- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tihs
tag
Érdesítőszer az biztosan káros (Rengetegfélét betiltottak), a cukor meg mérsékelten nem.
-
Crystalheart
őstag
Kösz, bár számomra ez totálisan kivitelezhetetlen. Örülök, ha két-három gyors zabálásra jut időm, mert a nap többi részében a kertben/erdőben dolgozom. Anyám szerintem le is csapna, ha az ételgyártás helyett ennyit foglalkoznék az ételfogyasztással.
Beosztani vagy variálni sem tudok a menüvel, hiszen egyszerre általában csak egy ételre van keret. Ha aznap nincs étel, azzal sem tudok mit csinálni, vannak kistesóim, akkor nekik kell hagyni. Télen eddig örültünk, ha volt egy hétig csak rizskása, most nem tudjuk, mi lesz... Szóval... Magyarorszááág, Magyarorszááág...
No, de ez már nagyon off. Majd ha úgy 5-10 év múlva lesz saját keresetem, akkor talán változik a helyzet.
-
Crystalheart
őstag
Mondom, tej és nem tejtermék, mert aztat simán nem szeressem
A sima kecsketej 70kcal/100g körül van, tehát tényleg nem nagyon játszik. Jövőre viszont 5 ezer, két év múlva pedig évi 10 ezer tojást fogunk termelni még, szóval a napi tojásdömping is meglesz, így a szénhidrát (gabonák, gabonakészítmények) és a fehérje (tejtermék, tojás), elvileg már jónak kellene lennie.
Mellesleg azt számoltam, hogy sima krumplit (éspedig azért nem sima krumplit szoktunk, a töltelék orda majdnem teljesen fehérje) ha azzal a 20%-al számolom, nálam kb másfél kilóra jön ki - áh, töltött krumplival ez alap
Úgy szokott esni, hogy elkészül három-négy tepsi krumpli, és abból én olyan 50% körül eszem, a maradék a család többi részéé. De ha van elég kaja és nem kell spórolni, meg nekem is van időm enni, általában ez az arány szokott játszani.
Egyébiránt a probléma nem is a téllel-tavasszal van, amikor természetes, hogy fogyok egy 10 kiló körül, +- néhány kiló. Hiszen ha az ember néha nem eszik napokig, azért megesik... A nagy helyzet az, hogy nyáron és ősszel, mikor van étel, akkor sem sikerül "felhízlalnom" magam rendesen. Pedig mindenki másnak kutya baja, sőt mondom, édesanyám még fogyókúrázik is
A gyúrós topicba régen be-benéztem,de sajnos ott olyan alternatívákat mondanak csak, ami valamenyni pénzbe kerül. Ez nem csoda, én viszont csak azt ehetem, ami van. Nagyrészt azt, amit meg tudunk termelni saját erőből. Sajnos gabonát azt nem tudunk, és az élelmiszerválság minket kényesen érintett, mivel megszűnt az olcsó barnarizs. (Olyan olcsó volt, mint az átlag fehérrizs.) Ami nem szűnt meg, az duplájára drágult, vagy eleve drága volt. ("BIO"...) Kenyeret már venni nem is veszünk, néha csinálgatunk itthon. Majd beruházunk házi malomba, és akkor jobb lesz a helyzet, mert csak a nyers gabonát kell majd megvenni. De addigis... Meg még kemencét is kell éppítettni, mert túl drága sütni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Ezt egy ismerősöm küldte, gondoltam megosztom veletek, hogy egy kicsit ledöbbenjetek! Hosszúnak tűnik, de ha szántok...
- 9 DB DELL Latitude Laptop (Tartós-Golyóálló-Üzleti) 7410, 7430, 7440, 7320, 7320 x360,
- Új Acer NITRO V 15 Gamer Tervező Laptop -30% 15,6" RYZEN 5 7535HS 16/512 NVIDIA 2050 4GB FHD 144Hz
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Ryzen 5 pc(r5-2600/gtx 1070/win10/SSD/hdd)
- Gigabyte GA-Z170M-D3P/i7-6700/16 gb DDR4
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max Blue Titanium Használt, szép állapot
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest