- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- VHS digitalizálás
- Fogadj örökbe egy szervert, avagy építsünk otthoni labot III. (Mit vegyek?)
- MFM HDD beüzemelése 25 év után
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Piotor
tag
Valaki próbált már bennük akkut cserélni?
-
ArGab
őstag
Nos, úgy nézem nagyjából 11 hónapja volt, hogy sikerült végre egy működő párost kapnom több hónap küzdelem után. Most viszont úgy tűnik, ez is ennyit bírt és kezd tönkremenni. A jobb oldali fülhallgató ismét több mint kétszer olyan gyorsan merül, mint a bal. Jelenleg még nagyjából 3 óra összejön vele zajszűrés nélkül, és 2 zajszűréssel mielőtt kikapcsol. Közben a bal oldal olyan 55-60%-os szintre merül csak.
-
bobby_30
tag
Sziasztok! A bal oldali fülesem gyakorlatilag pàr percen belül lemerül így szàmomra hasznàlhatatlan. Ha valakinek esetleg szüksège lenne a töltőre, vagy a jobb oldali fülesre az jelezze ès szívesen àtadom.
-
szami777
addikt
Szia,
Csak munkába és haza, napi 2 óra, havonta kb 35-40 órát ment, a szumma app szerint olyan 560 óra volt.Multipoint nem volt bekapcsolva.
“So do all who live to see such times but that is not for them to decide. All we have to decide is what to do with the time that is given us.”
-
szami777
addikt
Sziasztok,
Mivel én is itt kaptam tanácsot a gariztatásra, leírom én is a tapasztalataimat.
KB. 14 hónap után kezdett el haldokolni az aksi, Alzánál vettem, 2 év gari volt rá.Ide vittem: Sony Szerviz Budapest - RMD Electronic Kft.
Alzát teljesen kihagytam az intézésből.Május 7-én adtam le, június 5-én vettem át, a tok biztosan a régi, de a két füles fixen új.
Ameddig bírja, addig használni fogom, meglátjuk.
A szerviz 70-es évek, nagyon ijesztően néz ki, ahhoz képest, hogy a sony főpartnere, de 1 hónap alatt megkaptam az új fülest, szóval egy szavam sincs.
[ Szerkesztve ]
“So do all who live to see such times but that is not for them to decide. All we have to decide is what to do with the time that is given us.”
-
bobby_30
tag
Sziasztok! Valaki esetleg cserèltetett màr akkut? Mostanàban egyre hamarabb merül a füles, amennyiben lehet cserèltetni emberi àron akkor nem gondolkodnèk új vàsàrlàsàn.
-
bobby_30
tag
-
Attas
aktív tag
Sziasztok! WF-1000XM4 boldog tulaja vagyok már 1 éve! (még nincs akku probléma) viszont a halló járatba illeszkedő memória szivacsok kezdenek elhasználódni! nekem méretben a zöld színű jó. Elvetemült ötlet lenne, ha van itt a fórumon olyan tulaj, akinek ettől eltérő méret a jó és azt használja, hogy cseréljünk szivacsot? Én adok olyat amit ő használ (original új természetesen), és cserébe elkérem az ő zöld színű pamacsát, ami meg neki nem kell. Az a helyzet, hogy vettem már kínai több gyártótól is, de sajna nem az a minőség. Szóval ha valakit érdekelne szívesen cserélnék.
Köszönöm előre is a válaszokat
"Az élet olyan mint az ásás. Néha pár gyökér feltart, de annak jól odacsapsz és mehetsz tovább!"
-
Hát valóban eléggé zavarosan fogalmaztam.
WH-1000XM4 🎧 egy magasabb kategória, nem szerencsés a bedugós fülhallgatóval összehasonlítani.
WF-1000XM4, WF-1000XM5, egy nagyon jó eszköz, de meg sem közelíti a nagy testvért.A két bedugós füles közül a WF-1000XM4-nek nekem jobban tetszik a basszus hangzása.
Ettől függetlenül, majdnem minden tesztben jobban tartják az WF-1000XM5.
Remélem már igy érthetőbb.😊-Minden telefon annyit ér a gazdájának, amennyit ki tud hozni az ember belőle! Az IQ-val arányos a telefon tudása.
-
qltsar
veterán
Elnézést, rossz helyre ment.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
bobby_30 #102 üzenetére
Szia!
Nekem van egy WH-1000XM4 fejhallgató és
WF-1000XM5 ill. még egy WF-1000XM4 is fülhallgató.
Van összehasonlítási alapom. Hangzásban nem egy kategória a fejhallgatók (WH-1000XM4), sokkal szebb és kényelmesebb, mint a fülesek. Hangzásban is sokkal kifinomultabb. Egy hátránya van a másik kettőhöz, hogy problémás hordozása.
A két füles nagyon hasonló, WF-1000XM5 kicsit kényelmesebb, valamivel kisebb és talán nem annyira feltűnő jelenség.
A tesztekben agyon dicsérték, szerintem az WF-1000XM4-nek jobb a basszus hangzása, öblösebb, nagyobb térhatású, de ezt a típus véletlenül se vedd meg. Majdnem mindenkinél előjött az akku probmléma.WF-1000XM5 fülesemmel eddig még nem volt semmi gondom, remekül szól, nagyon profi, de a fejhallgatóm WH-1000XM4 közelébe se jön.
A Sony Centerben kipróbáltam az utódját, nagyon hasonló a hangzása.
Én ezt ajánlom neked, ha nem fontos a szállítása.
😃-Minden telefon annyit ér a gazdájának, amennyit ki tud hozni az ember belőle! Az IQ-val arányos a telefon tudása.
-
bobby_30
tag
Sziasztok! Nekem az lenne a kérdésem hogy van-e jelentős különbség hangzásban az xm 4 füles, illetve az xm sorozat fejesei között. Akinek van összehasonlítási alapja és megoszaná, annak nagyon örülnék. Leegyszerűsítve az érdekelne hogy a fülhallgató mellé érdemes-e egy fejhallgatót is beszerezni, vagy lényeges különbség nincs köztük hangzásban. Előre is köszönöm a segítséget.
-
ArGab
őstag
Egy kissé talán ingerült telefon után visszakaptam a harmadik, már egy hónapja tartó körből is. Összesen csak 4 hónapig tartott az ügy.
Ez a páros - egyelőre - jónak tűnik, végre 100%-ra töltődik mindkét oldal és óránként kb 10-12% merülést mutat. Aztán hogy meddig tart ki vannak kétségeim, mert Redditen kezdenek megjelenni akiknek már régebben cserélték és most újfent előjött gyors a merülés pár hónap után. De mivel itthon továbbra is számlához és 2 évhez köti a Sony a szervizelést, hamarosan minden jótállásból/garanciából kifutok.
Amúgy friss kommentek szerint USÁ-ban már full refund-ot biztosít a Sony még a garanciaidő lejárta után is, vagy cserét XM5-re, mivel már 3+ hónap a várakozás XM4-es cseremodulokra.
[ Szerkesztve ]
-
Piotor
tag
Vettem egy airpods pro 2 legújabb modellt, van iPhone is itthon. Hát, kár volt. Lehet out of the box jó az airpods, csak ha ez a Sony rendesen be van állítva egymás mellé se lehet rakni a kettőt. Az apple music valamit trukkozik, azzal ok a dolog minőségben meg van ez a fejforgatos parasztvakitas, a sonyval viszont az amazon music jött be legjobban, tidal stb nem szól jól nekem vele. De egy Sultans of Swinget elég indítani és el is dőlt a meccs. A Sony olyan dinamikával küldi a labdobot, mintha ott lennék előtte, nem is beszélve a magasról/középről. Wow. TWS szinten ez nem semmi azért, amit tud. Ok akkuproblem, gondoltam eladom míg jó sok garancia van rajta, hát marad stabilan. Egy dolog miatt marad az airpods is, kocsiban a Sony zajszurojet használva hányingerem lesz, az airpodstol nem. És legalább olyan jó a zajszurese, az iszonyúan bejött. Nem is nyomja úgy a fülem, bár egész nap azt se lehet hordani
[ Szerkesztve ]
-
ArGab
őstag
Mármint amikor még nálam volt, június előtt?
Változó, de szerintem egyáltalán nem használtam sokat. Olyan soha nem volt hogy minden nap elővettem volna, max heti 3-4 nap inkább, a tipikus inkább csak 2-3, de volt hogy kevesebb. Home office esetén 1-3 óra között volt használva ilyenkor alkalmanként. Ennél több csak ha irodába mentem, akkor 3-5 óra plusz 2*40 perc utazás az adott nap. De ilyen max heti egyszer volt, sőt, kevesebbszer.Abban a két hétben miután először visszakaptam a jobb cseréje után használtam minden nap legalább egyszer vagy kétszer merülésig, mert a bal oldali gyanús volt és nem is értem azt miért nem cserélték. Már mikor én visszakaptam, olyan 2,5 óráról indult és két hét után 1 óra alá esett. Most, hogy 1 hónap után ismét visszakaptam a bal cseréje után, elvileg ugyanaz a cserélt jobb oldali modul ami augusztusban még 60% felett jelzett amikor a bal lemerült, most 60 perc használat után jelzi hogy tegyem tokba mert mindjárt lemerült és <80 perc alatt kikapcsol.
Ha azért kérdezted hogy a használat tette-e tönkre, szerintem nem. Redditen azt gyanítják a szoftver vágta (vágja) tönkre frissítéskor. Most másik szervízbe vittem vissza és itt kicsit mást mondtak. Egyrészt szerintük második évre csak szavatosság van már a termékre és így nekem kellene igazolni, hogy a hiba a gyártás során keletkezett. De azt is mondták szóban, hogy mivel ez "szoftver okozta" hiba, és van "2 év szoftveres garancia" a termékre, ami nem tudom mit kellene jelentsen, de ezen indokkal cserélik őket 2 éven belül. És ellentétben a másik szervizzel, itt azt is mondták hogy 6 hónap szavatosság jár a cserélt modulokra. Amúgy pedig out of stock az egész kontinensen, ezért van hogy legalább 4-6 hét mire Sonytól kapnak cseremodult.
-
ArGab
őstag
Ma végre visszakaptam második körből is. Most cserélték a balt, de az a jobb oldali amit augusztusban cseréltek és nem is használtam két hetet sem viszont tropa. 70 percnél járok, teljes töltésről indulva, AAC és ANC nélkül, és már szólt hogy a jobb oldalt rakjam tokba. Most 10%-on áll, az újonnan cserélt bal oldali meg közben 91%-on. Kezd elegem lenni ebből, már július eleje óta csak szervízbe járok és 3 hónapja ott pihent valahol, erre most harmadszorra is vihetem vissza megint.
Amúgy a szervíz szerint az, hogy cserélik egyik vagy mindkét fülest az javítás, tehát a jótállás csak a szervízben töltött idővel nő.
[ Szerkesztve ]
-
ArGab
őstag
Igaz, ha amúgy is kuka egy próbát megérhet a csere hátha, csak sajnos a csereakku is megvan 7-9k, plusz egyéb szerszámok, megfelelő ragasztó, stb.
Én is szeretem nagyon, de tuti nem vennék még egy XM4-et és nem is ajánlom senkinek. De még egy XM5-öt sem vagy bármely más Sony-t, mert már másik típusnál is előjött ugyanez a hiba. Elég hatalmas csalódás ez a márkában. Nem is elsődlegesen maga a hiba hanem ahogy kezelik.
[ Szerkesztve ]
-
ArGab
őstag
Van egy marha hosszú reddit az akkuhibáról: [link]
Magyarországon számlához kötik és csak 2 éven belül foglalkoznak vele, amíg a kötelező szavatosság tart. Sony nem javítja a hibát, csak egészében cserélik az egyik vagy mindkettő fülest, amiért reddit alapján jótállás nélkül elkérik egy új listaárának felét. Ha itthon is így megy, én nem biztos hogy kifizetném, mert ki tudja a másik fele is meddig húzza még, meg a csereként kapott is (redditen már jelezték páran, hogy régebben csereként kapottak is kezdenek haldokolni), mert nagyon úgy tűnik általános tervezési/gyártási hiba az oka.
Szintén reddit alapján többen nekiálltak saját maguk cserélni az akkut, ZeniPower Z55H a pontos típus és van már iFixit leírás is: [link]. De én megfelelő tapasztalat és szerszámok hiányában nem biztos, hogy neki mernék állni.
[ Szerkesztve ]
-
Kasya
nagyúr
A heten a fulesem hasznalhatatlanna valt (2.0.1-es SW):
A gond az, hogy megjeleneskor vettem, tehat a 2 ev gari 2 honapja lejart. Van lehetoseg javittatasra, vagy csak uj keszulek vasarlasa johet szoba?
-
warfernom
tag
válasz
warfernom #82 üzenetére
FRISSÍTÉS!
A mai napon vissza is kaptam a füleseim. Vagy is nem teljesen mert konkrétan 2db új xm4 et kaptam. Csak a dock maradt ugyan az. Az aksijuk meg teljesen jó 6 órája használom és még nem kellet a dockba raknom.
és kevesebb mint 1 hónap alatt cserélték.Jbl Extreme, Corsair Scimitar & K70, Nzxt52
-
Takuun
aktív tag
Na az utolsó pár hozzászólás meggyőzött, hogy ne ne ezt a fülest vegyem. Nincs más amit kinéztem, jelenleg egy Edifier W240-et használok, csak szerettem volna egy komolyabb fülest. De akkor az nem ez a Sony lesz.
-
ArGab
őstag
Na, közel 6 hét után visszakaptam. Cserélték, de csak a jobb oldalit. A bal még nem ment tönkre annyira.
-
ArGab
őstag
válasz
warfernom #82 üzenetére
Jótálláson felül - ami erre a fülesre kötelezően 1 év mivel 100k alatt van - EU szabályozás miatt van 2 év szavatosság is. Annak keretében kötelesek foglalkozni vele ha a termék vagy gyártás hibájából eredő gond van. Márpedig hogy tömegével jönnek elő az akkugondok 1-1.5 év után, itt minden bizonnyal erről van szó. A jelenlegi sunnyogás, és "ha valaki utánajár, rájön erre, beviszi jótállás lejárata után, és akkor foglalkozunk vele" helyett ezt illett volna egy globális visszahívási programmal orvosolni.
Amúgy nekem Budafokin azt mondták akkut nem cserélnek bennük, hanem bevizsgálás után vagy az egyik vagy mindkét fülest cserélik egészében. Viszont nekem hétfőn lesz 1 hónapja hogy ülnek rajta.
[ Szerkesztve ]
-
warfernom
tag
Hello a mai napon be adtam a készülékemet a Sony/RDM-Electronic KFT. szervizbe. Azt mondták 2 éven belüli készülékben cserélik az aksikat. Vagy mega a füleseket cserélek most nem tudom melyik de nekem mind 2 jó. Majd kíváncsian várom milyen lesz utánna.
Jbl Extreme, Corsair Scimitar & K70, Nzxt52
-
ArGab
őstag
Sony ügyfélszolgálat annyit tudott mondani vigyem szervizbe. Üllői úti Triwarden elküldött, mert ők PS-sel foglalkoznak. Budafoki úton bevették kivizsgálásra, mert 2 év szavatosság vonatkozik rá vásárlástól. Vásárlást igazoló számlára szükség van. Írok majd ha kiderül mi lesz vele.
-
Bocs, a matek nem stimmel.
Ha másfél éve 80, most pedig 100 rugó a cucc, akkor nem 20, hanem 25%-ot dobtak rá.
https://www.coreinfinity.tech
-
ArGab
őstag
válasz
eszement24 #74 üzenetére
Pont most álltam neki keresgélni ugyanilyen okok miatt. 1.5 éves és az elmúlt néhány hónapban durván bezuhant az akku kapacitása. AAC, zajcsökkentés nélkül, moderált hangerővel alig tud 2 órát. NC be vagy headsetként meeting közben alig valamivel több mint 1. Nálam is a jobb oldal sokkal gyengébb, legalább 1.5* gyorsabban merül és sokszor tokból kivéve már csak 80-90% között van.
[ Szerkesztve ]
-
warfernom
tag
Szia mi a helyzet a szervizzel próbáltad?
Nálam is pont ugyan ezek a problémák. Februárban lett 1 éve hogy meg vettem szóval a garit vesztettem de a jobb oldali az nagyon durván kezdi megadni magát az aksi.
Füles még jól szuperál csak maga az aksi lett gyatra. :/
Én is a héten rá írok valamelyik szervizre hátha ki cserélik benne az aksit.Jbl Extreme, Corsair Scimitar & K70, Nzxt52
-
KRSoos
csendes tag
válasz
eszement24 #74 üzenetére
Pontosan ugyanezek a jelenségek állnak fent pár napja nálam is. Másfél éves lesz és a jobb füles akkumulátora alig bír egy órát, míg a tok is hol érzékeli, hogy rádugtam a hálózatra tölteni, hol nem (először azt hittem kontakthibás lett).
Én azt tervezem, hogy a héten vagy márkaszervízbe viszem vagy pedig vissza a Westendbe ahol vettem. Ahogy utána néztem sokaknak kicserélték gond nélkül (akár gari nélkül is).
Alapvetően szerettem (ill. szeretem, nem temetem még), bár akadtak vele problémák is. Az eleinte nagyon jó zajszűrés minősége szerintem romlott, a telefonhívásoknál pedig rendszeresen panaszkodott mindenki, hogy érthetetlen vagyok. Kicsit szomorú ez a teljesítmény egy prémium terméktől.
Te mihez kezdesz a füleseddel?''The situation is hopeless, but it is not serious.'' - Paul Watzlawick
-
eszement24
aktív tag
Alig másfél évesen a jobb oldali akkumátor alig másfél órát bír és a töltőtok is elkezdett szarakodni töltés szinten. Ez valami eszméletlen nagy csalódás.
Mit lehet ezzel kezdeni? A töltőtokban még csak ki tudom cserélni az akksit, de a fülesben hogy a tökben speckó eszközök nélkül?
Valaki belefutott ebbe?
Emagos, 100 ezer alatt volt, szóval tavaly decemberben lejárt róla a gari. -
válasz
takcslajos1 #72 üzenetére
Hát érdekes vásárlási szokásod van, előbb rendelsz, utána kérdezel. 😁
A szivacs miatt én is aggódtam, de eddig még nincs vele semmi gondom, peddig már több éves. Az is igaz, hogy nem minden nap használom.Nagyon jól szól, a külső hang szűrés nem olyan jó, mint a WH1000XM4, (nekem ilyen van) ill. nekem hosszú távon nem kényelmes.
Futáshoz nem ajánlom, de nagyon jól szól .
Nem fogsz benne csalódni, de nem a legkényelmesebb.-Minden telefon annyit ér a gazdájának, amennyit ki tud hozni az ember belőle! Az IQ-val arányos a telefon tudása.
-
takcslajos1
tag
Sziasztok!
Rendeltem Alzaboxba egy ilyet 59990 ft-ért. Kérdés, hogy érdemes ténylegesen átvenni, elégedettek vagytok ezzel? Van egy WH-1000XM5 fejhallgatóm, de vannak helyzetek, amikor egy kompaktabb, ugyanakkor jól szóló "kistestvér" jönne jól.
Illetve azt olvastam, hogy az ehhez adott gyári memóriaszivacs(?) párnák messze nem tartanak örökké, és nem találtam olyan helyet (eddig) ahol gyári minőségű pótokat lehet vásárolni. Garanciális hibának számít ez? -
Attas
aktív tag
Üdv! Alin nézz körül. 6 féle méretben kapható hozzá szilikonharang. Nincs más ötletem. Bár ha a gyári gumi, ami elég jól felveszi a hallójárat alakját és ez által már eleve jól elszigeteli a zajokat, nem jó, akkor a szilikon hogy lesz jó azt nem tudom.. De érdemes talán kipróbálni.
"Az élet olyan mint az ásás. Néha pár gyökér feltart, de annak jól odacsapsz és mehetsz tovább!"
-
TGYI
csendes tag
Kedves Fórumozók!
Kb másfél hónapja használom a fülhallgatókat. Általános értékelésem, hogy jók, de nem tökéletesek. A világért sem akarom a Sony fan-eket megbántani és készséggel elhiszem bárkinek, hogy ez a világ legjobb/legrosszabb (a nem kívánt törlendő) fülhallgatója. Nem vitatkozom.
Viszont jól jönne egy kis segítség. A legnagyobb problémám a fülem hallójáratához történő illeszkedés - hiánya. Készséggel elhiszem, hogy ez a félig gyúrható csuda csodajó általában, de az én fülemhez nem illeszkedik. Elég régen volt egy Koss-om, ahhoz adtak ettől sokkal elasztikusabb és ragacsosabb fekete dugaszokat, de az sem jött be nekem. Ami nálam működik az a szilikon gumiharang, ez a bal fülemmel kielégítő, amit tökéletesen meg tudok ítélni, és a szoftveres vizsgálat is ezt mondja. Ennek ellentéte a jobb, mindkét módszerrel vizsgálva rossz. Biztos én vagyok kripli, de a jobb hallójáratom sokkal oválisabb és az alsó végén levő kis görbületi sugarú kanyart nem tudja bevenni, azaz tömíteni egyik gumiharang sem.
És akkor a kérdés, kérés: tud-e valaki javasolni valamilyen speckó szilikonharangot? A könnyen elréhető harangocskákat kipróbáltam, nem tömítenek a jobb fülemen. Illetve tud-e valaki valami más megoldást, pl. a hallójárathoz illeszkedő gyártást, vagy extra méretű szilikonharangot? Volt-e másnak ilyen problémája és hogy tudta megoldani.
Ez a félig jó, félig rossz verzió, teljesen használhatatlan.Váron a válaszotokat előre is köszönettel!
[ Szerkesztve ]
-
Attas
aktív tag
Sziasztok
Boldog és elégedett tulajdonosa lettem december elején a WF 1000xm4 -nek. Firmware -vel kapcsolatba kérdeznék. Mindenhol azt olvasom, hogy az 1.4.2 a legfrissebb. Az enyémen alapból 1.5.0 van. Hogy lehet ez?
-
Locutus
veterán
-
Locutus
veterán
Abban mennyire jó ez a készülék, ha szándékosan a külső hangokat akarom áteresztetni vele, sőt, akár erősíteni is? (mint egy hallókészülékkel lényegében)
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
need
addikt
Az a helyzet nagyon gondolkodóba estem hogy meglepem magamat egy ilyennel.. nem bánnám ha volna valami jó kis akció
D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
kevinbest
csendes tag
2 kérdéaem lenne a fülessel kapcsolatban ami nagyban befolyásolo tényező nekem :D
Iphonrol valtottam s22 ultrara, az air pods promat használom jelenleg, viszont az a funkcio nagyon hiányzik hogy ha kiveszem a fülemből a fülest megáll barmilyen tartalom(youtube, online film/sorozat stb). Ilyet tud ez a füles? Ill 99% ban csak az egyik fulest szoktam használni javarészt a bal oldalit ez jár itt bmi hátránnyal?szenvedés nélkül nincs győzelem
-
válasz
warfernom #60 üzenetére
Niceboy HIVE pods2 készülékhez (kb. 30 ezer Ft volt), mérföldekkel jobb a hangzása WF-1000XM4-nek, de kényelmesebb a Niceboy számomra.
Féltem, hogy állandóan ki fog jönni a fülemből, szerencsére stabil, pedig futni is szoktam vele. A tesztben felmerült, hogy a szivacsos rész hamar tönkre fog menni, eddig semmi gond vele.
Ami nekem egy kicsit negatív, a töltő doboz teteje egy kicsit laza és nyikorog, olyan gagyi hatása van.
A másik a zajszürés, a tesztben ódát zengenek róla, én is azt hittem, hogy nagyon szuper, nem rossz, de mióta meg van a nagy testvére WH-1000XM4 azóta tudom, hogy mi a zajszűrés.
Na WH-nak igazán remek, ha otthoni használatra kellene, akkor én inkább az utóbbit javaslom.
A WF-1000XM4 megbízhatóan működik, szuper hangzás, számomra kicsit negatív, hogy kicsit nagy, nem a legkényelmesebb.
Ha van rá anyagi fedezet, akkor nem gondolkodnák rajta, de ha kicsit teszel hozzá, akkor inkább a WH-1000XM4.
-Minden telefon annyit ér a gazdájának, amennyit ki tud hozni az ember belőle! Az IQ-val arányos a telefon tudása.
-
warfernom
tag
Én is nagyon gondolkodom hogy meg vegyem. Jelen pillanatban 85k a mediamarkba. De nem tudom van e esetleg más alternatíva (nem jobb mert az biztos nincs ) hasonló készülék kedvezőbb áron.
Mert ennek igazából a zajszürèse az ami nagy pozitívum, de ahogy a tesztben is írták hangzása nem feltétlenül jobb mint egy 50k készülék.
Jbl Extreme, Corsair Scimitar & K70, Nzxt52
-
RIC5I
tag
most tervezek venni egyet van valakinek tapasztalata hogy kisebb fülben mennyire stabill ? mert az xm3 ról váltanék és az a fő bajom az xm3 mmal hogy nagyon nem stabil a kis fülkagylómba
Hatékonyság nem tetszés kérdése.
-
Gabes13
tag
Szia! Köszi, elsősorban Spotify-t hasznalom, nem tudom ebben a Tidal vagy barmi más jobb-e. Közben kutakodtam és amit linkeltel azt találtam én is, ami használható és emel is a hangeron. Régebben meg anno Huawei P6-ot rootoltam de mar azt se tudom hogy kell-mit. 🙂
Stay Free-Stay True! Fuck the systems!
-
Segal
veterán
Próbálj ki több féle zenelejátszót. Én amit eddig használtam a telefonomon azzal kifejezetten halk volt, viszont amikor keresve a hibát gondoltam nézzük meg egy másikkal is akkor drasztikusan javult.
Esetleg még tudom ajánlani a volume booster alkalmazást."Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
Gabes13
tag
Üdv mindenkinek! Ahogy az előttem szóló k850 kolléga írta, en is "hirtelen felindulásból" vettem egy ilyen kütyüt. Alapvetően vezetékes bluetooth fülest használok, (Sennheiser) mert kényelmesebb a hangerő szabályzás és ha kiveszem az egyik felét a fulemből nem kell fèlnem, hogy elvesztem az egyik felét vagy zsebre vágnom mikor beszélek valakivel. A sony minőségileg/zeneileg jobb ami tényleg frankó, plusz a beszéd felismerés ami érzékeli a dumát és megallítja a zenét, jó funkció. Egy valami ami nem tetszik az a hangerő maximuma, abban a sennheiser sokkal jobb hangosabb. Nem vagyok hallássérült, csak néha jó lenne az extra hangerő mikor jön egy kedvenc zeneszám. Van egy Samsung Earbuds plus-om is ami szintén hangosabb.
Erre valakinek van valami ötlete, hogy miért lehet? Esetleg nem állítok be valamit jól az alkalmazásba?
Köszönöm a választ!Stay Free-Stay True! Fuck the systems!
-
Pár napja én is vásároltam hirtelen felindultságból egy ilyen kütyüt.
Az első benyomások alapján kellemes csalódás, eddig csak középkategóriás füleseim voltak, de nem gondoltam volna, hogy ennyit jelent majd az árkülönbség.
Remekül lehet az alkalmazása alapján kalibrálni, kár, hogy magyar nyelv nincs, de azért boldogulok vele.
Féltem, hogy sportolás közben kiesik a fülemből, egy kicsit kiáll, de meg sem mozdult. Másik, ha lefekszem az ágyra oldalfekvésben nem nyomja a fülemet, ez nagyon tetszik.
Nagyon király a zajszűrése is, eddig nem volt ilyen jellegű fülesem, futás vagy biciklizéskor mindig zavart a szélzaj, de most megszűnt. Lehet, hogy nem futok gyorsan?
Jól lehet programozni az oldal kezelő érintő gombokat, pontosan működik, eddig a régebbi füleseimmel ezzel mindig gond volt. Több eszközön is használom, de a nem kell külön szerencsétlenkednem a beállításokkal, nagyon jó szinkronizálta a profilokat a fiókommal.
Telefon hívásra is tökéletes, nem is vették észre, hogy fülesről beszélek.
Ha nem volna ilyen drága, akkor mindenkinek ajánlanám!-Minden telefon annyit ér a gazdájának, amennyit ki tud hozni az ember belőle! Az IQ-val arányos a telefon tudása.
-
Segal
veterán
Én is beálltam a sorba kb 1 hete.
Kicsit félve vettem a Shure fülesem után, de az új telefonon nincs jack és nem szerettem volna átalakítóval bohóckodni.
Elsőre fura volt és ki kellett tapasztalni, de remekül szól"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
insyde5
aktív tag
válasz
marosizoli67 #43 üzenetére
Multipoint hiánya:
Egyszerre csak 1 db eszközhöz tudod csatlakoztatni. -
sony68
csendes tag
Sikerült a Szegedi Mediamarktban megvásárolnom
Köszönöm SONY! Köszönöm JAPAN!
-
bbmt
senior tag
Nekem jelenleg airpods pro van, de már váltottam androidra iphone-ról.
Működik a zajszűrés androidon is, de kíváncsi vagyok arra, hogy mekkora a különbség zajszűrés tekintetében köztük.A kanál a gyengék villája
-
vicze
félisten
TWS-ek nem elsősorban a hangzásról szólnak, ezek nagyon erősen technológiai eszközök, aminél hiába jó egy tulajdonság ha a többi használhatatlan.
Az meg hogy melyik füles hangképe fog jobban tetszeni teljesen egyéni preferencia és nem egy mérhető dolog.
XM4 egy poluárisabb hangképet kapott mint a Airpods Pro, így a többségnek az fog tetszeni.
Egész mellesleg meg nem ég és föld különbségről van szó. -
-
vicze
félisten
válasz
marosizoli67 #43 üzenetére
Vedd meg az Airpods-ot nem származik semmi előnyöd abból ha ökoszisztémán kívül vásárolsz.
XM4 hangzása jobb (persze ez egyén függő továbbra is), más előnyei pedig nem lesz csak hátránya. -
marosizoli67
újonc
Üdv
Segítségeteket szeretném kérni fülhallgató vásárlása elött állok sony WF-1000XM4 és airpods pro között gondolkodok . Iphone használnám . Melyiket ajánljátok főleg sportoláshoz .Multipoint hiánya mit takar ? válaszokat előre is köszönöm -
sagit
veterán
Nagy figyelemmel várom az új iPhone bejelentést, reménykedek egy új BT codecben amit az apple music miatt lesznek kénytelenek meglépni, de ha mégsem akkor maradok droidon, és ő lesz a befutó. A Sony wi1000x-em nagyon szeretem, de kisebbre váltanék
LG C3 65" || iPhone 15 Pro Max || Macbook Air M1 ||
-
opr
nagyúr
Xperia telefont kell venni, azokon ujabban van jack csati is. Vagy normalis vezetek nelkuli fejhallgatot, azok is tudnak szepen szolni, bar teny, hogy nem olcso az ilyen.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
Skynet258
veterán
A képen a szivacs már most foghíjas, nem tudom mennyi idő alatt lett ilyen de nem fest jól.
-
arn
félisten
En meg mindig kernem vissza a jacket… zenet hallgatni ezen ugyse lehet rendesen, masra meg rohadt draga. A ket evvel ezelotti telomhoz adtak fulest, most meg koltsek x szaz eurot ugyanarra ficsorre. Koszi apple, hogy ezt igy kitalaltad.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
vicze
félisten
válasz
moleculez #33 üzenetére
A kialakítása miatt az aksi gyakorlatilag a levegőben lóg(nem a fülkagyló alján ül meg mint a többségnél), és így ha sportolsz akkor lifeg, mivel lifeg csúszik ki. Nyilván ezért adtak szivacsot mert az igen stabilan tartja, de azért a mozgás mértékétől függően ki fog csúszni egy idő után.
Még két dolog. Nincs find my bud, ez elég fájó a kategóriában megint. Illetve nincs deep sleep, tehát tok nélkül simán lemerül 1nap alatt, ráadásul kikapcsol teljesen amíg meg nem mozdítod, így nem is működhet "find my bud"(szerk: Kikapcsolás állítható, 3. fül negyedik almenüjét kell csak lenyitni, mondok csodálatos ez az app). Szóval kikapcsolva merül le 1nap alatt ami szerintem elég gáz. Samsung Buds ott maradhat hetekig és alig merül és folyamosan kapcsolódva is van közben, és működik a find my buds.
+egy apróság, de rohadt lassan kapcsolódik. Tehát kiveszem berakom egyiket berakom másikat és 1-2mp mire hallom, hogy connected. Ehhez képest egy Buds mire a fülembe kerül már zene megy, és a Buds még csak nem is különösebben gyors kapcsolódású... Nyilván nem a világ vége de konkurencia ebben jobb sokkal.[ Szerkesztve ]
-
moleculez
veterán
Van AirPods Pro-m, és nyakig az Apple ökoszisztémában nem is tervezek váltani, azonban figyelemmel követem a versenytársakat. Nekem ez a design annyira nem jön be, inkább az AP konzervatívabb kialakítását preferálom egy kis szárral. Mennyire ül stabilan a fülben? Írtad, hogy nehezebb mint sok kollegája. Nyilván ez egyénileg eltérő, de nekem pl az AP Pro egy aktív ugrálós edzés során is stabilan ül, hozzá sem nyúlok szinte.
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
vicze
félisten
válasz
moleculez #31 üzenetére
Ez kb. az összes negatívuma. Őszintén szólva az SW-t nem látod gyakran, ha nem kapcsolgatod az ANC beállításokat túl sűrűn. SW frissítés túlélhető, csak tényleg WTF...
A méret az igazi hátránya, meg ha nincs csillió gumiharangod, és a gyáriak nem jók.(ez nálam nem probléma.)
A hangja pedig kifejezetten jó, nagyon szépen lőtték be a DSP nincs codecek közt EQ különbség, mint a kínai társaknál (és igénytelen nem kínaiaknál), nagy többség még különbséget se fog hallani a codec-ek között.
ANC best in class. Esetileg lehet, hogy van olyan helyzet, ahol más készülék jobb ANC-t nyújt, de még minding Sony nyújt egyedül olyan adaptív ANC-t ami a legtöbb helyzetben jó vagy jobb bárki másnál. -
válasz
Viktor0610 #26 üzenetére
Jaja valamikor uppolta a szerző.
Helyreállt a világ rendje!
Funkcionális ez a szivacs téma, de ez úgy fog elterjedni h szar, foszlik. 14 napon belül józsika vissza is szórja a webshopba majd.
meg kissé bumszli ez a forma, de legalább egyedi, nem tucat airpods koppincs.Önkéntelenül is hasonlítom az Airpods pro-hoz, a szilikontól is beizzad a fülem ilyen gatyarohasztó melegben.
Múltkor véletlen megszagoltam a gumiharangot és valami kellemes illata van ennyi idő után is.
Nem tudom milyen szilikon ezÚj S25 / S25+ / S25 Ultra rendelhető! /// People with passion can change the world for the better |||
-
vicze
félisten
Meg, elég egyértelműen. Viszonylag kevés hátránya van, az app az egyik, a méret a másik, de ezen kívül szinte semmi.
-
válasz
LurkerSheik #22 üzenetére
Benne van a cikkben: "Nem maradt ki a Qi töltési lehetőség sem, tehát vezeték nélkül, akár egy megfelelő mobil hátlapján is feltölthetjük a tokot."
Amennyiben 19:10 óta került bele, nem szóltam.Xiaomi 13T
-
-igu-
addikt
Szivacs témához: ezek ilyenek, kopnak, fogynak. Hetente egyszer langyos vízzel átmosva nagyjából megduplázható az élettartamuk.
Nekem a KLIM szivacs vált be, évente elmegy belőle egy dobozzal.A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
7Heads Drago
veterán
100 ropi egy ilyen???
Aszem szarul keresek. Illetve csak egy ilyen kiegészítőre nem fogok kidobni ennyit. Esetleg ha a zenehallgatás mellet még elvisz A-ból B-be is.Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
-
tabletta
tag
Van, hogy hívás közben váltok telefonról fülesre, de eddig senki nem reklamált, hogy változott a hang minősége.
Aldis (?) aztali lámpa talpába épített vezeték nélküli töltővel is működik.
Napi szinten használom, szeressük! -
kovimester
aktív tag
Szia.
Saját tapasztalat:
A rossz vélemények ellenére nagyon jó a hívás.
Tökéletesen értenek BKV, utcán; szélben.
Az ANC itt is működik elég szépen tompítja a külső zajokat, és a szelet.
Eddig akikkel telefonáltam nem.panaszkodtak, hogy rosszul értenek.és igen kellet volna pár sor, mivel az előd nagyon rossz volt...
-
HThomas
őstag
"a fülünkről fotós mintát készítő 360 Reality Audio segédlet"
Ez mire jó? -
drkaputt
csendes tag
Azért a telefonálási minőségről egy-két mondat beleférhetett volna...
-
vicze
félisten
-
postásbazsi
csendes tag
Talán mostmár a többi gyártó is használja majd a jobb minőségű bt kodekeket.
-
kovimester
aktív tag
válasz
postásbazsi #3 üzenetére
Szia!
Tulajként mondom, hogy lehet!
Simán tudtam tölteni a Samsung wireless töltövel, a Note10+-mal is! -
vicze
félisten
3 het használom.
"A fülesek mérete és ergonómiája szinte tökéletes, nincs hiba a kialakításban, és mivel kellően apró, így végre a kisebb fülkagylóval rendelkezők sincsenek teljesen kizárva a zenehallgatásból."
Ez elég WTF? Ez a füles gigantikus, konkrétan. Épp 6 TWS-nél tartok de van aminél 2x nagyobb és nehezebben is. A kialakítása miatt a stabilitása se olyan mint egy kisebbnek."Fontos megjegyezni azonban, hogy az LDAC-ot külön kell aktiválni a Sony Headphones alkalmazásban"
Nem kell külön aktiválni, ha a készülék támogatja automatikusan azt fogja használni, akár app nélkül is."emiatt aktiválhatjuk az AAC-s kommunikációt"
Nem az AAC aktiválható.
Két szem opció van, Priority on Sound és Priority on Stability. A hogy ezek melyik codec-et eredményezik, teljesen a adó készüléktől függ."A szoftver felülete kissé elavult, stabilitása olykor kétes"
Nem kell szépíteni, kezelhetetlen szar. Almenük almenüjének az almenüje, tabok, lenyílók új ablak. Totális káosz.2éve sokkal értelmesebb volt.
FW frissíteni amúgy mindenki jó nagy türelemmel álljon neki. Mikor figyelmeztetett, az app hogy 1óra is lehet azt hittem vicc, de lemértem és 38perc alatt sikerült összehoznia, elég elképesztő.
Egy Samsung Buds kb. 5perc alatt lefrissül.
-
dudi
senior tag
vajon telefonálni vagy értekezleten milyen lehet? ezt nem találtam meg a tesztben.
szerk. pl erkélyen vagy parkban mennyire hallatszik be a háttérzaj, vagy metrón, autóban rendben hallható maradok-e?
[ Szerkesztve ]
Sounds like your fix is worse than your problem...
-
odani
tag
80 + 20% = 96
-
BBorg
tag
A szivacsos illesztékről írtakban kételkedem. De azért sejtem, hogy a Sony csúcsfülesben kicsit jobb szivacs lehet, mint az általam tapasztaltban. Van ugyanis egy Koss SPARK PLUG fülhallgatóm, amit csak kíváncsiságból vettem (senkinek nem ajánlom 300 Ft felett, az alatt is csak cipófűző alternatívának használnám a kábelét poénból). Azon egy nagy szivacsos anyagból készült illeszték van (amelyből adtak két egyforma méretűt), ami sokkal rosszabbul zár mint egy szilikongumi harangos Senheiser vagy Creative, és pár óra (2~3) után fájni kezd tőle a fülem, ami szilikon esetén 10 óra után sem következik be.
-
hemaka
nagyúr
-
ShadowX
őstag
válasz
postásbazsi #3 üzenetére
Szétszedős képeken láttam, hogy van benne tekercs a bölcsőben, szóval elvileg kellene tudnia a vezeték nélküli töltést.
-
postásbazsi
csendes tag
Más tesztekben azt írják, hogy lehet wireless tölteni. Most akkor lehet vagy nem?
-
beno52
tag
Szívesen kipróbálnám egymást után ezt és az XM4 fejhallgatót
-
sirály69
őstag
Multipoint hiánya miatt nekem sajnos felejtős....
Szerver Hosting Debrecenben
Új hozzászólás Aktív témák
ma A TWS-kategóriában is kijátszotta a Sony az LDAC-kártyát, és ami a gyártó zajszűrésével, illetve közel két évnyi fejlesztéssel kijött végeredményként, azon én őszintén megdöbbentem: számomra megvan az év androidos TWS-e.
- XIAOMI 33W fast charger
- Apple Pencil USB C
- /06-30-76-0-56-00/ Könnyen megjegyezhető telefonszám - új, aktiválatlan Telekom Domino SIM kártya
- /06-30-7-82-82-83/ Könnyen megjegyezhető telefonszám - új, aktiválatlan Telekom Domino SIM kártya
- /06-30-7-82-82-81/ Könnyen megjegyezhető telefonszám - új, aktiválatlan Telekom Domino SIM kártya
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest