Hirdetés

2023. november 30., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Oldman2


Oldman2
veterán

Köszi!

[ Szerkesztve ]

(#2) dugynok


dugynok
senior tag

Köszönjük, jó így a képes leíràs. Annyival kiegészíteném, hogy nem a LE hibàja, nàlam friss win7 telepítéssel és az összes frissítést leszedve hozzà androidon sem (box és telefon) működött a sima smb megosztàs, jelszavas felhasznàlót kellett csinàlnom és egyből működött. Az új telepítés elött egy régi win7 rendszeren, ahol évek óta nem volt frissítés simàn ment...

(#3) a2d2


a2d2
addikt

Sziasztok!

Én most tértem át androidról librelecre és nekem pont a fordítottja kellene. Nekem a TV boxom a médiatáram és azt szeretném PC-ről elérni de sajnos nem ilyen egyszerű a dolog: [link]
Erre is tudtok megoldást?

Köszi!

[ Szerkesztve ]

A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#4) a2d2 válasza a2d2 (#3) üzenetére


a2d2
addikt

Ok, meg van, ott is csak jelszót kellett beállítani.

A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#5) Reaper


Reaper
őstag

Hasznos leírás, még annyit tennék hozzá, hogy nálam egy ASUS RT-AC56U router van, arra rádugva egy vinyó. Mivel a router csak valami kezdetleges Samba megosztást tud, amit a Kodi már nem támogat hivatalosan a 17 fölött. Nálam ez úgy jött elő, hogy állandóan a jelszót kérte a megosztott mappákhoz, amit hiába adtam meg jól, újrakérte. A megoldás nálam az lett, hogy a min protokollt "nincs"-re, a max SMB protokollt SMBV1-re állítottam, majd létrehoztam egy user.conf filet ezen a helyen: /storage/.kodi/.smb
ezzel a tartalommal:

[global]
client NTLMv2 auth = no
client use spnego = no

Ezek után már működött simán a megosztás, ráadásul én jelszóval védett megosztást használok Win 10en is, és az sem ment, amíg ezt meg nem csináltam.

(#6) P@ppaJoe


P@ppaJoe
tag

Szia.
Abban tudnátok segíteni, hogy valamiért a"Számítógép kezelés" oldalon a Helyi felhasználók és csoportok fül nem jelenik meg. Itt elakadok és semmilyen egyéb próbálkozás nem segít. :W

(#7) makosteszta2


makosteszta2
újonc

Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni Windows 10 hálózati mappa és nyomtató megosztásában. A legújabb verzió feltelepítése után az addig remekül működő megosztások és gépek eltűntek.

Az ilyenkor szokásos beállításokat elvégeztem. Magánhálózatban és Nyilvános hálózatban is beállítottam a speciális beállításokat. Kikapcsoltam a jelszavas megosztást, bekapcsoltam a hálózatfelderítést, megosztást.

Közös munkacsoportban vannak a gépek, különböző elnevezésekkel. Néha látják egymást a gépek, de a megosztások akkor sem működnek, nem enged tallózni a gépen. Olyan is van, hogy egyetlenegy gépet sem lát pl egy 5 gépes hálózatban. Több hálózatban is tapasztaltam ezt a hibát, de egyelőre nem tudtam megoldani. Próbálkoztam a hálózati kártya és a beállítások alapértelmezettre állításával, de az sem segített.

Az a furcsa, hogy ahogy akár kisebb akár nagyobb vezetékes, vezeték nélküli hálózatról van szó az új frissítés után állítódik el... :F :W :O

Valaki találkozott hasonló hibával? Esetleg ötlet a megoldásra?

Köszi előre is!

(#8) -szabi- válasza P@ppaJoe (#6) üzenetére


-szabi-
őstag

Hi

Észrevételed alapján frissítve a felhasználói fiók létrehozása bekezdés.
Remélem így menni fog. :)

üdv

(#9) P@ppaJoe válasza -szabi- (#8) üzenetére


P@ppaJoe
tag

Köszönöm szépen, így már siker!!! :R

(#10) -szabi- válasza P@ppaJoe (#9) üzenetére


-szabi-
őstag

Én köszönöm, nem tudtam W10 home esetén nincs ilyen menü.

üdv

(#11) Celtis


Celtis
veterán

Rendkívül hasznos és kiváló leírás!
Köszönt az alkotónak! :R

(#12) Fecogame


Fecogame
veterán
LOGOUT blog

Ez király, köszi!

Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak

(#13) htom127


htom127
tag

Hiánypótló, köszönjük

" Bazinga !"

(#14) trouble


trouble
senior tag

Ez az egész megosztás a Kodi felöl csak akkor működik ha felteszem a Plexet, vagy mondjuk a Sambát, köszi ?

(#15) geogabcsi


geogabcsi
tag

Szia!

Nekem W10H van fenn és McAfee LiveSafe tűzfal, keresgetem, hogy hol lehet benne kiengedni egy mappa megosztását, de ilyet nem találtam még!

(#16) Beni2360 válasza -szabi- (#10) üzenetére


Beni2360
félisten

Igen ezt az opciót Win 10 alatt 2017 Nov frissítéssel meg + 2018 Áprilisi és teljesen megszűnt egy hátsó kapu nyitva hagyásával, amit most pár hete azt is becsukták.

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#17) -szabi- válasza Beni2360 (#16) üzenetére


-szabi-
őstag

Majd ránézek és frissítem ha szükséges.

(#18) bestyen

Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. Régóta használtam gond nélkül a Kodit Win10-es SMB megosztással, azonban pár napja nem tudok csatlakozni a megosztott mappámra. Nem csak Kodival, de semmivel sem. Folyamatosan time outol és azt írja, hogy sikertelen csatlakozás a kiszolgálóhoz. Mivel asztali gép, ezért UTP-n csatlakozok a routerhez, de megpróbáltam Wi-Fi-n csatlakozni és láss csodát azonnal működött újra. Próbáltam a hálókártya drivert újratelepíteni, de attól sem javult meg. Mindenképpen kábelen szeretném a gépet használni, mert az gyorsabb és stabilabb. Tudna valaki erre a gondra megoldást?

(#19) -szabi- válasza bestyen (#18) üzenetére


-szabi-
őstag

Hi

Ha már semmi nem segít, veszteni nem veszthetsz semmit ha indítasz egy hálózat alaphelyzetbe állítást.
Egyéb ötletem nem igazán van.

(#20) bestyen válasza -szabi- (#19) üzenetére

Az is megvolt. Semmi változás. :(

(#21) -szabi- válasza bestyen (#20) üzenetére


-szabi-
őstag

Talán a hálózatos topik-lakóknak lehet valami ötletük!?
Otthoni hálózat és internet megosztás
Hálózatokról alaposan

(#22) Headbang


Headbang
aktív tag

Sziasztok

Hónapok óta használom az smb megosztást win10es laptopról. LE Kodis tv box csatlakozik lan kábellel a routerhez, ami szintén kábellel a laposhoz amiról megy a megosztás. Egy ideig a laptopom ip címét adtam meg az smb kapcsolathoz a boxnak. Viszont a dinamikus ip kiosztás miatt néha megvaltozhatott a laposom ipje, ezért áttértem a pc név megadásra a halózat eléréséhez. Ennél meg minden box újraindítás után nem látja az smb hálózatot a box.

Mi lehet a gond?
Köszi!

(#23) Oldman2 válasza Headbang (#22) üzenetére


Oldman2
veterán

Miért dinamikus az IP?

Állíts be fix IP-t a laptopnak.

(#24) Marci79


Marci79
aktív tag

Sziasztok!

Korábban laptopon beállítottam a megosztást. Rendesen megy. De most vettem egy "tv okosítót" és az istennek sem sikerül a megosztott mappát elérni vele. Kodi (17.6) , Windows 10.
"Connection timed out" hibára hivatkozik. Kikapcsoltam a tűzfalat és minden védelmet, de akkor sem látja a pc-t. Egy router van köztük. Abból jön a net lan-on a gépbe is és az "okosítóba" is.
Mivel kellene próbálkoznom, hogy a megosztott mappa elérhető legyen? A gépen fix az ip és wifi-n sem volt jó.

[ Szerkesztve ]

Asus Rog G531GV 9750H-RTX2060-32GB HyperX-1Tb 970pro-1Tb MX500

(#25) Pikkolo^^


Pikkolo^^
addikt

W10Pro-m van és sehol sem találtam benne az otthoni hálózat beállítást, ezért már az első lépésnél elakadtam. A vezérlőpulton a keresésen belül sem talál ilyet.

(#26) -szabi- válasza Pikkolo^^ (#25) üzenetére


-szabi-
őstag

(#27) Pikkolo^^ válasza -szabi- (#26) üzenetére


Pikkolo^^
addikt

Köszönöm. Megcsináltam, de rájöttem nekem nem is ez kell hanem, hogy PC-ről láttam a HTPC-re dugott USB-s merevlemezt és gépről tudjak rá filmeket másolni.

(#28) Pikkolo^^ válasza Pikkolo^^ (#27) üzenetére


Pikkolo^^
addikt

Sajnos nem sikerült megcsinálni. Hiába állítom be a Kodin a felhasználót (libreelec/libreelec) továbbra sem látom a hálózaton. Milyen beállítás kellhet még?

(#29) -szabi- válasza Pikkolo^^ (#28) üzenetére


-szabi-
őstag

Hi

Van másik windows PC a hálózaton?
Amennyiben igen azt nézd már meg ő látja e a megosztott könyvtárat?
Lehet nem is a kodi okozza hanem a megosztás.

üdv

[ Szerkesztve ]

(#30) Pikkolo^^ válasza -szabi- (#29) üzenetére


Pikkolo^^
addikt

A libreelec is PC alapú, jelenleg másik Windows nincsen a hálózaton. Van itthon egy használaton kívüli gép, megnézem azzal melyik megosztást látom. Ha csak a laptopomét akkor megosztási gond lehet, ha azt sem akkor hálózati, igaz?

(#31) -szabi- válasza Pikkolo^^ (#30) üzenetére


-szabi-
őstag

Ugyanez a tippem. :)

(#32) Pikkolo^^ válasza -szabi- (#31) üzenetére


Pikkolo^^
addikt

A másik géppel tudtam a kodihoz csatlakozni és a laptoppal van gond. A fájlmegosztást hiába állítom be rögtön visszaállítja kikapcsoltra. Csináltam már hálózati visszaállítást, wifi kártya driver frissítést, wifi kártya eszköz eltávolítást és sajnos egyik sem segített.

(#33) -szabi- válasza Pikkolo^^ (#32) üzenetére


-szabi-
őstag

Hi

Talán a wifi vagy otthoni hálózatos topikban?

üdv

(#34) Pikkolo^^ válasza -szabi- (#33) üzenetére


Pikkolo^^
addikt

Alaphelyzetbe raktam a W10-et és megoldódott. Ez az esetek 90%-ban beválik :D

(#35) pászka


pászka
aktív tag

Nagyon jó ez a leírás de nem tudnád esetleg frissíteni? Mert a Win10 jelenlegi verziója teljesen máshogy működik. A menük és az elérési utak vagy ott vannak ahol a leírásban is vagy nem, vagy esetleg nem találhatók ott a beállítandó opciók mint ahol a leírás mutatja. Szóval jelenleg nem nagyon tudom használni. :((

AMD Ryzen 5 5600x // ASUS TUF GAMING B550M-E WIFI // ASUS GeForce Dual V2 RTX 3060 12GB OC GDDR6 // G.Skill 16GB /3200 Aegis DDR4 RAM Kit (2x8GB) CL16 (F4-3200C16D-16GIS)

(#36) p-viktor válasza makosteszta2 (#7) üzenetére


p-viktor
csendes tag

Bár régi a kérdés, azért válaszolok rá, hátha lesz aki most találkozik ezzel a problémával először.
Az van, hogy a csodálatos windows frissítés kikapcsolja a telepített szolgáltatások közül az SMB 1.0/CIFS fájlmegosztási támogatást.

Visszakapcsolása:

Jobb klikk a start gombon, alkalmazások és szolgáltatások, jobbra fenn programok és szolgáltatások, majd a megjelenő ablakban újra a bal menüben windows szolgáltatások be és kikapcsolása. Na itt le kell görgetni az SMB 1.0/CIFS sorig, bepipálni a kisnégyzetet, majd ok.

Ez után megint működni fog a megosztásod.

Üdv
Viktor

Utasok nincsenek a Föld nevű űrhajón - mindannyian a legénységhez tartozunk.

(#37) r_zsolt


r_zsolt
tag

Helló!

Megcsináltam a leírásban szereplő beállításokat, de egy egész HDD-t osztottam meg.
A Kodi látja a meghajtót, de csak a mappákat. Az utolsó mappába már nem tud belépni.
Egy laptop-pal kipróbálva szintén látszódnak a mappák, de az utolsó mappába már nem lehet belépni, mert "nincs jogosultság" hozzá.
A Windows media lejátszója látja a mappákat és a mappákban lévő filmeket le is tudja játszani.

Mi lehet a gond? Mit nem állítottam be?
A pc-n és a laptop-on is minden frissítés rajta van.

OnePlus Nord

(#38) fradi81 válasza r_zsolt (#37) üzenetére


fradi81
veterán

Hello ma én is ezzel szórakoztam, ez a lépés kellett hogy működjön a dolog bár lehet már megcsináltad:
[Windows] gomb, cmd (jobbgomb fölötte, futtatás rendszergazdaként), gépeld be a parancssorba: net user kodiuser kodipassword /add. A Kodiban ezt a felhasználónevet és jelszót kell megadni a Windows megosztások betallózása után.

moto g72, Ninebot d28e

(#39) r_zsolt válasza fradi81 (#38) üzenetére


r_zsolt
tag

Helló!
Köszönöm, de már sikeült megoldanom.
A megosztás nem volt jól beállítva.

OnePlus Nord

(#40) fatalista22


fatalista22
tag

Az a gondom, hogy nálam az smb kapcsolódás hiba nélkül megy, de a fiaméknál hiába csináltam meg ugyanúgy mindent, csak a könyvtárakba lép be a lejátszó, de a könyvtárak üresek, egy fájlt sem lát egyikben sem. Mi lehet az oka?

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.