Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Jóember

csendes tag

válasz coco2 #295 üzenetére

Bocsánat erre elmaradt a válasz: „nincs más út, arra kell keresztül rágnia magát mindenkinek?”

Az alapértelmezett beállítások talán egészen jól be lettek lőve, de sajnos én sem tudok jobb megoldást, mint egy szép hosszú téli estén végigbogarászni a Settings » Preferences párbeszédpanelt, és kisilabizálni, hogy mi mit csinál, melyik beállítás esik jobban kézre.

Ezt követően, ha hiányérzeted van, érdemes rápillantani a Plugins » Plugin Admin bővítményeire is, illetve idővel a fenti köröket eljátszani a Style Configuratorral, ha pedig már nagyon ráéreztél, akkor a Language » User Defined Language (UDL) » Define your language… alatt saját színeket-beállításokat is ki lehet alakítani. :))

A fentieken pedig néhány verziófrissítésenként érdemes újra végig menni. ;)

De hogy némi vigaszt nyújtsak: a fordítás során, úgy vettem észre, a készítő itt-ott elég „tömören” (mondhatni pongyola módon) fogalmazott angolul – magyar nyelvre ezeket igyekeztem érthetőbb módon, de lehetőleg nem terjengősen átültetni, így a honosítás talán adhat némi támpontot egyes helyeken (beállítása: Settings » Preferences… » General (balra) » Localization szekció (balra fent).

• Jóember

csendes tag

válasz coco2 #295 üzenetére

Szia!

Ha azt szeretnéd beállítani, hogy „mindenhol legyen fekete a háttér”, szövegtől-kommenttől stb. függetlenül, akkor a legegyszerűbb az általad is említett Global Styles: Global override alatt bekattintani a Force background color for all styles checkboxot.

Ettől függetlenül akár nyelvenként is el lehet pepecselni a háttérszínekkel, ill. még szükség lehet más beállításokra is (pl. a Style alatt a Current line background színének beállítására), de talán a fenti megoldás a leggyorsabb/legátfogóbb.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés