Köszi!
[ Szerkesztve ]
Köszönjük, jó így a képes leíràs. Annyival kiegészíteném, hogy nem a LE hibàja, nàlam friss win7 telepítéssel és az összes frissítést leszedve hozzà androidon sem (box és telefon) működött a sima smb megosztàs, jelszavas felhasznàlót kellett csinàlnom és egyből működött. Az új telepítés elött egy régi win7 rendszeren, ahol évek óta nem volt frissítés simàn ment...
Sziasztok!
Én most tértem át androidról librelecre és nekem pont a fordítottja kellene. Nekem a TV boxom a médiatáram és azt szeretném PC-ről elérni de sajnos nem ilyen egyszerű a dolog: [link]
Erre is tudtok megoldást?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
Ok, meg van, ott is csak jelszót kellett beállítani.
A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
Hasznos leírás, még annyit tennék hozzá, hogy nálam egy ASUS RT-AC56U router van, arra rádugva egy vinyó. Mivel a router csak valami kezdetleges Samba megosztást tud, amit a Kodi már nem támogat hivatalosan a 17 fölött. Nálam ez úgy jött elő, hogy állandóan a jelszót kérte a megosztott mappákhoz, amit hiába adtam meg jól, újrakérte. A megoldás nálam az lett, hogy a min protokollt "nincs"-re, a max SMB protokollt SMBV1-re állítottam, majd létrehoztam egy user.conf filet ezen a helyen: /storage/.kodi/.smb
ezzel a tartalommal:
[global]
client NTLMv2 auth = no
client use spnego = no
Ezek után már működött simán a megosztás, ráadásul én jelszóval védett megosztást használok Win 10en is, és az sem ment, amíg ezt meg nem csináltam.
Szia.
Abban tudnátok segíteni, hogy valamiért a"Számítógép kezelés" oldalon a Helyi felhasználók és csoportok fül nem jelenik meg. Itt elakadok és semmilyen egyéb próbálkozás nem segít.
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni Windows 10 hálózati mappa és nyomtató megosztásában. A legújabb verzió feltelepítése után az addig remekül működő megosztások és gépek eltűntek.
Az ilyenkor szokásos beállításokat elvégeztem. Magánhálózatban és Nyilvános hálózatban is beállítottam a speciális beállításokat. Kikapcsoltam a jelszavas megosztást, bekapcsoltam a hálózatfelderítést, megosztást.
Közös munkacsoportban vannak a gépek, különböző elnevezésekkel. Néha látják egymást a gépek, de a megosztások akkor sem működnek, nem enged tallózni a gépen. Olyan is van, hogy egyetlenegy gépet sem lát pl egy 5 gépes hálózatban. Több hálózatban is tapasztaltam ezt a hibát, de egyelőre nem tudtam megoldani. Próbálkoztam a hálózati kártya és a beállítások alapértelmezettre állításával, de az sem segített.
Az a furcsa, hogy ahogy akár kisebb akár nagyobb vezetékes, vezeték nélküli hálózatról van szó az új frissítés után állítódik el...
Valaki találkozott hasonló hibával? Esetleg ötlet a megoldásra?
Köszi előre is!
Hi
Észrevételed alapján frissítve a felhasználói fiók létrehozása bekezdés.
Remélem így menni fog.
üdv
Köszönöm szépen, így már siker!!!
Én köszönöm, nem tudtam W10 home esetén nincs ilyen menü.
üdv
Rendkívül hasznos és kiváló leírás!
Köszönt az alkotónak!
Ez király, köszi!
Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak
Ez az egész megosztás a Kodi felöl csak akkor működik ha felteszem a Plexet, vagy mondjuk a Sambát, köszi ?
Szia!
Nekem W10H van fenn és McAfee LiveSafe tűzfal, keresgetem, hogy hol lehet benne kiengedni egy mappa megosztását, de ilyet nem találtam még!
Igen ezt az opciót Win 10 alatt 2017 Nov frissítéssel meg + 2018 Áprilisi és teljesen megszűnt egy hátsó kapu nyitva hagyásával, amit most pár hete azt is becsukták.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
Majd ránézek és frissítem ha szükséges.
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. Régóta használtam gond nélkül a Kodit Win10-es SMB megosztással, azonban pár napja nem tudok csatlakozni a megosztott mappámra. Nem csak Kodival, de semmivel sem. Folyamatosan time outol és azt írja, hogy sikertelen csatlakozás a kiszolgálóhoz. Mivel asztali gép, ezért UTP-n csatlakozok a routerhez, de megpróbáltam Wi-Fi-n csatlakozni és láss csodát azonnal működött újra. Próbáltam a hálókártya drivert újratelepíteni, de attól sem javult meg. Mindenképpen kábelen szeretném a gépet használni, mert az gyorsabb és stabilabb. Tudna valaki erre a gondra megoldást?
Hi
Ha már semmi nem segít, veszteni nem veszthetsz semmit ha indítasz egy hálózat alaphelyzetbe állítást.
Egyéb ötletem nem igazán van.
Az is megvolt. Semmi változás.
Talán a hálózatos topik-lakóknak lehet valami ötletük!?
Otthoni hálózat és internet megosztás
Hálózatokról alaposan
Sziasztok
Hónapok óta használom az smb megosztást win10es laptopról. LE Kodis tv box csatlakozik lan kábellel a routerhez, ami szintén kábellel a laposhoz amiról megy a megosztás. Egy ideig a laptopom ip címét adtam meg az smb kapcsolathoz a boxnak. Viszont a dinamikus ip kiosztás miatt néha megvaltozhatott a laposom ipje, ezért áttértem a pc név megadásra a halózat eléréséhez. Ennél meg minden box újraindítás után nem látja az smb hálózatot a box.
Mi lehet a gond?
Köszi!
Miért dinamikus az IP?
Állíts be fix IP-t a laptopnak.
Sziasztok!
Korábban laptopon beállítottam a megosztást. Rendesen megy. De most vettem egy "tv okosítót" és az istennek sem sikerül a megosztott mappát elérni vele. Kodi (17.6) , Windows 10.
"Connection timed out" hibára hivatkozik. Kikapcsoltam a tűzfalat és minden védelmet, de akkor sem látja a pc-t. Egy router van köztük. Abból jön a net lan-on a gépbe is és az "okosítóba" is.
Mivel kellene próbálkoznom, hogy a megosztott mappa elérhető legyen? A gépen fix az ip és wifi-n sem volt jó.
[ Szerkesztve ]
Asus Rog G531GV 9750H-RTX2060-32GB HyperX-1Tb 970pro-1Tb MX500
W10Pro-m van és sehol sem találtam benne az otthoni hálózat beállítást, ezért már az első lépésnél elakadtam. A vezérlőpulton a keresésen belül sem talál ilyet.
Köszönöm. Megcsináltam, de rájöttem nekem nem is ez kell hanem, hogy PC-ről láttam a HTPC-re dugott USB-s merevlemezt és gépről tudjak rá filmeket másolni.
Sajnos nem sikerült megcsinálni. Hiába állítom be a Kodin a felhasználót (libreelec/libreelec) továbbra sem látom a hálózaton. Milyen beállítás kellhet még?
Hi
Van másik windows PC a hálózaton?
Amennyiben igen azt nézd már meg ő látja e a megosztott könyvtárat?
Lehet nem is a kodi okozza hanem a megosztás.
üdv
[ Szerkesztve ]
A libreelec is PC alapú, jelenleg másik Windows nincsen a hálózaton. Van itthon egy használaton kívüli gép, megnézem azzal melyik megosztást látom. Ha csak a laptopomét akkor megosztási gond lehet, ha azt sem akkor hálózati, igaz?
Ugyanez a tippem.
A másik géppel tudtam a kodihoz csatlakozni és a laptoppal van gond. A fájlmegosztást hiába állítom be rögtön visszaállítja kikapcsoltra. Csináltam már hálózati visszaállítást, wifi kártya driver frissítést, wifi kártya eszköz eltávolítást és sajnos egyik sem segített.
Alaphelyzetbe raktam a W10-et és megoldódott. Ez az esetek 90%-ban beválik
Nagyon jó ez a leírás de nem tudnád esetleg frissíteni? Mert a Win10 jelenlegi verziója teljesen máshogy működik. A menük és az elérési utak vagy ott vannak ahol a leírásban is vagy nem, vagy esetleg nem találhatók ott a beállítandó opciók mint ahol a leírás mutatja. Szóval jelenleg nem nagyon tudom használni.
AMD Ryzen 5 5600x // ASUS TUF GAMING B550M-E WIFI // ASUS GeForce Dual V2 RTX 3060 12GB OC GDDR6 // G.Skill 16GB /3200 Aegis DDR4 RAM Kit (2x8GB) CL16 (F4-3200C16D-16GIS)
Bár régi a kérdés, azért válaszolok rá, hátha lesz aki most találkozik ezzel a problémával először.
Az van, hogy a csodálatos windows frissítés kikapcsolja a telepített szolgáltatások közül az SMB 1.0/CIFS fájlmegosztási támogatást.
Visszakapcsolása:
Jobb klikk a start gombon, alkalmazások és szolgáltatások, jobbra fenn programok és szolgáltatások, majd a megjelenő ablakban újra a bal menüben windows szolgáltatások be és kikapcsolása. Na itt le kell görgetni az SMB 1.0/CIFS sorig, bepipálni a kisnégyzetet, majd ok.
Ez után megint működni fog a megosztásod.
Üdv
Viktor
Utasok nincsenek a Föld nevű űrhajón - mindannyian a legénységhez tartozunk.
Helló!
Megcsináltam a leírásban szereplő beállításokat, de egy egész HDD-t osztottam meg.
A Kodi látja a meghajtót, de csak a mappákat. Az utolsó mappába már nem tud belépni.
Egy laptop-pal kipróbálva szintén látszódnak a mappák, de az utolsó mappába már nem lehet belépni, mert "nincs jogosultság" hozzá.
A Windows media lejátszója látja a mappákat és a mappákban lévő filmeket le is tudja játszani.
Mi lehet a gond? Mit nem állítottam be?
A pc-n és a laptop-on is minden frissítés rajta van.
OnePlus Nord
Hello ma én is ezzel szórakoztam, ez a lépés kellett hogy működjön a dolog bár lehet már megcsináltad:
[Windows] gomb, cmd (jobbgomb fölötte, futtatás rendszergazdaként), gépeld be a parancssorba: net user kodiuser kodipassword /add
. A Kodiban ezt a felhasználónevet és jelszót kell megadni a Windows megosztások betallózása után.
moto g72, Ninebot d28e
Helló!
Köszönöm, de már sikeült megoldanom.
A megosztás nem volt jól beállítva.
OnePlus Nord
Az a gondom, hogy nálam az smb kapcsolódás hiba nélkül megy, de a fiaméknál hiába csináltam meg ugyanúgy mindent, csak a könyvtárakba lép be a lejátszó, de a könyvtárak üresek, egy fájlt sem lát egyikben sem. Mi lehet az oka?
bejegyzés Könyvtár megosztás windows 10 és KODI között SMB használatával