Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• nemlehet

őstag

válasz merkucyo #7 üzenetére

Nekem tök sima mastercardom van, NEM dombornyomott és mindenhol tudok vele fizetni neten. Tehát hülyeség, hogy dombornyomott kártya kell. Ugyan ez a visa electronnal, azzal is mindenhol tudtam eddig fizetni pedig az se dombornyomott. Nem tudom hol az igazság, de mielőtt azért évi 20 rongyért kéne dombornyomott kártyát plusz költségekbe verné magát azért ezt nem árt megjegyezni.

• nemlehet

őstag

A legtöbb ügyintéző nincs képben ezzel. Tapasztalatom szerint ők annyit tudnak, hogyha nincs külön letiltva a kártyán az online fizetés akkor megy vele a dolog. Csak ez rohadtul nincs így, mert a Maestro-t sok helyen nem fogadják el. Pl repülőjegyet sem tudsz venni vele (legalábbis a wizzair-nél és a jet2-nél biztos nem). Pedig az a vicc, hogy a maestro az a mastercard "tulajdona".

Nem tudom a pontos hátterét, de emlékeim szerint a maestro "biztonságosabb" azt hiszem valami olyan különbség van, hogy a visa electronnál és mastercard-nál előre le lehet foglalni az összeget a kártyáról és később érvényesíteni a terhelést, míg a maestro-nál erre nincs lehetőseg és ezért nem fogadják el sok helyen. Persze ez lehet hülyeség, de egyszer valaki ezt mondta nekem.

Amit esetleg tudsz csinálni, hogy átutalsz a bankodról a paypal-ra, tehát nem a regisztrált kártyádról próbálsz fizetni hanem a paypal egyenlegedből. Emlékeim szerint ez az utalás nem túl drága, de azért nem is ingyenes, de talán olcsóbb mint új kártyát kérni vagy számlát váltani. Talán ha nagyobb összeget utalsz akkor tudsz spórolni mert emlékeim szerint van egy fix díj+% is.

Amúgy én is sokat szívtam ezzel, vicc, hogy a 2015-ben még mindig megy ez a kártyamizéria.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés