Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• iguana

őstag

válasz bambano #143 üzenetére

hoppá.hoppá.
    végre valami jó hozzászólás.
    a második.bekezdésed teljesen helyénvaló (sajnos tapasztalat).
    "az élet császárai".
    bizony.
    az ember meg a küszöb alatt kúszhatott be hajbókolva, megalázva, "nagysuram,nagysasszony" módjára, amíg "ők" foghegyről, baromi unottan, undorodva mondjanak valamit...valamit..."ha gondolja, jöjjön el a "maszekba" hozzám"
    megoldjuk "okosba".
    aha.
    az "okosság" az volt, hogy ment a maszekolás részéről, miközben azokat az eszközöket, eljárásokat használta, amit a normál eü ellátás esetén is megkaptál/megkaphattál volna.
    csak itt fizetni kellett.
    a hajbókolás továbbra is muszáj kategória.

hát a faszt.

10(!) évvel ezelőtt (most figyelj!) elmentem egy igazi magán klinikára (nem pedig ilyen ótvar maszekoló, fillérbaszó lelkitoprongyhoz).
    kivizsgálás full. (annyira full, hogy még a mai napig is pislogok, hogy mennyire "darabjaimra" lettem szétszedve.)
    azon már ne is lovagoljunk, hogy milyen körülmények között, milyen hozzáállással, milyen pontossággal zajlott mindez...és milyen emberien.
    probléma megtalálva, részletesen(!!!), számomra érthető módon vázolva.
    műtét.
    lábadozás.
    kontroll.
    minden jó.
    több éves probléma megszűnik, mintha soha sem lett volna.
    cseng a kassza. fizetek. sokat.
    én erre gyűjtöttem, megdolgoztam érte, spóroltam keményen. (főiskolás voltam ekkor)

tanulság?
    betegnek lenni rossz.
    betegnek lenni itthon kurva rossz, és baszhatod, ha nem fizetsz.

• dekoninck

aktív tag

válasz bambano #143 üzenetére

Az orvosgyűlölő szövegeidre nem válaszolok, mert nettó röhej az egész. :DDD Semmivel nem "monolitikusabbak", mint akárki más, a pékektől kezdve kedvenc kormánypárti politikusaidig... akik közt ott ülnek azok is, akik felelősek voltak az 50 év kiskirálykodásáért is.

"A pénzügyi szemléletű vizsgálat szerint brutális mínusz volt az egészségügyben. Ezt meg kellett szüntetni, mert finanszírozhatatlan volt. Ha eljutottunk volna odáig, hogy már nem kell minden fél évben utólag feltölteni az oep kasszát, akkor lehetett volna abból a pénzből fejleszteni, minőséget javítani."
    Namégegyszer: a viztidíj semmilyen nettó pluszt nem hozott, mert a háziorvosoknál elvették a fejlesztésre fordítható támogatást. Van akinek hozott, van akinek nem. A napidíj a legtöbb ember számára elviselhetetlen megoldás a mai életszínvonal és keresetek mellett, ez is elég egyértelmű.
    Ha az OEP-kassza meg mindig feltöltésre szorul - és feltöltik!, de mégse jut fejlesztésre akkor az vele az egyik, a fő baj, hogy kicsi. Az más kérdés, hogy vannak esetleg felesleges kapacitások, redundáns kórházak vagy osztályak, amik viszik a pénzt zárják be - de ezt nem a vizitdíj hivatott megoldani, amellett, hogy nálunk a 2. legmagasabb az adóteher egész Európában.

"Hogy az orvosokra is érvényesek a piacgazdaság törvényei, a minőségellenőrzés, stb. stb. Hogy felelősség van."
    Valamennyire igazad lehet, de az egészségügyre nem teljesen igazak a piacgazdaság törvényei, ezt gondolom tudod. A felelősség alatt mit értesz? A betegek iránti? Ezzel szerintem sok gond nem volt, eltekintve a nem jó orvosok hibáitól, meg az olyan felelőtlen betegektől, akik hónapokat késnek az orvoshoz menetellel, khm, khm, khm.
    Vagy a "pénzügyi" felelősség? A pazarlásoknak eddig sem volt sok helye, gondolj arra, hogy mostanában sokszor a beteget kell megkérni, hogy hozza be a gyógyszereit, amik ára egyébként folyamatosan emelkedik. Ha arra gondolsz, hogy teszem azt, pl. kórházakban sokan dolgoznak feleslegesen, erről meg nem az orvos maga tehet.

"A hiány attól csökken, ha a vizitdíjból befolyó összegből fejlesztenek és olcsóbbá, optimálissá teszik a kezelést."
    Jó lenne erre valami konkrét példa, hogy ma mi a drága és nem optimális... de tudod, az olcsó-gyors-jó hármasból egyszerre csak kettő teljesülhet egy szegény országban.

"Vedd észre: a vizitdíj és a napidíj arról szól, hogy te vegyél fel egyfajta rendőri szerepet és nyomozz a lopás ellen. Ez a No1 cél."
    :)) :O :Y
    Várjunk csak...! Igazad van. Vegyél fel egyfajta rendőri szerepet, és nyomozz a saját egészséged elleni saját lopásod ellen.
    :))

Új hozzászólás Aktív témák