- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
jessyke13
újonc
Sziasztok!
Az alábbiakban szeretnék segítséget kérni. Van egy Raspberry Pi 2-m, amire csatlakoztattam egy külső HDD-t, illetve egy LAN kábelnek köszönhetően net is van rajta.
A Raspberry-n két oprendszer fut: egy Raspbian, illetve egy OpenELEC a Kodi-hoz. A külső HDD-t a Raspbian alatt SAMBA share-rel megosztottam, hogy a Windows-os laptopomról is lássam - ez működik is, szuperül, egészen addig, amíg nem váltok Kodi-ra. Kodi alatt ugyanis hiába látom az OpenELEC-et a laptopon, nem látom a külső HDD-t - és ami még nagyobb baj, hogy a Kodi sem látja a csatlakoztatott külső HDD tartalmát... Eleinte magát a HDD-t is csak úgy látta, hogy ha nagyon mélyen beletúrtam a fájlrendszerbe, ott egyszer csak felvillant, hogy hoppá, itt van egy új kötet, de abba belelépve csak értelmezhetetlen karakterekből álló, ismeretlen kiterjesztésű fájlok halmazát látta. Ezek után belenyúltam a Kodi config fájlába, ahol megadtam neki a külső HDD Raspbian alatt megtalálható elérhetőségét, így most már látom, hogy ott van, de ha belelépek, a rendszer szerint üres...Van esetleg valakinek valami ötlete, mi lehet a gond?
Még két plusz adalék:
- Raspbian alatt nem tudtam mount-olni a HDD-t, mivel a rendszer automatikusan felismerte, így nem kellett
- nem sda1-ként jelenik meg nekem, hanem a /media/pi/Új kötet lebontásban lelhető fel a HDD tartalma(angolul tudóknak ez pontosan leírja az én problémámat is:
https://www.raspberrypi.org/forums/viewtopic.php?f=91&t=104883)
Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Újabb videón a Mafia: The Old Country
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Revolut
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Építő/felújító topik
- Háború Izraelben
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest