Hirdetés
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- lezso6: Miért is jó, ha dohányzol?! Megéri rászokni!
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
"BFI hez elég a 72 Hz is, hiszen a mozivetítőkben is így megy ha jól tudom."
Ez így nem pontos. Nem 1/72 másodpercig tart a fekete rész, hanem 1/72 másodperc alatt látszik egyrészt a kép, másrészt a fekete, vagyis ehhez 144 Hz-es képfrissítés kell akkor is, ha a kép meg a fekete rész hossza megegyezik - ha viszont azon az 1/72 másodpercen 2/3-1/3 arányban osztozik a kép meg a fekete, akkor már 216 Hz.
Ráadásul minden ilyen akció az OLED-ek amúgy se túl acélos fényerejéből vesz el, gondolom ezért se lelkesednek érte.
Na, mentem Netflixet nézni IPS monitoron
-
Ren Hoek
veterán
Értem mit mondasz, de BFI alatt csak a képi a végeredményre gondolok. Ilyen szempontból mindegy mivel valósítják meg. A PWM-et is fel lehet fogni BFI-nek úgy ahogy írtad, mivel négyszögjelről van szó. Csak az a baj ezzel, hogy a PWM-et sokan gyűlölik monitorokban is... divat lett a PWM "villódzásmentes" monitorok eladása és nem véletlenül. Valakinek tényleg fáj a feje tőle. Van egy ismerősöm, ő max fényerőn járatja inkább, hogy ne legyen PWM-es fejfájása. Mondjuk ilyen alapon egy nem PWM-es vezérléses BFI-től is lehet probléma.
Itt az a kérdés akkor, hogy mi kell hozzá a jövőben? A Samsung OLED TV-s megoldását a cikkben nagyon dícsérték, ott semmiféle mellékhatást nem tapasztaltak. Jó lenne tudni mivel csinálták, mert azért sokféle variáció lehet frekvencia, PWM stb...
MOD: Viszont ez is igaz, a mozis pilléből fakadóan, hogy akkor miért nem elég neki a 120 Hz? Túl nagy lenne a fényerőcsökkenés?
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 12 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Apple iPhone 13 Pro Max / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3533
- Ipad Pro A1709 64GB és 256GB Retina 2K cellular
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest