Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-05-09 13:37:02

LOGOUT.hu

Ha nem működik az OTA update:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#6001) Taci válasza Tin (#6000) üzenetére


Taci
addikt

Köszönöm!

(#6002) Ateszpapa


Ateszpapa
addikt

Sziasztok!

Sikerült valakinek XID-ről TMH-ra visszatérni?

Most úgy csináltam, hogy először XEH verziót raktam rá, utána a TMH resettel, de nem váltott át, EUX,EUX,EUX,EUX,TMH lett belőle. :(

Hogy tudnám TMH-ra visszarakni telsesen?

(#6003) Tin válasza Taci (#6001) üzenetére


Tin
veterán

Szívesen, és bocs, ha kicsit lecseszősre sikerült :) Én is azok közé tartozom, akik próbálnak vigyázni a telefonra, de felesleges "túlvigyázni".

Ha jót akarsz az akkujának, akkor
- állítsd be Android 12-ben, hogy csak 85%-ig töltse, és csak néha engedd fel 100%-ig, amikor éppen szükséges a full dzsúz, meg hogy rendesen tudja kalibrálni az akkut
- ne hagyd 20-30% alá merülni a telefont, vagyis akkor dugd töltőre, de néha, havonta 1x meírtsd le 30% környékére
- lehetőleg egyben töltsd fel, ne pedig sokszor ilyen rövid 5-10%-okat
- ne töltsd sokat vezeték nélküli töltőn, vagy olyanon, ami hűti
- ne ezzel navigálj nyári 40 fokban, miközben töltőre van dugva
- az nagyjából mindegy, hogy a 25W vagy 15W töltővel töltöd, az elsővel talán picit jobban melegszik de kevesebb ideig, utóbbival talán kevésbé, de kicsit hosszabb ideig

A legtöbb ember a fentiek közül szinte semmit sem tart be, mégis simán kibír náluk 2-3 évet a telefon akkuja, amikor már érezhető, hogy veszít a kapacitásából. De még akkor is ott a gyári szerviz, ahol kicserélik az akkut mondjuk 20e-ért (nem tudom, most mennyi!).

(#6004) AuraSync


AuraSync
őstag
LOGOUT blog (1)

Tudtok valami vékony tokot (hátlapot) a telóhoz ami átengedi a vezeték nélküli töltést és itthon is meg lehet venni?
Amit vettem hátlap tokot azzal nem megy a vezeték nélküli töltés pedig a tok leírásában ott van hogy működik vele.
11k-t kidobtam az ablakon most ezzel.
Oké mert puha bőrtok de akkor is...

S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4070 S / JBL / S3000 Pro / WH950NB

(#6005) MadMancs válasza Taci (#5999) üzenetére


MadMancs
veterán

Kárt nem okoz, maximum magadat szivatod. De ha már pc, ha van USB-C akkor érdemesebb lenne azzal.
Azzal már a gyorstöltés is megy, legalábbis nálam USB 3.1 / Thunderbolt 4 , időre is ugyanannyit ír mint Samsung 15W töltővel.

Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,

(#6006) Taci válasza Tin (#6003) üzenetére


Taci
addikt

Köszönöm a tanácsokat! Dehogy vettem letorkolásnak, hisz' én kértem véleményt/tanácsot. :)

A leírtak közül mind megvan, kivéve a 85%-ot. Az a maradék 15% néha jól jöhet.
Meg ha jól értettem, a baj a 100%-ra töltéssel az, hogy az a 100% néha több, mint 100%, túltöltés, és ez nem tesz jót az akksinak. De gondolom, eleve így tervezték a töltést, hogy a valós 100%-ot (és ezzel a túltöltés kockázatát) soha nem érheti el. (Ha én tervezném, és tudnék erről, akkor a kiírt 100% az valós kapacitásban 97-98% lenne pont emiatt.)
Szóval mivel erre azért nyilván "készül" a gyártó, így ennek a 85%-os akksikapacitásra való korlátozásnak nem látom létjogosultságát - legalábbi számomra a tervezett 2-3 év használatra nem tartom relevánsnak.

10 és 15W-os gyári töltőim vannak, szóval azokat használom.

@MadMancs: USB-C és TB4 csak a céges gépemen van, szóval itthon ez nem opció. De tökéletes a fali töltő használata. Köszi a tippet azért. :)

(#6007) Tin válasza Taci (#6006) üzenetére


Tin
veterán

Nem csak az. Mind a túltöltés, mind a túlmerítés nem tesz jót az akku élettartamának. A legjobb neki a 25-85% közötti tartomány. Ha nagyon lemeríted, az talán még rosszabb, mint a 100%-ig töltés, de persze teljesen nem tudod lemeríteni, ahogy teljesen nem tudod feltölteni se, az elektronika azért védi az akkut. De azzal, ha általában csak 85%-ig töltöd, és 20-30% alá nem meríted, éves távlaton már észrevehetően jót teszel az akkuval. Ne plusz órákban gondolkodj üzem(képernyő-)időben, de szerintem egy egyfolytában töltött és mindig csutkáig merített akku 1-2 év viszonylatában már akár észrevehető (1 órán túli) üzemidőromlást eredményez. Ha csak simán 85% helyett 100%-ra töltöd, annak talán nincs ennyire erősen észrevehető hatása, de biztos van, hiszen bekerült ez a funkció a OneUI4-be. Mellesleg 85% nekem a hétköznapokra biztosan elég lesz, néha azért elengedem 100%-ig.

Az se jó, ahogy írtad, ha egész nap töltőn lóg 100%-on. Mindig csepptölti a maximum körül, melegszik is egyfolytában feleslegesen, és ezzel tényleg ki lehet nyírni az akkut. Volt kollégám jó régen, vagy 15 éve, zsír új gépét egyfolytában töltőn tartotta, aztán ilyen fél évesen már néha kikapcsolt akkuról 1 óra után, mert kinyíródott egy-két cella az akkuban. De az akkori töltésvezérlő áramkörök sokkal butábbak voltak.

Az Apple megoldása okos. Beálíltod az ébresztőt reggel 7-re, felrakod a telefont töltőre, az feltölti majdnem tele, majd lekapcsolja a töltést, és az utolsó százalékokat úgy tölti bele, hogy ébresztésre pont 100%-on legyen. Okos megoldás!

Ez a 85% se rossz, de nem próbáltam még, nem tudom, hogy itt "keringeti-e" a töltést, magyarul mindig visszatölt 85%-ra, vagy feltölti, lekapcsolja a töltést, és hagyja merülni, amennyit merül (pár %-ot). Az utóbbi jobb megoldás az akku szempontjából. Ennek van egy még okosabb módszere, laptopokban láttam, az X-Y% közötti töltés, magyarul X%-ig tölti, majd megy simán áramról, és amikor Y% alá csökken a töltöttség, csak akkor kezdi újra feltölteni X%-ra. Értelemszerűen X>Y. Mondjuk beállítod, hogy 85-82 között töltse, így minimum 82%-on lesz a telód, vagy ha túlmerült, akkor feltölti 85%-ra. Nem értem, miért nem csinálják meg ezeket akár Android szinten, mert egyáltalán nem bonyolult implementálni, viszont tök hasznos a testreszabhatósága. Olyan helyzetekben, amikor pl. órákig DEX-et használsz, egy tök jó dolog, ha töltőpadon van a telefonod, de nem egyfolytában tölti.

(nyilván tudom, miért: hogy nyíródjon az akku, és vegyél új telefont)

[ Szerkesztve ]

(#6008) Zsoleszhun válasza Ateszpapa (#6002) üzenetére


Zsoleszhun
addikt

Nekem XID előtt is EUX TMH volt, DBT-t tettem rá és újra EUX TMH lett.

¯\_(ツ)_/¯

(#6009) Taci válasza Tin (#6007) üzenetére


Taci
addikt

Köszönöm a részletes levezetést! :)
(És a végén említett okot én is így látom. Vagy kell az új funkció majd az Android 13-ba. :D)

(#6010) Tin válasza Taci (#6009) üzenetére


Tin
veterán

Ez nem amiatt van, akkor ezzel reklámoznák. Szerintem ez inkább amiatt van, hogy az EU kötelezővé teszi, hogy a mobilodat te magad is javíthasd, és a gyártóknak ehhez eszközöket kell biztosítani és eladni. Mivel sok telefonnál az akku döglik meg idővel, innentől nekik is érdekük, hogy inkább hosszabban bírják az akkuk, mint mókolni kezdjék a telefont a felhasználók, szóval ezek a védelmi-kényelmi dolgok épp az ő érdeküket is szolgálják mostantól.

(#6011) Ateszpapa válasza Zsoleszhun (#6008) üzenetére


Ateszpapa
addikt

Akkor ezek szerint nem lehet visszatérni TMH-ra?
Ha esetleg szervizbe kerülne a teló, beleköthetnek.
:(

[ Szerkesztve ]

(#6012) AuraSync


AuraSync
őstag
LOGOUT blog (1)

Nem értem ezt a töltés témát miért ennyire felkapott. :(

A Xiaomi megmondta 120W-al 800 töltés után 80%-ra degradálódik az akku.
Ha ez napi egy töltés akkor bő két év kijön belőle.
Akkor nem tudom mit kell itt kombinálni meg számolgatni meg vigyázgatni az akkura mikor nekünk csak 25W van. 3 év alatt fog 10%-ot degradálódni az akkunk?

Amúgy meg 2-3 év és úgy is telót cseréltek főleg azok akik ilyen top telókat vesznek nem ritka az évenkénti csere sem.

Általában egy szolgáltatótól vett telóról beszélünk 22 havi törlesztővel az meg majdnem 2 év.

Tokot keressetek inkább nekem. :))

S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4070 S / JBL / S3000 Pro / WH950NB

(#6013) Dare2Live válasza Tin (#5998) üzenetére


Dare2Live
nagyúr

"az is elég konkrétan mindenre"

Én HWban még a GN2t se tartom elégnek mindenre pedig az messze jobb.

"és ha nem az a cél, hogy a legtöbbet hozzák ki a kamerából, akkor mi?"

A minnél jobb képminőség?
pl kedvéért: Hiába hozzák ki a kamerából a maxot ha a kamera érzékelője egy 1/6"os körömpiszok, az optika meg még így is sötét F2.6... és nincs OIS. Google évekig próbálkozott avval, hogy nem rakott csúcs HWt a pixelbe és az SW miatt mégis nagyon jók voltak. Idén viszont berakta a GN1et ami top szenzorok közt van + telének 1/2est és erre ment rá a legendás sw. És baromi jó lett.

"Mi értelme egy új szenzornak, ha utána megint fél-1 évig reszelgetik, mire jó lesz?"

Az említett GN2 10hónapos... A max kihozásánál meg baromi nagy probléma, hogy swben nagyon le vannak maradva google/apple mögött. pixel 6 érzékelője pl tök új, első sw van rajta de így is nem is érti az ember, hogy pottyannak ki belölle ennyire eltalált/zajmentes képek.

"Nem a hardver a lényeg, hanem a "csomag"."

A HW = érzékelő+optika. Nem mindegy mekkora/milyen az érzékelő. Nem mindegy, hogy az optika mennyire fényerős, van e OIS.
A csomag másik része az SW. Google, apple itt csinálja a csodát. És amennyire én látom mindenki más masszívan le van maradva ezen a vonalon.

Ha S22be nem kerül bele HW szinten a maxot hanem jó a tavalyi is sztem Samsungnak esélye sincs SWben behozni google/applet. És itt fotós vonalon elvérzett. Márpedig amióta feleségemnek megvan a pixel 6 fixen tudom, hogy pár hónapon belűl cserélni fogok emiiatt. És ha S22 nem üti meg a mércét sebaj lesz pixel 6 vagy 13 pro. Vagy ha xioami nem sporol ezen lehet ők. De nem fogok rosszabbat venni félmillióért akkor se ha rá van írva hogy samsung.

don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

(#6014) Tin válasza Dare2Live (#6013) üzenetére


Tin
veterán

Nos, revidiálom az előző álláspontom, mert rákerestem, és a GN2 nem a 200 MP-es szenzoruk, hanem az 50MP-es DPAF, ami egyértelműen jobb választás mind képekre, mind 4K, mind 8K videóra, mint a 108 vagy a 200MP-es szenzor. Egyértelmű, hogy a nagy szenzor, nagyobb pixelméret, és a 12MP átlépése végre hatalmas előnyökkel járna, én amúgy az N20U-n is szoktam 108MP-es képeket lőni, ha olyan a téma, hogy utólag esetleg fel akarom dolgozni, mert utófeldolgozásra hatalmas előny a plusz információ.

Viszont, két oka is lehet a Samsungnak az 50MP-re visszalépés ellen. Az egyik, ha a 108-ast reszeli még tovább, és esetleg egy harmadik generációban még ki tud csikarni belőle valamit, ami felveszi a versenyt az aktuális lineup-al, akkor nem marad le. Mert elég hülyén nézne ki, hogy a 108-as szenzorral visszalépnek 50-re.

A másik, hogy ő alapvetően eladásra is termel. Hol kellene bemutatni a jövő szenzorait, ha nem a saját flagshipjeiben? Hogy vennének tőle a nagy gyártók, mint a Google vagy az Apple szenzorokat, ha azokban ő maga se bízik annyira, hogy felhasználja? Az 50 MP-es szenzorai elég jók lettek, jót is kaszálnak velük, ahogy majd a 200-assal is fognak, ha beérik, egyelőre meg elviszik a kínai mobilok, és tesztelik azokban. Utána pedig kijönnek vele a sajátban.

Ne felejtsük el, hogy ez nekik üzlet is, ahogy a piacvezető AMOLED kijelzőik, a bérgyártás, és a - soha beválni nem akaró - Exynos sorozat. A QC is görényre keresi magát a Snapdragonnal, képzeld csak el, ha a következő Exynos végre a csúcsra ér, abból mennyit kasználna a Samsung. Valószínűleg ezért is megy annyira az AMD integráció, mert az Apple úgyse fogja másnak eladni a SOC-ait.

Na, szerintem nagyjából ezért. Az S21U-ról még nem tudok nyilatkozni, de az N20U nálam a "bőven elég" kategória kamera és fotó fronton, és bár elfogadom, hogy az i13P vagy az NX6 előtte van, nekem az már akkora előnyt nem mutat.

kieg: megnéztem a HP1-es 200MP-es szenzort, ami állat. Tud 50MP-es módban működni 2x2-es binninggel, meg 12MP-es módban 4x4-essal. Utóbbi nagyon durva lehet. De ebben meg nincs DPAF, kell hozzá kiegészítő (lézer) fókusz.

[ Szerkesztve ]

(#6015) kaisers válasza AuraSync (#6004) üzenetére


kaisers
aktív tag

(#6016) Dare2Live válasza Tin (#6014) üzenetére


Dare2Live
nagyúr

Ez az egész kezd olyanná vállni mint a 25wattos "gyorstöltés". A Xiaomi Mi 10 Ultra 120wattal tölt. 2020 nyarán. Erre 2021 elején félévvel! késöbb S21 ultra 25wattal. wtf.
Értem meg lehet magyarázni, hogy ezért azért nemkell, nemjó... "Azért puha hogy ne fájjon."

Képminőségben detto ez a helyzet.
Exynos évek óta kicsit vagy jobban de rosszabb mint az aktuális snapi.

Az meg amikor döntenem kell, hogy S22 ultra, pixel 6 pro, 13 pro... baromira nem fog érdekelni, hogy a csúcs amoledjeiket eladták Applenek, a jobb érzékelőiket xiaominek és ez mekkora nagy üzlet... Rakták volna az S22be... jaj de sajnos S22be már nem jutott. Azt majd eladja a "samsung" felirat. :W

Nah kiszálltam. Remélem odateszi magát S22vel Samsung, ahogy 12vel xiaomi is. Egy hónap és kb tudni fogjuk. Ha nem az se baj van választék.

don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

(#6017) doooo válasza Tin (#6014) üzenetére


doooo
veterán

"az N20U nálam a "bőven elég" kategória kamera és fotó fronton, és bár elfogadom, hogy az i13P vagy az NX6 előtte van, nekem az már akkora előnyt nem mutat."

Egyik sincs előrébb, az S21U-tól pláne nem. i13 képei szinte egy az egyben olyanok mint amilyeneket az i12 tudott. És ezek egyike sem volt jobb összességében az i11-től (sőt, részletességben érezhető visszalépés van, de legjobb esetben is csak stagnálás, ami 3 év után már nagyon nincs rendben, végső ideje natív 12 megapixelről feljebb menniük).

Pixel 6 meg elég nagy csalódás önmagában is. Annyira erős a szoftveres feldolgozása (vagy legalábbis a HDR erőltetése), hogy furcsa katyvaszokat csinál a képek bizonyos részeiből, főleg amik árnyékban vannak, a másik igazán nagy baj meg a mélységélesség teljes hiánya sok esetben. Minden része éles a képnek, ami egyfajta abnormális érzetet kelt az emberben.

Szóval okés, hogy nem tökéletes a Samsungok teljesítménye minden téren (miért is lenne az, ha egyszer semmi sem tökéletes), de, hogy a konkurensek sincsenek előrébb összességében, az szimplán tény. Se a Mi11U, se az i13PM, se a Pixel 6P.

Mellesleg a kisebbik S22-páros majd valamelyik 50 megapixeles kamerát kapja (gondolom a GN5-öt). Ha az Ultra nem, akkor az elég beszédes azzal kapcsolatban, hogy mit gondol ezekről a szenzorokról a Samsung.

(#6018) Maxxy10 válasza Dare2Live (#6016) üzenetére


Maxxy10
addikt

Miért gondolod, hogy a legjobb dolgokat nem tartotta meg magának a Samsung?

Az Exynos meg a s20 szériánàl tényleg gáz volt de viszont a S21 egyáltalán nem az. Ugyan úgy vissza kellet fogni szoftveresen a SD verziót mint a Exynost.

A töltés meg a híres note óta nagyon finoman van kezelve akárcsak az aksi.

(#6019) doooo válasza Maxxy10 (#6018) üzenetére


doooo
veterán

Mellesleg tavaly az Exynos sokkal jobb volt a képfeldolgozásban a Snapinál. Az idén meg nagyjából 50-50. Árnyékban zajosabb az Exynos, erős fényben meg hajlamos kiégetni a részleteket a Snapi.
És igen, jelenleg minden új SoC-t óvatosan optimalizálni kell, visszafogni, mert egyszerűen túl erősek, és a passzív hűtésnek nagyon feladják a leckét. Az Apple-étől kezdve az Exynosig.

(#6020) Tin válasza Dare2Live (#6016) üzenetére


Tin
veterán

Értelek, de ők más szempontok szerint működhetnek, elmondtam pár lehetséges esetet. Ha engem kérdezel, én egy 3. generációs, rendesen kireszelt 108MP-est raknék a telefonba, és lefelé is frissíteném a korábbi sorozatokat ez alapján, ezzel pedig a 200MP-es szenzorhoz való tapasztalatokat és algoritmusokat finomítanám ahelyett, hogy visszalépnék 50MP-re. Helyette inkább 1 évvel később 200MP-re.

A Xiaomi meg a töltés nem érdekel, az Apple nálam kizárva az ökoszisztéma miatt, a Pixellel meg szemeztem már párszor, de valahogy nem jött át.

(#6021) Tin válasza doooo (#6017) üzenetére


Tin
veterán

Ha lesz időm még a jövő héten, azért tolok egy N20U / S21U összehasonlítást fotóban és videóban, csak kíváncsiságból. Nem akarok az S21U-ról nyilatkozni, tetszik, de időm nem volt még nyomkodni vagy átköltözni sem, nem hogy összehasonlítani, annyi a meló így a téli szabi előtt.

Van egy témába vágó jó videó, ma dobta fel a YT, érdemes megnézni.

Pontosan arról beszél, amiről te is. Direkt összehasonlítást csak a nyáron próbáltam egy i12 és az N20U között, és fotóban egyértelműen az utóbbi nyert, az i12-nek valami szörnyű bőrszín tónusai vannak a szememnek. Az N20U feldolgozása sem mindig tökéletes, nagyon erőlteti az alacsony ISO-t, ezzel pedig a hosszabb záridőt, még árnyékosabb helyeken is, de a point and shoot fotózáshoz nekem tökéletes, a portré módja pedig - nekem legalábbis - eszméletlen jó. Az S21U-ban pont azokat "javították", amik annak a gyengeségei (makró, 3x optikai, DPAF a telén), low lightban pedig az N20U-tól sem dobtam el magam, és gyanítom, ettől sem fogom. Csak fotó miatt meg biztos nem mászok át Apple-re, mert nem fényképezőgép kell, hanem okostelefon.

(#6022) dnelb válasza Dare2Live (#6013) üzenetére


dnelb
veterán

És amennyire én látom mindenki más masszívan le van maradva ezen a vonalon.
hát pedig az alap Google szoftver pont annyira egyszerű, 0 tudású, hogy már csak emiatt sem kéne. Elmúltak már a nexusos idők, nagyon komolyat kéne fejlődnie hogy az one Uival egyáltalán szintre kerüljön. Buta mint a kő. Kamera az tényleg jó, de az magában nagyon kevés. Jelenleg android sw vonalon a Samsung az etalon.

[ Szerkesztve ]

(#6023) AuraSync válasza kaisers (#6015) üzenetére


AuraSync
őstag
LOGOUT blog (1)

Köszi de itt a kijelző élvédelme nulla és ennyit biztos nem fogok tokra költeni az előző is meggondolatlanság volt számomra. :R

Találtam egy ilyet szintén egy nevesebb márkától, jó lesz nekem ez is és a tesztek szerint megy vele a wireless is. ;)

[ Szerkesztve ]

S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4070 S / JBL / S3000 Pro / WH950NB

(#6024) AuraSync


AuraSync
őstag
LOGOUT blog (1)

Ez a ZRAM ez mi? :F

S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4070 S / JBL / S3000 Pro / WH950NB

(#6025) AuraSync


AuraSync
őstag
LOGOUT blog (1)

Samsung Adaptív képernyőfrissítés Fail?

S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4070 S / JBL / S3000 Pro / WH950NB

(#6026) TODI1111 válasza AuraSync (#6025) üzenetére


TODI1111
addikt

"Személyes vélemény, de hatalmas csalódás eddig a teló üzemideje. (oké még csak tanulja a szokásokat)
Sötét szobában majdnem minimál fényerő mellett 80%-ról 34-re merült a teló és mindössze 2 óra képernyő időm lett."

Lehet, hogy a készüléknél valmi nem stimmel.
Én WQHD+ használom , 1 sim, adaptív 120Hz. Mindig minden bekapcsolva (wifi, mobiladat bluetooth az óra miatt stb.) Ha csak otthon vagyok ahol "ideálisak" a körülmények akkor van több minnt 2 óra kijelzőidőm ha több napot megy a készülék.

(#6027) kaisers válasza AuraSync (#6025) üzenetére


kaisers
aktív tag

Én is használom ezt az alkalmazást ugyanígy max 96-ra állítva.
Azért van benne más beállítás is ami hasznos.

Galaxy Max Hz

Ez pedig egyes alkalmazások esetén "force dark mode":

DarQ

[ Szerkesztve ]

(#6028) Zsoleszhun válasza TODI1111 (#6026) üzenetére


Zsoleszhun
addikt

Nekem kellett 2 nap mire belaktam, akkor nagyon merült de mostanra 5-6 óra sot simán megvan android12 120Hz mellett.

[ Szerkesztve ]

¯\_(ツ)_/¯

(#6029) FuRiONight válasza TODI1111 (#6026) üzenetére


FuRiONight
őstag

Nálam is gyenge az üzemidő. 1 napot éppen kihuzok vele. Nem tudom mit csináltok, hogy napokig bírja.

Gondolkozom a váltáson, eddig nem érte meg váltanom.

(#6030) AuraSync válasza Zsoleszhun (#6028) üzenetére


AuraSync
őstag
LOGOUT blog (1)

És az az 5-6 óra olyan sok lenne Zsolesz? :F
Csak a munkahelyemen 8 órát töltök el és akkor hol van még a nap hátralévő része?
Igen tudnám munka mellett nyomkodni a telót akár 7 órát is. :K

FuRiONight:
Igen ez nálam is így van. A többség csak áradozik hogy milyen jók az üzem idők de a saját tapasztalatom szerint meg nem.

Aztán rájöttem hogy mi a baj, az amit Zsolesz is írt.
Azért áradozik róla mert szerinte a 5-6 óra az már jó.
Pedig nagyon kevés. :(

Tehát mivel a többségnek elég az 5-6 óra is így ők úgy gondolják, hogy az bőven sok.
Én meg aki igényesebb vagyok ennél mert kiadtam 400k-t egy telóra akkor elvárom, hogy legalább 8 órát kibírjon kompromisszumok nélkül.

[ Szerkesztve ]

S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4070 S / JBL / S3000 Pro / WH950NB

(#6031) dnelb válasza AuraSync (#6030) üzenetére


dnelb
veterán

én ha itthon vagyok 8 órát lazán elmegy, igaz wqhd + 60hz

(#6032) TODI1111 válasza AuraSync (#6030) üzenetére


TODI1111
addikt

"Én meg aki igényesebb vagyok ennél mert kiadtam 400k-t egy telóra akkor elvárom, hogy legalább 8 órát kibírjon kompromisszumok nélkül."

Szerintem az a baj, hogy androidos készülékből ilyet nem fogsz találni.

(#6033) Tin válasza AuraSync (#6023) üzenetére


Tin
veterán

Ilyen tokot vettem, mert pont ugyanez van az N20U-n is. Működik vele a vezeték nélküli töltés is. Minőségi, én szeretem, de ez csak fent és lent nyúlik a kijelző fölé, oldalt nem!

(#6034) Tin válasza AuraSync (#6030) üzenetére


Tin
veterán

5-6 óra sok, igen. De nem mindegy, hogy miből tevődik össze, mivel a sokak által lesajnált Exynos 990-es N20U nálam 10%-ot merül 1 óra YT lejátszás közben lakásban, tehát meglenne a 10 óra egyhuzamban. És annál az S21U biztosan sokkal jobbat tud.

Szóval attól függ, mit csinálsz. Ha játszol, szerintem 3-4 órának is örülni kell. Ha videót nézel, biztosan 5-6 óra felett fog tudni. Ha social mediat csinálsz, azok híresen akkuzabálóak, főleg a Facebook termékek. Erre jön még rá, hogy az Android 12 most jött ki, és biztosan optimalizálatlan még, azaz többet fogyaszt a kelleténél. Az appok is, amik még nincsenek optimalizálva rá.

Ja, meg függ a fényerőtől, függ az elérhető térerőtől, és sok minden mástól is.

(#6035) AuraSync válasza TODI1111 (#6032) üzenetére


AuraSync
őstag
LOGOUT blog (1)

Biztos vagy te abban?
Akkumulátor kapacitás: 10000 mAh.

Tin:
Az a baj mire oda jutunk, hogy végre optimalizált lesz az Android 12 a telónkra jön az S22 meg az S23 ja meg az Android 13.
Aztán megint kezdődik minden elölről.

Mind1 már annyira nem érdekel a dolog, van egy gyorstöltős 10.000-es Pówerbankom aztán ha kell valahol csak rádobom a telót és kész. Bicikli túra alatt is jól jött az S20-hoz mert az Online Rádió + a sok fényképezés hamar megette a telót.

De egy ilyenen is elgondolkodtam már nem egyszer: [link]

[ Szerkesztve ]

S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4070 S / JBL / S3000 Pro / WH950NB

(#6036) Zsoleszhun válasza AuraSync (#6035) üzenetére


Zsoleszhun
addikt

Akkor le kell cseréljed erre, ha az üzemidő fontosabb ;]

¯\_(ツ)_/¯

(#6037) kaisers


kaisers
aktív tag

Nézzétek meg a YouTube-on van jó pár videó, a beállításokkal kapcsolatosan.
Be lehet állítani rendesen. Nyilván lehetne jobb is, de azért lehet optimalizálni.

(#6038) dnelb válasza AuraSync (#6035) üzenetére


dnelb
veterán

most komolyan egy hulladék doogeot hozol példának? :DDD élvezetes használatot kívánok az a53 magokkal ;]

(#6039) Tin válasza AuraSync (#6035) üzenetére


Tin
veterán

Nem "az a baj", mert az optimalizálás tavaszig meglesz, ez a tendencia. Utána 3/4 évig megint jó. De ha nem akarsz ezzel szívni, várj a főverzió váltással 3 hónapot, és akkor egy kiforrottabbat kapsz. Ennyire egyszerű. De szerintem nálad inkább a használt alkalmazások vagy a rossz térerő a merülés oka, nem az Android 12.

Amúgy meg Galaxy M51. Abban 7000 mAh-s akku van, és brutál módon sokáig bírja, alap dolgokra meg az is bőven elég. De valószínűleg akkora az igény a hatalmas akkus készülékekre (nem), hogy az M52-be már csak 5000 mAh-s akku került...

(#6040) iceQ!


iceQ!
addikt

Korábban én is SoT fun voltam. Mára már sz@rok rá. :DDD Nekem a telefon legyen jó és bug mentes. Ja és Samsung :DDD Ez ami számít jelenleg

Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS

(#6041) ollie válasza AuraSync (#6030) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Vannak olyan játékok, melyek képesek 3-4 óra alatt lemeríteni az akkut. De normál használat mellett (internet, youtube, zenehallgatás) nem tudok 8 óra SoT-nál kevesebbet összehozni.

***

(#6042) MadMancs válasza AuraSync (#6030) üzenetére


MadMancs
veterán

7-8 óra megvan, semmi extra, használom és kész. Egy egy Update időnként lerontja, de a következő javítja többnyire. Persze ha gépigényesebb/optimalizálatlan játékokat nyomatsz akkor nem lesz meg. Na meg az se mindegy milyen sim, milyen térerő.
Pl ha vodás vagy fizikai simmel, ne várj ennyit full térerő mellett se.

Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,

(#6043) AuraSync válasza MadMancs (#6042) üzenetére


AuraSync
őstag
LOGOUT blog (1)

Telekom-os vagyok fizikai SIM-el és térerő gondok sincsenek a környéken.
1db játék sincs fent a telefonon, én telefonon nem játszok arra ott a két konzol meg a QLED TV.
Semmi akku merítő alkalmazás nincsen a telón.
A legtöbb akkut nálam a One UI kezdőképernyő vitte a listában.

Egyelőre még tesztelés alatt van a dolog ahogy azt írtam a bejegyzésben azóta működik az Adaptív Hz és csak FullHD+ van meg 96Hz.
Én leginkább a kamera miatt vettem ezt a telcsit mert igénylem a "jó" opti zoom minőséget.
Maradtam volna az S20+-nál ha tudná az is ezeket az opti zúmokat.

Ja meg az sem volt mellékes hogy a szolgáltatómnál mi van és ott ez volt a legjobb az ájfón után.

Amúgy az ESIM az jobb? Azt hogy lehet igényelni?

[ Szerkesztve ]

S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4070 S / JBL / S3000 Pro / WH950NB

(#6044) MadMancs válasza AuraSync (#6043) üzenetére


MadMancs
veterán

Na ott valami baj van, OneUI nálam igencsak hátul van valahol:

Vodánál jobb az eSIM, nem nyírja akksit mint fizikai. Telekomnál kb mindegy.
Mindkettőnél online ügyfélszolgálat/személyesen lehet váltani.

Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,

(#6045) AuraSync válasza MadMancs (#6044) üzenetére


AuraSync
őstag
LOGOUT blog (1)

Gondoltam hogy valaki azt fogja írni, hogy az baj ha a kezdőképernyő fogyaszt sokat.
Csak az a valaki nem tudja, hogy mielőtt a fent linkelt bejegyzést írtam előtte majdnem másfél órán keresztül csak a kezdőképernyőn maszatoltam.
Így érdekes is lenne ha nem az vitte volna a legtöbb akkut.

A legtöbb akkut pedig így értettem, ennyi idő alatt:

S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4070 S / JBL / S3000 Pro / WH950NB

(#6046) MadMancs válasza AuraSync (#6045) üzenetére


MadMancs
veterán

Lehet akkor írni kellene nem?
Mindenesetre ha elég sok embernek 7+h a SOT, másoknak meg nem, akkor valószínűsíthető hogy nem az a jópár ember kapott extra akksit, hanem a kevesebb usernél van valami rosszul beállítva, nem megfelelő appokat használ, valamit nem jól csinál.

Nem védem S21U, tudom van nála jobb is, csak az 5h VS 8h ra reagáltam.

Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,

(#6047) AuraSync válasza MadMancs (#6046) üzenetére


AuraSync
őstag
LOGOUT blog (1)

Most hogy így átállítottam a dolgokat már nem merül úgy mint aznap.
Valszeg itt a bebugolt 120Hz volt a ludas pedig gyári reset-et csináltam miután felment rá az Android 12.

Érdemes lenne a többieknek is ránézni, hogy egyáltalán működik-e rendesen az Adaptív dolog.

Amin meglepődtem, hogy az Eszközvezérlésbe a full Xiaomi Home-ot bele tudtam integrálni így nem kell elindítani a Xiaomi Home progit egyből lehet kapcsolni a dolgokat.
Furcsa, hogy a Samu a saját cuccain kívül mással is kompatibilis legyen.



18 fok a szobában? Hát ja spórolnom kel a fűtéssel, hogy tudjam fizetni a teló részleteit. :DDD

S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4070 S / JBL / S3000 Pro / WH950NB

(#6048) iceQ! válasza AuraSync (#6047) üzenetére


iceQ!
addikt

Xiaomi Home appból lehet importálni az eszközöket? Vagy mindent újra be kell állítani?

Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS

(#6049) AuraSync válasza iceQ! (#6048) üzenetére


AuraSync
őstag
LOGOUT blog (1)

Hát én egyszerűen csak kiválasztottam a Xiaomi Home-ot és ott a listából be lehet pipálni melyik eszközt szeretném látni.
De ez amit látsz csak az eszközök ki-be kapcsolásához jó.
Ha már rányomsz az egyikre akkor ugyan úgy a Xiaomi Home app fog megnyílani az adott eszköz beállításával.

Szal pl egy lámpa ki-be kapcsolásához jó de egy légtisztító sebességbeállításához már nem. Az is csak max ki-be.

Minden beállításod megmarad amúgy.

S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4070 S / JBL / S3000 Pro / WH950NB

(#6050) MikeWazowski


MikeWazowski
addikt

Olyan gondom van, hogy a tv-met akarom vezérelni a telefonnal a smartthings appal. A tv és a telefon ugyan azon a wifin van. Mikor párosítom, meg is találja a tv-t, párosítom is, itt azt írja, hogy a szobához nem tudja adni csak az eszközökhöz és utána látom a tv-t, írja, hogy be van kapcsolva, de nem tudom vezérelni. Csak azt látom, ha rámegyek, hogy tv, és a tv nevét... mi lehet a gond? Régen működött, most nem :(

A legtöbb férfi csak akkor tudja meg, mi a boldogság, amikor megnősül. Csakhogy akkor már késő.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.