Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Rák
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Probakeppen inditsal 5-6 kilo ruhaval feher programot, hogy akkor mennyi ido alatt vegez. Valoszinuleg mint irtatok is, erzekeli a toltet nagysagat es emiatt rovidebb a program. Azt meg tudjuk, hogy a kevesebb ruhat konnyebb leszivattyuzni, hamarabb felszivja a vizet pl, emiatt is rovidul a toltes, leurites ideje. Nem biztos, hogy emiatt van, elofordulhat. Bar az eleg fura, hogy a 2.5 oras programmal vegez 1.5 ora alatt. Ha teljes toltettel mosol egyet, az valaszt adhat a kerdesre.
Koszonom a feheritos tippet, kesobb, ha megjon a gepem, erdeklodtem volna, hogy milyen feheritos modszereitek vannak. Szepen kifeheriti a ruhakat ez a szer? Hol a legegyszerubb beszerezni? Hipermarketek forgalmazzak? Szines ruhakhoz is hasznalhato? Tehat ami feher/szines kombinacio.
-
-
tomiii.
aktív tag
Köszi a részletes leírást, sok hasznos információt találtam benne. Még átolvasom holnap párszor.
Ugye azzal kezdted,hogy hátul kivetted a rögzítő pántot?
Természetesen, nehéz is lett volna figyelmen kívül hagyni a nagy piros lapot
csoda, hogy nem szirénázott is figyelemfelkeltés miatt
A port még véletlenül sem az adagolóba kell rakni hanem a ruhákra
Ezeket mondta anyum is, ő eddig is így használta.
A centrifugát nem kell mindig csúcsra járatni, hiszen úgy is kiteregetsz, a ruhák 800-as fordulaton is viszonylag szárazak lesznek
Erre gondoltam is, ha a régivel megvoltunk 500-as fordulaton, ezt se hajtjuk majd 800 fölé,hátha tovább bírja.
Cipőt,papucsot még véletlenül sem mosok gépben
A 2 Cipőmet én se raknám bele, annyit érnek, mint a mosógép, csak kézzel, óvatosan.
Ja, és alap,hogy nem fröccsen rá víz (pl zuhany)
Ez nálunk sajnos elkerülhetetlen, de csak a nagy felületeket érik a cseppek, ott meg mindegy, ha nincs sérülve a festés.
Még a végén én is megtanulom használni a mosógépet, eddig így voltam vele.
-
Abus2
tag
Szia! Egy kicsit hosszú lesz a válaszom, de hátha másnak is segítség. Mi most cseréltük le a Whirlpool mosógépünket újabbra. Az ok: rozsdásodott kegyetlenül, valamint centrifugánál már majd szétverte a fürdőszobát. A típusa AWE8725 volt, 5kg teherbírással. 8 évig használtuk, két kisgyerek mellett, szóval dolgozott eleget. A rozsdásodás két okra visszavezethető a gyártók smucigsága mellett (ha horganyzott lemezeket használnának, akkor nem lenne ekkora probléma a korrózió): A tetőt ált. nyitva hagyja az ember mosás után, hogy ne rohadjon be a gép, így lefolyik a tető tövébe, be a lemezhez, ahol dolgozni kezd a nedvesség. A másik, ha leveszik az oldallemezt, akkor a felfogató körmöknél ledörzsölődik a festék, és szintén elkezd dolgozni a rozsda. A 8 év alatt két „meghibásodása” volt a gépnek. Egyszer a forgásérzékelő jeladó elmozdult, egyszer pedig a dob ékszíj tárcsájánál kellett a rögzítő anyát után húzni. Ezeken kívül SEMMI. Ami már felhasználóként volt probléma nekünk, az a mosószer adagoló zegzug kialakítása, ami miatt nem lehetett azt rendesen kitakarítani.
Sokat keresgéltük az új mosógép utódját, de megint Whirlpool lett. A típus WTLS 65912, felültöltős. Oka több is van: 4 év garancia volt rá akcióban. A programjai jelentősen rövidebbek mint a többi márkáé (Bosch, Electrolux, AEG).
Az üzletekben amikor nézelődtünk azt láttuk, hogy a gyártó módosított a mosószer adagolón, így ezt a problémát is megoldottnak gondoltuk. Akkor jött a meglepetés, amikor megjött az új gép és látom, hogy ennek még mindig a régi kialakítású az adagolója van. Tehát ez típusfüggő.
A tető rozsdásodását úgy igyekszik megakadályozni a gyártó, hogy a tető kb.3/4 állásban áll meg, így nem tud befolyni a víz a kényes helyekre.
Az általad linkelt oldalt megnéztem. A 4 év garancia nem biztos, hogy igaz, mert a gyártónak volt egy akciója, aminél vásárlás után ha regisztráltál, akkor adtak 2 év plusz garit az eredeti 2 év mellé. Viszont ez az akció csak január 8-ig tartott.
A 6 kg kapacitást pamut ruhára értik. Műszálasból ez a gyári írás alapján sztem csak kb 3kg lehet. A többi gyártó gépeinél is így van.
Többen írták itt a fórumban is, hogy Whirlpoolt ne. Szép és jó, hogy tanácsot adnak, de jó lenne, ha leírnák azt is, hogy miért ne. Eredetileg az én asszonykám is ezt hajtogatta, de neki legalább volt indoka: a mosószer adagoló szerencsétlen kialakítása és milyen felháborító, hogy csak 8 évet bírt a mosógép.
Ha valakit majd érdekel az új géppel kapcsolatban a tapasztalatom, akkor pár hét múlva szívesen írok róla, de egyelőre még hat az újdonság varázsa. -
net91
senior tag
Éppen most cseréltem le egy felültöltős Whirpool mosógépet egy elöltöltős LG-re. Előtte kizárólag felültöltős gépet használtam, de megint Whirpoolt nem akartam vásárolni.
Soha többet Whirpoolt.
Most az LG centrifuga hangja talán még halkabb is mint a Whirpool alaphangja volt.
Az LG gép 85 ezer be került, de egy hétig a madaras áruház 15%-ot visszaad ajándék kártyán, így nekem 72 ezer forintba került. Az ajándék kártyán kapott összeget meg fel tudtam használni a hétvégi vásárlásra. -
Kuruc2
senior tag
Beszédes a kommentje:
" 3 Litauszki Kornél (2014/12/08)
Ami nem tetszik: rozsdásodik
3 évesen rozsdásodik a Whirlpool felültöltős mosógépem teteje/ajtaja, olyan részen, amit víz nem is ér soha.
A cég szerint nem megfelelően használtam, ezért nem hajlandóak cserélni.
Soha többé nem vennék Whirlpool mosógépet, de semmilyen terméket tőlük. "---
Én a topik és egyebek hatására végül egy Zanussi-t választottam, jöv héten jön meg.
(sajna muszáj volt felültöltőset, különben lg lett volna.)
-
föccer
nagyúr
75k körül szokott lenni Auchanban Boch. Az alá ne nagyon add. A keskeny kivitelt csak akkor, ha nagyon muszáj, mert nem fér el. A kisebb dob miatt sokat romlik a mosási hatásfoka.
A felültöltősöknek elvileg tartósabbnak kell lennie, legalábbis ami a csapágyazást illeti. Az elöltöltősek kíméletesebbek a ruhákkal.
Amit ajánlani tudok az mindenképpen egy márkásabb, de egyszerű darab legyen. Ideálisnak az LG-Bosch párost tartom. Ezek ár értékben talán a legjobb választás.
üdv, föccer
Új hozzászólás Aktív témák
lo Úgy alakult, hogy vennünk kell egy új mosógépet... Egyelőre itt tartok: AEG, Panasonic, esetleg Bosch/Siemens.Amit...
- OLED monitor topik
- SSD kibeszélő
- Friss előzetest és fejlesztői videót kapott a Mafia: The Old Country
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen RAM-ot vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Sorozatok
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen házat vegyek?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP ProoBook 745 G7 laptop /Ryzen 3 4300U/4GB DDR4/256GB NVMe (Erősen "B" kategóriás esztétikailag)
- Csere-Beszámítás! Meta Quest 3 128GB Virtuális valóság szemüveg!
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB CM CMP 510 Seasonic 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest