Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Nokia Lumia 520 - gyakran feltett kérdések, hasznos tudnivalók
Új hozzászólás Aktív témák
-
alxin
csendes tag
Sziasztok!
Szereztem egy ilyen mobilt (low-end droid után igazi felüdülés) használtan. Vettem hozzá új eredeti akksit, mert a régi borzasztóan gyorsan merült és a HR se segített rajta, biztos el volt már kicsit öregedve (10 perc messenger mobilnettel 30% merülés). Az új akksi érezhetően jobban bírta az elején, de most a 5-6-dik feltöltés után már ez is egyre jobban csinálja azt, mint a régi, igaz nem annyira durván. Történetesen azt, hogy ha nem piszkálom beáll mondjuk 50%-on. Bekapcsolom a mobiladatot, facebookozok kicsit Opera Minivel, pár percig áll 50%-on, aztán hirtelen 47%-re merül. Utána percenként százalékonként merül tovább. 30% alatt egyre gyorsabban.
Ha nem nagyon bántom (egy kis telefonálás, pár sms, pár perc wifi), akkor másfél napig bírja, de ha rendesen használom, akkor órák alatt le tudom meríteni (1,5 óra intenzív használattal 100-ról 40-re merült). A Battery alkalmazás szerint az átlagmerülés 4-5% óránként. Amikor használom akkor 20% per óráig is felmegy akár.
Nem tudom mennyire lényeges, hogy nem "formáztam" az akkut (lithiumos akksiknál ha jól tudom felesleges), annyit csináltam, hogy az első 3-4 ciklusnál majdnem teljesen lemerítettem, majd feltöltöttem maxra és pár óráig még rajtahagytam (hogy újrakalibrálódjon a százalékot jelző algoritmus).Ez szerintetek normális? Nálatok mennyire merül? (egy barátom Lumia 525-öse negyede ilyen gyorsan merül, két napig is bírja)
U.I.: bocsi a hosszú kommentért, egyébként nagyon meg vagyok elégedve a mobillal, imádom a következő telefonom is biztos Lumia lesz
[ Szerkesztve ]
-
alxin
csendes tag
válasz temagad.aho #32763 üzenetére
Ha normális az ilyen mértékű merülés, akkor megnyugodtam. Nálatok mennyire pontos a százalékos kijelzés? Művel esetleg olyat, mint amit leírtam?
-
-
alxin
csendes tag
válasz janeszgol #32774 üzenetére
A következő töltéssel mindenképp kipróbálom!
Egyébként vadi új eredeti akksit vettem, csontra olyan, mint az előző (a gyári). A mobil használt, mivel nálunk már nem kapni ilyet újan, viszont nagyon megvigyázott állapotban volt, báris külsőre.Egyébként az én napi használatom 1-2 óra wifi, ~30p mobilnet, 1-1,5 óra beszélgetés, ~10 sms. Wifi, mobiladat csak akkor van bekapcsolva, ha kell, bluetooth szintúgy, fényerő automatikuson, az energiatakarékos mód meg 20% alatt kapcsol be. Facebook, messenger, időjárás, battery fut a háttérben. Az előző droidos alcatel c3-asom másfél napig bírta így 1300 mAh akksival.
-
alxin
csendes tag
válasz #58000384 #32777 üzenetére
No, kipróbáltam az akksis üzemidős motyóra pár dolgot, amit írtatok. Kevés használattal (1-2 óra telefonálás, pár sms, <10 perc wifi, battery-t letöröltem), úgy, hogy csak az Időjárás futhatott a háttérben nagyjából 3 napot elfutott a telefon, de tényleg alig nyúltam hozzá.
Úgy látszik, hogy akkor nincs az akksival semmi gond, se a mobillal, viszont elég szomorú, hogy ha az "okos" funkcióit használom, akkor mennyire zuhan a töltöttség. Ma reggeli másfél órás buszozás alkalmával úgy 15 perc mobilnet 30% energiába került. Kettesével száguldott lefele a töltöttség.
-
alxin
csendes tag
válasz Joker88 #32803 üzenetére
Újra itt vagyok!
Eltelt a legutóbbi válasz óta pár hét, azóta már sok mindent csináltam a telóval, leszedtem minden appot, reseteltem, de mind hiába. Az akku teljesítménye változatlan. Wifis netezést kb 4 órán át bír (különböző online oldalak tesztje szerint 7-et kellene, hogy bírjon), mobilnettel 2 körül, messenger, instagram, facebook használata mobilnettel kettesével dobálja le a százalékokat (úgy másfél percenként), 20 perc telefonálás kb 10%-al meríti, ha meg csak úgy simán nyomkodom akkor is zuhan. Érdekes egyébként, hogy teljes feltöltés után sok ideig 100% marad, akármit csinálok.Lett a családban egy Lumia 535, azzal össze tudtam hasonlítani az akkut (bár annak nagyobb van, nagyobb a kijelző is, és 4 magos a processzor - szóval körülbelül kiegyenlített az összehasonlítás). Egymás mellé téve facebookoztam róluk egy ideig. Egyforma töltöttségről indulva (94), ugyanannyi használat után az 520-on 70% volt az 535-ön 89. Szóval azt hiszem az én készülékem hibás. A telefont kéz alól szereztem, nyilván ez volt az oka, hogy túladtak rajta.
Ezzel be is fejezte nálam a telefon a pályafutását. :/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- IPhone 15 Pro max gyári független közel 3 év jótállás névre szóló számlával!
- iPhone 14 Pro 128 GB Deep Purple - Garancia 2026-07-4
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 2027.03.22 Apple garancia névre szóló számlával!
- IPhone SE2 2020 64GB gyári független új akku 12 hónap szavatosság
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest