Hirdetés
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Elsőnek javasolom, hogy az érintett tesztet olvasd el. Sok dolgot, melyet a cikk kitárgyal, helytakarékosság végett nem említek meg.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
Sziasztok!
Rövid kérdésem van: lehet kapni a Samsung Galaxy S Advance-hez olyan fülhallgatót, amivel a zenék közötti váltás távirányítható? A jelenlegi gyári, hívásfelvevővel ellátott fülhallgatóval csak pausézni/újból elindítani lehet. Tulajdonképpen csupán előző/következő szám lejátszása lehetőségre lenne szükségem pluszban, kényelmesebb lenne, mint mindig a telefonhoz nyúlni. Kerestem a topicban, itt láttam hasonló kérdést, de arra akkor nem érkezett válasz.
Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
Sziasztok!
Sajnos úgy néz ki, a Samsung Galaxy S Advance-emhez tartozó gyári fülhallgatót valahol sikerült elhagyni (vagy valaki magáévá tette). Az adatlap szerint ez való hozzá:
Az az érdekes, hogy édesanyám vett magának egy ilyet (ezt a Samsung EHS64ASFWE fülhallgatót) az ő Samsung Galaxy Ace-éhez (amihez nem adtak fülest), én még a vétel után összehasonlítottam a saját, S Advance-hez kapott gyári fülesemmel, és az, amit ő vett, és amit elvileg tartozékként írnak, rosszabbul szól, jóval gyengébb a basszusa, stb., pedig eredeti dobozban kapta, tehát nem hamisítvány. A különbség annyi volt, hogy ezen a megvásárolt fülesen volt hangerőszabályzó is, nemcsak hívásfelvevő gomb.
Nem igazán értem, hogy lehet, hogy gyengébb, pedig az adatlap szerint elvileg mi is ilyet kaptunk a telefonhoz.
Akkor mégis milyet lenne érdemes venni? Mit javasoltok?Van megfelelő alternatíva a gyári fülhallgatóra, ami legalább azt a minőséget hozza? Mármint ahhoz képest, hogy gyári füles, szerintem egész tűrhető minőséget hozott, nyilván nem mondom, hogy nincs nála jobb, mert persze, hogy vannak sokkal jobbak, de minimum ilyesmit szeretnék.
Ötlet? Olyan fülhallgatóra lenne persze szükségem, még ha nem is Samsung, aminek legalább megvan a nyomógombos funkciója.
Köszi![ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz pinnacle #37315 üzenetére
(#37314) snowdog, (#37315) pinnacle, (#37317) dashed :
Köszi szépen a válaszokat!Felhívtam az Oktogonnál lévő szervizt, ott javasolták, hogy próbáljam meg az Allee-ben lévő Samsung márkaboltot, de ha nem jön össze, hívjam őket másnap, amikor ott lesz a beszerzős kolléga, és megpróbálják beszerezni a gyári fülhallgatót.
Mivel pont az Allee közelében voltam, elmentem a márkaboltba, és ott végül rábeszélt az eladósrác egy Samsung EHS44AFSBE (GH59-10419E) fekete fülhallgatóra (azt mondta, hogy ilyen van az ő telójához, és győzködött, hogy milyen jól szól).
Pont olyan, mint ez az EHS44ASSBE (csak a francia nyelvű oldalon találtam meg), csak egy F betűben különbözik tőle, hogy mi a két sorozatszám közti különbség, azt nem tudom.Így néz ki:
Nem szól rosszul, bár mintha a Samsung Galaxy S Advance-hez adott GYÁRI fülhallgatónak jobb lett volna a basszusa, de már a fene se tudja, lehet, hogy az idő szépíti meg a dolgokat.
Szerencsére nem csörömpöl, van basszusa, nem sipítóak a magashangok, szóval eddigi tapasztalatok alapján kellemes (nyilván nem a fülhallgatók ásza, de nem volt egy hú de drága vétel).
Jó lesz ez már vidékre.Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Stauffenberg #37382 üzenetére
Engem érdekelnek negatív vélemények is.
Bőven van igazság abban, amiket írtál, de én azt nem értettem, hogy
- a beszélgetés elején szerintem mindenki teljesen normálisan reagált a felvetéseidre, csak a 37363-asban történt egy törés, ehhez képest úgy reagáltál, mintha téged itt a topicban mindenki szétoltogatott volna, hogy hogy mered csúnya szavakkal illetni a telefont. Pedig nem, alternatív megoldások hangzottak el, "evvan"-alapon. Korábbi tapasztalataid mondjuk lehettek rosszak, de nekem, mint aki a topicba épp benézett, furán jött le, hogy igazából min is sértődtél meg már az elején, mert látszólag semmi nem indokolta, nem küldtek el a francba. Az a rész később jött.
- idéztél egy esetet, ami szerint egyvalaki is tehet csodákat, ami egyébként szép és tanulságos sztori, és a következtetésed az volt, hogy ne hagyjuk magunkat, ne törődjünk bele, hogy nem tudunk mit tenni, meg írtad, hogy "utálom, hogy az emberek lámák és inkább elfogadják, hogy "ez van". Azért van így, mert nyelitek amit a gyártók a szátokba... adnak.", csak a gond az, hogy nem írtad le, hogy te miben látod a megoldást. Na, oké, akkor ne törődjünk bele, mi legyen? Tüntetés? Vigyük perre a dolgot, és legyen az a vád, hogy a Samsung tök szemét velünk? Árasszuk el őket levelekkel, elpanaszolva bánatunkat? (Hozzáteszem, a Support nyaggatása ezek közül még a leghasználhatóbb.) Kérjük meg az Anonymous csoportot, hogy DDoS-olják le az egyik szerverüket, jelzésértékűen? Mivel tudnák rávenni a Samsung fogyasztói a Samsungot arra, hogy a telefonokra is használható frissítések kerüljenek? Miben látod a kiutat? Mi az első lépés?
Tényleg érdekel, mert eddig csak felhasználók és a gyártó lehülyézését láttam, de javaslatokat nem igazán.
Mellesleg engem főleg érint a dolog, mert még sosem játszadoztam custom ROM-okkal, még ha meg is tudnám oldani, azzal a részével nem lenne gond (a telefon(ok) őszintén szólva még sosem érdekelt(ek) annyira, hogy custom ROM-okkal játsszak), úgyhogy jelenleg például a gyárit használom.[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
"Amennyiben valaki megunta a P-s Advance hátrányait, az adja el, és vegyen egy simát"
Na, nekem pont P-s van, és most látom az összefoglalóban, hogy "A P verzióra jelenleg nincs főzött ROM." Akkor tehát amennyiben most nem akarom eladni, főleg helyette másikat venni, akkor tényleg annyi marad, hogy meg kell elégednem a gyárival? Eddig nem volt igényem rá, de ha már elkezdtem belevauvauzni a topicba, már elkezdett érdekelni. Bár akkor mivel P-s Advance-em van, úgy tűnik, jobb is, hogy eddig nem igazán foglalkoztatott a dolog.[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
Sziasztok!
BÚÉK!NFC-s I9070P, gyári 2.3.6-os Android, Vodafone, a következő adatokkal:
PDA: I9070PXXLK4
PHONE: I9070PXXLK4
CSC: I9070PVDHLE1Olvastam az összefoglalót, sikerült rootolni, de unom a 2.3.6-ot, meg el tudnék képzelni picit pörgősebb tempót, meg az is igaz, ami az összefoglalóban szerepel, hogy "Ha a stock rom nem felel meg, mert szebb, kisebb helyigényű, jobban testreszabható, szebb grafikájú rendszert szeretnél, akkor neked találták ki a custom romokat".
De az információtengerben kissé elvesztem, de legfőképp azért, mert csomó leírás nem vonatkozik az NFC-s I9070P-re, hanem csak a sima I9070-re, vagy ott van a figyelmeztetés, hogy nincs tesztelve, így akár téglázható is a telefon, ELVILEG működnie kéne, stb., így már fogalmam sincs, melyik okosságot is kellene választani. Pl. a JetMOD-ról pl. azt írják, hogy nem jó NFC-s változatra.
Meg ha minden igaz, itt a topicban hangzott el az, hogy a 4.1.2 nem az igazi.Tehát az NFS-s változathoz melyik ROM-ot, milyen kernelt, egyéb felokosításokat javasoltok, amik számotokra beváltak? Bocs, nem sikerült kiigazodnom a sok leírásban, pedig próbálkoztam.
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Balathruin #42356 üzenetére
Köszi a gyors választ!
"repart GB" - a "repart" gondolom a repartitioning rövidítése, ez alapvetően arra jó, hogy újraparticionálja a belső memóriát, ezzel akár megnövelve a felhasználó által elérhető és felhasználható tárhelyet? (Az SD-kártyán kívül elérhető, tehát belső tárhelyet.) Csak mert sok helyen látom a szócskát, normálisan leírva sehol nem láttam, gondoltam tisztázom magamnak a jelentését.
Mellesleg honnan szedek le ilyet a Gingerbreadhez?
Néztem már elég sok helyen, pl. nggabi írásánál, ott is ki van hangsúlyozva, hogy "Az itt felsorolt gyári romok csak a sima advancehoz jók, P-shez NEM!!!"
sheep cikkében az szerepel, hogy "-az alábbi romok csak a sima, NFC nélküli telefonokra jók (i9070)! A Vodafonos, NFC-s telefonokra is van már elérhető JB, nézz utána a fórumban hogy melyek azok. Az ebben a leírásban szereplő JB-t ne rakd fel a P-s változatra mert téglázni fogod!!!"Amúgy az nem jó, ha a hivatalosak közül letöltöm a 4.1.2-re vonatkozót, és Odinnal felrakom? Mármint innen::
http://www.sammobile.com/firmwares/database/GT-I9070P/
Itt gondolom a PDA-nál lévő "I9070PXXLPJ" is jó lesz, nem kell egyeznie a saját "I9070PXXLK4"-emmel, igaz?
Mellesleg egyelőre még fogalmam sincs, hogy maga a "PDA"-kód (ami az újabb Odinban "AP") pontosan mit is jelöl (erről sem találtam egyelőre leírást, pedig ezt is olvasgattam), így nem vágom, fontos-e, hogy egyezzen a sajátommal (rootolásnál mondjuk nyilván), vagy teljesen mindegy, és ez csak valami buildverzió, vagy hasonló."majd JB frissítés"
Ezt akkor hogy, min keresztül, Odinnal, és miért előfeltétele a "repart GB"?"kevés P van és senki nem tesztelte rendesen"
Hát ja, ez a para, ez átjött, elég kevés szó van a P-sről, és az a gáz, hogy emiatt akadok el már a legtöbb cikk elején, nem is érdemes továbbolvasni, amikor azt írják, ez a P-shez nem jó... brühü.Szóval igazából továbbra is ott tartok, hogy fogalmam sincs, milyen okosításokat tudok végrehajtani az NFC-s I9070P-n, mert biztos válaszokat+megoldásokat kevés helyen látok, sima I9070-nel több ötletem lenne.
(#42358):
"módosítással állítólag mennek"
Ez konkrétan mit jelent?====================================
(#42357) rmartin94:
Na ez nem hangzik túl jól, és mi lett a megoldás, lényegében annyi a telónak?[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Sk8erPeter #42359 üzenetére
Hopsz, itt közben megtaláltam az NFS-s I9070P-hez a Gingerbread "repartos" ROM-okat (nggabi):
http://android-forum.hu/viewtopic.php?f=179&t=1116Egyelőre viszont az nem világos, hogy miért szükséges ezt előbb felrakni ahhoz, hogy Jelly Beanre tudjak frissíteni?
A 4.1.2 felrakása egyből a
http://www.sammobile.com/firmwares/database/GT-I9070P/
oldalról leszedett ROM-ok valamelyikével (pl. ezzel) nem menne amúgy? Vagy fontos, hogy egyezzen a saját PDA, CSC-kódommal, vagy hogy van ez?
Csak kíváncsiságból érdekelne, hogy jobban értsem a dolgot, mert egyelőre totál káosz, hogy mikor fontos a rootoláson kívül, hogy figyeljek ezekre a kódokra.
Vagy ezt nyugodtan le lehet szarni, ha nem épp rootolok, a lényeg csak annyi, hogy az I9070P stimmeljen?[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Balathruin #42361 üzenetére
OK, köszi!
"Nem lesz több tárhely.
Azért kéne repart GB, mert P-re nincs repart JB."
De még mindig nem világos, akkor mi az a repart, mire jó? Gondolom a repartition(ing) rövidítése a szó, de akkor nem vágom, ez miért is kell.Ha P-re nincs "repartos JB", akkor miért kell a JB-re frissítés előtt "repartos GB"?
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
Sziasztok!
Most csinálom Acef leírása alapján a módosítgatásokat NFC-s I9070P-re, a "repartos" Gingerbread felrakása Odinnal megvan, most raknám fel a Jelly Beant, a hozzá tartozó zip-fájlt innen tölteném le:
VDH-I9070PXXLPJ-20130917133314.zip
http://rapidgator.net/file/d3d9e4bf6655fe7dbb96cb3eaf407432
(ez mutat ide:
http://live.samsung-updates.com/details/21072/Galaxy_S_Advance_NFC/GT-I9070P/VDH/I9070PXXLPJ.html)DE a kiszolgálóról való letöltés először elképesztően lassú volt (3 órát becsült), aztán simán megszakadt (pedig a saját nettel, annak sebességével sincs gond (80 Mbit), szóval a tárhely a szűk keresztmetszet), esetleg valaki nem tudná megosztani ezt a Jelly Beanes, I9070P-re való "VDH-I9070PXXLPJ-20130917133314.zip" fájlt Google Drive-on vagy akárhogy?
Sokat segítene, köszi!
Még annyi, hogy a "fejlett" recovery mitől "fejlett"?
(#42363) demars:
OK, világos, köszi![ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Sk8erPeter #43009 üzenetére
Na basszus, most esett le, hogy valszeg innen ugyanazt tudom letölteni:
http://www.sammobile.com/firmwares/download/19124/I9070PXXLPJ_I9070PVDHLP2_VDH.zip/
Innen kissé gyorsabb.
Elvileg ugyanahhoz való zip.Amúgy még nem egészen értem, mikor kell olyan nagyon odafigyelni a PDA, CSC, MODEM mellett látható sorozatszámokra? Csak akkor érdekes, amikor szervizbe vinné az ember?
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Balathruin #43011 üzenetére
Ja, értem, akkor ezek szerint eleve recovery menüből lehet elérni jóval több funkciót, mint a gyárival. Köszi, akkor majd kipróbálom, ha ott tartok.
"PDA, CSC, stb. csak szerviznél kell"
OK, végre látom ezt egyértelműen leírva is. Ez azért ki szokott maradni a tutorialokból, nyilván ez később már rutinszerűen jön, de azért ilyenkor még az ember parázik, amikor lehet olvasni, hogy így-úgy téglázni lehet a telót.Amúgy az előbbit visszavonom, a sammobile.com-ról való letöltés is egy lassú fos (ilyen 200 kB/s körül mozog a letöltés... vicc, bár ténylegesen távol lévő szerverről annyira nem meglepő), szóval ha valakinek megvan esetleg, és meg tudja osztani, akkor megköszönném. Bár lehet, hogy mire ez megtörténne, már lejön a cuccos. (Igaz, már negyed órája azt írja, hogy negyed óra van hátra... De azért csordogál...)
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Adam8199 #43014 üzenetére
Ja, köszi szépen, de azóta megvan minden.
Már felraktam az összes dolgot, amit Acef leírt, az "Fmod NFC_P 150101 Fekete Original(2).zip" van fent, mármint az, ami február 2-án lett módosítva (11:57-kor).
Kicsit próbálgatom, aztán majd jelzek itt a fórumon, hogy milyen.Amúgy elég durva, hogy a gyári 4.1.2-es Jelly Bean milyen rohadt lassúnak érződött (még a CoCore kernel és Fmod felrakása előtt picit kattintgattam ide-oda).
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Balathruin #43544 üzenetére
"A gyári 4.1.2 tud lefagyni, egy normális módosított nem csinálja."
Ezt mondjuk cáfolnám, én felraktam Acef leírása alapján a módosításokat, és nagyon fasza volt egy darabig, gördülékeny, azonnal reagált, stb., teljesen el voltam ájulva eleinte, hogy milyen jó lett a 2.3.6 után, de most például már konkrétan elviselhetetlenül fagyogat. Szóval valszeg szükség lesz gyári visszaállításra, vagy valami ilyesmire. Eszerint tehát megmarad factory reset után is, szóval akkor ha Titanium Backuppal csinálok egy alkalmazásmentést, majd factory reset, majd Titanium Backuppal minden vissza, akkor remélem, jó lesz.Acef: Tényleg, még meg sem köszöntem itt az alapos leírásodat és a munkádat, szóval most köszi.
Most mondjuk pont már elviselhetetlenre lassult a dolog, szóval nem jókor jelzek vissza itt publikusan a fórumon.
Ja, gondolom erről tudsz, amikor úgy kapcsolom ki a telót, hogy közben már töltőn van, akkor mindig újraindul. Erre van megoldás? Mármint úgy értem, permanens megoldás, nem az, hogy a 2.3.6 menjen vissza, és nem is az, hogy hát akkor húzzam le addig, amíg teljesen ki nem kapcsol (mert most utóbbit alkalmazom persze).[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Balathruin #43569 üzenetére
Hát ennek nagyon örülök. De ettől még az enyém jelenleg akkor is nagyon durván belassult, néha elviselhetetlenül fagyogat, remélem, nem kell videóval bizonyítanom.
Szóval akkor marad a cache-törlés, esetleg factory reset, aztán alkalmazások adatainak visszarakása, ha kell.(#43571):
És melyik CoCore kernellel megy jól ez a dolog, hogy ne legyen újraindulás, ha töltőn van? Nálad melyik van fent?(#43570) Acef :
OK, végigjátszom ezeket majd, köszi. A telefont amúgy naponta kapcsolom ki lefekvéskor, szóval a restart hiánya biztos, hogy nem tényező a problémában.Jaj tényleg, már sokszor akartam kérdezni, tudtok-e esetleg erre megoldást, hogy lehet a telefon böngészőjében ugyanazt elérni, mint amit a számítógép billentyűzetén a Home és End gombok művelnek, tehát hogy az aktuális tartalom legelejére, illetve legvégére ugorjon? Ez például böngészőben, sok-sok tartalom esetén, tehát egy jó hosszú, sok előre/visszagörgetést igénylő honlapnál érdekes.
Egy konkrét példa (de sok egyebet is lehetne említeni): Prohardver fórumában böngészek, végigolvasom az adott lapot, jó sok hsz. van, majd vissza akarok tekerni az "Itt szóltam hozzá" blokkhoz, ez esetben elég zavaró a sok-sok felfelé görgetgetés.Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Balathruin #43624 üzenetére
Ha az újabb hsz.-edre válaszol, akkor nem kell az előzőt szerkeszteni, SŐT, az a legrosszabb szokás, ami létezik, ha valaki egy, az övénél később érkezett hsz.-re úgy válaszol, hogy az azelőttit szerkeszti. Szakmai topicban volt már, hogy emiatt lett félreértés, aztán pont újabb hsz.-ek keletkeztek ebből következően (szólás, hogy nézd meg az előző hsz.-emet, azóta szerkesztettem, stb.), hogy valaki az azelőttit szerkesztette, nyilvánvalóan az ember nem frissítgeti 10 fél percenként a topicot, így azt a választ simán elkerülheti. Sőt, ha különböző hsz.-ekre válaszol az ember, akkor sem kell feltétlenül egybeömleszteni minden választ, hiszen ha egybe van ömlesztve, nem visszakereshető annak előzménye, vagy az, hogy kinek szól (az adatbázisban ez külön tárolódik, most már erre is rá lehet keresni a részletes keresőben, hogy kinek szól a hsz.), max. ha nagyon rövid tartalomról van szó, ilyen miatt csak begyöpösödött moderátorok szóltak még régebben, pedig az alapelvek ennek ellentmondanak: "Egy hozzászólásra mindig a Válasz linkkel írj, hogy mindenki láthassa mire és kinek válaszoltál. Ha 1-2 szavas választ szeretnél adni több hozzászólásra is, akkor próbáld meg egy hozzászólásba összegyűjteni a mondanivalódat." Ez pont az, amit írtam. Ráadásul házigazda is bemutatta már, hogy külön hsz.-ekre való válasz mehet nyugodtan külön hsz.-be, még akkor is, ha 1 percen belül születik a másik hsz..
Bocsánat az OFF-ért, mindezt csak azért írtam le, mert már annyiszor láttam, hogy rászóltok emberekre, hogy szerkesszék az előző hsz.-üket, pedig nem minden esetben indokolt, sőt, most kifejezetten nem volt az.Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
-
Sk8erPeter
nagyúr
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz szeljanos #44105 üzenetére
Annyit korrigálnék, hogy nem muszáj IP-címet megadnod (ahhoz a routerben is be kellene állítani, hogy egy gép mindig pont ugyanazt az IP-címet kapja - na nem mintha ez nagy macera lenne, de plusz 1 kör), megadhatod a gép nevét is, ha azonos hálózaton vagytok, és megfelelően be van állítva, ezt is látnia kell. (Itt láthatod, hogy mi a géped neve: [link] - vagy csak simán a hálózatoknál láthatod a sajátod nevét is.)
Ha a géped neve például JANOS-PC, akkor a Total Commanderben az "Új szerver" menüpontra kattintás, majd a kapcsolat tetszőleges nevének megadása után a "Szervernév/könyvtár" mezőbe azt kell írnod, hogy \\JANOS-PC, aztán persze megfelelően kitölteni a felhasználónév-jelszó mezőket.Nem muszáj, hogy legyen jelszó, elvileg anélkül is megy, de sztem általában érdemes beállítani a gépedhez jelszót többek közt épp hálózati csatlakozások miatt: egyszerűsítheti felesleges körök futását (van, ahol jelszó nélkül nem megy a hálózati csatlakozás, és szarakodni kell vele, igaz, itt nem ez a helyzet), és biztonságosabbá teszi a dolgot - ettől még a gép indításakor és a képernyőkímélőből való visszatéréskor a kötelező bejelentkezési procedúra kikapcsolható Windows-ban (ha nem megy, szólj, és segítek).
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz szeljanos #44110 üzenetére
Ja, nem para, csak azt hittem, szándékosan ignorálod.
Pontosan hogy állítottad be? A "Szervernév/könyvtár" mezőbe mit írtál?(#44111) terra052:
"gyakorlatilag csak router újraindítás után kellhet átpöttyinteni az ip-t"
Ez speciel nem igaz, minden routerhez történő újracsatlakozásnál előfordulhat dinamikus IP-kiosztásnál (ami általában a default), hogy másik IP-címet kap az adott eszköz.
A gép neve viszont többnyire ritkán változik.[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz szeljanos #44113 üzenetére
A hibaüzenet szerint ez nem jó. A saját géped neve egészen biztos, hogy a "home"?
Ellenőrizd:
- nyomd meg ezt a billentyűkombót: Win+R
- sysdm.cpl, aztán Enter
- itt láthatod a számítógép nevét. Esetleg berakhatnál screenshotot, ha gondolod, de mindenesetre csekkold, hogy jó-e a név, mert a hibaüzenet alapján nem. Még az is simán lehet, hogy így név alapján nem éri el, mert be kell állítani a hálózati beállítások közt.
Megnézhetnéd, hogy jó-e a "home" név így is:
- Win+R
- cmd, Enter
- ping home, aztán Enter
Ha azt mondja válaszul, hogy nincs ilyen host, akkor tényleg rossz a név, vagy be kell állítani valamit.Ha nem akarsz szenvedni vele, vagy nem jön össze, akkor tényleg a gép IP-címét írd be. Ezt pedig egyszerűen megtudhatod a parancssoros ablakon (cmd) belül, az ipconfig (vagy ipconfig /all) használatával. Belső hálózaton ez 192-vel fog kezdődni.
Csak itt számítani kell rá, hogy ha esetleg következő alkalommal ugyanezzel az IP-címmel nem éred el a gépet, akkor valószínűleg a router új belső IP-címet osztott neked.(#44114) terra052:
OK.[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz szeljanos #44116 üzenetére
"pingeltem, 10 ms alatti a válaszidő, tehát eléri a home-t a rendszer."
Gondolom a saját gépedről próbáltad, így ezzel még túl sok minden nincs megmagyarázva, egyelőre csak az volt a cél, hogy ellenőrizzük, a gépnév egyáltalán tényleg jó-e, de a screenshotod alapján igen, jó (azt meg nem tudhatom így tök ismeretlenül, ilyen kevés megosztott infóból, hogy mennyire értesz hozzá, ezért próbáltam alapos lenni ), a kérdés az, hogy másik eszköz látja-e így gépnév alapján."a gép ip-je a routerben állandóként van kiosztva, így az nem változik"
Akkor miért nem az IP-címet használod? Lehet, hogy akkor az egész szenvedés totálisan felesleges. Vagy próbáltad már, és úgy sem jó? Ha utóbbi, akkor például simán a tűzfalad blokkolhatja a külső kéréseket.Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz szeljanos #44119 üzenetére
Szerintem az alapból nem is fog menni, hogy a teljes partíciótartalmat lásd. Ahhoz férsz csak hozzá, amit explicite megosztottál. A teljes meghajtó(ka)t meg gondolom nem osztottad meg (nem is kéne). Nyilván egyébként nincs is szükséged rá, szóval amit tényleg látni akarsz hálózaton, azt oszd meg külön, és ahhoz hozzá is férsz.
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz aytukabozs #44154 üzenetére
"8 giga rommal szerelt telónak"
"rommal"? Ha már kioktatunk...Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
Ezt most nem értem, össze-vissza cserélgeted rajta a cuccokat, de az Acef-féle szájbarágós leírás alapján nem mered megcsinálni annak a ROM-nak a felrakását? Én előtte életemben nem rootoltam, nem cseréltem ROM-ot, stb., de Acef leírása alapján simán meg tudtam csinálni.
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
"Hát wipe-olni kicsit, meg betallózni egy zipet SD kártyáról kb nem nagy durranás, de Acef leírásától levert a víz, mert baromi hosszú és ODIN-t sem használtam még."
Tyűha, hát az Odin aztán rettentően megbonyolítja. Kb. annyira bonyolult, mint egy zipet SD-kártyáról betallózni. Én sem használtam előtte soha az Odint, de ott volt step-by-step a leírásban (és még kilencvenhatezer-kétszázharminckettő másikban), hogy mit kell csinálni, és különösebb gondolkodás nélkül megvolt.Sk8erPeter
-
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz oliwwer #44361 üzenetére
"ezen kívül semmi root-olás meg Jellybean vagy mi nem volt, azt sem tudom mit jelentenek ezek a szavak"
A root Linuxos terminológiában lényegében a rendszergazdát jelenti (aki egy gyökér, bruhahah). Ha bármilyen Linux alatt rootként hajtasz végre bizonyos feladatokat, akkor nem ütközöl jogosultsági problémákba. Ha viszont nem rendszergazda vagy, hanem "sima" felhasználó, akkor egyes műveletek korlátozva vannak, nem fogod tudni őket végrehajtani. A rootolás igazából annyi, hogy rendszergazdai jogokat szerzel a telefonod felett, "bármit" módosítani tudsz, le tudsz törölni, stb., éppen ezért kockázatokkal is járhat. Viszont a gyári szutykok leszedéséhez sajnos legtöbbször root-jogosultságok szükségesek.A Jelly Bean pedig az Android operációs rendszer egyik kiadásának fantázianeve (verzió alapján: 4.1–4.3.1). Ezeket a verzióelnevezéseket többek közt itt láthatod.
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz duda1978 #44700 üzenetére
"Valszeg nem a telefonodban van a hiba."
Nem értem a következtetést. Úgy tűnik, hogy mindegy, mi van a telefonján, a Wi-Fi akkor is szakadozik. Ez alapján inkább hardveres probléma a gyanús, tehát a telefon a hibás (pontosabban annak egy része). Vagy a "nem" szócska véletlen volt?Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
Sziasztok!
A telómon (NFC-s I9070P) az Acef-féle, 4.1.2-höz készített Fmod ROM van fent.
Meg szoktam osztani a mobilnetet a laptoppal (tethering, portable hotspot), amikor nincs más elérhető netkapcsolatom (pl. Balatonon vagyok).
Már régóta tapasztalom azt a jelenséget (újrahúzás előtt és után is), hogy ilyenkor (csak ilyenkor, ha megosztom!) egy darabig tök jól tudok netezni a laptopon, majd egy idő után megszűnik a zzzinternet a telón - ilyenkor a megoldás egyszerűen annyi, hogy kikapcsolom a mobilnetet, majd visszakapcsolom, és hirtelen megint minden rendben, ismét csak egy darabig. Rohadt bosszantó, fogalmam sincs, mitől van, és csak akkor tapasztalom a jelenséget, amikor megosztom a mobilnetet (ilyenkor persze a telón sem tudok netezni). Túl sok logikát nem tudtam felfedezni benne.
Ti tapasztaltatok már hasonlót? Nincs valami tippetek?Nemrég egyébként újrahúztam a telefont repartos GB+JB után, mert kipróbáltam az AOSP 4.4.4-et, de sajnos az NFC-s I9070P-n nem működik - gondolom kéne némi módosítás még hozzá, de őszintén szólva nem volt kedvem megkeresni a megoldást, már ha készült hozzá. Szóval az sem lehet gond, hogy ezeréves a rajta lévő ROM.
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Balathruin #44741 üzenetére
Igen? Köszi, akkor majd ráérős időmben lehet, hogy így megpróbálom megint az AOSP 4.4.4-et, hátha megy NFC-s Advance-en is. Igazából még nem néztem bele, hogy mit csinál a tee folder patch. Tényleg, mit csinál?
És az eredeti kérdésre esetleg valami ötlet? Vagy nem szoktad használni az internetmegosztást?
(#44742) demars:
"Még anno én tettem rá nekik JB-t de nem emlékszem, hogy mivel vették"
Hát akkor gondolom GingerBreaddel.
Amúgy Acef cikkjében benne van a visszaállítás is, de alapvetően igen, a repartos GB jó kiindulás, a többi esetleges lehetséges lépés - már ha egyáltalán kell - Acef blogjában le van írva.Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
Tényleg? Na így még nem próbáltam, de adok neki majd esélyt, ha szükség lesz rá, és köszi!
Ezek szerint Te is tapasztaltad a problémát, hogy egyből beugrott az ötlet?(#44746) Balathruin:
Értem, köszi! A hozzá tartozó forráskódot egyébként nem találtam, ezt vajon meg lehet találni valahol? Csak kíváncsiságból néznék bele.Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz bajzal #44771 üzenetére
Miért nem adod oda neki eleve használható módon szívatás helyett?
(#44748) Acef:
Rendben, köszi, ha aktuális lesz, megpróbálom mindenképp!(#44749) MaxTorque:
Köszi, akkor lehet, hogy megpróbálom mégis I9070P-n is az AOSP 4.4.4-et a libteefolder flash-eléssel, azért kíváncsi vagyok, milyen. Mondjuk most egyelőre jól megvagyok az Acef-féle ROM-mal.[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz bajzal #44776 üzenetére
Acef kolléga bejegyzése a Jelly Bean + Fmod ROM + root felrakásáról:
http://logout.hu/bejegyzes/acef/samsung_galaxy_s_advance_gt-i9070_p_rom_recovery_r_2.htmlAz eleje egy áttekintés, hogy miket kell majd csinálni, aztán egész mélyen részletezi a lépéseket. Elsőre ijesztő lehet a leírás a hosszúsága miatt, de igazából megcsinálni a műveleteket nem vészes.
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
Sziasztok!
Lehetséges ennél a telefonnál az USB OTG funkció beüzemelése akármilyen kernellel? (külső táp + Y-kábel nem probléma) Nem találtam egyelőre megoldást ilyesmire. Pontosan ugyanarra a célra kellene, ami miatt az S4 minit is szeretném így használni. (annál legalább van lehetőség rá ezek szerint)
Köszi!Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz #65388800 #44833 üzenetére
Affene. Milyen akadálya van vajon?
Amúgy köszi a gyors választ.Szerk.:
(#44834) Balathruin:
Köszi neked is! Mi igazából a gát a dologban, ami miatt nem megy? Milyen szoftveres/hardveres korlátok vannak, ami akadályozza?
Persze úgy értem, ha a csatlakoztatott eszközt külön táppal (Y-kábel segítségével) ellátjuk, vajon miért nem oldható meg a dolog (kernelszintű módosítással, bármilyen babrálással). A technikai hátterét nem értem egyelőre.[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Balathruin #44837 üzenetére
Balathruin+kalm007:
Köszi a gyors válaszokat!Hmm, ez érdekes, kíváncsi lennék az okaira, mert igazából őszintén szólva nem annyira vágom, mi jelent akkora különbséget ezek között az Androidos telók között, ami miatt mondjuk egy picivel később készült telón meg tudják oldani az ilyen jellegű kernelmódosításokat, egy korábbin meg nem. Szóval a technikai/technológiai magyarázatokra lennék kíváncsi, csak nem nagyon találtam egyelőre ezzel kapcsolatban érdemi információt. Ti nem tudjátok legalább picit felületesen/tippelve?
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Piloss #44840 üzenetére
kalm007+Piloss:
Köszi, az említett topicban nézelődtem, itt van egy értelmesnek tűnő és információ épp cocafe-tól:
http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=48490190&postcount=2714
"Sony devices have access to MUSB registers. But when we try to dump it, phone reboots.
Their device has usb switcher which supports OTG function, our usb switcher(FSA880) doesn't support OTG.
In fact, I haven't digged the code deeply "Innen:
"We enabled internal VBUS successfully,see the picture,LED works with the current comes from phone.
But it doesnt recognize my usb devices,so we need to do some hacks in OTG SW stuffs."Még itt ez van a "( USB Power Sharing )" résznél:
"This can enable the internal vbus power supply for usb devices.
But the phone still cannot recognize our usb devices now.
We can use it for fun, like charging for other devices, USB fan...
Quote:
cd /sys/kernel/abb-regu
echo 1 > VOTG* Say 0 to VOTG to disable
* Plug OTG cable first, then enable it"(Meg még itt ír erről picit.) Ezek szerint valamilyen szintű tápellátás biztosítására képes, csak felismerni nem tudja valamiért az eszközöket...
Itt:
"Not yet..
Extra vbus failed"Érdekesség, itt az egyik emberke linkelt egy videót, amiben valaki USB-s egeret+billentyűzetet csatlakoztatott az egérhez, és a videóban működik (rakás szar a videó minősége amúgy, nem tudom, hogy tehet fel ilyet valaki kézletörés nélkül ) állítólag a videókészítő nem akarta elérhetővé tenni azt a kernelt - vagy valami nagy kamu az egész (kérdés, hogy ügyeskedte össze, mert ahhoz meg melós), nem tudom.
Na, asszem összeszedtem a lényeges infókat innen, nem tudunk jobbat, mint anyázni. Amúgy elég gáz, hogy még az S4 Mininél is csak külön kernellel (»»» garivesztés...) és Y-kábellel érhető el az OTG... Szóval Samsung, vazze...
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
-
Sk8erPeter
nagyúr
Persze, ha hazaérek, feltöltöm a mappádba, ha adsz hozzáférést! (most melóban vagyok, majd este) Természetesen linkelhetem saját tárhelyről is, de annyiból kevésbé praktikus, hogy nálad legalább egy helyen lenne (max. majd később visszavonod a jogosultságomat).
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
Szerintem mindenki örül, ha ráér a saját kis dolgaira a meglévő szabadidejében, úgyhogy valószínűleg ezért nem jött a sok lelkes jelentkező, aki bevállalná ezt egy számára ismeretlen emberkének, viszont a fórumra alkalmanként felnézünk, akár meló közbeni kikapcsolódás gyanánt is, szóval ide nyugodtan leírhatnád, hogy pontosan hol akadtál el, melyik rész nem stimmelt az Acef-féle leírásból. Elsőre tényleg nagy falatnak tűnhet, meg nem is mondanám egyszerűnek a folyamatot kezdőként, de ha végigszenveded magad rajta egyszer (szánj rá időt), akkor már nem tűnik olyan durvának. Fogalmam nem volt nekem sem előtte, hogy hogyan kell rootolni, új ROM-ot rárakni, amíg Acef blogját el nem olvastam, utána már nem volt akkora érvágás, szóval a cikk sokat segített, jó, hogy így össze van szedve egy helyre minden lényeges infó. Amennyi idő alatt elmotoroznál valakihez, megvárnád, míg ő megcsinálja, aztán hazautaznál, annyi idő alatt Te is meg fogod tudni csinálni. Persze megértem, hogy nincs kedved vele tökölni, de szerintem másnak sincs.
Sk8erPeter
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
Samsung Galaxy S Advance
Operációs rendszer
Android 2.3.6, 4.1.2
Jelly Bean?
Hivatalosan elérhető a Telenor és a T-Mobile szolgáltatóknál.
Megjelenítés, kijelző
4”-es Super AMOLEd érintőkijelző, 480x800 képpont, kapacitív, 16 millió szín
Processzor
1 GHz-es kétmagos, NovaThor U8500
Memória
768 MB RAM, 8 GB belső tárhely (a felhasználható tárhely ennél kisebb), a memória legfeljebb 32 GB-os microSD memóriakártyával bővíthető
Egyéb
Bluetooth 3.0, 3,5 mm sztereó jack csatlakozó, microUSB 2.0, G-szenzor, közelségérzékelő, környezeti fényérzékelő, Facebook, Twitter, YouTube, Google Play
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest