Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Real Racing 3 - Freemium csoda
Új hozzászólás Aktív témák
-
Narancs
őstag
Bár régebbi a bejegyzés de csak most olvastam és eszembe jutott nekem is egy OLX-es:
Telefont árulok, csaj névvel valaki érdeklődik. Megbeszélünk mindent, hol s mikor találkozunk, a végén megadom a számom és elkérem az övét, ahogy szoktam. Erre jön az a fej
, meg hogy honnan lenne már telefonszáma, hisz éppen most akar telefont venni. Majd a hab a tortán, az üzenete alatt a rendszer kiírta: telefonról küldve
De látom nem egyedi esetről van szó...
-
Igényes1 - Ha nem írja nem látom, hogy fekete.
4 magos a kicsikeMég csak nem is keresem, csak random kattintok.
-
Találtam egy BB Z10 hirdetést, minden második szót csak azért érted meg, mert az agy kijavítja amit a kolléga írásban elcseszett. (már kiléptem nem tudom linkelni)
Én az ilyenre eleve nem is írok. Árulkodik. -
Bázzeg önbizalomban nincs hiány. Berakta az olx-es hirdetését a Fafaragók, fafaragás iránt érdeklődők csoportba. Nyilvános csoport látszanak a bejegyzések, nézzétek meg miket faragnak ott az öregek erre odateszi magát. Sírok
. De ahogy a srác fb profiljára ránéztem, hát... vannak ott bajok kérem szépen.
-
-
DigitXT
félisten
Csillaggarázst nem épít?
-
-
-
-
-
Itt most épp normális hullám van. 20 óra alatt ment el a telóm minden gond nélkül.
-
vadkörte
addikt
Szép sztorik.
Én most egy nigériaiban vagyok épp.
Kicsi husikám fűz, hogy adjam el neki a fényképezőgépem, amit OLX-en hirdetek.
Kérdezi, hogy szállítok-e külföldre és dodómadárban fizethetne-e?
Mondom, persze, hogy a viharba-ne, de hová kell?
Mondja, hogy ő az USA-ban él, de a hugának kellene küldeni Nigérián keresztül.
Na itt megszakadt a fonal. De persze Nigérián keresztül mi? Meg a jó édes anyád... -
Újabb gyökérbe futottam bele. 3 üzi után elmész a pba, tiltás.
-
válasz
Kolondrum #108 üzenetére
Volt nekünk is új. Van eladó indukciós főzőlapunk X-ért. Nagy problémásan jön a srác(helyi), hogy hát izé ez ócska szar olasz gyártmány, legyen legyen X-5, a boltba amúgy 2X. Faterom volt itthon, nem akart problémázni, kár hogy nem voltam én itt. Karon fogtam volna, elvittem volna a kapuig, és megmutattam volna merre van a hazairány!
-
Haláli mik vannak.... Még mindig van új!
Felhív valaki. A nevét nem tudom, most sem.
Mondom halo... halo??
ŐŐ feszültség mérő!
Mondom tessék? Gipsz Jakab vagyok, tegyük tisztába miről lenen szó.
ŐŐ valami feszültség mérő.
Mondom nem értem!
Őő fogyasztás mérő?
Jaaa OLX, nagy fehér kék gombokkal?
Az igen!Mondja, hogy kéne neki ma. Mondom neki esetleg holnap után? Mert pest nem 2 perc és este meg holnap melózok egész nap.. Hát az nem jó, ők ma esete szeretnének mérni.
Hát mondom egye fene, hova vigyem? 20. ker. Áhhh az nem megy. (átellenes oldal). Jó akkor 13 ker? Na mondom az jobb, 45 perc múlva itt és itt.
Megjött a fazon, fiúk lányok....
Hybrid autóval, egy nesz nem jött belőle, kiszáll egy olyan igazi, de igazi bidám-bidám ember akivel valami nagyon kicseszett az élet küllemre. Bemutatkozik, nagy nehezen megértem, kifizeti. A köteg 20.000-es közül túrt nekem kisebb címletet, de nem is ez a csattanó nekem, mert nem ez volt a lényeg. A legvége, az utolsó mondata! Köszönöm, hogy meg tudtuk ma oldani és behoztad, szia minden jót! -
válasz
XtremLor #105 üzenetére
Pontosan.
Csere az mindennapos, nem foglalkozok vele, szépen megírom, hogy köszönöm nem érdekel.
Igaz benne van a hirdetésben, hogy csere nem érdekel, de mikor a hirdetés címét se olvassák el...
Fentebb írtam, hirdetés szövegébe új, leírásba új bontatlan, termékinfónál új... Megkérdi, mennyire használt. -
-
Na 1-et kiosztok úgy döntöttem! Aztán tiltás.
-
Durván elkezdtek szaporodni a problémás emberek.
Kérdezi a bunkója, hogy átvehető e a termék Bp-en, én nem sokkal később írtam neki, hogy igen át, akár a mai napon 1-2 órán belül indulok, megkértem, hogy hívjon fel. Elindultam, nem hívott, de azért beraktam a cuccot. Később néztem, hogy az üzim után 17 perccel olvasta amit írtam. Ennél kedvesebb nem tudok lenni, ennél nem lehet kedvesebbnek és pozitívabbnak lenne. Mi a kva-t kérdezget ha nem kell amúgy? Legalább böffentsen a tahója, hogy nem kell, vagy mi legyen. Ez egy befejezetlen beszélgetés.A másik is érdeklődött egy termékről, én leírtam neki amit kell, nem vagyok lusta ha kell lemérek mindent, nem volt jó. Se böff semmi.
Az is borzasztó, hogy ha kérdezel egy terméknél akkor olyan egy primitív szinten adnak választ, hogy elmegy a kedved a vásárlástól, hát mit várhatsz ha már a válasz is a neszeba..eg.
Elgurul a gyógyszerem minden hirdetésem átírom! Amit már átírtam arra nem is írnak, a memkarisra.
-
Masik topik elviszi a forgalmat.
-
Újabb delikvens aki már nem ír vissza.
Nöm testszett tán neki valami de meg nem mondaná.
-
Hirdetek egy telefont 11-ért. Írja a paraszt, hogy tízért elviszi. Válaszom: Oké!
Többet nem jelentkezik....
Ebből volt kettő egymás után. -
Mióta OLX-en is hirdetek, nagyon sokszor már nem is reagálok a kérdésekre, mert egyszerűen felesleges.
Hirdetés címébe benne van, hogy új, térmákállapotnál szintén, leírásba is, erre jön a kérdés: Mennyire használt?
Vaterán volt nem rég egy eset, homosapiens leüti a terméket (600ft) és írja ,hogy személyesen venné át, vigyem már ki a vasútra.
Megírtam neki, hogy előbb talán kérdezni kellett volna, hogy nekem megfelel-e a találkozó hely.
Leírom, hogy sajnos az nekem nagyon kiesik, nem tudom odavinni.
Idézetek:figyi ha ennyire nem akarod én nem sétálok el addig vagy avasut vagy sehol háznál amugy se veszek át terméket.
Hát ha te azt hiszed hogy ülsz a picsádon és minden a helyhez megy elvagy varázsolva én
felajánlottam hogy 35km-ert utazok érte neked 2km-t kellet volna ennyi hülye és lusta tapló vagy.nem az normális embereknél azt jelenti megebszélik hogy kinek hol jó és elintézik és szerinted én majd 1300ft ért megyek elneked? hülye vagy és fingod nincs a kereskedelemről amugy meg szal bekaphatod
Nagyon szívesen találkoznék vele. -
Hintalow
senior tag
Ilyenkor le kell ereszkedni a szintjükre:
"Kedves XY!
köszönöm érdeklődését, mit írjak? (a termék adatai, ára, átvételi lehetőségek benne vannak a hirdetésben)
üdv
XY"
Sajna az emberek nagyrésze sokszor kisgyerek szintjén van, nagyjából, homályosan ott van a fejükben amit akarnak, de képtelenek kifejezni magukat
Szerintem is kétségbeejtő, dehát ez van, ebből köll dolgozni. -
flymi
addikt
Mi vagyok én mesemondó?
Tegnap kaptam egy üzenetet egy neszefogdmegjól hirdetésemre, ahol egyébként minden fontos infó le van írva, amit a kedves vevőnek tunni kell.
Az üzenetben ennyi állt: Érdekelne a termék. Kérem ide írjon: xyz@ingyenlevél.huHányszor előbújik ilyenkor belőlem a kisördög és adnék ilyen válaszokat, hogy:
"Nem."
"Á, dehogy!"
"Eccer volt, hol meg nem..."
"Kérem ide küldje a pízt: ****"
"Egyforintért megmondom!"Miazapádfacát írjak bammeg, mikor minden benn van a hirdetésben te kapanyányimonyók!?
Remélem nem olvassa ezt a topikot, mert akkor ugrott a biznic!
Úristen de kell a lóvé, úgyhogy leírtam még egyszer, amit már úgy is elolvasott.Hosszú volt az éjszakás műszak, megyek alukálni...
-
Két nagyon pozitív üzlet bonyolódott le. Fúúú de ritka azt a mindenit!
-
Vannak nagyon pozitiv emberek pár napja. Az egyik 1-2 óra és beérik.
-
kpal
nagyúr
Bírom mikor én is belefutok egy olyan emberbe aki csupa lehetetlenség , ráadásul egy magasan képzet egyén.. Hirdetésemre jelentkezik ,de satu a dolgokhoz. Az én natúr melós agyamhoz nem tud értelmileg lejönni ,pedig a józan paraszti ész kell csak.
Aztán aki a 7 éves Tv-t új árban akar eladni , nekem meg pont olyan van és tisztába vagyok a mai értékével. Rá írok kérdezek ezt-azt és olyan meséket ír vissza -
daenerys
tag
vevo (szvsz) megszorult (mery gyorsan kellett volna neki vissza a penz), es most visszakoveteli a penzet, mert nem ert a telefonjahoz, es nem is akar hozza erteni. (bar lehet h tevedek, csak az a baj h nem szoktam)
dobom is fel ide felaron HA-ra aztan vigye aki akarja. lehetoleg aznap mikor refundolom. irrit es latni sem akarom a telefont, pedig a legkellemesebb Berry.
amugy eleg jo aron adtam oda, mert barati volt a kapcsolatunk - eddig. valszeg azt gondolja, hogy az ar nem neki, hanem a telefon sz.r mivoltanak szol (amugy jo allapotban van a telefon...)
-
XtremLor
őstag
Lehet attol felt nehezebb megkerulni, mint atugorni!
Tegnap nekem is volt egy noi betelefonalom, erdeklodott egy fotel felol, elmondtam neki hol van, azt is hozza tettem hogy eltudom juttatni hozza, mivel meretebol adodoan nem fog a kis renault-jaba sehogy beferni, en amikor megvettem egy kombi passatba is centizve tudtam betolni. Megjegyeztem hogy elkell jonni megnezni, ha tetszik akkor elviszem, erro bevag egy ilyet hogy en vagyok az elado o meg a vevo vigyem el. 3e nekem az uzemanyag valoszinu megutaztatom csak azert mert neki lehet kell, de meg 3 fotelt nezett ki, majd jovoheten dont melyik kell!
-
tthom
senior tag
Vadiúj gyöngyszem. OLX, külső USBs slim DVD ház, PATA-s, jó áron, amúgy is ritka, sok hét, mire megjön kínából. Hirdetésben, hogy 12.7mm-es, megegyezünk, meg is érkezik, szemre túl lapos az előlap, persze nem megy bele a drive.. 9.5mm-es. De hogy nem lehet legalább az előlapot megmérni..?
-
Hintalow
senior tag
válasz
Kolondrum #65 üzenetére
Ehhez azért az is hozzájárulhat, hogy egy 128 megás memkártya minden rosszindulat nélkül számítástechnikai kövület a technológián belül, a 2000-es évek elején futottak, egyszerűen az érdeklődök jó része vagy kisgyerek volt még akkor, vagy csak jóval késöbb ismerkedett meg a számítástechnikával, és fel sem merül bennük, hogy léteztek memóriakártyák, amik nem gigákban, hanem megákban számolódtak
Számomra egy olyan kb az ingyen viheti, aki akarja kategória, ha el akarod adni, akkor biza azok lesznek többségben, akiknek fogalmuk sincs a mega-giga különbségekről, mert akinek van, az kb semmire nem tudja használni / hozzácsap párszáz forintot, és rendel ebayről 8gb-osat
Én is próbáltam eladni olyan eszközt, amin már rég túlhaladt a technika, de még túl fiatal a retróhoz, nálam is csak a fogalmatlanok köztt lehetett eladni / odaadni. -
128-as memkari: újabb vak.... utalás előtt jött rá hogy nem giga hanem mega!!!!! Kérdi, hogy jó e meg minden, mondom hát ott a kép.. Akkor láthatta meg... de ez a fazon kb az ezredki! Ki árul sörért 128gb-os karit? Van ilyen hülye? Mert ezt hitték...
-
daenerys
tag
hat vasarnap ota egy olyannal leveleztem, akinek eloben szetteptem volna a fejet. egy rossz ipadet arult 10es iranyaron, aztan kitalalta, hogy mas jon erte, aztan masnap jon erte, aztan hogy adjak erte 15ot. vegul azt, hogy elkelt a termeke.
remelem, meg sokszor talalkozik a vevojevel iykwim
-
psyho85
aktív tag
-
Hintalow
senior tag
Ne nekem mond, hanem nekik
Ez van, tudom nehéz elfogadni, de az internet már nem a kockák/hozzáértők játszótere, hanem mindenki hozzáfér, felrakni valamit apróhírdetési oldalra mára egyenértékű azzal, mintha a pecsában kimennél egy standra a dolgaiddal.
A kétbitesekkel is könnyebb, ha leereszkedsz a szintjükre, hamarabb le is épülnek. Fölösleges görcsölni rajta. -
Hintalow
senior tag
Nem tudom honnan szerzitek ezeket az amőbákat, én vaterán egy majd 500 értékeléses reggel (fele-kétharmada eladás) sem futottam ilyenekbe, mondjuk tényleg vannak iqfájterek, de azokkal meg angyali türelemmel kommunikálok, mint amikor az 5 éves kisfiamat terelgetem, így kezelhetőek
De logikájuk az bizony nem sok van, a közelmúltban egy kb 1000Ft-os dvd kapcsán írt az ember, hogy a postát drágállja, és az átvételi hely (újpest) neki nagyon messze van, nem tudnám -e kivinni Nagytéténybe
este 9-re
Tudom az én szegénységi bizonyítványom, de gmaps nélkül nem is tudtam hol van nagytétény, utána leírtam neki teljesen normálisan, hogy sajnos nem tudom megoldani, mert amilyen messze van neki újpest nagytétényről, nekem pont olyan távolságra van nagytétény újpestrőlSzerintem a többségük, nem rosszindulatú, csak végtelenül egyszerű, és semmi empátia nincs bennük, hogy elvonatkoztassanak a saját dolgaiktól (mint a fenti példa is mutatja)
-
psyho85
aktív tag
Hú mikkel össze nem hoz minket a sors!
Gondoltam valami IQ alapú szűrésre (pl. elérhetőség csak egy feladvány teljesítése után teljessé váló linken lesz elérhető), de a bunkók is ugyan olyan pénzt fizetnek, mint a normik.
-
válasz
Just_Reboot #53 üzenetére
Érdeklődni kora reggel. Jó állapotú pizsamát beszámítok. - A nindzsák korán kelnek
-
Just_Reboot
addikt
Ezt most találtam: Nindzsa szerkó
-
Mai szépség: Hello 4-be kell
-
daenerys
tag
tudom en is. akkoriban szoltam a Schibstednek, hogy tomeges visszaeles zajlik bizonyos termekcsoporttal.
amennyire tudom, addig volt jogosult ingyen postara valaki, amig az igy feltoltott termeke elerheto volt (pl amig torli vagy eladja), de ez lehet, hogy valtozott arra, amit mondasz, hogy akcio utan nincs ingyen posra. sokan eltek vissza ugy is ezzel a lehetoseggel, hogy x termeket feltoltottek es y termekre irtak at amikor eladtak vmit es postaztatni kellett ingyen. nagyon lelemenyes... :S
-
daenerys
tag
vigyazz a Haztol Haziggal h csak a jofogasos hirdetest osztogasd mindenhol, kulonben nem jar az ingyen szallitas.
szanom-banom, egy facebook csoportot jelentettem a tomeges csalas miatt, bar magukat is megszivattak sokszor (vateran adta el xy, feladta a hirdetest, es mire z-nek elkuldte a linket, p mar le is csapta a termeket jofogason).
a velemenyemet jobb, ha megtartom magamnak az egesz procedurarol, de biztos sejtitek. tomeges szerzodesszeges... es buszkek ra! erted? hat normalis???
-
flymi
addikt
Én is kénytelen vagyok pölö
hirdetni az ingyenes háztól-házig miatt, ami volt tavaly és idén is. Ha itt HA-n mondjuk megvennéd és ott is fent van, miért ne kapnád meg postaköltség nélkül?! Nekem nem kell postán sorban állni, neked meg nem kerül semmibe. És még én voltam a jó fej, miután alkudtál belőle még 500 Ft-ot!jófogáson Más:
Én legtöbbször postázom a terméket és sajnos így is kell rendeljek. Nemrég adtam el egy tápot, első személyes eladásom volt itt HA-n! Izgultam is nem kicsit, kit sodor utamba az élet.
Korrekt volt, nem tudtam visszaadni 20e-ből, elment felváltani. Visszajött, megnézte, beszéltünk még pár percet aztán ment. Igaz beígérte a pozitívat, de ez még várat magára. -
orion1025
őstag
Nálam ezek sajnos otthon derülnek ki mindig, mert ott is postán vásárolok, mert általában semmi sincsen helybe ami kellene. Most is van egy incidensem, elég kellemetlen fajtából, de az eladó még elvárja, hogy a legutolsó csavar meglétére is a vevő kérdezzen rá, így nem az övé a felelősség
-
Amúgy múltkor futottam bele egy jó kis PC-be, monitor minden, 1155, tök jó ár, írok is, megvenném, utalom az árát...
Erre visszaír a srác, máshol is hirdette +5 ezerért eladó, ha kell..
Mondom, köszönöm!
-
XtremLor
őstag
válasz
orion1025 #38 üzenetére
Elofordul az ilyen is, nekem is volt amikor valamivel gond adodott, jeleztem az eladonak megmutattam mi a problema, megmondtam az igazat ha enged az arbol akkor elviszem igy is, megegyeztunk mindenki ment tovabb a sajat dolgara. Ez meg a jobb kimenetelu eset, egy masiknal csak otthon derult ki hogy hibas a motyo, na itt mar volt 3 het mire a penzem is visszakaptam, de a vegen mar nem kellett sok hogy elboruljon az agyam.....
-
-
orion1025
őstag
válasz
AllTheBest #1 üzenetére
Sajnos én is elég sok olyan termékbe futottam bele mostanság, amin volt mit kifogásolni, és nem felelt meg a hirdetésben szereplő leírásnak. Ilyen oldalakon tényleg csak személyesen éri meg vásárolgatni.
-
Ami még mostanság az agyamra megy. Van eladó 1-2eFt-os termékem, megmondom hol és mikor lehet átvenni, erre azt mondja a másik fél, hogy nehogymár én szabjam meg(az eladó), hogy hol lehet átvenni, meg mikor, mert neki kicsi gyerekei vannak... Pofám leszakad! És akkor mivan? Amikor én születtem, nem voltam 1 éves se és anyám pakolta a téglát a házba... Akinek valami kell az meg tudja oldani, hogy el tudjon menni érte. Érdekes nekem nem okoz gondot felmenni pestre megvenni a termékeket.
De végülis mit várunk? Az
pl. az ilyen prolik gyűjtőhelye. Ha IQ teszttel lehetne bejutni, akkor talán lefeleződne az a sok reg.olx és a jófogás -
ZTE Blade 3 androidos okostelefon
megtekint szerkeszt hirdetés azonosítója: ********
Telefonról küldve feb 27., 21:55 pujaro****
szia adok érte 5000 ft es holnap elhozom
Felhasználó feloldása
feb 27., 22:32 Üzenete:
Szia!
Köszi, nem.
Látta feb 27.
Telefonról küldve feb 27., 22:35 pujaro****
menyi az utolso ara
Felhasználó feloldása
feb 27., 23:30 Üzenete:
10e
Látta feb 28.
Telefonról küldve feb 28., 09:49 pujaro****
az sok11, vagy 12-ért hirdettem. A pujáró (igen, már a neved is nagyon szimpatikus!) elviszi ötért. De nem ezt. Tiltódott a majom.
Hirdettem 11-ért. Jelentkezett egy pacák, tízért elviszi. Rábólintottam. Kérdezi, hogy hol lehet átvenni?! Írok címet, azóta semmi. Ilyenek ezek.
-
Én azokat utálom akik saját szabálykönyvet írnak és azt linkelgetik
Meg a felesleges spammer hirdetéseket az aprón, akik kétszeres áron meghirdetnek valamit, és kiírják, hogy az ár fix
Továbba azokat akik azt akarják, hogy postázzak bármit is ami tudok, hogy itt bp-n két napon belül el tudok adni mert akkora a kereslet.
Plusz ha én adok el valamit én mondom meg hol lehet átvenni, nem fogom elvinni senkinek sehova ahova egyébként nem megyek.
Amitől még frászt kapok az ha az alkudozástól megsértődnek (nem bolt, nem írta, hogy fix), el kell fogadni, hogy más mennyit adna a cuccért, és válaszolni, természetesen az első ár nem az amennyiért meg akarom venni.
-
daenerys
tag
mostanában én is egyre többször voltam inkorrekt. mert velem is azok voltak, és kiborultam. nem érek rá hülye (és ruppótlan) emberek kegyeit keresni akkor sem, ha 100 forint is sokat segítene
-
-
Entryy
aktív tag
Én az a fajta vásárló vagyok aki csak személyesen vásárol, de Bpn és vonzáskörzetében bárhova szívesen elmegyek. Csak ne mondja nekem,hogy nem ér rá, majd pár nap múlva stb, stb.
"B* meg, nem beköltözni akarok hozzád, hanem, hogy gyere ki az ajtón add a cuccot, adom a pénzt és csá!"
Maximum2 perc - de ebben már a termék ellenőrzése is benne van.Természetesen ehhez az is kell,hogy csak megbízhatónak tartott, bizonyított emberektől vásárolok és bontatlan termékeket előszeretettel.
A leghosszabb vásárlásom kb 3 perc volt, de akkor egy elitebookot vettem. Gép bekapcs, előre megbeszélt programok elindít, pénz átad, viszont látásra.Szerintem ennyi és semmi több.
-
the_blu36
tag
Nem mindenhol fontos, de mondjuk ha veszek egy telefont használtan, és a tag nem tud mondjuk számlát lobogtatni, ezzel kb. részben védem magam, ha mondjuk két hónap múlva tiltják a telefont. Ugyanez mondjuk ha megvesz egy konfigot, aztán jön h sz*r a ram, és kiderül hogy mondjuk kicserélte egy másikra, nem ugyanaz a serial mint az adásvételin.
-
ferke72
aktív tag
-
pprod94
aktív tag
Én nemrégiben meghirdettem az Alcatel POP C1-em, 7000-ért. T-nél most is 16.. Felraktam róla pár képet, erre rám ír a paraszt, hogy még ma ad mindkettőért!!!! 4000-et... Ez akkor hirtelen sokkolt azért
A másik meg írja ad 5-öt, írom 7 az ára, erre kedvesen annyit írt, hogy dugjam magamba hétszer
-
Drenadar
veterán
Miért olyan fontos az adásvételi? :-D
Egyszer kellett csak eladni egy telefont, feltettem egy rahedli képet hogy látszódjon minden karc minden szögből, el mentünk egy plázába, egyikünknek se volt messze, de előtte mondta hogy kell neki a papír... Mondtam hogy jó. Aláírtuk a papírt azóta nem is hallottam róla :-DNah de mire jó egy papír?
-
ferke72
aktív tag
Nekem a kedvencem mikor egy azaz egy ezer királyi forintért alkudoznak..van aki fél nap alatt elfüstöli..
másik amikor határozatlanságában kijelenti én bolti dolgot akarok venni..mondom ez is az csak ki lett bontva meg ketyegett pár napot magyarán ki lett próbálva..bolti ár alatt ugyanúgy két év gyári garival..megértem én is ezért rendeltem így. És egy szépség...tablet..gyakorlatilag újnak nevezett árulván korrekt árat bekínálok nem adja..erre elköszönök sok sikert kívánva másodszor..de nem ma ismét betalál mégiscsak eladná annyiért amennyit én ajánlottam érte..jajjjjj.. -
nemlehet
őstag
Konkrét eset, ráadásul többször is előfordult.
Az egyik egy használt maszírozós számítógép szék (anyám melóhelyén selejtezés volt valami eus pályázat miatt, mindenki vihetett haza pár bútort, mert a főnök lusta volt eladni, ne kérdezd miért). Látszott, hogy használt, de pöpec állapotban, működőképesen, azért nem tartottuk meg, mert mindenkinek volt itthon hasonló széke már. Újonnan kb 60-80k egy ilyen, úgyhogy a 15k több mint méltányos ajánlat volt. Gyorsan el akartam adni, mert rá voltam függve a gitározásra akkoriban és ennyi kellett hogy akciós nagy szerelmem megvehessem.
Korrekt leírás, 5-6 kép, fix ár a hirdetésben. Leüti az első, telefonban első kérdés: Új? Működik? Hol lehet átvenni? Mogyoródra elhoznád, hogy megnézzem? Könnyes búcsút vettünk, újra felraktam a hirdetést.
Második leüti: nem jelentkezik 2 napig, akkor felhívom, majd közli a fenti mondatot, amolyan fél vállról, hogy én legyek hálás, hogy egyáltalán szóba áll velem... Olyan hangosan elkezdtem vele üvölteni, hogy átjött a szomszéd, hogy mi történt. Első és utolsó negatív értékelésem tőle kaptam.Másik sztori az első Acer Iconia A700-as tabletemmel. Tegra 3-as 4 magos, fHD, hatalmas aksi, karcmentes, fóliázott, bőrtokkal, stylussal, billentyűzettel, 1,5 garival. Mindez 2013 elején. 70k-t kértem érte mert megszorultam és kellett a pénz, pedig ennek majdnem duplájában került újonnan és nem volt éppen régi termék (MA cikk róla 2012-12).
Leüti a csávó, kijön megnézni majd közli, hogy ez egy szar, adjak egy iPad-et... Mondom mi van? Ember ez nem MM vagy Tesco, ezt vetted, fizetsz, viszed vagy tipli. Jó akkor ad érte 30-at és kifizetem neki a benzint, mert átvertem. És ezt tényleg halál komolyan, felháborodott fejjel, szívből jövő indulattal. Szépen a "szar" tabletemen kikerestem neki a hirdetést, megmutattam a leírást, hogy itt szó sem volt iPad-ről. Elkezd velem üvölteni, hogy ne akarjam má átbaszni mert ő emlékszik, hogy ez itablet és akkor meg miért nincs eppsztór meg ájmeszidzs..... Udvariasan közöltem, hogy most vagy távozik vagy rektálisan kézbesítem neki a tabletet de azonnali szállítással. -
tthom
senior tag
Hát ez a szint manapság..
OLX-en meg ugye látni, hogy ha elolvasta valaki az üzenetet. Akkor tényleg nehéz válaszolni legalább valamit? Bocs, elkelt, nincs kedvem eladni, tojok a világra, vagy valamit..?
Meg a stílus néha..
Én is már lettem elküldve mert egy eladó termékért, ami használt volt és a bolti árnál magasabbért árulta, írtam, hogy tudnék érte adni közel bolti árat, legalább helyben van. Nehogymár én mondjam meg.. De olyan stílusban, hogy inkább letiltottam. Hát jó.. Vettem ugyanabból postával olcsóbban..
Engem ha normál helyesírással, stílusban keresnek meg, még ha irreális ajánlattal, akkor is tudok normálisan visszaírni, hogy annyiért köszönöm, de nem. Nehéz..?
-
nemlehet! PH-n a csúcstartó az a fazon aki a monitoromat akarta megvenni, ott álltam a lakás előtt és nem vette fel a telót, nem keveset álltam ott. Otthon meg értetlenkedett, hogy miért nem vittem vagy vettem fel a telót. Néha megnézem, még mindig üzletel. Én adtam neki a második negatívat.
Most is be van csomagolva gondosan, fel van címkézve fátyol lászlónak jászfelsőszentgyörgyre a levél amiben egy memkari lapul. Várom, hogy utaljon, 2014 óta. Fúúú nagyon kell fúúú nagyon, mondom jó, adtam számlaszámot, pénz nem jött. Neki is írtam.the_blu36! Az tipikus már, elmegyek felette.
psyho85! Dettó.
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
Balathruin #11 üzenetére
Én is ezzel szoktam példálózni.
-
shteer
titán
Utobbi par napban 2 vevojeloltnek is messze volt az Örs vezér tere a belvarostol. Meg sok ido ugye. A mai tizeneveseknek ennyire draga az ideje?
-
psyho85
aktív tag
Árulok egy hiányos társasjátékot OLX-en. Benne van a hirdetés címében, és a hirdetésben is, hogy hiányos. A következő kérdés érkezik:
"Érdekelne a játék, hiánytalan?"
-
the_blu36
tag
Én meg azokat imádom, akik:
- alkudni próbálnak, pedig kiírom, hogy fix ár, ugyanez postára-futárra. Ha nem tetszik, nem viszed.
- zeró hejesirasál próbálja rámsózni a retkes bringáját (pár hónapja cserélt felnik, a küllők meg rohadnak le róla), papírok nélküli törött motorját, netán a hibás érintős ipad2-jét
- aki mindig jobban tudja, hogy az általam kínált termék máshol olcsóbban van, és megsértődik, mikor megkérem, hogy akkor vegye meg ott. Na meg hogy áta nélkül tudja olcsóbban venni. Rajta!
- mikor rábólintok mondjuk egy cserére, és megemlítem, hogy írunk adásvételit, rögtön nem aktuális
- valamint - és ez itt HA-n is elég jellemző - felteszek három tök alap kérdést, ha már nem írja ki a hirdetésbe, ebből egyre válaszol. Tiszteljen már meg vele, mint potenciális vevőt, hogy olvas ÉS értelmez... -
A pestiek 90%-a ilyen, ha nem a panel aljába kell menni a termékért már kész, kiakad a program. Ismerősnek vettem 5000Ft-ért terméket itt PH-n igaz, hogy jó értékelést kapott a panelpatkánya, de úgy elküldtem volna a jó édes anyukájába, hogy még a kutyája is összefosta volna magát. Nekem kellett elmenni érte az Allende park-ba(oda vissza 80km), mert a f@szfej nem tudta 3km-el odébb vinni az Allee-ba, hogy bármikor átvehessem.
-
nemlehet
őstag
Én azt a fajtát szeretem aki leüti a terméket mondjuk vaterán mondjuk 15k-ért, majd közli, hogy ő csak 3k-t hajlandó fizetni érte és a postát én állom.
Vagy aki megveszi a bútort amikor egyértelműen oda van írva, hogy a szállításban nem tudok segíteni, majd közli, hogy akkor ide meg oda kérné (jellemzően pesti bútort Szegedre, Miskolcra, Debrecenbe természetesen) aztán amikor mondod neki, hogy hékás pajtás te vagy a szemétg*ci, meg miért akarom őt átb*szni, ennek benne kell lennie a vételárban.
-
AllTheBest
őstag
Én azokat imádok akik át akarnak b*szni. Sajnos a közelmúltban sikerült is egyszer... OLX-es fazon, aki eredeti új, fóliás karcmentes kijelzőt árult(LG G2). Írtam neki, minden rendben ment amíg meg nem érkezett a csomag. A kijelző eléggé le volt strapálva, javított volt, tele volt karcokkal és nem gyengén foltos is volt a rossz ragasztás miatt. Szerencsére 1 hétnyi levelezés(ami sajnos a végén átfordult fenyegetőzésbe) hajlandó volt visszafizetni a pénzem. Azóta minden műszaki cikket személyesen vásárolok(ha vásárolok...).
Új hozzászólás Aktív témák
lo Lassan lassan gyűlnek a gyöngyszemek, főleg OLX-ről. A tegnap előtti is elég érdekes volt.Ennyire előre ne szaladjunk....
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Egyedi ékszerdobozka
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest