Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Nokia Lumia 520 - gyakran feltett kérdések, hasznos tudnivalók
Új hozzászólás Aktív témák
-
hdtomi
senior tag
Sziasztok!
Tesóm 520-asa azt írta ki, hogy ERROR: Unable to find... aztán mást nem is. Ma bevittem a telenorhoz és kaptunk egy új 520-as cserekészüléket, mivel egyedül voltam PIN kódot nem tudtam beírni.
Az állítólag új készülék villám és fogaskerék képpel indult újra első bekapcsolás után.
Látszólag helyre jött, de nincs térerő se wifi...Valamit be kellene állítani, vagy vigyem vissza ezt is?
Mi 8 & Mi Band 6 (+ Lumia 950) - Windows 10 Home 64-bit - Philips 52PFL9606 & Panasonic DP-UB824EGK
-
törölt tag
Sziasztok!
Tudom kicsit off, de váltani szeretnék. Melyik készüléket ajánljátok úgy 40.000 ig?
Nézegettem: 435, 532, 535, 630. Melyik az amelyik "jó vétel"?
Válaszotokat köszönöm.
-
törölt tag
válasz Namelesske #32909 üzenetére
Olyan kellene, ami 1 GB RAM-os, mert az 512-nagyon kevésnek bizonyult, csomószor kidobál programokból..
Az igazi "szerelem" az a 730 és 735, de sokallom rá a 60-65.000-et..
-
Gabika7676
csendes tag
Sziasztok! Próbálom a mobilom csatlakoztatni a számítógéphez, de valamiért nem ismeri fel, nem jön elő a kis Windows phone ikon. Máskor nem volt gond. Mi lehet a hiba?
-
törölt tag
válasz #01682176 #32908 üzenetére
Én spórolnék még, és vennék egy 640-et függetlenül 50-ért. Taperoltam, méricskéltem, összehasonlítottam az 520-szal, bőven megéri, csak ajánlani tudom.
Gabika7676: Dugd át másik USB-be, indítsd újra a telefont, vagy az eszközkezelőben töröld ki, majd dugd be újra, hogy felismerje.
[ Szerkesztve ]
-
JociMilan
tag
Sziasztok!
Az utóbbi napokban azt vettem észre, hogy az alkalmazásváltón (vissza nyíl hosszan nyomva tartva) fekete színű keretek jönnek be, teljesen sötétek, és nem az alkalmazás, illetve kezdőképernyő kicsinyített oldalát mutatják, hanem fekete a keret, és alatta ott van az alkalmazás neve. Másnál is így van ez? Mitől lehet? Eddig szépen működött.
-
Namelesske
addikt
válasz JociMilan #32914 üzenetére
Kevés a memória, így a felesleges képeket kilapozza. Sajnos nem tudsz vele mit tenni. 512mb ram ennyit tud. Nekem meg mostanában az agyamra megy a főképernyő újra töltődése, legörgetek és tiszta üresek a csempék és várni kell mire bejön.
Ha érdekel amiket csinálok: shorturl.at/inoxV
-
30z.Samu
félisten
válasz Namelesske #32915 üzenetére
Nem tudom, nekem még mindig olyan gyors, mint amikor megvettem. Lehet, hogy én fogtam ki egy tökéletes darabot?
Sic Parvis Magna
-
törölt tag
válasz JociMilan #32914 üzenetére
Első körben zárd be az összes futó appot, majd a Takarékos üzemmódon belül nézd meg, hogy mi futhat a háttérben. Ha kilőttél mindent, ami nem szükséges, zárd be az összes IE fület, majd indítsd újra a telefont. Ha tovább csinálja, akkor egy appot se engedj futni a háttérben. Végső soron egy HR megoldhatja, bár szerintem nem lesz rá szükség.
30z.Samu: Akkor lehet, hogy egy helyen vettük, mert nekem is Sőt, ilyet akkor sem csinált, mikor direkt elindítottam minden appot (több Angry Birds-öt például), szimplán csak megjelent a "Folytatás...", aztán betöltött.
Namelesske: Az lehet, hogy megtelt a memória, vagy valami nagyon terheli a telefont, de ez marhára nem természetes. Jó hogy nem tünteti el a hátteret is a csempék mögül. Egyik 520-on sem láttam még ilyet, de a fél gigás 630 sem csinálja, és ezek mind használva is vannak.
Egyébként a Black-et már sokadszor írod. Anno a PfD-ből kilépve vissza kellett átmenetileg raknom, mert a Cyan még nem jött ki. Néztem, teszteltem, de egyáltalán nem volt gyorsabb a telefon (ugyanúgy töltögetett), sőt, tovább is tartott, mire elindult. Az egyetlen előnye az volt, hogy nem pattogott a hang, de ezt a 10 alatt remélhetőleg már nem produkálja majd.
ghost364: Hát akkor már inkább +5 ezer és független a telefon, amit pár év múlva még akár el is tud adni, mert nincs 15 ezres függetlenítés (nem beszélve egy esetleges szolgáltatóváltásról).
[ Szerkesztve ]
-
Namelesske
addikt
válasz #58000384 #32919 üzenetére
Nekem 8.1 van barátnőmnek 8.0 Black (kivárt a frissítéssel)
Egymás mellé téve egyforma volt a sebesség. Most hogy az egyiken 8.1 van, látványosan lassabb a telefonom. Még a lezáró hang is késik, a billentyűzet hangja is késik legalább 1 ms-ot ami már a gépelési élményt aláássa. (nem tűnik olyan pattogósnak)
Hiába próbálsz meg beállítani amatőrnek, vagy egyedi esetnek. Se nem egyedi, se nem user error. Erre mérget mernék inni, a Wincentralos kolléga is szidja mint a bokrot. Amúgy is tiszta telepítés alig 2 hetes. Neki meg 1 éve nem volt hozzányúlva.Egyszerűen használnám a telefonom. Nincs rajta sok cucc. Időjárás(msn), Fitnesz Tracker, Kalória napló, Nextgen, Metrotube, FB, Viber, Skype, Messenger, és csak microsoft appok. Se játék semmi. Barátnőmnek ugyanezek vannak fent kivétel a Nextgen meg a fitnesz appok.
Bármit állítok, bárhova, háttérbe futás, stb nem változik. Ha letörlök mindent akkor se. Egyszerűen fos ez a frissítés már a kezdetek óta. De ez van, ezt kell szeretni.
[ Szerkesztve ]
-
cattus
addikt
válasz Namelesske #32920 üzenetére
Nálam csak Update 1 óta esett vissza a teljesítmény, de akkor elég látványosan. De ezt az időt már kibírom, ha megjelenik az új, Win 10-es széria, úgyis váltani fogok, az 520 meg megy tartaléknak / fejlesztői telefonnak.
[ Szerkesztve ]
Do the thing!
-
Namelesske
addikt
válasz cattus #32921 üzenetére
Azon gondolkodom, hogy majd ha eléri azt a szintet, hogy nem lehet használni, mindent letörlök, mindent kiiktatok és egy stabil médialejátszós telefont csinálok belőle amivel lehet alap dolgokat csinálni. El lesz az 8.0-val is muternál vagy ilyesmi.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Namelesske #32920 üzenetére
Nem akarlak amatőrként beállítani, meg azt is elhiszem, hogy kevés a fél giga. De a fekete kép például egyáltalán nem általános dolog. A WinCentral kommentjei között sem sűrűn látok panaszt, pedig az ottani szokás miatt látni, hogy hányan használnak ilyen telefont (ugye a "+520" mint egyetértés, ilyesmi). Tudvalevő dolog, hogy a FB Messenger például okozhat lassan töltődő csempéket, mert zabálja a telefont, de mindent nem lehet a rendszerre fogni. Ott a hulladék 9gag app (egy a sok ilyen közül), ami csak képeket jelenít meg, aztán állandóan crashelt, mert gondolom semmit sem ürít a memóriából (sokszor egy pár megás gif nem tudott betöltődni, viszont a telefon néha használhatatlanná vált miatta egy restartig), ellenben egy Six Guns gond nélkül megy, ami azért picit összetettebb app, szóval ezen is múlik.
Gépelési hangot nem használok, de most bekapcsoltam és nem tapasztaltam késést, pedig nyomkodtam, de ettől függetlenül elhiszem. Nálam üres csempék sincsenek, pedig HR utoljára akkor volt, mikor kijött a Cyan.
Én is csak használom a telefont. Szóval oké, hogy nálad valamiért nem annyira jó, de azért ne általánosságban írj mindenről. Ha visszaolvasol, akkor láthatod, hogy sokan írták, hogy nem változott sem a sebesség, sem az üzemidő (én még a Subway Surfers-t is teszteltem emiatt), max. annyi, hogy előjött ez a "HR után várj 2-3 napot hogy összerázódjon a rendszer" dolog. -
Namelesske
addikt
válasz #58000384 #32923 üzenetére
A Facebook Messenger pont most frissült, fényévekkel gyorsabb lett. Persze általánosítani tényleg nem szép dolog, ezt elismerem. Gyakorlatilag lehetetlen megmondani hogy épp mi a kínja a telefonnak. Most töröltem pár alkalmazást, töröltem a temp fájlokat a Data Sense-be, és egyből simább lett a görgetés egy kicsit. De semmi lényeges appot nem töröltem csak ilyeneket, hogy Lumia súgó meg más előre telepített dolgokat. Nagyon hullámzó a teljesítmény, és én a belső memóriára tippelek. Szarminőségű a flash tároló és lassul a sok használattól. Haver most forrasztotta le egy 520-ból a tárolót mert elhasználódott és nem bootolt be többé.
-
cattus
addikt
válasz Namelesske #32924 üzenetére
A flash tárolóban lehet valami, nemegyszer találkoztam a problémávan a neten - meg velem is előfordult -, hogy lehalt és nem tudott bootolni sem a rendszer.
Do the thing!
-
Namelesske
addikt
válasz cattus #32925 üzenetére
A galaxy nexus is ezt csinálta 1 éves korára. De ott még a SOC is megadta magát, és a gpu random kernel pánikba küldte az Androidot a zsebembe vagy hívás után.
Valami olyasmire gondolok, hogy ez a bambaság nem küld trimm parancsot csak heti egyszer.
[ Szerkesztve ]
-
30z.Samu
félisten
válasz Namelesske #32926 üzenetére
Húú ne is említsd...Androidnál volt olyan, hogy hívtak, a csengőhang szólt már vagy fél perce, mire megjelent a kezelőfelület. Azt hittem idegbajt kapok tőle.
Sic Parvis Magna
-
törölt tag
válasz Namelesske #32924 üzenetére
A belső tárhelyes gond az könnyen lehet, mert már nem egyszer írtak ide olyannal, hogy jött a és a telefon nem indult. Mondjuk nekem szerencsére akkor nem használódik nagyon, meg az oldalsó gombok is jók *koppkopp
De ezt is csak akkor tudnánk biztosabban, ha mindenki elmondaná, hogy a hiba előtt mennyire és mire használta a telefont. Szóval nem fogjuk tudni. Lehet random is, vagy szériahiba, mint a pixelhiba meg a sárga bevilágítás.
-
Namelesske
addikt
válasz #58000384 #32928 üzenetére
Azért van az a 3 nap múlva magához térés effekt telepítés után... addig döglődik a flash mert nem kapott trimm parancsot és lezuhan az írás meg olvasási sebesség. Szvsz. Majd veszek egy 32 gigás class 10 kártyát és átrakok minden appok SD-re meglátjuk mit számít.
-
mdraco
őstag
Furcsa jelenségre lettem figyelmes.
Elmúlt napokban 9gag appot használva, nehezen töltöttek be a képek, gif-ek el se indultak, többi appok is nehezebben mentek, csempék lassan töltöttek be és kb. úgy az egész rendszer lassabb volt. Hiába indítottam újra, nem változott. Már gondolkoztam, hogy újrahúzzam.
A routert újraindítottam, és lám jól megy a 9gag app, mintha egész rendszer gyorsabb lenne valamivel...
Érdekes A router évek óta egy tp link 740n v2. -
Over567
aktív tag
Sziasztok! Az miért van hogy a frissités előkészítése 100% és megáll?
Xbox Tag: TheStevie / Origin: SirHedge / Uplay: Sir_Hedge / Steam: Sir_Hedge
-
Namelesske
addikt
Na most ott tartok elszaródott a Store. We are updating terms... rámegyek hogy next erre azt írja nincs kapcsolat.
-
alxin
csendes tag
válasz Joker88 #32803 üzenetére
Újra itt vagyok!
Eltelt a legutóbbi válasz óta pár hét, azóta már sok mindent csináltam a telóval, leszedtem minden appot, reseteltem, de mind hiába. Az akku teljesítménye változatlan. Wifis netezést kb 4 órán át bír (különböző online oldalak tesztje szerint 7-et kellene, hogy bírjon), mobilnettel 2 körül, messenger, instagram, facebook használata mobilnettel kettesével dobálja le a százalékokat (úgy másfél percenként), 20 perc telefonálás kb 10%-al meríti, ha meg csak úgy simán nyomkodom akkor is zuhan. Érdekes egyébként, hogy teljes feltöltés után sok ideig 100% marad, akármit csinálok.Lett a családban egy Lumia 535, azzal össze tudtam hasonlítani az akkut (bár annak nagyobb van, nagyobb a kijelző is, és 4 magos a processzor - szóval körülbelül kiegyenlített az összehasonlítás). Egymás mellé téve facebookoztam róluk egy ideig. Egyforma töltöttségről indulva (94), ugyanannyi használat után az 520-on 70% volt az 535-ön 89. Szóval azt hiszem az én készülékem hibás. A telefont kéz alól szereztem, nyilván ez volt az oka, hogy túladtak rajta.
Ezzel be is fejezte nálam a telefon a pályafutását. :/
-
törölt tag
Hát még ha el is adnád, akkor is ajánlott új aksit venni bele, mert így jóval kevesebbért menne el (hibásan). Én a helyedben inkább megtartanám új aksival, ha más gondod nincs vele.
Sajnos ahhoz nem tudok hozzászólni, hogy mennyit kéne bírnia, mert nem szoktam napi 7 órát netezni rajta (négyet sem), de a Messenger+FB+Instagram+mobilnet amúgy is zabálná az aksit, ha jó, ha nem.Namelesske: A Store nálam is ezt csinálta valamelyik nap, aztán fél óra után megjavult és azóta jó.
-
törölt tag
És gyári az aksi, vagy egy akármilyen kínai darab? Csak mert azoknál nem lehet tudni.
Én megpróbálnám újrahúzni a rendszert rajta (nem HR), majd a mindenféle app telepítése nélkül kicsit netezgetni, zenét hallgatni. Ha úgy nem merül ennyire (pontosabban ésszerű mértékben), akkor lehet próbálkozni az appokkal. Ha akkor is ilyen, akkor hardveres gond lesz.
-
Over567
aktív tag
Na felfrissítettem a telót viszont van egy kis problémám minden appot frissített magától viszont a megjelenítést nem tudja befejezni Hibakód 80004004-et ír és ennyi. Ráadásúl ahol a megjelenítés lenne a helyén a beállításoknál kiírja @C:/Data/Programs/{b08997ca-...................... gondolom innen indulna maga az app. Valakinek volt már hasonló baja? Illetve ha igen hogy lehet megoldani? Előre is kösz.
-
törölt tag
Nem tudom, hogy segítene-e, de mindenképpen ki kell zárni a szoftveres hibaforrásokat először.
Az újratelepítéshez ez a program kell, csak követed amit ír, és kész. Persze mindent letöröl a telefonról, így ami nincs lementve vagy felhőben, az elveszik.Over567: Ellenőrizd, hogy van-e elég hely a telefonon, majd indítsd újra (SD kártyát vedd ki, ha van). Lehet, hogy újra felkínálja frissítésre (vagy a Store-ban, esetleg a rendszerfrissítésnél írja, hogy van), és akkor menni fog. Ha nem, akkor csak a HR maradt (neten is ezt írják). Sajnos nem tudom az okát, nálam nem volt ilyen.
-
Over567
aktív tag
válasz #58000384 #32942 üzenetére
Teljesen alap rendszer volt rajta és szépen felraktam mindent legújabbig. Lehet ez volt a baja és egyszerűen megbuggyant az app. De Hard Reset megoldotta és most már nincs baj. Hely bőven van SD meg nincs benne Frissítése meg állandóan meghiúsult.
-
törölt tag
Sziasztok!
Köszönöm szépen az eddigi segítségeteket, de váltottam ma Lumia 640-re.
További szép napokat!
-
törölt tag
válasz mdraco #32946 üzenetére
Nos így fél nap használat után:
-Kijelző nagyon szép,
-Nincs bevilágítás,
-A rendszer nagyon gyors (messengert megnyitva a smiley-k azonnal betöltődnek, nem pontozik még fél óráig),
-A kamerája az 520nak is nagyon jó volt, de ennek még szebb, 1MP előlapi, 8 MP hátlapi, vaku,
-Az akksit nem zabálja,
-Hangosabb.Most csak így ennyi.
-
eddie17
addikt
Úgy látom innen az értelmes tovább lépés a 640
Kérdés, a viber és messenger azonnal megnyilik vagy ott is lassabb mint droidon, mert 520 alatt katasztrófa.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Sorozatok
- BestBuy topik
- Háztartási gépek
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Apple notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest