Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6001) guftabi96


guftabi96
addikt

Amúgy jön valami új funkció a OneUI6/A14 párosban, ami miatt ennyire várjátok?

Lehet csak én vagyok vele így, de a biztonsági frissítések jönnek szépen, az új droid meg majd jön valamikor.
Akinek baja van az üzemidővel, az ne ettől a frissítéstől várja a megváltást szerintem.
Most nekem se bírta ki a napot, pedig én még hozzatok képest elég jó, közel 6,5 órás képernyőidőt produkáltam ma. Ez van, ez a készülék ennyit tud.

#KeepFightingMichael

(#6002) proradeon válasza guftabi96 (#6001) üzenetére


proradeon
őstag

"megváltást szerintem"

Megváltást nem, de valamilyen szintű javulást talán lehet várni tőle. Több ilyen irányú fejlesztés történt az android 14-ben. Feltételezem emiatt várják a többiek is.

Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.

(#6003) DarkByte válasza guftabi96 (#6001) üzenetére


DarkByte
addikt

Szerintem is felesleges akku idő javulást várni ettől a frissítéstől.
Akinek ez ennyire fontos jobb ha keres idővel valami alternatívát és túlad rajta. Ezt most mindenféle rosszmájúság nélkül mondom. Valamikor felesleges erőltetni olyasmit ami nem válik be. Előfordul hogy rosszul választ az ember.

(Én tudom hogy nem vagyok az átlag, home office-al, folyamat itt lóg mellettem az USB hub-on töltve. Kocsiban is kábeles Android Auto miatt táplálva van.
Pár hete volt hogy 3 napos konferencián voltam, oda vittem magammal egy power bank-ot a táskámban és néha rátöltöttem ha nem voltam konnektor közelben.)

(#6004) SztiviVander válasza proradeon (#6002) üzenetére


SztiviVander
őstag

s21-en (igy ket nap utan) semmivel sem lett jobb az akku, ugyanannyit bir. de legalabb rosszabb nem lett, lehet annak is orulni kellene ;] szoval ketlem hogy fe-n ugyanaz az a14 majd csodat tesz.

[ Szerkesztve ]

(#6005) DarkByte válasza direwolf (#5996) üzenetére


DarkByte
addikt

Több cikket is linkeltem ami egyértelműen leírja hogy natív gépi utasításokra fordítja át a bytekódot. A JVM Wikipedia oldalán is több bekezdés foglalkozik ezzel ("JIT compiler").

Csomó ilyen cucc van, még ennél durvábbak is, pl. a Box86 az x86 kódot képes natív ARM kódra fordítani futásidőben, mintha az x86 lenne egyfajta bytekód. Így lehet Wine-al x86-os játékokat futtatni egy Raspberry-n értelmes tempóval, a host Linux natív library-jeivel. (A megfeleltethetőségnek vannak szintjei, pl. új Apple és Qualcomm ARM desktop prociknál az x86 utasítások nagyobb halmazának van ARM opkód szinoním alakja a spéci procijuk miatt, ezzel a trükkel kerülik el hogy licencelni kelljen az x86-os architektúrát az Intel-től.)

Windows-on a Docker már nem kernel absztrakcióval megy btw, a WSL2 alatt egy vékony HyperV virtuális gép megy ami egy rendes Linux kernelt tartalmaz, és a Docker engine abban fut. És ez tényleg virtualizáció (egész pontosan hypervisor, tehát az is amennyire lehet natívan fut a procin kontextust váltva, egyébként nem lenne jó a teljesítménye).

Uff.

[ Szerkesztve ]

(#6006) csonkadavid válasza DarkByte (#6003) üzenetére


csonkadavid
tag

Nekem nem az íróasztalra van lerakva hanem töltőpadra.
:DD

(#6007) DarkByte válasza csonkadavid (#6006) üzenetére


DarkByte
addikt

Egy ~1000Ft-os 20W-os Qi Charger a 11.11-es Ali akciózásból most nekem is úton van próba gyanánt. Nem várok tőle gyors töltési sebességet, némi kábelt minimalizálandó az asztalon talán jó lesz :) Ha nem, hát akkor se nagy veszteség.

(#6008) bollokcs80 válasza DarkByte (#6007) üzenetére


bollokcs80
Korrektor

Gyanúsan olcsó, sok csodát ne várj tőle. :F

B.Cs.

(#6009) DarkByte válasza bollokcs80 (#6008) üzenetére


DarkByte
addikt

A normál ára azért nem ennyi, bár így se drága. Legrosszabb esetben jó lesz poháralátétnek :D

[ Szerkesztve ]

(#6010) hape60 válasza DarkByte (#6007) üzenetére


hape60
aktív tag

Ha ilyen [kép] [kép] , használható. Nem sieti el a dolgot, de működik.Bocs, most néztem meg az általad vásároltat; nem ilyen... :N

[ Szerkesztve ]

(#6011) bollokcs80 válasza DarkByte (#6009) üzenetére


bollokcs80
Korrektor

Jól megáll rajta a sör.:))

B.Cs.

(#6012) zoger


zoger
tag

Sziasztok!
Nejem telefonját cserélik a munkahelyén. Neki a kamera, az üzemidő és, hogy samsung legyen a szempont. Most egy s20 fe-t használ. Ez már két éves és már nem bír ki egy napot se.
S21 fe belfér a keretbe az s23 fe-re rá kéne fizetni 20eft-ot. Ti mit választanátok?

(#6013) kress válasza zoger (#6012) üzenetére


kress
aktív tag

en beprobalnam a 23at :D

(#6014) TaRka94 válasza zoger (#6012) üzenetére


TaRka94
senior tag

Én is s23fe-t megpróbálnám.

(#6015) direwolf válasza DarkByte (#6005) üzenetére


direwolf
őstag

Én teljesen értem amit írsz. A lehető legtöbb kód le van fordítva bytecodera. OK, de ettől függetlenül a UI szinten még mindig ott a VM, ami az eseményvezérlést, a multitaskingot stb. intézi. Ezt kéne átírni natív UI-ra, és kidobni az egész JAVA alapot. Tök felesleges.
A windows dockerben valóban tévedtem, a WSL2 már nem absztarkt. Mea culpa. :R

"I've seen things you people wouldn't believe"

(#6016) zoger válasza TaRka94 (#6014) üzenetére


zoger
tag

Akku mind a kettőben 4500-as. Melyik készülék fogyaszthat kebesebbet és miért?

(#6017) rigoberto válasza zoger (#6016) üzenetére


rigoberto
őstag

Ha csak az akku kapacitása számítana mennyit bír egy telefon, akkor abban versenyezne minden gyártó, hogy kinek a készülékében fér el minél erősebb.
A Soc energia gazdálkodásán, a rom optimalizáltságán, ill. a felhasználói szokások milyenek, stb. stb..minden is befolyásolja.
Az S21Fe-ben szerintem a valaha készült legpörgősebb chipset van, de nagy az energia igénye, és ezért pl. gyorsabban merül mint mondjuk az új generációs típusok.

[ Szerkesztve ]

(#6018) DarkByte válasza direwolf (#6015) üzenetére


DarkByte
addikt

Nem felesleges. Mert az Android nem egy architektúrát céloz. Az Apple megteheti, mert van fél tucat telefonjuk most már teljesen saját maguk összerakott SoC architektúrával amire végletekig lehet optimalizálni mindent.
ARM és ARM proci közt is van különbség, Google hamarosan elkezdi támogatni a RISC-V-t is Android-on. Nem sok, de x86-os Android eszköz is létezik. Ezek mind máshogy fogják a bytekódot natívra fordítani maguknak app telepítési időben.

De továbbra is állítom hogy nem akkora overhead a Java mint azt gondolják az emberek. Csak valamiért beragadt ez az applet-es időszakból mindenkinek hogy a Java lassú.

Érdekes hogy ez a Javascript-re nincs meg, pedig az aztán brutál lassú volt még az IE6-os időkben. Amíg a Google nem jött elő a V8-al a Chrome-ban senkit nem érdekelt milyen lassú a JS teljesítménye. Csak aztán megmutatták ezt is ki lehet optimalizálni a végletekig. Ugyanez megtörtént a Java-nál is.

Egyébként meg senki nem akadályoz meg hogy átmenj iPhone-ra. Az Android szinte biztosra állítom neked ebből az irányból nem fog elmozdulni. Felesleges ilyen dolgokra várnod ha ez téged zavar, túl rövid az élet az ilyesmihez.

[ Szerkesztve ]

(#6019) DarkByte válasza bollokcs80 (#6011) üzenetére


DarkByte
addikt

Amúgy teljesen korrektül működik és egész jól néz ki. :) És tényleg tudna gyors töltést (9V/12V USB táppal), bár nem próbáltam, nekem csak egy TP-Link USB hub-ra van dugva itt az asztalon a gép mellett. Ráér feltölteni a telefont ahogy kábelen eddig is történt.

Régen volt már Qi Charger-em, azt teljesen elfelejtettem hogy ezek miután feltöltötték a telefont maxra megállnak és utána megint csak merül a telefon rajta. Talán ez ami negatívuma. De igazából még így is hasznos.

(#6020) direwolf válasza DarkByte (#6018) üzenetére


direwolf
őstag

Szuper, eljutottunk némi konszenzusig :D

Akkor tekintsünk vissza az eredeti bejegyzésemre, amire válaszoltál:
"Esetleg a székqrt customizált java virtuál gépen futtatott GUI és appok helyett lightweight linux GUI-n natív appokat futtató rendszer az android helyett... ;] Ja bocs, az az iOS... de lehetne mondjuk egy "openios" is :U Dream on"

Szóval, a több körös megbeszélés után így már látod benne a szarkazmust? ;)
Próbáltam az iOS-t, hát kösz nem. Nekem az a zártság nem való. Az Android nem rossz kompromisszum, csak nem kéne elmenni a problémái mellett legyintve. Egy-egy odaszúrás még nem a világ vége.

"I've seen things you people wouldn't believe"

(#6021) bollokcs80 válasza DarkByte (#6019) üzenetére


bollokcs80
Korrektor

Akkor jó vásárt csináltál. :R

Én rászántam a pénzt a Samsung-osra, nem bántam meg, mert ebben van hűtés is. 100 százaléknál azt hiszem az enyém is kikapcsol, bár nem szoktam csurig tölteni.

B.Cs.

(#6022) DarkByte válasza direwolf (#6020) üzenetére


DarkByte
addikt

Egyik alternatív mobil OS sem tudott talpra állni az Android és az iOS mellett az idők során. Még a Microsoft is elismerte hogy hiba volt kivonulnia a mobil szegmensből, mostanra esélyünk sincs érdemi felhasználótábort szerezni.
Az Android pedig nem engedheti meg magának hogy visszafelé ne maradjon kompatibilis a rengeteg eszközzel és app-al.
Szóval lehet álmodozni, de ilyen "openios" esélye közel egyenlő a nullával. Nincs rá piaci igény, se a gyártók, se a felhasználók részéről.

De, szerintem továbbra is túlgondolod. Ezeken az eszközökön nem a "bytekód futtatás" az erőforrás igényes, hanem a folyamatos adat kommunikáció a hálózattal, illetve a bekapcsolt képernyő. Főleg hogy most már a média fogyasztás nagy része videó, ami ezek kombinációja. Ezzel nem nagyon lehet mit kezdeni.

(illetve egyes 3rd party app-ok simán rosszul vannak megírva a háttérfolyamat részt tekintve és/vagy nem optimális cloud megoldást használnak a sync-elésre; ez megint nem az Android vagy a Java sara)

[ Szerkesztve ]

(#6023) direwolf válasza DarkByte (#6022) üzenetére


direwolf
őstag

Na, jó, szerintem már mindent megbeszéltünk. :R

"I've seen things you people wouldn't believe"

(#6024) Criminal017 válasza direwolf (#6023) üzenetére


Criminal017
őstag

Visszatérhetünk a mikor jön már a OneUI 6 kérdéskörhöz. :)) :DDD

(#6025) bollokcs80 válasza Criminal017 (#6024) üzenetére


bollokcs80
Korrektor

Tényleg, mikor jön már?! :DD

B.Cs.

(#6026) SztiviVander válasza bollokcs80 (#6025) üzenetére


SztiviVander
őstag

Tegnap ranyomtam asszony fe-jen a frissites keresesre, feldobta hogy van, mondom juhuu itt van overe is az a14. Aztan kiderult csak a novemberi biztonsagi frissites, ennyit a wifin-auto-letoltes funkciorol :DD

[ Szerkesztve ]

(#6027) Winnie The P válasza bollokcs80 (#6025) üzenetére


Winnie The P
őstag

Nem tudom mennyire hiteles forrás
[link]

Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|

(#6028) feloman válasza Winnie The P (#6027) üzenetére


feloman
aktív tag

Szerdára biztosan kiderül, mennyire hiteles :))

felo

(#6029) bollokcs80 válasza Winnie The P (#6027) üzenetére


bollokcs80
Korrektor

Ha a Membersben írják, akkor eléggé. Tavaly a hivatalos fórumban volt egy cikk, ahol folyamatosan frissítették, hogy melyik modell mikor kapta/kapja meg.

B.Cs.

(#6030) Vitaqo válasza bollokcs80 (#6029) üzenetére


Vitaqo
senior tag

Engem az jobban bosszant, hogy ilyen A-szériás telefonokra is kiadják a Camera Assistant programot mi meg bevehetjük.

(#6031) kress válasza Winnie The P (#6027) üzenetére


kress
aktív tag

szóval még 2030 elött várható 😃

(#6032) Winnie The P válasza kress (#6031) üzenetére


Winnie The P
őstag

Láttam én is, lehet nekünk kell kitalálni az utolsó számot! :DDD

Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|

(#6033) direwolf válasza Criminal017 (#6024) üzenetére


direwolf
őstag

Csatakra izzadtam már az ágyneműt :D

"I've seen things you people wouldn't believe"

(#6034) bollokcs80 válasza Vitaqo (#6030) üzenetére


bollokcs80
Korrektor

Ez van. :((

B.Cs.

(#6035) SztiviVander válasza feloman (#6028) üzenetére


SztiviVander
őstag

Azt irjak benne hogy az s21 es s21+ is dec 5 amikre mar megjott egy hete...

(#6036) g_g_g


g_g_g
őstag

Most ismereked a Samsung rendszerével, sok mindent megtaláltam, de egy dolgot nem tudtam beállítani.
AOD bekapcsolva csak ha értesítés érkezik beállítással.
Ha értesítés jön, egy kis buborékba jelez, de ebben nagyon kevés infó van.
Találtam ezt a beállítást, de ha átállítom a részletesre, akkor semmilyen felugró infó nem jelenik meg üzenet érkezésekor (csak az alkalmazás ikon jelenik meg az AOD-on).

Be lehetne ezt állítani, hogy felugró ablakban is részletes infók legyenek?

(#6037) rigoberto válasza g_g_g (#6036) üzenetére


rigoberto
őstag

Várd meg a főverzió frissítést (amit egyszer csak megkap ez típus is) és abban lehet, hogy benne lesz ezt az opció is..

(#6038) Attila57 válasza Winnie The P (#6027) üzenetére


Attila57
tag

Írva vagyon, hogy ez a dátum Kanadára igaz!

(#6039) bollokcs80


bollokcs80
Korrektor

Arról lehet tudni valamit, hogy a Good Loxk kiegészítők működnek-e One6 alatt?

B.Cs.

(#6040) potyi23 válasza g_g_g (#6036) üzenetére


potyi23
senior tag

en 1,5 eve erre várok. :DD Samu ezt nem fogja tudni sosem :D

(#6041) Zoli.37 válasza Attila57 (#6038) üzenetére


Zoli.37
kezdő

Meg is jelent a frissítés ma USA-ban :R Valószínűleg pár nap és jön Európában is aztán persze India jön :R
Ezekszerint hiteles volt a nemrég megosztott 5.-e :)

[ Szerkesztve ]

(#6042) rigoberto válasza Zoli.37 (#6041) üzenetére


rigoberto
őstag

vagy pár év.
de ami biztos, hogy 2030 előtt. ;]

(#6043) g_g_g


g_g_g
őstag

Akkor még egy kérdés (nem gondoltam, hogy ilyen gondom lesz ezzel a telefonnal).
Gmail üzenet értesítések nem vagy csak 10-20 perc késéssel érkeznek meg, vagy akkor rögtön ha a kijelzőt feloldom.
Azt hiszem minden létező beállításon végig mentem és továbbra sem jó.
Ezek mind be vannak állítva
Valakinek valami mentő ötlete?

Köszönöm.

(#6044) patex1983 válasza g_g_g (#6043) üzenetére


patex1983
őstag

Gmail kliens helyett használd a Samsung email-t.
A gmail kliens nekem is ezt csinálta.

[ Szerkesztve ]

X

(#6045) bollokcs80


bollokcs80
Korrektor

Elindult: [link] :))

B.Cs.

(#6046) bollokcs80


bollokcs80
Korrektor

Tesztelgettem az akkukapacitást a korábban ajánlott programmal, nálam így néz ki kb. 1.5 év után:

[ Szerkesztve ]

B.Cs.

(#6047) g_g_g válasza patex1983 (#6044) üzenetére


g_g_g
őstag

Köszönöm, megpróbálom.

(#6048) DarkByte válasza g_g_g (#6043) üzenetére


DarkByte
addikt

GMail app-nál állítsd be hogy ne legyen rá semmi energia optimalizáció, ne küldje el aludni, meg ilyesmi.

Mod: bocs, a linket csak utólag olvastam, ott ez írva van.
Akkor nem tudom, nekem relatíve hamar, max. 1 perc csippanni szokott a telefon ha PC-n látom hogy jött email-em. Nekem ez belefér.

[ Szerkesztve ]

(#6049) Zoli.37 válasza bollokcs80 (#6045) üzenetére


Zoli.37
kezdő

Hát azt írják Samsung Comunityn hogy csak az Exynos csippes kapja most meg :U Nem tudom lehetséges ez? Egyébként semmi nincs még. Enyém Snapdragonos.

(#6050) bollokcs80


bollokcs80
Korrektor

Exynost elvileg csak az ausztrál és talán az amerikai piac kapott. EU-ban csak Snapdragonos van.

B.Cs.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.