Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Mentett Pentium 1 alaplapok
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Napkollektor - csak úgy
- sziku69: Szólánc.
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- gerner1
-
LOGOUT
Samsung Galaxy S4 - negyedik, bővített kiadás, téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
kyx
csendes tag
Tehát egy root-olt cm12-vel meg se próbáljam az exposed-et?
-
kyx
csendes tag
Lehet, h engem sem fog erdekelni a knox,tele a tokom vele.van valami jol mukodo cm 9506-ra?
-
kyx
csendes tag
megpróbáltam, a 2. lehetőség inaktív.akkor biztos megvan már...
-
kyx
csendes tag
ilyenek a mobilok...
-
kyx
csendes tag
sziasztok! most épp szittyózgatok, meg ilyesmik, kedvem támadt írni egy kicsit bővebben, nézzétek el a kényszeremet. visszatérő téma az s4 és a g2 összehasonlítása, én is ezzel hozakodom elő most, mivel pont mindegyikből van egy példányom.az írás tárgya egy g2 32gb gold, és egy s4 i9506 black. kicsit leszek objektív is, meg szubjektív is.csapjunk is bele...
dizájn, kezelőszervek
ez ugye egyértelműen egy szubjektív vélemény. mindkét teló abban az időben készült, amikor a gyártók az órajel -nem túl jelentős- emekésével, és a dizájn eszközével tudtak csak némi újítást nyújtani. az lg-nél ez jobban sikerült, a szögletesebb forma, a szinte homogén, fizikai gomb nélküli fekete előlap jóval komolyabb, férfiasabb formát ad a telónak.a hangerő és power gombok hátlapra helyezése egyszerűen telitalálat. elsőre sem tűnt olyan furcsának, mint azt vártam.másnap már gond nélkül kezeltem, harmadnapra pedig olyan természetesnek tűnt, hogy nem is értem, miért nem így tervezik meg az összeset, a kezdetektől fogva. a fizikai 'home' gomb hiánya is előnyére válik a g2-nek,alkalmazásokon belül az alsó kezelőpanel eltűnik, és egy egyszerű mozdulattal előhozható, így a véletlen rányomás is ki van védve.
az s4 szappantartó formája még a fémcsíkkal a szélén sem tud közel ilyen elegáns lenni. a fizikai 'home' gomb még a teló kisebb mérete ellenére is valahogy nehezebben elérhető, nyűgösebb.
persze hozzáteszem, hogy az s4 is nagyon jó kényelmi szempontból, de a g2 kezelése az olyan, mintha a tenyerembe nőtt volna.kijelző
az lg kijelzője fényes. nagyon. a fehér az szinte szikrázik, mint a hó. persze ennek megvan az ára, a fekete nem fekete, a fekete hátteremmel is simán világítok éjszaka, hogy lássak valamennyit a botorkáláshoz.ráadásul a betekintési szög növekedésével eléggé növexik a fénye is.
az s4 amoled kijelzője fekete-bajnok, az esti levezető olvasgatáshoz vagy gamézáshoz sokkal ideálisabb, a szemet valahogy mintha nem terhelné semennyire. sötétebb fényviszonyoknál mindenképpen jobb, természetesebb, nyugtatóbb benyomást kelt. viszont az s4 esetében itt van még egy nagyon nagy hátrány: a beégés. bele kell nyugodnunk abba, hogy az egyes pixeleknek megvan a maguk üzemideje, és az intenzív használatnak 1-2 év múlva már látható következményei lesznek.
itt most lazán kapcsolódik a knox kérdése, ha az s4 kijelzőjét tervezzük garanciálisan cseréltetni a beégés miatt, akkor a root-otlást egyenlőre el kell felejtenünk(persze csak az i9506 verzió esetében).hardver
a két gép azonos harverrel rendelkezik, a programok futtatásánál nem érezhető jelentősebb különbség. nem tudom miért, de az lg esetében átlagosan 200-300 mb-al kevesebb az üres ram, még ugyanúgy kigyomlált rom-ok esetében is.kamera
én nem is tudom, hogy melyik hány megapixeles, de ezen a ponton manifesztálódik a tény, hogy nem csak a felbontás számít. a g2 kamerája sz*r, csupa nagybetűvel. az élesség beállítása nyűgösebb, itt szó sem lehet egy jó minőségű spontán fotó készítéséről. tökéletlen fényviszonyoknál a kép sokszor -legtöbbször- ködösnek, homályosnak tűnhet. ha van időnk állítgatni meg élesítgetni, akkor persze ezzel is tudunk nagyon szép képeket lőni, de szerintem még egy s3 kamerája is kenterbe vágja legtöbb szempontból a g2-t.
az s4 kamerája hozza az ebben a kategóriában elvárt szintet, sokkal jobban fókuszál, és a fátyolos effektust is mellőzi.gps
mindkét készülék alkalmas mind a gps, mind a glonass helymeghatározó rendszerek használatára, ezen a téren a különbség mégis sarkallatos. gondolom, hogy nincs nagy hardveres különbség, csak az antennák elhelyezése terén, de az lg itt nagyon melléfogott. a műholdakhoz való csatlakozás nehézkes, időigényes, meg még ráadásul bizonytalan is. szűk utcák, felsővezetékek, rossz idő, stb sokszor nehézkessé vagy lehetetlenné teszik a helymeghatározást. én sokat tömegközlekedem, és elmegyek bárhová bármivel, jól jön a gps, de a g2 sokszor cserbenhagyott ilyen szempontból.
nem úgy az s4, amely ilyen szempontból se nem jobb, se nem rosszabb közvetlen elődjénél, az s3-nál, amely közel van a tökéleteshez, tehát házak között, buszon, villamoson, kocsiban, panelban a 6. emeleten az ablakhoz közel még rossz műholdállásnál is max 20s alatt stabil jelet fog. persze agps nélkül...infra
sokat használom az infrát, tv, set top box, lego távirányítós autó és vonat, stb. a pont az s4-nél van, az infra sugárzási köre és hatósugara jóval kedvezőbb, bár itt is kívánnivalót hagy maga után.
a g2 esetében az infra-led nem közvetlenül a burkolatnál, hanem mélyebben beültetve fekszik, egy kis burkolati lyukon világít ki, emiatt csak pontosan célozva, viszonylag közelről érhető el a kívánt hatás. az s4 esetében a szabadság sokkal nagyobb.szenzorok
nos, a jelenlegi életemben szinte semmi időm nem jut magamra, meló, gyerekek, ennyi. de belül akkor is egy kirándulós, hegymászós, siklóernyős, ejtőernyős, túrázós, megőrülős arc vagyok, majd ha megint lesz időm, akkor csinálok mindent ugyanúgy tovább.
azt akarom kihozni, hogy számomra fontosak a szenzorok. szeretem tudni, hogy mekkora a nyomás, milyen magasan és hol vagyok. jó tudni a hőmérsékletet és a páratartalmat is, mostanában több tízezer forintot spóroltam azzal, hogy megmértem otthon a páratartalmat az s4-el, és így a nejem eltekintett egy drága párologtatógép vásárlásától...
a tárgyra visszatérve, ezen a ponton a két telefont nem tudjuk összehasonlítani, ugyanis az lg készülékéből hiányoznak a hőmérsékleti, barometrikus és higroszkópikus érzékelők.na jó, már túl részeg vagyok, úgyhogy nem folytatom, gyorsan summázok:a 2 teló közül az egyiket el kell adnom. nehéz a választás, de döntöttem. a samsung marad...
-
kyx
csendes tag
Azt szedem én is,de nagyon lassan jön.
-
kyx
csendes tag
Thx!
-
kyx
csendes tag
Sziasztok!Ma csíptem egy s4-et, új vagyok vele.kérdezném,hogy van-e módja már bárminemű rootolásnak a garancia vesztése nélkül?4.4.2 van rajta.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot a közelmúlt eseményei miatt (flame, OFF, személyeskedés, stb.) gyakrabban ellenőrizzük, nem érdemes itt (s persze máshol sem) a szabályokat megszegni, különösen a visszaesőknek!
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB // BONTATLAN // Számla // Garancia //
- IPHONE SE3 2022 64GB TÖKÉLETES ÁLLAPOT , NAGYON JÓ AKKU,GARANCIA, ÜZLETBŐL
- Apple iPhone 15 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Iphone 14 Pro Max 256GB Független mobiltelefon. OLVASS!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512GB/12 Dual Sim Független Black 2026 februárig garanciális
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy Z Flip5 5G / 8/256 GB / Gyári független / 12 hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest