- Gurulunk, WAZE?!
- GAI: Poor Volta...
- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Yutani: YRHA - Yutani Retró HAngkártyái: IBM mWave
- Rap, Hip-hop 90'
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Syl
nagyúr
válasz
E.Kaufmann #4 üzenetére
Hogy melyiket mikor kezdték el fejleszteni, azon lehet agyalni, de a több forrásból megerősített események a következő szerint mentek:
- Jobs meglátogatta a Xerox Parc labort ahol beleszerelmesedett a GUI-ba
- Elkezdték fejleszteni a Lisa-t
- Felkérték az MS-t hogy írjon szoftvert a Lisara
- Billék elmentek a Parc-ba
- A Lisa egy totális anyagi csőd lett, ezért kitalálták a Macintosh-t (ez eredetileg nem Jobs ötlete volt, csak kisajátította)
- Billék elkezdtek dolgozni a Mac szoftvereken és közben beindult a win fejlesztése is.
(Vagyis totális baromság az a duma, hogy az MS az Apple-től lopta a grafikus felhasználói felületet)
Amit demózhattak, az csak a "Presentation Manager" vagyis a grafikus felület picike darabja volt, nem a teljes OS. Egyébként is, a Windows csak egy MS DOS extender volt, míg a Mac System teljes értékű grafikus OS. -
E.Kaufmann
veterán
-
Syl
nagyúr
válasz
E.Kaufmann #1 üzenetére
hajszálnyival megelőzték a Machintost a Windows-al
Vagy nem. A Mac-et 1984 januárjában mutatták be, a Windows 1.0-át meg 85 novemberében.
Az említett film pedig a Számító emberek (1999) "Pirates of Silicon Valley" és nagyon pontos.
-
Povi_
csendes tag
válasz
E.Kaufmann #1 üzenetére
Mondjuk én úgy gondolom, ha nem megvették volna a DOS-t. hanem nulláról írtak volna egy új oprendszert, akkor is lehet, hogy meghagyták volna a hasonlóságot a CP/M-mel (ugyanazok a függvényhívások), hogy a régi szoftvereket könnyen át lehessen vinni az új oprendszerre.
Most nézem csak, hogy iwiw-en is meg lehet osztani a cuccokat?! -
E.Kaufmann
veterán
De miért is kellett volna tudnia Billnek
szerintem ő csak a Basic interpretereket programozta, bár mintha a FAT is az ő gyermeke lenne.
Amúgy tényleg, miért?
Volt egy film, nem tudom, mennyire pontos. Abban volt, hogy nem is Bill vette meg a cuccot, hanem Paul Allen, ja és az IBM-nek előbb ajánlották fel, mielőtt megvették volna a DOS-t
Meg hajszálnyival megelőzték a Machintost a Windows-al, igaz abban a formában sokra nem volt jó
Új hozzászólás Aktív témák
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Kés topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Autós topik
- Bittorrent topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Bomba ár! Dell Latitude 5420 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! MacBook AIR 13" 2018 - i5-8210Y I 16GB I 512SSD I OS X Sonoma I Cam I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest