- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- gerner1
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Elsőnek javasolom, hogy az érintett tesztet olvasd el. Sok dolgot, melyet a cikk kitárgyal, helytakarékosság végett nem említek meg.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
sheep
addikt
válasz
Shyciii #1195 üzenetére
én is külföldről rendeltem, de nem kellett vámot fizetni. Most sajnos nem tudom megmondani hogy pontosan honnan rendeltem, de ha megnézed mindenhol 35 $ körül van, és erre még nem kell vámot fizetni.
Volt régebben hogy 150$-ért rendeltem, azt megvámolták, Szerintem van egy bizonyos értékhatár ami alatt nem kell vámot fizetni, és ez nem éri el. -
Shyciii
veterán
sheep
Amit vettél iBOLT ProDock autós tartót, annál nem kellett neked külön vámot fizetned? Most nézem a ShopAndroid.com-on, hogy USD-ben van az ár, ergo EU-n kívűl jön. Vagy te nem innen rendelted?
-
vinikorn
aktív tag
Az android 4.0-át rá lehet tenni?
-
Shyciii
veterán
sheep
A hangszóró könnyű eset, bár az is típus hiba a Defynél. Azt önmagában lehet cserélni ha az alaplapon van, vagy ha az előlap belső felén (mert ugye hol így, hol úgy csinálták). Ráadásul a hangszóróból nem kell ragaszkodni a motorola alkatrészre. Több típus hangszórója is jó. Páran cserélték odahaza is
Nálam azért is szopás, mert alapvetően két fajta alaplap van: Soc, Bayer. De Soc-in belül is többféle elrendezésű van...Mindegy, megjön, és el is adom.mrlujoak
Igazad van. Értelmetlen vitázni. Közöd nincs az értékesítéshez, és annak pontos menetéhez. Téma részemről lezárva.
vinikorn
Szolgáltatónál kártyafüggőként kapod meg ezt a típust, de pénzért függetlenítik neked.
Gyári garisat a Mobilart Hungary Kft árul, viszont ők csak akkor mondanak pontos árat gyári 2 év garisra, ha teszel le előleget (állítólag). -
sheep
addikt
válasz
dobolson #1189 üzenetére
ő csak egy korábbi hsz-re reagált amiben pontatlan infó volt szerinte...
na de tényleg ne offoljuk szét a topikotmás:
most hogy újraindítottam a telefont a minap az aksi miatt, 78%-on áll és 38 órája megy
ez már egész jónak tűnik@vinikorn:
én a partnero gsm-nél vettem, full dobozos, ott bontották ki előttem, 1+1 év bolti gari
(akkor még 73e volt, most úgy látom 77e)
a szolgáltatói telefonok úgy tudom nem függetlenek -
Rx
aktív tag
válasz
Shyciii #1179 üzenetére
Sajnos nincs a közelemben szervíz.
A vodához nem szívesen viszem be, félreértés ne essék nincs velük különösebb bajom 10+éve náluk vagyok, de a gyorsaság nekem számít és a csere készülék (sry hogy ismétlem magam).
Majd kiderül, hogy a samsung mit mond, milyen megoldásokat kínál aztán leírom hátha valakinek segít a hasonló problémájában. -
sheep
addikt
válasz
Shyciii #1181 üzenetére
nekem is volt defym bolti garival de nálam nem szórakoztak: amikor elromlott bevittem, 2 nap múlva hozta a futár megjavítva. Még azt is elmondom hogy a gsmhome-nál vettem, és teljesen korrektek voltak.
@vinikorn:
ha szolgáltatónál veszed akkor kapsz hozzá gyári garit. Vagy megveszed gsm boltból. A telefon természetesen magyar nyelvű. -
vinikorn
aktív tag
Megkérdeztem egy Samsung márkakereskedést és azt mondták, hogy nem forgalmazzák. Tudnátok ajánlani egy olyan boltot ahol jó áron, samsung garanciával vehető meg? Samsung garancia létezik rá idehaza? Magyar nyelvű a telefon?
Köszi. -
Shyciii
veterán
válasz
mrlujoak #1180 üzenetére
Nincs ebben semmi félreinformálás. Ilyen esetekben mindig a HIVATALOS csatornát kell érteni. Ez nem újdonság, nem én találtam ki, így működik évezredek óta.
Én nem tartom azt rendes garanciának, ahogy fogalmaztad annyi, amennyit és amilyet a bolt ad. Bocsika, de az annyi, amennyi, amilyen az enyhén szólva is kimeríti a lutri fogalmát. És még csak nem is a vakvilágba beszélek, mert én dolgoztam anno Compaq értékesítőként, mellettem szervízzel. Hallottam épp eleget az ilyen szervízekről.És akkor említhetném a Defy-met, ami 1 hónapja van szervízben (bolti gari), és semmit nem tudni róla. Vajh miért is? Jah igen, mert nyilván külföldre viszik javítani...Jah hogy addig bármi baja lehet, és bármilyen okból visszadobhatják? Jah az nem érdekes, hisz "garis", ugye?
-
mrlujoak
veterán
válasz
Shyciii #1170 üzenetére
" Sony Xperia Acro
S 4,3"-os kijelzővel rendelkezik, de az egész
telefon mérete kisebb, mint az Advance. Ez
mondjuk dícséretes. Az már nem, hogy
Magyarországra nem fog bejönni, ergo sosem
lesz rá rendes gari."...dehogy nem jön (jött) Magyarországra... Az, hogy nem hivatalosan, azaz nem a Sony értékesítési csatornáin keresztül jön, nem egyenlő azzal, hogy nem is jön. Itt van, megvehető. Annyiban van igazad, hogy nem 2 éves gyártói garis lesz a készülék, hanem annyi, amennyit és amilyet a bolt ad. Ne informáljuk félre az embereket...
-
Shyciii
veterán
Nincs a közeledben hivatalos Samsung szervíz? Mert akkor felhívnám a Vodafone-t, hogy feltétlenül szükséges-e hozzájuk bevinni, vagy rögtön viheted a szervízbe. Régen volt ilyen opció, miszerint nem volt szükséges a szolgáltatóhoz vinni, hanem lehetett rögtön a márkaszervízbe is vinni. Gondolom ez most is élhet.
-
Rx
aktív tag
válasz
Shyciii #1177 üzenetére
Vodafone-nál vettem, tehát szolgáltatónál.
A lényeg, hogy csere telefonom legyen ha javításra szorul és gyorsan kész legyen.
Nem szeretném ha kihasználatlanul kellene fizetnem a havidíjam.Ismerősöm kapott egy új telót, ha jól emlékszem egy fehér sg ace-t ami meghibásodott és futárszolgálattal vitték, majd 3 nap után hozták is és kapott csere telefont a javítás idejére. A vodánál ez nem megoldható + mire a szervízbe kerül a készülék, javítás és vissza....
-
Shyciii
veterán
Rx
Ha bolti garancia, akkor két eset van:
1. ha olyan webshop aminek nincs boltja, akkor futárszolgálattal viszik el
2. ha van bolt ahova bemehetsz, akkor oda bevihetedGyári garisnál megint attól függ hol vetted. Ha szolgáltatós, akkor oda beviszed, és ők továbbítják. Szervízközpontban meg helyben javítják, de értelemszerűen nem ott rögtön.
Mondjuk nekem azért is volt elsődlegesen Motorola, Samsung, vagy Sony a választékban, mert ezek gyári szervíze még gyalog sincs olyan messze tőlem.
sheep
Nah csak nem hagyott nyugodni a dolog, és megvan a készülék. Szal összehasonlítva:
Galaxy S Advance
- 123,2 x 63 x 9,7 milliméter
- 4" kijelző 480*800
- 120grMotorola Droid M
-122,5 x 60,9 x 8,3 milliméter
- 4,3" kijelző 540*960
- 126gr -
Rx
aktív tag
-
Rx
aktív tag
A hálózati ledobálásra valakinek van javaslata, vagy érdeklődött már a Samsungnál?
Tegnap kora este telefonálni szerettem volna, full térerő és kiírta a vodafone hálózatot...de ki se csengett, egyből hivás vége és ennyi, majd az általam hívni akart személy eljött hozzám és mondta, hogy próbált hívni, de nem sikerült...
Olvastam már, hogy nem egyedi eset, de mégis mitől jön elő? -
Shyciii
veterán
Óóó bakker, bocsi. Összekevertem valamelyik másik telóval, ami szintén nem jut be hozzánk, és szintén friss teló. Viszont akkor így hirtelen nem tudom melyikkel kevertem össze, és hogy hol olvastam (biztos nem a mobilarénán). Csak az van a szemem előtt, hogy hasonló formaterv, de nincsenek akkora túlnyúlások, mint az Advance-n, csak annyi amennyi szükséges. Szinte keret nélküli, pofás.
-
Shyciii
veterán
válasz
crow1975 #1160 üzenetére
crow1975
Én inkább "bugyiba" rakom, mint hogy vegyek rá valami műanyag tokot, ami elcsúfítja. Tudod mennyi időbe kerül a neoprém tokba beletenni? 1mp-be sem...Kivenni szintúgy gyors. Pár nap alatt megszokható, és azonnal kivehető
Amúgy ha épp nem vagyok mozgásban, akkor nekem sincs ebben a neoprém tokban, csak ha épp megyek valahova, és zsebben van, vagy ilyesmi.dJ Peer
Kinek mi a kicsi. Nekem a 4" pont elég, mert a 4,3"-osak zöme, már nem fér kényelmesen úgy a zsebbe, hogy ha leülök, akkor ne nyomjon. Bár most láttam egy kivételt. Sony Xperia Acro S 4,3"-os kijelzővel rendelkezik, de az egész telefon mérete kisebb, mint az Advance. Ez mondjuk dícséretes. Az már nem, hogy Magyarországra nem fog bejönni, ergo sosem lesz rá rendes gari.
-
tragabi
tag
megvan a megoldás!
repülő üzemmódban volt a telefon, gy amikor kikapcsoltam a repülő üzemmódot akkor egyből kérte a pin kódot és az adatkapcsolat is megjelent
-
tragabi
tag
Sziasztok emberek, lenne egy kérdésem. ma reggel bekapcsoltam a telefont és eddig amit észre vettem, hogy nem kért pin kódot, illetve ha hosszan nyomom a bekapcsoló gombot az adatforgalom tiltása eltűnt!
És ki tudja mi történt még?ez mi lehet?
köszönöm az infót!
-
BrTH
tag
Én sokkal nyugodtabb vagyok hogy, benne van tokban és van rajta fólia.
-
Gery15
addikt
válasz
dJ Peer #1164 üzenetére
Kicsi?
Inkább úgy mondanám, hogy pont kézre álló, eleinte nagy volt még ez is, de már hozzá szoktam. Viszont az S2 már nagy, tepsi meg mi egymás... azt mondom, hogy ez nekem pont megfelel.
(#1160) crow1975: Én ezzel tisztában vagyok, de amíg nincs fólia addig mit csináljak vele? Ne hordjam magammal, hát persze...
figyelek és vigyázok rá így nem nagyon kéne bajának lenni.
(#1161) dobolson: Az gáz.
-
dJ Peer
aktív tag
Nem kicsi a 4"?
-
crow1975
csendes tag
A Gorilla Glass sem mindenható sajnos, kell az a fólia. Én raktam rá egy olcsóbb fajtát.
A tokkal viszont én is hadilábon állok. A hátlap védő szilikon tokok miatt vastag lesz, sőt egy-két típusnál még az oldalsó gombokat is izomból kell nyomniA teljes tok engem zavar, mert nem akarom ki.be rakosgatni a telefont...egyelőre zsebben vagy autóstartóban van...és ráadásul így szép
...az egyszerűsége és letisztult formavilága miatt nekem nagyon tetszik.
majd azért meglátjuk hátha lesz valami vékony gumi vagy műanyag szerű, használhatóbb és nem borzalmas hátlapvédő. -
Azért az szép, hogy 9 körül vettem le a töltőről és még 7x% áll a telefon, pedig beszéltem rajta eleget ma már!
-
Gery15
addikt
Azt kell, hogy mondjam imádom ezt a telefont.
Eddig nem tudtam megakasztani még semmivel sem. Eszméletlen, ahogy pörög. Nekem nagyon tetszik. Jelenleg még nincs fólia rajta két napja van nálam zsebbe hordom és eddig nincs rajta semmi karc szerencsére, de már folyamatban van rá a fólia.
-
S Voice megoldható a telefonon?
-
sheep
addikt
egy telefonnal készített video a mai repülésről:
[link] -
Shyciii
veterán
válasz
tragabi #1141 üzenetére
Íme egy teljes összefoglaló, hogy mik kerültek javításra az ICS-ben, illetőleg új funkciók.
Én csak egy sima Bugatti neoprém tokot használok. Az a leeséskor jól védi. Ha a nincs a tokban, akkor pedig még jobban vigyázok rá
-
tragabi
tag
az ics mikben jobb egyébként?
-
tragabi
tag
nekem már sikerült leejtenem, 40 centiről kb. a fém rész sérült. veszek tokot csak azzal a szépségét veszíti el.
-
Trados
csendes tag
A következő dologgal szenvedek már egy ideje: Nokia telefonról smsek átmentése.
Több módszerrel is próbálkoztam már, pl. így: http://www.veryandroid.com/how-to-transfer-sms-from-nokia-to-android.html
Ez azért nem működik, mert a Suite által létrehozott csv fájl használhatatlan.
Aztán próbálkoztam az SMS importer nevű alkalmazással is, ezzel viszont az a gond, hogy nem tudom megadni az SD kártyára felmásolt csv fál helyét.
Van tippetek?
-
Trados
csendes tag
Értem, köszönöm a tippeket!
Magyar nyelvű billentyűzet eredetileg nincs a telefonon? Nem találom az ékezeteket.
-
Shyciii
veterán
Ahogy dobolson írta, azokat nem tudod törölni, mert a rendszerbe van integrálva. Ha majd úgy tudunk root jogot szerezni, hogy a márkaszervíz ne tudjon róla, akkor már van lehetőség törölni, sőt van lehetőség lefagyasztani is. Első körben az javallot, aki még nem ismeri a rendszert.
-
-
Shyciii
veterán
Őszintén szólva ezt most nem teljesen értem. Widget és alkalmazás teljesen különböző. Widgeteket nem tudsz törölni, mert az bele van applikálva a rendszerbe. Csak root-olt telefonnal lehet. Alkalmazást törölni, meg a Beállítások/Alkalmazások alatt tudsz törölni. Persze csak azokat amik nem a rendszer részei, mert azokat szintán nem tudod root jog nélkül törölni.
-
Trados
csendes tag
Akkor el is indítom a kérdések lavináját, méghozzá egy nagyon nevetséges kérdéssel: hogyan lehet a widgetek közül alkalmazást törölni? Hosszan nyomva tartom az ikont, lejjebb húzom alulra, ahol megjelenik egy Lomtár ikon, de hiába tartom felé, nem történik semmi. A nyitóképernyőn található ikonokat ugyanezzel a módon sikerült törölnöm.
-
Gery15
addikt
Kicsivel több, mint egy napja van nálam és azt kell, hogy mondjam kiváló nekem!
Első androidos telefonom, én személy szerint nagyon meg vagyok vele elégedve gyűrőm egész nap.De bírja is a strapát majd később írok még. Lesz egy pár kérdésem. Eddig nagyon bejövős ám!
-
Shyciii
veterán
Indiai srác ezt írta az új JetMOD-járól:
Good news:
JetMOD will contain a custom kernel
Yes you heard right, first ever custom kernel for Samsung Galaxy S AdvanceBad News:
As I have decided to include a custom kernel therefore I need some more time
And ROM will be delayed for 4 days.Király. Úgy látszik előbb lesz custom rom, mint a flash counter kiütése. Pfff...
-
crow1975
csendes tag
válasz
Zoleee89 #1115 üzenetére
én már írtam egy kollegának, hogy 3 napja nyúzom és elégedett vagyok.
A választás nem könnyű...nekem ez a 3. droidom, de már volt szinte minden (BB, Symbian, IOS...). Jó az android rendszer, de ennek is vannak hátrányai, mint menden másiknak, ezt igazából alapos utánajárás után és tapasztalatból dönti el az ember.
A Samsung nagyon feljött és igen jó készülékeket gyárt...mivel sok az eladott darabszám, így arányaiban több a hibás készülékek száma is, de nincs ez másképpen másonál sem.
Akadhat gond (és van is) HTC-kel, Sonykkal, Iphonokkal, Motorolával...
Amiket felsoroltál én továbbra is erre szavazok, de gyártói garanciával, én a T-Mobiletól vettem (úgyis régi előfizető vagyok)...és 70ezret nagyon is megért.
A jó használhatóság átlagos felhasználó esetén nem igényel sem rootolást, sem rom főzőcskét...amit akar az ember azt megadja az Android szabadsága...ICS frissítés talán az év 3. negyedévében várható.
Hibája biztos ennek is van és lehet is...egyelőre a lassú fokuszálást róhatom csak fel, amúgy számomra tökéletes...ja lehetne egy nitification led rajta, de nem nélkülözhetetlen...
Remélem segít ez is a választásban, amúgy LG-n gondolkoztam én is, de sok helyen sok problémát írtak, így kizártam, az Ace2-nél pedig szebb, nagyobb kijelzős és hardveresen erősebb.... -
crow1975
csendes tag
gratula az új szerzeményhez, nekem 3 napja van meg és nem bántam meg. Nagyon jó kis telefon mind használhatóságban, sebességben, hangminőségben, vételi stabilitásban.
Az akku, amióta Li-polimer és Li-ion akkuk vannak az első töltési ciklus nem különbözik az ezrediktől, tehát nem kell full lemeríteni (nem is ajánlott) és nem kell 12 órákat tölteni. Ami fontos, hogy lehetőleg ne csak rá töltögess, hanem amikor már alacsony a töltöttségi szint, akkor fullra töltöd. Amúgy 2-3 óra alatt nekem 100%-ra tölt simán, ha már nagyon lemerülő fében van.Programokhoz ugorj fel a Play áruházba (Google Play, korábbi Android Market), alkalmazásokban van ikonja is. Fontos lehet még egy internet forgalomszámláló, ha nem korlátlan a csomagod, amúgy ingyenes programokból szinte bármi megoldható, de ha tetszik vásárolhatsz is...
Kellemes szöszmötölést:-) -
Shyciii
veterán
Gratula a telódhoz!
Legelső töltést érdemes 8-10 óráig tölteni, amúgy semmi különleges elvárás nincs az akksival szemben. Hogy mi jobb a gyárinál az egyéni ízlés kérdése. Javaslom derítsd fel te magad milyen plusz programok vannak, mégiscsak így az izgibbGoogle Play-t indítsd el, ez a hivatalos Google Market. Ha úgy gondolod, hogy valamelyik gyéri program nem jön be neked, akkor biztosan tudunk alternatívát ajánlani neked.
-
dobolson
senior tag
Én speciel azt csináltam, hogy lemerítettem teljesen onnan, amennyi a vásárláskor volt benne, majd fullra feltöltöttem. De szerintem lehet, hogy még ez sem lett volna muszáj.
Úgy tudom, hogy ezeket az aksikat már nem kell kisütni, meg elsőre 12-14 órákat tölteni.
Töltsd addig, amíg kiírja, hogy feltöltött, aztán leszedheted.Így nem tudom, hogy mik azok a programok, amiket érdemes telepíteni... Ami nálam alap, az a Swiftkey billentyűzet, azt mindig lecserélem, mert klasszisokkal jobb a gyárinál. Zenelejátszásra a Poweramp-ot használom, szintén nagyon jó app. Fényképezésre nálam a camera360 és a hdr camera+ a használatos. A Quickpic a gyárinál szerintem használhatóbb és gyorsabb képnézegető, azt is érdemes lehet telepíteni. Fájlkezelésre én a filexpertet használom, időjárás appok közül pedig az időképet és a fancy widgetet. Úgy kb ennyi elsőre..
Gratula a telefonhoz! -
Trados
csendes tag
Sziasztok!
Döntötem, végül ilyen telefont vettem. Lenne néhány kérdésem:
Mennyi ideig érdemes tölteni az első alkalommal? Továbbá az aksival kapcsolatban vannak-e valamilyen tippjeitek (le kell-e meríteni teljesen az elején, stb.)?
Vannak-e olyan alkalmazások, amelyeket érdemes telepíteni (pl. mert jobbak, mint a gyárilag telepítettek)? Ha igen, ezek hol érhetőek el? Még nem volt okostelefonom, nincs tapasztalatom ilyen téren.
-
dobolson
senior tag
válasz
Zoleee89 #1115 üzenetére
Több, mint valószínű, hogy ezen a fórumon azt fogod látni, hogy mi az advance-t ajánljuk. Mert sokan mások is úgy voltak, hogy gondolkoztak több verzión is, aztán itt kötöttek ki, szóval elvileg ez a jó döntés.
Ha kicsit bele-bele olvasgatsz a topikba, látni fogod, hogy semmi eget rengető probléma nincs a telefonnal, sőt...Nekem speciel kétszer olyan előfordult, hogy eldobta a hálózatot, de nem mutatta, full térerő volt, net is ment, csak telefonálni, sms-t küldeni nem tudtam én fogadni sem. Újra kellett indítani, és ez segített. Azt hiszem, még valaki mondott ilyet, hogy neki egyszer volt hasonló, de mások nem panaszkodtak eddig ilyesmire.
Ha még egyszer előfordul nálam is, beviszem a szervizbe valszeg. Egyébként az ilyen jellegű gondokat egy szoftver frissítés simán megoldhatja.És ha már itt tartunk, elviekben decemberig érkezik az ICS, és ez hivatalosan bejelentett hír.
Ezt leszámítva, amit fentebb írtam, semmilyen gond nincs a telefonnal, gyári GB 2.3.6-os rommal is totál szépen muzsikál és stabil is, nem kell romolgatni ahhoz, hogy használható rendszered legyen. Nekem pl egyszer sem fagyott még le semmilyen szituációban és akadás mentesen megy.Támogatás terén most kezd beindulni a dolog, már ráfeküdtek páran xda-n a romok fejlesztésére stb. Eddig semmi lényeges dolog nincs, de még új is a telefon, szóval még kicsit várni kell.
Én személy szerint gyári garancia párti vagyok, még sosem vettem gsm boltban telefont. De mások itt nem félnek ettől, majd ők elmondják, hogy hol vették, melyik boltban bíznak.
-
Zoleee89
aktív tag
Sziasztok.
Készülék váltás előtt állok SE xperia miniről.
Következő készülékeket néztem eddig ki:
Lg optimus 2x
Samsung galaxy S advance
Samsung galaxy ace 2
Motorolra atrix 2.
Kérdésem a következő lenne:
- milyen hibái vannak ennek a telefonnak?
- miért ajánlanátok ezt megvételre?
- milyen támogatás van hozzá xda és gyártó felől?
- nem nagyon szeretnék romokat cserélgetni a telefonon, de ha a jobb használathoz nélkülözhetetlen akkor cserélek rajta, szükséges a rom csere normális működéshez?
- ha van hozzá főzött rom mennyire használható a mindennapokban?
- gyártótól megkapja-e az ics-t vagy jb-t?
- meghibásodás mennyire gyakori a készüléknél?
- gyártói garancia mennyire jó vagy esetleg bízhatok a bolti garanciában is?
- bolti garanciával melyik boltból lenne érdemes megvásárolni?
Előre is köszönöm a válaszotokat és segítségeteket.
Üdv -
Shyciii
veterán
Egy programot tudok, ami ki tudja jelezni, hogy konkrétan mi ébresztette fel a telefont alvó üzemmódból, viszont az a program csak rootolt telefonokon képes ezt megtenni, mert igencsak bele kell nyúlnia a rendszerbe. A többi része asszem működik root nélkül is, de azokat nem néztem anno, csak a Alarm/Wakeupsokat.
Amúgy ez a program az: Link -
HaZse
őstag
válasz
Shyciii #1112 üzenetére
Hát a napokban nekem is csinált hasonló hülyesget a telefon. példáúl tegnap este volt 53% (23h körülÖ és reggel 8-kor már 5%-on volt! Pedig csak a wifi ment, mind eddig rendesen.
A kérdésem az, hogy melyik az a program, ami tudja log-olni és monitorozni, hogy melyik program mennyit fogyasztot és mi ébreszti fel a telefont időnként.
-
Shyciii
veterán
Annyiban jó, hogy ha lesz mihamarabb ICS, mert ha jól sejtem Advance-nak is zárt a bootloadere. Vagyis mihamarabb lesz hivatalos ICS, annál hamarabb belevághatnak az ICS-re épülő custom romokba. Azért az nem mindegy, hogy az alap kernel GB, vagy ICS.
Viszont az akksi nekem nem csinál ilyen drasztikus különbséget. Igaz nekem max 1,5 napot menne el (ha este nem tenném mindenképp töltőre), de én nyúzom is rendesen. De ezt stabilan adja is. Én inkább azt vettem észre, hogy 50% alatt mintha gyorsabban esne, mint 50% fölött.
-
sheep
addikt
válasz
Shyciii #1110 üzenetére
igen szerintem sem fogják kiadni októberben, majd csak a végén.
Bár igazából mindegy is, ha addigra beindul a főzőcske és lesz vmi jó rom, egyszerü root, cwm, counter eltüntetés, stb, akkor nem is izgat annyira.
De azért ez is még a jövő zenéjeAmúgy észrevettem valamit:
van amikor 3 napot is elmegy a gépezet egy töltéssel, van amikor alig egyet, pedig ugyanúgy használom.
Most kipróbáltam hogy ujraindítom a telefont (aksi kivesz), és így bírja a 3 napot. Szóval kb. 2 hetente egyszer kiveszem az akksit és máris jó a fogyasztás.
Másoknál is van ilyen?
Most pl az van hogy egy éjszaka alatt (8 óra kb) kikapcsolt 3g, wifi, és le szokott menni 20%. Ez nagyon sok.
Tegnap megint kikapcsoltan, és most 8 óra alatt merült 2%-ot!
Ez azért nem ugyanaz. -
Shyciii
veterán
Én éreztem különbséget. Az más kérdés, hogy az Advnce sebessége nekem bőven elegendő. De az S2 különösen többszálú programok futtatásában nagyon odaver az Advance-nek. Dehát ez annyira nem csoda. Jó kis proci azaz Exynos
ICS-re én is kíváncsi vagyok, mert az eleve támogatja a többmagos rendszereket, így ott nem kell bűvészkednie a Samsungnak. De kurva messze van még az is...Vlahogy nem hiszek benne, hogy Október eleján már megkapjuk. Remélem nem karácsonyi ajándéknak szánják, mert akor morci leszek -
Shyciii
veterán
válasz
tesla r #1103 üzenetére
1080p videóban szerintem ne reménykedj.
XDA-n egyenlőre a gyári romok modifikált változatai vannak, de biztos lesz rá rendes custom rom is, mert a brazil MIUI csapat már érdeklődik a készülék iránt. Nem lepődnék meg ha a Cyanogenmod is lenne rá majd.
Az S2 procija teljesen más. Biztos húzható lesz ez a proci is, de nem hiszem, hogy 200MHz-es emelés akkora eredményt fog hozni, mint amennyivel le van maradva az S2-höz képest (lásd eredmények). Ha arra hajazol, hogy az Advance-t felhúzva kapsz egy S2-őt, akkor csalódni fogsz. Ha az S2 tetszik neked, akkor jobban jársz azzal. -
Shyciii
veterán
Szerintem ne számítsunk arra, hogy custom rommal lehet 1080p-s videó felbontás. A NovaThor képes lenne rá, de a képalkotás/videó ennél több részegységből áll, valszeg máshol bukik el a dolog. Amúgy sincs túl sok értelme. Nem lesz szebb, vagy részletgazdagabb, csak nagyobb felbontású. Egyenlőre mobiloknál a szűk keresztmetszet a lencse, és az alapka, ami a fényt "beszipkázza".
Amúgy Defy esetében a SOC modul is képes 1080p-re, mégis csak a bayer-ből tudták kihozni custom rom alatt a 720p-t. Sajni a procik előrébb tartanak, mint a képalkotás. De remélem a Pureview miatt atöbbi gyártó is elkezd ráfeküdni a fényképezőgép funkcióra
-
sheep
addikt
válasz
tesla r #1103 üzenetére
a Nova Thor u8500 chipset tudja a hd videót:
[link]
gondolom itt is szoftveresen le van korlátozva hogy ne legyen konkurencia házon belül
én szinte biztosra veszem hogy ha máshogy nem is, de főzött romokkal esetleg ki tudják belőle hozni.
Azon nem csodálkoznék ha a samu nem fejlesztené a videó képességeket -
dobolson
senior tag
válasz
tesla r #1103 üzenetére
Nem hiszem, hogy bütyköléssel megoldható az 1080p. De egyébként annak idején a galaxy ace-szel az történt, hogy froyo alatt 240x320-as videót tudott felvenni, majd a GB frissítés útán 640x480-ast... Szóval ezek után ki tudja..? Amúgy a mostani, korai stádiumban lévő főzött romoknak szerintem még nem sok köze van a cm-hez. Ha jól tudom, inkább a gyáriak moddolt változatai ezek még. Az s2 procija egy samu gyártmányú exynos, ebben pedig novathur van, ha jól emlékszem. Hát..., csajomnak s2-e van, és azért ott kicsit pattogósabb, dinamikusabb minden, bár azon ICS fut már, szóval lehet, az is számít.
-
tesla r
csendes tag
Helo!
Azt kérdezném, h ez a hardver egy kis bütyköléssel vinne-e 1080p videót.
Erősen gondolkodok egy ilyen telo vásárlásán... főleg h lesz ICS is
Olvasgattam én is xda-t de nem vagyok egy szakértőszval ezek a romok a cyanogenmodhoz hasonlóak?
Még valami: s2 és advance procija közt órajelen kívül mi a különbség? advance órajelet felhúzva lehet olyan gyors, mint az s2?
Válaszokat köszönöm. -
Shyciii
veterán
Mondjuk az érdekelne, hogy miért szedik le sűrűn a hátlapot. Nem hiszem, hogy annyit fagy, hogy akksit mindig ki-be kellene rakni. Memkártyát sem hiszem hogy csere-berélnek. Advance hátlapja se valami jó, hogy ilyen feszítős/pattintós, de szerencsére, csak egyszer fagyott úgy le, hogy az akksit ki kellett szednem. Vagy újfent emberi hülyeség működik közre
-
klesx
csendes tag
válasz
dobolson #1098 üzenetére
Éppen tegnap váltottam egy pár szót egy telenoros ügyintézővel. Ugyanis eddig én is az xperia P és a galaxy s advance között vacilláltam. Többet tud a Sony egy hangyányit, de lebeszéltek róla. Elmondása szerint sokan hordják vissza az alsó rész instabilitása miatt, valamint hogy erősen kopik a két hátsó éle (gondolom vmi tok probléma is lehet). Bár minden telefonnak van hibája. Pl: S2,S3 hátlapjára panaszkodnak h aki sűrűn szedi le/fel annak könnyen törik...Szal szvsz hiába a jobb Sony, ennyi pénzért (főleg az a nyegle alsó rész) ez nem megengedhető...mégis csak a ház a teló alapja.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Kívül-belül a már meglévő Galaxy modellek elemeiből építkezik az S Advance, ami kellemes készülék, csak nem biztos, hogy szükség van rá.
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
Samsung Galaxy S Advance
Operációs rendszer
Android 2.3.6, 4.1.2
Jelly Bean?
Hivatalosan elérhető a Telenor és a T-Mobile szolgáltatóknál.
Megjelenítés, kijelző
4”-es Super AMOLEd érintőkijelző, 480x800 képpont, kapacitív, 16 millió szín
Processzor
1 GHz-es kétmagos, NovaThor U8500
Memória
768 MB RAM, 8 GB belső tárhely (a felhasználható tárhely ennél kisebb), a memória legfeljebb 32 GB-os microSD memóriakártyával bővíthető
Egyéb
Bluetooth 3.0, 3,5 mm sztereó jack csatlakozó, microUSB 2.0, G-szenzor, közelségérzékelő, környezeti fényérzékelő, Facebook, Twitter, YouTube, Google Play
- EAFC 25
- TCL 50 NxtPaper 5G - átgombolom magam monokrómiába
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- Battlefield 7
- Autós topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Hisense LCD és LED TV-k
- Háztartási gépek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Kèszen állsz a játèkra? 0% THM rèszletre is!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- AKCIÓ! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB GDDR5 Rampage Shiva 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest