- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
LamerGyuri #30 üzenetére
Ja:
"Ha valaki jobban megnézte volna a képeket, egyébként is látszik, hogy egy chipset lapkát és a memóriákat köti össze a fémlemezzel termikusan."
Akkor nézd meg jobban, mert egyébként - ahogy az előző HSZ-ben is írtam, nem a memóriachipek fölött vannak ezek a gumik, hanem az attól a lapon kijjebb levő alkatrészek (szerintem fet-ek) fölött, ezt magam is ellenőriztem, mert kíváncsi voltam, hogy mihez feszülnek hozzá és nem a memóriákhoz. Az alakjuk és méretük és ahhoz igazodik és nem a memóriachipekéhez. Memóriachipek egyébként sem csak a lap CPU-val egyező oldalán, hanem a CPU-val szemközti oldalon is vannak, láthatóak a fotókon is, azok fölött sincs semmilyen gumi, ami bárhová hőt vezetne el.
Szóval a fenti mondatból csak a chipset lapka a helytálló. Persze ettől függetlenül biztos vezet el némi hőt ez a cucc, de nem értem, hogy miért nem pasztával és bordával oldotta meg, mert ez így minden, csak nem effektív hőelvezetés.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
LamerGyuri #30 üzenetére
A lényeg nem az, hogy min vannak és célt szolgálnak - természetes, hogy nem dob ki semmit belőle az ember (magam sem írtam egy szóval sem, hogy ki kéne vágni, sőt, megjegyeztem, hogy maradjanak a helyükön) -, hanem az, hogy rettenetesen igénytelenül, szabálytalanra vannak levágva, nem volt egyetlen szabályos oldala egyiknek sem, mindegyik eltérő méretű volt, pedig 4 ugyanolyan fet-re feszültek rá, csak a nagyobb méretű volt egy chipset alatt. Nem tudom, hogy ez a gumiból készült anyag (mert az) egyébként hogyan vezeti effektíven a hőt. Szerintem mondjuk éppenséggel hülyeséget sem írtam: elektromosan biztos, hogy szigetelnek, vagy szerinted pozitív lenne, ha a chipset vagy a fet közvetlenül a fémfelülethez érne?
-
hcl
titán
válasz
LamerGyuri #30 üzenetére
Ja, csak átfutottam, azt hittem, gumi távtartókról volt szó, képeket nem is néztem...
Gap pad, meg mint halottnak a csók... Persze attól még nem egészséges kidobni...
De akkor már inkább a bacsis féle 1Ft-os módszer
Új hozzászólás Aktív témák
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Mobil flották
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Futás, futópályák
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Revolut
- További aktív témák...
- Nintendo Switch 2 itthoni garanciával
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1 - i5-10GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB Zalman N4 EVGA 450W
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- BESZÁMÍTÁS! Asus B360M i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650 XT 8GB ZALMAN N4 600W