Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
laci laci
addikt
válasz rObika8802 #8300 üzenetére
Üdv mindenkinek.Nem mindig az anyag a drága.Maga a beszerelés,szerintem 10k.kérnek érte.De ha működik akkor még előtte a gsm. boltban mutasd meg,mert nehogy a kezük alatt behal és nincs gari.
Xiaomi mi3-4-5-6-8-pro8-9-9t-9tpro,mi note 10,10,10pro,redmi k30/4g,pocof2pro,mi 10 ultra,mi11 ultra,11pro,11t-pro,11 lite 5g,12x,12s
-
Atawallpa
aktív tag
Play akció pár napig a 25 milliárd letöltés miatt.
Sajnos semmit nem tudok elintézni, de bármit meg tudok akadályozni
-
zhata
senior tag
Ma két haverom - egymástól függetlenül - mondta, hogy ez a telefon az elmúlt évben az összes kiadott telók közül a legjobban néz ki.
-
-
benfolds
őstag
Az enyemet a 81 eves nagymamam dicserte meg egyik nap. Iphone 4s-t nezegettem par hete, jol nez ki, meretre nekem a legidealisabb lenne, csak kicsit vastag es nagyon nehez. Az uveg boritas meg nem igazan praktikus. Es azt is ki merem jelenteni, h a ray kijelzoje szebb, elesebb a kep, jobbak a szinek .(nekem jobban tetszenek) A iphone-nak mondjuk a betekintesi szoge jobb volt.
-
törölt tag
Frissítettem feleségem Ray-ét ICS-re (T-Mobile), azóta nem jelzi lock képernyőn a nem fogadott hívásokat. Egyedi eset, vagy ilyen, vagy vissza lehet állítani?
2.3-as tárcsázót vissza lehet tenni? Az ICS-ben a tárcsázó és a hívásnapló össze van vonva, ez nem tetszik neki. -
sdd2
veterán
Akit érdekel Sony sajtótájékoztató
Jó térerőt mindenkinek. iPhone 15
-
Shara
tag
Sziasztok! Telefont készülök venni és 3 közül fogok választani. Az egyik a Ray, a P és az U. Nektek mi a véleményetek a telefonokról? Írnátok tapasztalatokat a Rayről?
-
VD
őstag
A P minden szempontból jobb a másik kettőnél. Ha az ár nem mérvadó, akkor azt javasolnám. Után U és legvégül a Ray.
Nincs különösebb gond a Ray-vel. (Bár erről megoszlik a topik) Csak már kifutott modell. A másik kettő meg még éppen csak, hogy a modell ciklus feléhez közelítenek. Jövőbiztosabb megoldások.[ Szerkesztve ]
-
-
-
Doriro
tag
Én szeretem a Rayt, szerintem jó telefon.
[ Szerkesztve ]
-
jani8787
tag
Most amúgy ha a gyári 587-re nem raktam ledfixet, akkor mi működik mi nem? mert nekem mintha működne
amúgy komolyan mondom a kibelezett gyári 587 a legjobb, eddig egyik custom rom se volt jobb
amúgy ha cwmbe lementek vmilyen állapotot, mondjuk egy 587-t akkor azt mondjuk ha van egy gyári GB-s telo cwmmel akk arra is fel lehet tenni, vagy van vmi erre, h csak ugyan olyan kernel, ugyan úgy ics vagy tök mindegy mert minden megy újra? remélem érthető így mert már késő van
-
Atawallpa
aktív tag
válasz jani8787 #8323 üzenetére
Mivel a cwm nem cseréli a kernelt GB rom meg nem fut ICS kernellel, ezért nem működik. (A baseband nem tudom mennyire fontos, de szerintem a GB romhoz nem biztos hogy jó a 587 rom 77-es basebandje)
De pl JJ romról csinálsz backupoot, supperleggeráról,meg a kibelezett 587-ről (vagyis minden 587 kernellel futó romról), azok között tudsz váltani.Sajnos semmit nem tudok elintézni, de bármit meg tudok akadályozni
-
Shara
tag
Pont ezért kérdeztem a Rayről, mert ha jó telefon és nincs valami nagyobb hibája, akkor nem adnék ki többet az újabbakra. Engem nem zavar hogy a Ray már régebb ha ugyanolyan jó telefon.
-
Radioactive
tag
Nem. Szoftvertámogatás már maximum csak 1 év, nem hiszem, hogy majd egy esetleges 5.0 Android (érzékeltetvén a távlatokat) egyáltalán eldöcög majd ezen a hardveren, vagy ha eldöcög, akkor lesz hivatalos frissítés. De ez talán már a 4.0-val is igaz, ha jól olvasom itt, hogy nincs hivatalos.
"Genius by birth, Evil by choice" - "Te csak ezt tudod szajkózni hogy reklám reklám? Ez könnyű, bejövök ide és madár, madár..."
-
fPApi
őstag
válasz Radioactive #8330 üzenetére
"De ez talán már a 4.0-val is igaz, ha jól olvasom itt, hogy nincs hivatalos."
Nem jól olvasod, van hivatalos, sőt a Sony az egyik legjobb a frissítési hajlandóság szempontjából (az már egy más kérdés, hogy hogyan sikerül)! -
fPApi
őstag
Szerintem az igényeiddel kell tisztában lenni, és akkor el tudod dönteni! Ha egy jól kinéző, még ma is jó ár/érték arányú okostelefont szeretnél, és nem akarsz (hosszútávon sem) nagy erőforrás igényű játékokkal játszani, vagy videókat nézni, akkor a Ray még mindig tökéletes választás.
-
tomy86
addikt
válasz jani8787 #8323 üzenetére
Gyári 587-en, ha jól emlékszem smsnél nemjelez a LED.
Cwm mentés kapcsán egyetértek Atawallpaval. Nem próbáltam,de szerintem sem megy GB-n az ICS-en készült mentés. ICS verzió szerintem mindegy, de android verziók között nem lehet váltani.
(#8324) ruskop: a normál gyáriról van szó bloatware mentesítve (megszabadítva a számodra haszontalan gyári progiktól).
(#8330) Radioactive: "De ez talán már a 4.0-val is igaz, ha jól olvasom itt, hogy nincs hivatalos." Olyat olvashattál, hogy a legújabb ICS frissítés (587) még nem jött ki függő telefonokra. Főleg a T-mobile nem szokta elkapkodni. De független, hivatalos fw-t bármikor feltehetsz flashtoolal. ICS már hónapok óta kijött Rayre.
[ Szerkesztve ]
-
benfolds
őstag
válasz benfolds #8335 üzenetére
Meg off-abb, de hatha erint masokat is, akiknek szinten olyan telefon elofozetese van, amelyiknel nem mindegy, h halozaton kivuli vagy beluli szamot hivsz, viszont a szamhordozasok miatt nem tudhatdod biztosan, h az adott szam melyik szolgaltatohoz tartozik. Pl. Okostarifa. Nekem 5 honapja ilyen van, es jellemzoen sok szamot hivok, 99%-ban vallalkozokat, uzletembereket, ugyvedeket, ilyesmik, szoval nemtom mennyire reprezentativ, de kertem hivasreszletezest (bakker mondjuk eleg lenne nekem online is, de reszletezest nem lehet kulon online kerni, csak a teljes szamlat, uh idekuldenek minden honapban 5 kg papirt, mivel az adatforgalmat is. reszletezik) es az a tapasztalatom, meglehetosen sok szamot visznek at telenorhoz, viszont a telenortol mas szolgaltatohoz vitt szamok mennyisege 5 honap alatt 0. Igy a call meter nem sokat er. De! Es ez lenne a mondokam lenyege, hatha nem tudnak a telenorosok a lehetosegrol: regeles utan, a telenor oldalan meg tudod nezni, h az aktualis honapban eppen h allsz telenoros/nem telenoros hivasok tekinteteben. Hasznos dolog, ha vki oda akar figyelni tel koltsegeire.
-
fPApi
őstag
"Cwm mentés kapcsán ... ICS verzió szerintem mindegy, de android verziók között nem lehet váltani."
Én egyszer ICS-s custom ROM után kipróbáltam egy CM ROM-ot. Nem tetszett, így vissza akartam rakni a lementett korábbi ICS-s custom ROM-ot, de meghalt, flashtool-al kellett visszaraknom a gyárit. Tehát a CM is új verziónak számít.
-
tomy86
addikt
De a CM custom kernelt használ, nem a gyárit. Ez fel sem merült bennem, mert ha jól tudom jani8787 nem nyitott bootloadert így csak a gyári kernel jöhet szóba. Tényleg nem fogalmaztam egyértelműen, de arra gondoltam, hogy ha csinálsz egy cwm mentést egy 431-es, gyári kernelre épülő custom romról, akkor jó eséllyel fel tudod tenni egy gyári 587-es kernelt használó telefonra is (vagy fordítva), viszont egy GB-t használó telefonra nem. Bár lehet, hogy ez az elmélet sem állja meg a helyét, mivel az 587-es és a 431-es fw kernelje sem azonos. Végülis megállapodhatunk abban, hogy fogalmam sincs.
[ Szerkesztve ]
-
fPApi
őstag
-
Atawallpa
aktív tag
Összefoglalva ahogy én gondolom:
Ha azonos kernelt használó romok között váltogatsz az megy.
ha a backupodhoz megjegyzed, hogy melyik kernellel (lehet a baseband is kell) ment, akkor azt előszőr rakd vissza fastbootba és akkor megy a CWM visszaállítás.
Tehát nyitott esetén CM9-ről (ami bár ics, de saját kerneles) JJ3.3-ra visszatérés esetén előszőr a JJ3.3-nál használt kernelt kell fastbootban visszatenni, majd mehet a JJ restore.
A GB-ICS locked esetén nem tudom hogy működik. Ha mondjuk a JJ lockeden vagy de, szeretnél a GB mentésedre visszatérni: gondolom ICS-ről előszőr GB-es ftf "felfleshelése", busybox+cwm felrakása majd mehet a GB restore.Sajnos semmit nem tudok elintézni, de bármit meg tudok akadályozni
-
törölt tag
Antutu:
Dalvik cache törölve
cache törölve
Adreno driver3482
-
sir fg
aktív tag
válasz benfolds #8343 üzenetére
Nekem Mastercard volt/van, azzal lehet mindent. Azzal van a Wallet is. Aztán bankot váltottam, Maestro-t kaptam, amit sok helyen lehet használni bankkártyás fizetésre, de pl. a booking.com nem fogadja el. Szerintem ez van a Wallettel is. Másik bankkártya kell.
Ericsson A2618s --> Samsung R210 --> Sony Ericsson T100s --> Sony Ericsson k750i --> Samsung Galaxy 3 --> Sony Ericsson Xperia Ray CM10 --> Nexus 5, stock 6.0.1 --> Sony Xperia Z5 Compact, stock
-
Atawallpa
aktív tag
-
fPApi
őstag
Van az xda általános android fórumban egy tweak/mod, melyre azt írják, hogy minden eszközön/ROM-on működik:
Ez olyan szépen hangzik, hogy gyanús! Kipróbálta már valaki, hogy pl. a ray-en működik-e?
-
törölt tag
Ez új?!
Jónak tűnik, mindjárt megyek és kipróbálom
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Milyen légkondit a lakásba?
- BestBuy topik
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Android szakmai topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Rendszergazda topic
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- IPhone 11 128GB gyári független ÚJ 12 hónap szavatosság!
- IPhone 13 Pro max 128GB gyári független hibátlan 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest