- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: SATA to SAS adapter
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Argos: Szeretem az ecetfát
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
BiP
nagyúr
válasz
#63439360 #298 üzenetére
Majd egyszer, talán.
De a jelenben szerintem nem is ez a cél, hogy leváltsuk a HDD-ket, hanem a kettő kombinálásával egy optimális kihasználást valósítsunk meg. SSD a rendszerre és a gyors lemezműveleteket (főleg olvasás) igénylő folyamatokra, HDD meg tárolásra.
Szerintem ez ma megvalósítható megfizethető kereteken belül. Így lehet gyorsítani a gép általános sebességén, (kiiktatni a mai legnagyobb bottleneck-et, a lassú HDD-t), és otthoni felhasználás esetében szerintem egy mai SSD még mindig a kellően biztonságosan használható szinten belül van.És szerintem itt a fórumban a többség ezért mondja, hogy ma (MA) egy SSD erősen ajánlott kategória, mert a rendszerHDD-t lecserélve egy tároló HDD mellé csapva rendszernek bőven gyorsítható a gép sebessége, reakcióideje. Lassú gépbe azért, mert egyszerűen gyorsul tőle a rendszer, (és akkor kiderül,hogy nem is annyira szar proci az a core2, i3, i5, csak a vinyó fogta vissza)
gyors gépbe meg azért, mert nem fogja vissza a HDD a sok tekeréssel.
Nem feltétlenül a vinyó helyett, szerintem inkább mellé.Én anno i5-2500k mellé vettem meg az első SSD-met, a legjobb döntés volt. Többet gyorsult tőle a gép, mint a Core2Quadról való proci/platformváltás összességében.
És bármennyire is sebességhajhászás, egy m.2 ssd sebességtöbbletét is meg lehet érezni a SATA3 után.
(Igaz, erre már nincs racionális indok, de hát a hobbi már csak ilyen)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Interactive Brokers társalgó
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- LEGO klub
- Airsoft
- iPhone topik
- Extra D betűvel jöhet GeForce RTX 5090D utódja
- Google Pixel topik
- Xbox Series X|S
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- i5 10500/ RX6600XT/32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- Szép Dell Latitude 7320 -60% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i7-1185G7 32/512 FHD IRIS Xe
- LG NanoCell 50NANO759PR
- Samsung Galaxy S23 256GB (garis)
- i7 8700/ 32GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ R5 430 2GBD5/ HP 400G5 SFF/ garancia/ ingyen foxpost
- MSI CYBORG 15 A13V
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- SZÜNETMENTES TÁPOK
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
- AKCIÓ - 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest