Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• BiP

nagyúr

válasz #63439360 #298 üzenetére

Majd egyszer, talán.
    De a jelenben szerintem nem is ez a cél, hogy leváltsuk a HDD-ket, hanem a kettő kombinálásával egy optimális kihasználást valósítsunk meg. SSD a rendszerre és a gyors lemezműveleteket (főleg olvasás) igénylő folyamatokra, HDD meg tárolásra.
    Szerintem ez ma megvalósítható megfizethető kereteken belül. Így lehet gyorsítani a gép általános sebességén, (kiiktatni a mai legnagyobb bottleneck-et, a lassú HDD-t), és otthoni felhasználás esetében szerintem egy mai SSD még mindig a kellően biztonságosan használható szinten belül van.

És szerintem itt a fórumban a többség ezért mondja, hogy ma (MA) egy SSD erősen ajánlott kategória, mert a rendszerHDD-t lecserélve egy tároló HDD mellé csapva rendszernek bőven gyorsítható a gép sebessége, reakcióideje. Lassú gépbe azért, mert egyszerűen gyorsul tőle a rendszer, (és akkor kiderül,hogy nem is annyira szar proci az a core2, i3, i5, csak a vinyó fogta vissza)
    gyors gépbe meg azért, mert nem fogja vissza a HDD a sok tekeréssel.
    Nem feltétlenül a vinyó helyett, szerintem inkább mellé.

Én anno i5-2500k mellé vettem meg az első SSD-met, a legjobb döntés volt. Többet gyorsult tőle a gép, mint a Core2Quadról való proci/platformváltás összességében.
    És bármennyire is sebességhajhászás, egy m.2 ssd sebességtöbbletét is meg lehet érezni a SATA3 után.
    (Igaz, erre már nincs racionális indok, de hát a hobbi már csak ilyen :) )

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés