Új hozzászólás Aktív témák

• Cifu

félisten

Két hónapja van lassan egy félkész Rpi posztom beragadva a Logout-ba, egyszerűen nincs kedvem foglalkozni vele. Köszönöm, hogy neked volt erőd! :C

Saját megjegyzés:

Az Rpi nagyszerű eszköz arra, amire kitalálták: barkácsolóknak és iskoláknak. Rengeteg mindenhez lehet használni, és alapvetően olcsó eszköz.

Ugyanakkor az Rpi egy szörnyen gyenge hardver, és ahhoz, hogy kezdeni is tudj vele valamit, érteni kell a linuxhoz. Vagy neki kell állni tanulni a Linuxot. Én részben ezért vettem de rájöttem, hogy ennyi fölös szabadidőm nincs. Ha belevágsz, mindenképpen nézz el Simon the PiMan oldalára, mert jól vannak összegezve a kezdőknek szóló anyagok.

A másik gond, hogy annyira azért nem olcsó, mert oké, hogy a hardver ~10e Ft, de kell mellé táp, kell mellé SD kártya, és bizony el fog jönni az idő, amikor kelleni fog az aktív USB hub, mert a két USB port kevés, ráadásul a Pi max. 1100mA áramot tud felvenni, vagyis egy külső merevlemez már olykor bizony problémákat okoz egér és billentyűzet mellett. Emellett pedig lassúúúúúú...

Oké, egy Brazos rendszer olyan kétszer drágább két giga rammal, és ahhoz is kellenek kiegészítől (pl. táp), de például van rajta SATA csati, van rajta VGA kimenet (én ezt nagyon hiányolom az Rpi-ről, az összes olcsó monitoron VGA bemenet van...), és a teljesítménye oda és vissza hülyére veri az Rpi-t. Ráadásul Win-t is rárakhatsz, így aki nem akar kitekinteni a Linux felé, az könnyebben és gyorsabban építheti ki a rendszerét.

Jó dolog az Rpi, de sajnos én is beugrottam azoknak a videóknak, ahol lazán neteznek vele, Quake3-at futtatnak, és hasonlókat promóznak. Az Rpi nem jó mini-desktop gépnek, senki se akarja így kezelni, mert csalódni fog... :\

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés