta világ a világ (kiskorom óta).
-
-
westcoastog
veterán
válasz
marositech #9 üzenetére
Pontosabban:
"Demokratikus államban az embertelen és megalázó bánásmód tilalma alapvető érték. Ez mindenkire vonatkozik, terroristára és gyilkosra egyaránt”Egyáltalán nem kéne hogy vonatkozzon. Méreginjekció, villamosszék, az vonatkozik rájuk.
(#10) Kalandor
Jobb életben rohad meg mint sok ember itthon.
Értem én hogy nem bontjuk meg a jogszabályi környezetet.
De ez kirívóan nagy marhaság mikor egy tömeggyilkosnak van pofája perelni mert nincs margarin a kenyéren, és még igazat is adnak neki. -
válasz
westcoastog #7 üzenetére
"valahol olvastam, hogy" - link it or it never happened.
Én meg nem olvastam ilyeneket. Ez az egész norvég szarakodás arról szól, hogy ha jogállamiság a cél, akkor egy ember miatt nem borítjuk a jogszabályi környezetet, tehát
- nincs visszamenőleges hatályú jogalkotás (ha másnak is maximum 20 év jár, akkor Breiviket sem sütjük zsírra a főtéren)
- ugyanaz jár neki a büntetésvégrehajtás során, mint bárkinek (ha mindenki kap margarint, akkor ő is, mindaddig amíg jól viselkedik, mert akkor mások se)Tudom, hogy ezt nehéz megérteni innen káeurópából, pedig a jogállamiság így működik és amúgy sok-sok jó hozadéka van.
Breivik egy állat, kapott 21 évet, de valószínűleg a börtönkórházban fog megrohadni, mert pszichiátriai okokból akármeddig bent tudják tartani (kóros elmeállapot, bűnismétlés veszélye), gyakorlatilag amíg él.
-
marositech
senior tag
válasz
westcoastog #7 üzenetére
Joga van hozzá...
Mihez? Ölni? -
dugynok
senior tag
Nah, majd HA esetleg hajléktalan csöves leszek, tudom hova kell menni bűnözni, hogy a magyar átlagszínvonal felett éljek kényelmesen. BÜNTETÉSBŐL....
Szégyen egyébként, néha visszakívánom a középkort.
-
marositech
senior tag
Nem csodálom, már 50 éve rothad a skandinávia.
Rohadt rossz példa európának, ideje tönkremenni... -
válasz
westcoastog #4 üzenetére
A szó amit kerestél: jogállam.
-
westcoastog
veterán
Elmebeteg ember, elmebeteg ország.
És az áldozatok bánásmódja emberséges volt az ő részéről?
-
ncc1701
veterán
Az ilyet rögtön szervdonorrá kellene nyilvánítani. Kampó, szememben joga sincs élni.
-
Bird
addikt
A PS2 játékkonzol sem felelt meg neki, mert elavult.... Szánalom az egész ország úgy ahogy van a hatalmas liberalizmusával egyetemben. Karlengető tömeggyilkos ajnározása... Oroszországban az ottani börtönökben már rég halott lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- AKCIÓ! HP ZBook Studio G8 OLED WorkStation - i9 11900H 32GB DDR4 2TB SSD RTX 3070 8GB Win11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest