- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- 04ahgy: A múlt, a jelen, a jövő.
- A lány, aki átformálta az életem 2
- GoodSpeed: AOMEI Backupper Professional Edition: Lifetime Subscription
Új hozzászólás Aktív témák
-
DonElvis
aktív tag
Szia,
Az egyik hozzászólásod után egy másik topickban (kínából érkezett valakinek egy csomag, amiben volt egy pók. Ezt kellett volna azonosítani, erre írtad, hogy a f@szzopók osztályába tartozik a jószág, amin még mindíg felröhögök ha eszembe jut) ezért mégnéztem a többi blogbejegyzésed, így jutottam ide.
A váltó kérdésben kapcsolatban, az említett három fogaskerekes megoldás járható út. Pér évvel ezllőtt énis csináltam hasonlót, igaz az egy veritkális ventillátor volt, de a gondom nekem is ugyanaz volt. Esetemben adott volt egy járókerék amit meg kelle hajtani igen nagy fordulatszámon. A megható motor is adott volt, leginkább a rögzítések miatt. Viszon hiába volt a moci magas fordulatú, mire meglódult lement a nap.
Erre volt megoldás a két fokozatú válltó.
Az első fokozatot hívtuk lódítónak, a másikat meg rettentőnek ;D. A lódítóval lendületbe hoztuk a járókereket, utána már lehetett rettentőbe válltani, mert onnan tudta gyorsítani a motor.
A megoldást a sokak által favorizált bronz helyett, az olajban kifőzött danamid fogaskerék adta. Az ebből készűlt fogaskerekekkel évek óta működik a ventillátor.
Fontos lehet még az, hogy a szervó ne direktben csatlakozzon a fokaskerekekhez tartozó mechanikához, hanem valamilyen rúgózaton keresztűl. A kopásra való hajlam akkor a legmagasabb, amikor a váltás megtörténik, és a két eltérő kerületi sebességű fogaskerék találkozik, de ezt tudod. Ha még szervó karja ilyenkor mág nyomja is a fogaskereket, akkor jöjn a szemmel látható darálás. Ha viszont a rugótzat segítségével hagyjuk, hogy a két fogaskerék egymásra találjon, akkor a darálás elkerülhető.
Az is sokat segíthet a dolgon, hogyha az a fogaskerék amelyik mozog a kettő fogozat között valemilyen módon vezetve van, egész pontosan a fogaskerék tengelyének van fixen definiált pályája.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fotók, videók mobillal
- Házimozi belépő szinten
- A Bugatti Veyron megleckéztetésére készül a Dreame első villanyautója
- Óvodások homokozója
- Feltörték a regisztrációmat vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t
- PlayStation 5
- Béta iOS-t használók topikja
- Futás, futópályák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- EAFC 25
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24B1XHS 60Hz FHD IPS 7ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730
- Dell G15 5520 Gamer FHD IPS 120Hz i7-12700H 14mag 16GB 512GB Nvidia RTX 3060 6GB 140W Win11 Garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest