- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Rap, Hip-hop 90'
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
selenge
tag
nem értelmiségi, hanem szinkrontolmács, erre kevés ember képes, egyszerre 3 nyelven gondolkozni, beszélni, csak gondolj bele, kínaiból angolra, abból mondjuk németbe, aztán kínaiba etc.... jah, és mondjuk ezt egy többmillió dolláros üzlet megkötésekor (sajnos a fordítógépek egyre veszik el ennek a munkának a terét, bár a kínainak fontos a személyes találkozó, és a beszéd! )
Tkazmer: "ezzel a tudással milyen korszerű és piacképes értéket lehet teremteni?"
nem a korszerű, és talán nem is a piacképes a lényeg, hanem a Tudás, én mint hadtörténész, rengeteget kutattam, kutatok, és elég sok téren, fegyvertörténet, vallástörténet, történelem, földrajz, meteorológia, csillagászat, és nyelvek, mert ezek mind hozzátartoznak az adott szakterülethez.
amúgy alapvetően nyelv szak a mongol, a diplomával felsőfokú nyelvvizsgát adnak, de ettől függetlenül le kell tenni a közép és alapfokú vizsgát más nyelvből, illetve a szakon 3-4nyelvet is tanultunk kötelezően (és ezek nem európai nyelvek).
van olyan tanár ismerősöm, aki több mint 20ázsiai nyelven beszél, és ezek közül sokat anyanyelvi szinten (egyszer Tuvában volt egy torokének versenyen, ahol nem hitték el, hogy nem tuvai származású - bár 190cm magas és szőke hajú, kék szemű
)
illetve egy tanár barátom, szintén mongol szakról hagyományos állattartásból él, és hidd el, más az íze annak a rackának, marhának, amit ő nevel!!!
szóval a tudás, amiből az ember építkezik és él, az nem kell hogy piacképes, modern legyen, mert mi lenne az emberiséggel, ha nem lennének olyanok, akik megőrzik eleink tudását, történetét, kultúráját... tudom kicsit romantikus hozzáállás, de nekem sokat ad lelkileg és szellemileg is az a tudat, hogy olyat alkotok, amit esetleg unokáink, vagy az ő unokáik fognak olvasni, és belőle tanulni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest