- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
Új hozzászólás Aktív témák
-
TommyGun
őstag
válasz
morfondőr #17639 üzenetére
Sima hdmi arc van a TVn, a soundbar mindkettőt tudja.
Szóval ha nem megy ez rendesen akkor lehet TV-t kell cserélni ami mondjuk tudja azokat amiket a soundbar. Oké de mi történik amúgy olyankor amikor mondjuk dolby atmos hang van csak streameli a TV-re a plex, eddig is volt ilyen, csak a gyári szpíkeren jött aminek jönnie kellett, mit fog csinálni a soundbar? Sima stereo lesz? -
TommyGun
őstag
Illetve bocs tehát nyilván az érdekel hogy ha streamelek egy filmet ami nem DTS hanem monnyuk atmos (DTS tudja a TV) akkor lesz atmos hangom a soundbarom? Vagy ezt a TVnek is tudnia kéne?
-
TommyGun
őstag
Szevasztok, kaptam egy soundbart (ATMOS Music,ATMOS,Dolby MAT,Dolby Digital Plus,Dolby True HD), a TVm csak HDR-es, (LG 49UJ6307) ennek ellenére a hangot azt kifogja tolni a soundbar-ra a plex? Sima free plexet használok btw nem fizettem elő kb havi 2-3 filmet nézünk max még nem éreztem a késztetést rá. Vszont van XPLAYem.
köszi a helpet -
TommyGun
őstag
válasz
konigjanos #9281 üzenetére
Amúgy előfizető voltál vagy csak úgy beesett?
-
TommyGun
őstag
válasz
MasterMark #9274 üzenetére
Bocsánat, próbáltam rákeresni a problémámra de nem találtam róla semmit, mentségemre legyen hogy a másik helyen egy huawei digis eszköz volt és ott nem volt probléma, nem tudtam hogy a ZTE eszköz egy hulladék...
-
TommyGun
őstag
Net felé nincs kiengedve a plexem, de megnézhetem.
MIndenesetre telóra leszedtem az appot, és ott is azt mondja offline a media server....nem értem a dolgot...tűzfalat átnéztem minden ki van engedve de a PCt nem bütyköltem...hogy el állítottam volna bármit is, annyi történt hogy behúztam végre a cat5e kábelt a padláson a ZTE digi router és a gépem között, és bekötöttem a PCt meg a TVt is lengőkábellel...
Tegnap leszedtem a TVről is a plexet meg a gépről is de nem segített...Na engedélyeztem ezt, és telón a plex appban egyből megjelentek a mappáim a server alatt ami eddig offline volt...namost wtf, minden eszköz egy hálózaton van / volt eddig is....
-
TommyGun
őstag
válasz
mgTerminator #9265 üzenetére
Nekem nem ez a baj sajnos...én a TVn nem látom a mappákat sem amik megvannak osztva, egyszerűen azt mondja offline a server....
-
TommyGun
őstag
Segítséget kérnék.
Van egy PC, ezen van a plex, illetve a filmjeim is, itt minden tökéletesen működik.
A TVn a plex gondolt egyet és aszondja nem látja a plex serveremet, annyi történt hogy a gépet és a TVt is kábelen bedugtam a routerbe. OFC mindkettőn van net...
A gépnek Fix IPje van és volt is, amióta megvan a plex.
Az a vicc hogy kb 2 hete néztem rajta filmet és nem volt baj.
A plyex serveren kitöröltem a TVt és újra a plex/tv/link-en összepárosítottam őket, a TVn látom is az accom meg a profilom, meg a plex serverem nevét de a media server statusznál azt mondja offline a server....hol keressem a problémát?
Próbáltam a TVn manuális servert megadni a gépem fix IPjét de azse nyert... -
TommyGun
őstag
Bocsánat, próbáltam rákeresni de nem találtam.
Az előfizetés nélküli plex ha jól olvastam nem használja a HWba épített kodekeket 4k lejátszáshoz? Ha nem mekkora nyer erő (cpu) kell hozzá? Multicoret is csak előfizetéssel használ? -
TommyGun
őstag
válasz
sugarforce #2358 üzenetére
Igazatok van elnézést, este töröltem és valóban csak a média fájlt likvidálja...
-
TommyGun
őstag
-
TommyGun
őstag
Szerintem a plakát alatt az hogy "1 évad" az nem azt jelenti hogy első évad, csak hogy egy évad van benne...
Otthon megnézem de szerintem amikor a plakátra klikkolok és beljebb megyek csak ott szokta írni melyik évad az. De szerintem az elenevezés nem szerencsés, nekem minden sorozat számozásom S01E01 vagy S02E02...Az expanse-nál szerintem az uccsó rész trükközi meg szerintem, hogy S01E09-E10 -
TommyGun
őstag
sugarforce majd kijavít de a proci ami neki van az nem túl kevés? (Amd Athlon 5350) Passmarkba 2500-at tud, az én i5-öm meg 7100 és van olyan komolyabb bitrátájú film (ami ilyen jó 15-20 giga DTS fullextrás) 1080p aminél az én procim is az első 1-2 percben 100%on pörög azt beáll ilyen 30-35%-ra, nem lehet, hogy a proci is kevés ott?
-
TommyGun
őstag
A Plex amúgy a 4k filmeket neked csak akkor fogja lejátszani rendesen ha előfizetsz rá, mivel a free verzió totálisan kikerüli mind az új generációs processzorok mind az új generációs VGA kártyák hardwere-s dekódolóját, amiben nem csak a 4k playback van benne hanem jópár hardware-s utasításkészlet, ha előfizetsz akkor lehet bepippantani hogy használja őket, anélkül erőből akarja, ahhoz meg igen izmos proci kell...nekem i5-4570van 1080p-be minden transzkódolást megcsinál, különösebb megeröltetés nélkül, de 4k-n elvérzik, a gépen a 4k-t csak MPC-HCval tudom lejátszani mert az használja a 1060-as Gefroce-omban a HW 4k dekódolót.
DLNA-val az LG TVm simán lejátsza a beépített playerrel a 4k-t de ott a TV dolgozik meg a filmmel, (a beépített player nem is lát minden hangsávot meg felirat sávot...sajnos, külső felirat pláne felejtős) a DLNA nagy vonalakban egy file share, a plex ennél jóval több.
-
TommyGun
őstag
válasz
sugarforce #2265 üzenetére
Mekkora láma vagyok....én kérek elnézést...és tényleg, csak a kódot kell megadni.
-
TommyGun
őstag
válasz
sugarforce #2263 üzenetére
Akkor vmi fogalomzavarba vagyok, a TVn fent van az Xplay és a PLex is, a plex media server meg az asztali PCn, azt gondolnám van egy xplay media server is amit szintén fel kell rakni...
-
TommyGun
őstag
válasz
MrSealRD #2252 üzenetére
Ez mivel tud többet mint a plex beépített DLNA servere vagy a win10ben lévő media streaming cuccos?
Úgyértem a TVn látod a mappákat amiket megosztasz és KB ennyi?Nekem LG TVm van Plex appal, sokan írjátok hogy nem túl jó, igazság szerint én az asztali PCmen futtatom a plex servert, a transzkódolás csak 4k-nál gáz merugye a plex fizetősön megy csak a HWes transzkód de a PCm az 1080p transzkódot kirázza kisújjból. Annyi a szerencsés hogy nálunk a családban senki sem filmezik csak én, tehát ha otthon vagyok amúgyis menne a gép, ezért nem ruháztam be se NASra se media playerre még...de ami késik. Ez az XPlay nálam fekete ló, van egy fórumja és KB ennyi, a fejlesztője meg azt írja ha holnap az LG vagy a Plex nem támogatja tovább akkor szevasz....nem túl bizalomgerjesztő, a demot meg se találtam honnan tudnám leszedni...vagy csak be van hányva a fórumba vhova? Nem olvastam azért végig az egészet...
-
TommyGun
őstag
Na, a helyzet az hogy a plex a Hardwares 4k transzkódolást csak akkor tudja ha előfizetsz
Namost nekem csak a VGAm új generációs, azt nem tudom hogy ha mondjuk egy 7th generációs Intel CPUd van akkor is kitudja e kerülni a plex a proci HWes 4k dekódolását, de ha a GPUval akarsz kódolni akkor ahhoz elő kell fizeti,(nincs ott a transzkódolásnál a az enable HW transzkód hgomb nemes egyszerűséggel) valszeg ezért nem játsza le nektek se rendesen maga a plex server sem a 4k filmeket, nekem is elhasal rajta, pedig Media player classiccal simán kisújjból rázza a gépem a GPUn keresztül a 4k filmeket, de a plex nem használ HW gyorsítást csak ha előfizetsz, de mondom azt nem tudom hogy ami az új generációs procikban van HW 4k support azt ki tudja e kerülni...érdemes lenne megnézni, akinek 7 generációs intele van és nicns plex előfizuja annak hogy megy a 4k film lejátszás. -
TommyGun
őstag
Minél többet használom ezt a plexet annál jobban szeretem, annyira elegáns az egész menüje, egyszerű, és a TVm meg végre olyan mint egy látványos media center. Nemtom kik csinálják de hálás vagyok érte, bocs az offért de most nagyon örülök nem számítottam hogy ilyen könnyed lesz az ÚJ tévémmel a médiázás.
1 dolog zavar, a 4k filmek a beépített media playerrel wifin akadás mentesen mentek, igaz nem volt sok hangsáv meg felirat, de plexxel viszont wifin akad a 4k film, mármint nem receg vagy szaggat, hanem megáll tölteni 5 percenként...gondolom a transzkódolás miatt amit a feliratok végett csinál? Kéne egy cat5e kábel gondolom inkább...
-
TommyGun
őstag
Szasztok
kb 3 hete vagyok egy új LG smartTV tulaja, eddig a win10 beépített media streaming szarjával osztottam meg a filmeket (media playerrel kiválasztva a könyvárakat).
Csakhogy ez kevés vót nekem mert a smartTV ugyan látott mindent de a feliratokkal hangsávokkal hadilábon állt így kutakodtam és jutottam el a plexig.
Nincs NASom az asztali gépre téptem le az ingyenes klienst, átnéztem nem tűnik bonyolultnak első blikkre, szépen hozzáadtam amit kell, a smartTVn leszedtem az appot és már megy is, igen elegáns ez a plex ezzel a sok meta adattal, ahogy egy igazi media playernek ki kell néznie. Láttam hogy KB biciglin is fut, meg távoli eléréssel is lehet vele vacakolni. Jól értem hogy mondjuk az utcáról elérhetőek lennének a filmjeim mondjuk egy tabletról? ha van netem? ez azért meleg...
Van vhol vmi összefoglaló mit tud kb ez a plex meg esetleg vmi leírás féle beállítások, mi mire való mit érdemes?
Köszönöm szépen!
Új hozzászólás Aktív témák
- Futás, futópályák
- A HyperOS 3-ra helyezi a fókuszt a Xiaomi
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple asztali gépek
- Gyúrósok ide!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Könyvajánló
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- ÚJ AMD Ryzen 5 3600 4.2GHz Socket AM4 BOX Processzor - Áfás számla & garancia
- ÚJ AMD Ryzen 5 5600X 4.6GHz Socket AM4 OEM Processzor - Áfás számla & garancia
- AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor - Készletről Azonnal - Áfás Számla & Garancia
- Asus TUF Gaming B650M-Plus DDR5 AM5 Alaplap - Számla & Ingyenes Szállítás
- Gigabyte 850W 80+ Gold P850GM Full Modular - Számla & Ingyenes Szállítás
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- Fotó állvány eladó
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro