- sh4d0w: Árnyékos sarok
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- Kalandor: Elhunyt I. Ferenc pápa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
nicu71
addikt
ez alapján tökéletesen érthető,köszönet
-
Pikkolo^^
addikt
Egy hosszabb ideig NFS-el használtam a Kodi-t Synology NAS-al. Egyik napról a másikra nem akart kapcsolódni, de már a számítógéppel sem. Újratettem most viszont nem kapcsolódik SMB-n és NFS-en keresztül sem miközben PC-ről tudok hozzá kapcsolódni. Hol induljak el a hibafeltárásban? A Kodi Sony TV-n fut.
-
fatalista22
tag
Az a gondom, hogy nálam az smb kapcsolódás hiba nélkül megy, de a fiaméknál hiába csináltam meg ugyanúgy mindent, csak a könyvtárakba lép be a lejátszó, de a könyvtárak üresek, egy fájlt sem lát egyikben sem. Mi lehet az oka?
-
fradi81
veterán
Hello ma én is ezzel szórakoztam, ez a lépés kellett hogy működjön a dolog bár lehet már megcsináltad:
[Windows] gomb, cmd (jobbgomb fölötte, futtatás rendszergazdaként), gépeld be a parancssorba:net user kodiuser kodipassword /add
. A Kodiban ezt a felhasználónevet és jelszót kell megadni a Windows megosztások betallózása után. -
r_zsolt
tag
Helló!
Megcsináltam a leírásban szereplő beállításokat, de egy egész HDD-t osztottam meg.
A Kodi látja a meghajtót, de csak a mappákat. Az utolsó mappába már nem tud belépni.
Egy laptop-pal kipróbálva szintén látszódnak a mappák, de az utolsó mappába már nem lehet belépni, mert "nincs jogosultság" hozzá.
A Windows media lejátszója látja a mappákat és a mappákban lévő filmeket le is tudja játszani.Mi lehet a gond? Mit nem állítottam be?
A pc-n és a laptop-on is minden frissítés rajta van. -
p-viktor
csendes tag
válasz
makosteszta2 #7 üzenetére
Bár régi a kérdés, azért válaszolok rá, hátha lesz aki most találkozik ezzel a problémával először.
Az van, hogy a csodálatos windows frissítés kikapcsolja a telepített szolgáltatások közül az SMB 1.0/CIFS fájlmegosztási támogatást.Visszakapcsolása:
Jobb klikk a start gombon, alkalmazások és szolgáltatások, jobbra fenn programok és szolgáltatások, majd a megjelenő ablakban újra a bal menüben windows szolgáltatások be és kikapcsolása. Na itt le kell görgetni az SMB 1.0/CIFS sorig, bepipálni a kisnégyzetet, majd ok.
Ez után megint működni fog a megosztásod.
Üdv
Viktor -
pászka
tag
Nagyon jó ez a leírás de nem tudnád esetleg frissíteni? Mert a Win10 jelenlegi verziója teljesen máshogy működik. A menük és az elérési utak vagy ott vannak ahol a leírásban is vagy nem, vagy esetleg nem találhatók ott a beállítandó opciók mint ahol a leírás mutatja. Szóval jelenleg nem nagyon tudom használni.
-
Pikkolo^^
addikt
-
-szabi-
addikt
-
Pikkolo^^
addikt
W10Pro-m van és sehol sem találtam benne az otthoni hálózat beállítást, ezért már az első lépésnél elakadtam. A vezérlőpulton a keresésen belül sem talál ilyet.
-
Marci79
senior tag
Sziasztok!
Korábban laptopon beállítottam a megosztást. Rendesen megy. De most vettem egy "tv okosítót" és az istennek sem sikerül a megosztott mappát elérni vele. Kodi (17.6) , Windows 10.
"Connection timed out" hibára hivatkozik. Kikapcsoltam a tűzfalat és minden védelmet, de akkor sem látja a pc-t. Egy router van köztük. Abból jön a net lan-on a gépbe is és az "okosítóba" is.
Mivel kellene próbálkoznom, hogy a megosztott mappa elérhető legyen? A gépen fix az ip és wifi-n sem volt jó. -
Headbang
aktív tag
Sziasztok
Hónapok óta használom az smb megosztást win10es laptopról. LE Kodis tv box csatlakozik lan kábellel a routerhez, ami szintén kábellel a laposhoz amiról megy a megosztás. Egy ideig a laptopom ip címét adtam meg az smb kapcsolathoz a boxnak. Viszont a dinamikus ip kiosztás miatt néha megvaltozhatott a laposom ipje, ezért áttértem a pc név megadásra a halózat eléréséhez. Ennél meg minden box újraindítás után nem látja az smb hálózatot a box.
Mi lehet a gond?
Köszi! -
-szabi-
addikt
Talán a hálózatos topik-lakóknak lehet valami ötletük!?
Otthoni hálózat és internet megosztás
Hálózatokról alaposan -
sbai
tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. Régóta használtam gond nélkül a Kodit Win10-es SMB megosztással, azonban pár napja nem tudok csatlakozni a megosztott mappámra. Nem csak Kodival, de semmivel sem. Folyamatosan time outol és azt írja, hogy sikertelen csatlakozás a kiszolgálóhoz. Mivel asztali gép, ezért UTP-n csatlakozok a routerhez, de megpróbáltam Wi-Fi-n csatlakozni és láss csodát azonnal működött újra. Próbáltam a hálókártya drivert újratelepíteni, de attól sem javult meg. Mindenképpen kábelen szeretném a gépet használni, mert az gyorsabb és stabilabb. Tudna valaki erre a gondra megoldást? -
geogabcsi
tag
Szia!
Nekem W10H van fenn és McAfee LiveSafe tűzfal, keresgetem, hogy hol lehet benne kiengedni egy mappa megosztását, de ilyet nem találtam még!
-
trouble
senior tag
Ez az egész megosztás a Kodi felöl csak akkor működik ha felteszem a Plexet, vagy mondjuk a Sambát, köszi ?
-
htom127
aktív tag
Hiánypótló, köszönjük
-
Ez király, köszi!
-
Celtis
veterán
Rendkívül hasznos és kiváló leírás!
Köszönt az alkotónak! -
makosteszta2
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni Windows 10 hálózati mappa és nyomtató megosztásában. A legújabb verzió feltelepítése után az addig remekül működő megosztások és gépek eltűntek.
Az ilyenkor szokásos beállításokat elvégeztem. Magánhálózatban és Nyilvános hálózatban is beállítottam a speciális beállításokat. Kikapcsoltam a jelszavas megosztást, bekapcsoltam a hálózatfelderítést, megosztást.
Közös munkacsoportban vannak a gépek, különböző elnevezésekkel. Néha látják egymást a gépek, de a megosztások akkor sem működnek, nem enged tallózni a gépen. Olyan is van, hogy egyetlenegy gépet sem lát pl egy 5 gépes hálózatban. Több hálózatban is tapasztaltam ezt a hibát, de egyelőre nem tudtam megoldani. Próbálkoztam a hálózati kártya és a beállítások alapértelmezettre állításával, de az sem segített.
Az a furcsa, hogy ahogy akár kisebb akár nagyobb vezetékes, vezeték nélküli hálózatról van szó az új frissítés után állítódik el...
Valaki találkozott hasonló hibával? Esetleg ötlet a megoldásra?
Köszi előre is!
-
Szia.
Abban tudnátok segíteni, hogy valamiért a"Számítógép kezelés" oldalon a Helyi felhasználók és csoportok fül nem jelenik meg. Itt elakadok és semmilyen egyéb próbálkozás nem segít. -
Reaper
őstag
Hasznos leírás, még annyit tennék hozzá, hogy nálam egy ASUS RT-AC56U router van, arra rádugva egy vinyó. Mivel a router csak valami kezdetleges Samba megosztást tud, amit a Kodi már nem támogat hivatalosan a 17 fölött. Nálam ez úgy jött elő, hogy állandóan a jelszót kérte a megosztott mappákhoz, amit hiába adtam meg jól, újrakérte. A megoldás nálam az lett, hogy a min protokollt "nincs"-re, a max SMB protokollt SMBV1-re állítottam, majd létrehoztam egy user.conf filet ezen a helyen: /storage/.kodi/.smb
ezzel a tartalommal:[global]
client NTLMv2 auth = no
client use spnego = noEzek után már működött simán a megosztás, ráadásul én jelszóval védett megosztást használok Win 10en is, és az sem ment, amíg ezt meg nem csináltam.
-
a2d2
addikt
Sziasztok!
Én most tértem át androidról librelecre és nekem pont a fordítottja kellene. Nekem a TV boxom a médiatáram és azt szeretném PC-ről elérni de sajnos nem ilyen egyszerű a dolog: [link]
Erre is tudtok megoldást?Köszi!
-
dugynok
senior tag
Köszönjük, jó így a képes leíràs. Annyival kiegészíteném, hogy nem a LE hibàja, nàlam friss win7 telepítéssel és az összes frissítést leszedve hozzà androidon sem (box és telefon) működött a sima smb megosztàs, jelszavas felhasznàlót kellett csinàlnom és egyből működött. Az új telepítés elött egy régi win7 rendszeren, ahol évek óta nem volt frissítés simàn ment...
-
Oldman2
nagyúr
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Sziasztok,Frissítve:2018-01-25. Felhasználói fiók létrehozása Windows 10 home eseténMegjegyzés:2018-12-26. Az otthoni...
- ASUS routerek
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Gitáros topic
- Exkluzív órák
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- Külpolitika
- FErgeteges frissítés: két rajongói mobil kapott One UI 7-et
- További aktív témák...
- ÁÁÁ NE NÉZD MEG! A szórakozás, és a multitasking csúcsa, Lenovo Yoga 9i //3 OLED Modell Ajánló//
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Xbox Series X 1TB - 2 kontroller + 3 játék szabadon választható
- RYZEN 7 5700X / 32GB RAM / 1TB SSD / RX 6700 XT 12GB / 750W Gold Full Modular - AMD GAMER PC
- Gamer pc konfig
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 16TB 0 nap Seagate Exos X16 Enterprise HDD több db.
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! H310CM i3 9100F 16GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1660S 6GB Fractal Design Focus G 400W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest