Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Samsung Galaxy Note9 - stylus-szimbólum
Új hozzászólás Aktív témák
-
Arageus
tag
válasz susa03 #19695 üzenetére
Ha kéztöl veszed, akkor kb bárki mondhatja h cserélt kijelző/akku, mivel kivülről sehogyse ellenőrizhető.
Ha volt kijelzőcsere (igen, note9 nél hivatalos samu szervíz akkuval együtt cseréli), kérdés hogy miért volt a kijelzőcsere. Valami baleset, esetleg beégés. Oled kijelző, és ha maxon használta sokat könnyen beéghetett és lehet ezért cseréltette, nemtudni, de ha ez volt az ok, és ez a csere nem épp most volt, akkor lehet már mostis van benne valamilyen fokú beégés csak nem látni még annyira.
Kéztől vételnél még rizikós hogy mivan ha a telón még van részlet/előfizetéses, és eladás után 1x csak letiltásra kerül nemfizetés miatt, nem tudni.
Max ha van eredeti számla h teljes összeggel vette anno, akkor az talán ez utóbbit tudja cáfolni.
Ami még hibaforrás lehet az usb ajzat. lehet csak 1ik oldalán tölt, lehet csak tölt, lehet gyorstöltés valamiért nem megy csak egyik oldalon (igen tudom tudom usb-c és az tök8 hogy van fordítva, de fórum és usertapasztalatok szerint mégse).
Ha valamilyen szinten hibás, akkor lehet csak az usb-c port és egy csere megoldja, rosszabb esetben alaplaphibás (redditen találkoztam ilyen beszámolóval is)
Szóval én kéztől biztos nem vennék, akármilyen jóáras, mert bármi hiba van, kfizetted, és a "gari" csak addig él amíg benem fordul az első sarkon...
Ha használtan szeretnéd, mindenképp vmi gsm bolt, ott legalább pár hét, pár hó garit adnak rá, és ennyi idő alatt kijön bármi kínjai is van.
Szóval amire érdemes figyelni,
kijelző nincs-e beégve (ezt teszt menüből szépen csekkolható, piros-kék-zöld majd fekete/fehér színnel)
akku (sajna ezt próba nyomkodással nehéz kiszűrni hogy már a végét járja vagy nemrég cserélt)
A touch mindenhol jól működik-e nincs-e a kijelzőnek vmi része ahol nem érez. lehet úgy esett h még épp nem repedt be kijelző/nem látható és nem veszed észre
A hangszorók teszt menüből csekkolhatóak,
a toll valódi-e és tényleg működik. A gagyi kínai másolatok általában bluetooth nélküliek, végülis azzal is ellehet lenni, de ha én vennék cerkás telót használtan, szeretném ha az is legalább eredeti lenne
Gombok, hangerő, power, bixby.
Kamera! kamerát is lehet csekkolni teszt menüből. ha nem tesztmenü, akkor sima kamera appból is, megnyitod, lát-e. (megjegyzés: telefotó lencsére csak jó fényviszony mellett vált át 2x zoom után, ha sötét van akkor csak fő kamerát használja és digitális zoom)
Ha telefotó lencsére vált picit ugrik a kép, hangyafingnyit, de zoom közbe észrevehető, meg ilyenkor fő kamera elé biggyesztett mutatóújj és egyböl kiderülÖhm, most hirtelen más nem jut eszembe.
Úgy bő 1 éve énis használtam jutottam hozzá, de gsm boltból, adtak rá 1 hó garit, meg ott helyszínen 20 percig nyomkodtam (örülhettek nekem, de a teszt menüben amit tudtam tesztelni mindent végigpróbáltam) -
Pug
veterán
válasz susa03 #20944 üzenetére
Igen, napi szinten, mondjuk en elegge intenziven hasznalom a keszuleket. A kek grafikon mutatja a toltesi ciklusokhoz kapcsolodo "elhasznalodasi" erteket. Amelyik reszen azt latod januartol, hogy csak 0.3 az egy tolteshez kapcsolodo elhasznalodas, ott csak 85%-ig toltottem a 100% helyett. A keszulek lenyegeben mult ev julius vegen lett teljesen szerviz altal cserelve, igy az akku is onnan kezdve uj, uj allapotaban az alkalmazas kb 93%-osnak jelezte, azota, azaz 9 honap alatt vesztett kb 3%-ot a kapacitasabol.
[ Szerkesztve ]
-
Prien
addikt
válasz susa03 #20942 üzenetére
2 kártyával nagyon merül, egyszerűen ez ilyen.
Én is gondolkozom akku cserén, bár nemrég volt itt téma, hogy otthon se nagy kunszt kicserélni.Ami mégis elbizonytalanít, hogy utána is ugyanez lenne, merülne.
Az akku cserélvel jelenleg kb.10% kapacitást lehetne nyerni, kiindulva, hogy most 83%-nak látja az accubattery, de az újnál se mutatna 100%-ot úgysem. Ráadásul nem is egy mérőműszer az app.
Sok funkció, toll érzékelés, 2 SIM, stb. Most töltőtől töltőig használom, itthon, munkahelyen, mindenhol van már töltő. Ez van, ez ilyen.
Ha a jelenlegi kínálat csúcsát, az S21 Ultrát nézzük az 5 ezres akkujával is hasonló a helyzet üzemidőben.
A plusz akku kapacitást "megeszi" a 120Hz ,meg a nagyobb kijelző még a takarékosabb procival is.A kevés is több a semminél.
-
gerner1
nagyúr
válasz susa03 #21193 üzenetére
A szokásos szoft oldali rutin [OS-gyorsítótár törlése Recovery alól (restart -tal nem törlődik / OS alól ez nem törölhető..), FR, firmware-reflash..] ellenőrzések&műveletek + azok tételes kizárása mellett/után, -szerintem- nem sok minden marad.
A szoft (⇑) oldal lehetséges tételei, és a vágott SIM használatának kizárása mellett, további lehetőség, hogy olyan fizikai hatás érte/éri amellyel a foglalatban elmozdul a SiM, valamelyik érintkezőn (nem mindegyiken egyszerre) nem megfelelő lesz a kontaktus (elég, ha egy rövidebb időre következik be, mert közben vissza mozdul, de a hálózat.reg.-szakadás már megtörténik...). Ami tud ilyesmit okozni pl : 'farzsebben' hordás, vagy olyan helyen/módon történő tárolás/hordozás, amely során, a készülék, valamilyen tengely mentén történő megfeszülése, tekeredése csavarodása, meghajlása, nyomódása történik (illetve ezek lehetősége nem zárható ki), pont a SIM olvasó+SiM-tálcát érintően is.
Előéletet nem ismerve, esélye lehet a 'szerzett' műszaki hibának is, vagy korábbi "szakszerű" javítás következményének (pl: elveszett/eltört/stb gyári SiM-tálca pótlása 'okosba' ⇒méretpontatlan ~1-200Ft -os utángyártottal, stb...). -
Good_boy
kezdő
válasz susa03 #21432 üzenetére
Igazad van, én írtam rosszul. A hírek a ludas lényegében, az összefüggésben van Tyler kolléga Samsung Location SDK-jával. A híreket kikapcsoltam, de valamiért mégis maradt a Samsung location sdk. És a Visit in app frissítésének eltávolítása után csökkent napi 7%-ról 0,4-re az akkufogyasztása. Csak azért írtam emlékezetből a visit in-t, mert arról olvastam sokat és az maradt a fejemben.
Egyébként mindig ilyen volt újkorában is, hogy ha nem piszkálom, akkor 1,5 nap, ha piszkálom, akkor egy nap se. Így én nem cseréltetek akkut, hiába 3 éves. Nem lesz jobb. A hibás akku az úgy viselkedik, hogy mondjuk ír 75%-ot, majd 10 perc használat után 30%, aztán 5 perc múlva kikapcsol. Rádugod a töltőt és hirtelen feltölt 100%-ra kb 30 perc alatt. Na ílyen a rossz akku. Volt párhoz szerencsém. -
gerner1
nagyúr
válasz susa03 #21445 üzenetére
Amennyiben, most 10 -esen vagy, akkor biztosan nem tudsz visszaváltani 8 -asra.
9 -esre csak akkor, ha jelenleg 4 -es BL értékű (10-es) firmware van a készülékeden.
8.1 -esre csak akkor, ha jelenleg 2-es BL értékű (9-es) firmware van a készülékeden.
Minden más esetben, root nélkül, ezekre visszatérni : esélytelen.Nekünk 10-esen is pont olyan fluid, pörgős a rendszer, mint a korábbi release -ek bármelyikével. Egyikkel sem lett rosszabb, vagy jobb. Én inkább a 'felhasználói szokások' & 'felhasználói körülmények' területén keresgélnék, mert az okok, nagyon csekély kivételtől (műszaki hiba) eltekintve ⇒inkább ezekben gyökereznek...
[ Szerkesztve ]
-
JeffDebr
tag
válasz susa03 #21445 üzenetére
nekem sem akad, pedig 10es droid szalad rajta. addig amíg megy a Simple,
vagy nem hal meg a teló, nem cserélem le.
szerintem is valamelyik alkalmazás akasztja meg a droidot nálad.
lehet éppen egy olyan, amit már nem is használsz.
ha van időd, csinálj tiszta telepítést. egy-egy app után figyeld a működést,
tuti meglesz a kis huncut! macerás, időigényes, de megéri[ Szerkesztve ]
Motorola V2288, Nokia3310, Ericsson T20i, SonyEricsson F500i, Motorola V3i, E8, Defy, Nexus4, Jiayu G3T, LG G2mini, Lenovo P70A, Samsung J5 '16, Honor 6X, Nokia8, Samsung Note9, S23 Ultra
-
-
Lozi8
tag
válasz susa03 #21659 üzenetére
Szia. Nekem is használt van 2 év pár hónapos. 20 óra alatt 3 óra 30 perc kijelzőidő es marad 10 % akksi kapacitás. Tavaly egy 20-ast mondtak akksi cserére, marad így, mondjuk még egy Note 20-ast használok mellette. Így elfogadható mindkettő üzemideje...
[ Szerkesztve ]
-
tylerddd
veterán
Nálam az új akkuval kb. 5 órás a kijelzőidő (amit a rendszer mér, nem tudom mennyire mérvadó). A 3 évessel kb. 3-3,5 óra volt, ugyanilyen felhasználási szokások mellett természetesen (szintén a rendszer mérései alapján). Ez a jelenlegi kb. megfelel az újkori képességeinek.
[ Szerkesztve ]
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
gerner1
nagyúr
Én, akkucsere óta (2020.szept.) nem kerültem olyan helyzetbe, amellyel kiderült volna a különbség. Nekem, a csere előtt nem sokkal is viszonylag jó SOT érték mellett, nem bírt ki egy napot ha valóban intenzív volt a használat ( 2 SiM & állandó Teljesítmény mód & csak mobil-NET , stb...) . De, átlagoson előtte is kibírt egy napot, és most is.
Nagyon sok múlik a 'felhasználói szokásokon', és a 'felhasználói körülményeken' is . Szóval, ha Te például a napi rutinod során, többnyire gyenge (vagy a másik user körülményei által realizált eredményhez képest) térerőn vagy, akkor ugyan azokkal a f.szokásokkal nálad biztosan nem lesz ugyan annyi, mint másnál.
-
petymeg
addikt
Nekem a napokban lesz 3 éves a telefon és nem vettem észre, hogy kevesebbet bírna, mint az elején, vagy legalábbis nem romlott számottevően. Estig simán kibírja, ha reggel leveszem a töltőről, pedig használom rendesen. AccuBattery szerint 87 %-os az akksi, még várok a cserével.
Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- hardverApró
! Tilos az FRP-lock témája, a warez, és az ezekkel kapcso-
latos segítségnyújtás továbbá a készülékfüggetlenítés nem hivatalos módon!
- Horgász topik
- Projektor topic
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Asszociációs játék. :)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Wise (ex-TransferWise)
- Bambanő háza tája
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- További aktív témák...
- ÚJ ÉS HASZNÁLT GYÁRI APPLE IPHONE 15 PRO MAGSAFE SZILIKONTOK ÉS FINEWOVEN TOK
- ÚJSZERŰ GYÁRI APPLE IPHONE 16 PRO MAGSAFE SZILIKONTOK SZILIKON TOK DENIM
- ÚJ, NEM HASZNÁLT, HIBÁTLAN GYÁRI APPLE IPHONE 16 PRO MAX MAGSAFE SZILIKONTOK FEKETE
- Samsung Galaxy S20 FE ( új állapot ) 128GB !
- iPhone XS (gyönyörű állapot ) 64GB !
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest