- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Kalandor: Elhunyt I. Ferenc pápa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gajdi
tag
Hali!
Nem tudjátok, ki lehet valahogy kapcsolni a PowerSaver után bejövő órát a telón?
Tehát ha én csak egy flash powersavert szeretnék nézni, akkor az utána feljövő
órát le lehet tiltani valahogy?Kösz
G. -
Gajdi
tag
Halljátok mióta a 200as szoft van a telómon, azóta amikor power-saver módban van a teló (tehát elsötétült a képernyő és csak az óra van a háttérben), akkor nem frissíti az időt a kijelzőn, csak ha megnyomom valamelyik gombot! Ez azért idegesítő, mert ha rápillantok a képernyőre, akkor is látszik valamennyire az idő rajta, és ha egy óráig nem nyomogatom, akkor egy órával ezelőtti időt mutat...
Nálatok ez hogy van?
G.(pannonos vagyok, nem tudok 210re frissíteni)
-
Gajdi
tag
frissíthető a Pannonos teló a 200.21.118-asra
-
Gajdi
tag
azt meg tudja valaki erősíteni, hogy a 200.x.x-as szoftverrel nem lehet letiltani a kamera hangját??
-
Gajdi
tag
Poén lenne ez a text-to-speech funkció - sms-ek felolvasása: főleg kocsiban.
Nem tudja valaki, hogy megtanítja-e nokia valamikor magyarul, vagy esetleg rá lehet valahogy varázsolni a nyelvtudást?
-
Gajdi
tag
válasz
2007ath #1972 üzenetére
Amíg a Settings - General - Positioning - Positioning server - Access point beállításban nem határozol meg csatlakozási pontot, addig nem működik az assisted gps.
Nekem újonnan vidéken 15perc alatt talált jelet assisted nélkül, most kb 5másodperc assisted gps-el (max 15 kB adatforgalmat generál csatlakozásonként) - Pesten van, hogy 1 perc is beletelik, mire talál jelet, de pl a villamoson a zsebemben sem veszíti el.
-
Gajdi
tag
válasz
Szabeszka #1958 üzenetére
Az az igazság, hogy kábelt kb egyszer használtam eddig összesen... ha valamit telóra akarok másolni általában wifin keresztül másolom - gépen fellövök egy ftp szervert (két kattintás), telóval rácsatlakozok és kb 650kb/s sebességgel tudok másolni a telóra. Ha meg valami gyorsan kell, akkor meg kártyaolvasó. De nagy mennyiséget nagyon ritkán másolok -wifin meg 100mega átmegy 2,5 perc alatt.
Egyébként a programokat újratelepítettem kézzel. Nem volt nagyon sok. Reinstall előtt felírtam, hogy mi az, ami kell, és kész.
-
Gajdi
tag
nálam még mindig a 100.x.x-as szoft van (mert pannon nem hagyta jóvá egyik frissítést sem)
eleinte nagyon zavart, mert voltak stabilitás problémáim - kb heti 1szer fagyott a teló, általában
amikor épp valami telefonálással kapcsolatos dolgot akartam - pl telkönyv, vagy hívásfogadás...aztán egy hónapja nyomtam egy hard resetet, azóta nem szórakozott....
És amúgy 100as szofttal nem fehér a háttér a telefon könyvben!
(hard reset előtt fehér volt)Erre varrjatok gombot.
-
Gajdi
tag
Nem tudjátok, hogy Pannonos készüléket ha beviszem szervízbe, akkor ott frissítik-e?
Merthogy nekem még továbbra is az alap szoftver van fenn, ugyanis neten még a 110.07.127-es sem vált elérhetővé!!!Pannonos szervízben vajon frissítik?
Kösz
G. -
-
Gajdi
tag
válasz
N-vidi-A #1489 üzenetére
ebben a pillanatban tettem le a telefont....
[OFF]
kicsit sokkolt.... valami kínai-gyanús fura akcentussal beszélő emberkével beszéltem (aki egyébként meglepően képben volt a régi szoft problémáiról - dupla betűs keresés).. Azt mondta, hogy netes kapcsolaton keresztül beszélünk...Lehetséges, hogy nokiának kínában van a szervízközpontja vagy micsoda??
Na mindegy, ez nem annyira E71 related...
[/OFF]Kb csak annyit mondott, hogy ők minden héten frissítik a product kódok alapján az elérhető firmwaret, de hogy a pannon mit csinál és mit nem csinál, azt csak ők tudják megmondani...
Valahogy éreztem előre: pannon szerint nokiát hívjam, nokia szerint pannont
-
Gajdi
tag
na felhívtam pannont, azt javasolták, hogy kérdezzem meg a nokiától mikortól lesz pannonos firmware... ők viszont 6kor zárnak....
-
Gajdi
tag
na, megvolt az első akksi-ki, akksi-be fagyásom... érdekes, hogy a képernyő fényerejét és a billentyűzet háttérvilágítását így is változtatta
-
Gajdi
tag
hát srácok nálam pannonos E71-en még mindig nincs új soft....
-
Gajdi
tag
nem tudom hogy vagytok vele, de én megelégeltem a gagyi fülest (és a rosszul elhelyezett 2.5mm -es aljzatot).
Úgy döntöttem, beruházok egy ilyenbe: Stereo Bluetooth füles
(kb 10rugó amúgy)Szerintem nagyon tuti, csak abban nem vagyok biztos, hogy mennyire fog ez majd az LCG Jukebox-szal megfelelően működni... Szerintetek?
-
Gajdi
tag
srácok ma kipróbáltam a Nimbuzz-t... Hangminőségre mindkét irányban odaveri az fringet (legalábbis E71-en). Viszont az a problémám, hogy kb 3-5percenként újraindul a progi, ami meglehetősen zavaró, főleg beszélgetés közepén... Ja, és utána még csak nem is enged tárcsázni. Rögtön azt írja, hogy call ended, amint lenyomom a tárcsázást
Nálatok mit csinál?
G.
-
Gajdi
tag
nem ismer véletlenül valaki olyan programot, amivel havi bontásban lehetne naplózni a packet data (tehát nem wifi) adatforgalmat?
A sima logban ugye az előző 30 napnyi forgalmat mutatja, de ugye nov 19-én az okt 19 utáni forgalmat mutatja, nekem meg nov1-től kéne...
Még talán valami olyasmi is jó lenne, ami minden hó elsején automatikusan törli a számlálót.kösz
-
Gajdi
tag
szeretnék valami navigációs rendszert beüzemelni (lehetőleg inkább egyszeri díjasat, mint havi fizetőset). Egy ismerősnél láttam a Garmin Mobile XT rendszert, ami nagyon szimpatikus, csak egy kérdésem lenne ezzel kapcsolatban.
Elvileg van valami online forgalom letöltő része (nem TMC).
Ez a funkció működik hazánkban? Valakinek tapasztalata?Esetleg más (symbianos, E71-en futó) navigációs programot javasoltok?
Forgalom infó jó lenne, ha lenne benne...G.
-
Gajdi
tag
rosszat sejtek... pannonos telómhoz a software updater még csak most hozta ki az eredeti softwaret (tehát a 100.07.76-asat). Ez vajon azt takarja, hogy az új is 4 hónapos késéssel fog megjelenni?
-
Gajdi
tag
Pannonos telómon még nem elérhető a firmware... Szerintetek mikorra várható?
G.
-
Gajdi
tag
Hi!
Srácok 2 hete nálam megadta magát az emTube... Eddig működött (1.0.10-es verzió) most már nem.. az oldaluk nem elérhető...
Kipróbáltam a MobiTudia nevű programot, de ez viszont akad.Csak akkor nem akadnak rajta a videók, ha megvárom, amíg 100%ig letöltődnek, és csak utána kezdem játszani, de ez azért gáz..Szerintetek egy hard reset segítene ilyenen? (egyébként is vettem észre lassulást a telefonon, főleg a menübe való belépéskor)
Kösz
G. -
Gajdi
tag
hú amúgy ami mostanában nagyon bejött, az az AppQlaunch nevű program, kb beraktam Active standby egyik gyorsgombjára, felugrik a progi, begépelhetsz egy programnevet, és elindítja. Azt szeretem benne, hogy az aktuálisan indítani kívánt progi első két betűjét lenyomom, és már csak egy enter, és indul. Főleg amiatt kezdtem el használni, mert valamiért a menüt kb 1-1,5 másodperc betölteni,, plusz a navigálás, így gyorsabb, és pluszba még úgy is érzem, hogy kihasználom a qwertyt
(amúgy nokiaprogramokról húzható és freeware)
-
Gajdi
tag
hát, amivel meg vagyok elégedve, az pl a SIC! FTP - gépen fut egy ftp szerver folyamatosan (amúgyis), ezzel meg wifin kb 5megabittel másolok a kártyára (650kB/s). Azért szeretem, mert gyorsabb mint a kábel vagy bluetooth, és nem kell a memóriakártyát kivenni (vettem hozzá egy 8gigásat, amitől amúgyis meghülyül az olvasó, valszeg driver probléma)
-
Gajdi
tag
hát nem tudom srácok, de itt azt írják a fórumon, hogy nem sok fukcionalitás / stabilitás beli változás észlelhető az új firmwarrel. Lehetséges volna, hogy már tényleg elérhető?
-
Gajdi
tag
Srácok honnan lehet leggyorsabban megtudni majd ha (egyszer) tényleg kijön az új firmware?
Vagy egyszerűen figyelgessem tovább a fórumot?G.
-
Gajdi
tag
válasz
visionbp #710 üzenetére
Hi!
Nos ez a program a psiloc connect ingyenes alternatvája - de csak wifit tud használni (tehát 3G-t nem) Amennyiben megveszed a connectet - az valamivel jobb program, de nem ingyenes. Egyébként úgy értettem, hogy opera mini, vagy más telepített alkalmazás pl: SIC! FTP minden kapcsolódáskor megkérdezi, hogy melyik wifi hálózathoz akarsz csatlakozni. Engem ez zavart.
Továbbá nálam, ha a felugró ablakban választottam hálót, akkor kb 4-5 perc alatt szakadt a kapcsolat. Erről egyébként olvasgattam neten, másnak is volt ilyen problémája, alternatív megoldás, hogy ha az ablak feugrásakor az ember vár kb 5 másodpercet, és csak utána csatlakozik, akkor stabil marad a kapcsolat. Egyébként nem tudom miért, de nálam működik.
G.
-
Gajdi
tag
Hali!
Nem tudom, kinek mennyi gondja volt eddig wifi-vel, nekem annyira nem szimpatikus az E71 módszere, hogy mindig dobálja az ablakokat, hogy épp hova akarok csatlakozni.
Találtam egy ingyenes programot: WeFi névre hallgat. Kb annyit tud, hogy keresgél, és igyekszik az épp legerősebb ingyenes wifire csatlakozni. Persze amennyiben titkosított kapcsolatot szeretnénk létesíteni, arra is van lehetőség, ezt megjegyzi, és legközelebb ugye ahhoz is szó nélkül kapcsolódik.
Szerintem hasznos program. (Nekem azért is segített, mert alapból nem volt stabil valamiért a wifi - kb 5 percenként szakadt, de ezzel stabilan megy)
Üdv.
G. -
Gajdi
tag
Hi!
Nem tudom, hogy volt-e másnak is problémája WiFi-vel, de én azt hiszem most (talán) megoldást találtam a következőre:
A problémám az volt, hogy wifi-n instabil volt a jel (értsd: 5 percenként leszakadt, aztán lehetett újracsatlakozni - 100%-os jelerősség esetén is!).
Megoldás: két külön tippet találtam google barátunk segítségével (nekem a kettő kombinációja nyújtott megoldást)
1. Tools -> Settings -> Connections -> Wireless lan -> Options -> Advanced Settings -> Power saving: ezt kikapcsoltam.
2. Amikor adott program feldobja az access point választó pop-upot, akkor érdemes kb 6-7 másodpercet várni, mielőtt bármelyiket is leokéznád: úgy tűnik, hogy még valamit csinál a teló, amit ha nem sikerül befejeznie, akkor beledöglik a kapcsolat.Nálam most (kopp kopp kopp) királyul megy gyengébb jelerősség esetén is a wifi, akksi terhelés változását nem vettem észre - eléggé izmos ugye az az 1500mAh. (nomeg órákat nem használtam, csak napi két háromszor 10 percet)
Remélem segít
G. -
Gajdi
tag
Történt velem egy érdekes wifi anomália.
Nem tudom, hogy nálatok mennyire működik a wifi, én eddig semmi rendellenességet nem vettem észre - általában rövidebb ideig használtam egyszerre, azonban ma hosszabb ideig csatlakoztam wifin keresztül (ftp-n másoltam fájlokat gépről) és a kapcsolat megszakadt. Kb 2-3 percig ment, és utána csakúgy megszakadt.
Nem annyira zavart, mivel kb egyesével másoltam zenéket, és miután néhányat átmásoltam, megszakadt a kapcsolat.
Viszont azt vettem észre, hogy ez a jelenség a telefon-router távolsággal van valamiféle arányosságban, ugyanis mikor a kertből próbáltam elérni a netet (kb 85%os jelerősségnél) a csatlakozást követő max 30 másodpercben megszakadt a kapcsolat. Ezután a már telóban mentett access pointot valamiért nem volt hajlandó észrevenni a telefon, csak amennyiben kiléptem az adott programból (pl opera mini vagy sic ftp) és újra elindítottam azt. Egyébként az első 30 másodpercben teljesen rendesen működött a kapcsolat.
Ezek után kipróbáltam, hogy ha a router mellé rakom a telót, akkor mi történik.
No, így atom-stabilan átmásolt 600 megát, nem szakadt meg.Egyébként megpingeltem a telót minden helyen:
1. közepes távolság szobán belül: ~ 1% packet loss
2. kb 15 méteres távolság (fal nélkül) ~3% packet loss
3. 5 centire a routertől: 0% packet lossa latency kb 150-200 ms között volt átlagosan - jelerősség a legtávolabb is 85%, mindenhol máshol 100%.
Rákerestem: nokia fórumon javasolták (valakinek hasonló problémával) hogy E71-ben kapcsolja ki a power saving módot - ez így kicsit növelte a stabilan eltöltött időt és picit csökkentette a packet lossokat és a latencyt (et így 3 ms-ra csökkent, ami kb egy pc esetében elvárható érték), de alapvetően nem oldotta meg a problémát.
Egyébként ezt konkrétan egy routernél tapasztaltam, már többször használtam máshol is wifit, de 1-2 percnél általában nem tovább (email és gyors google search)
Van valami ötletetek / tapasztalatok?
Kösz
G. -
Gajdi
tag
nálam sem akar menni ez a gps dolog... bár eddig 5 percnél tovább nem volt türelmem várni rá, de még eddig egyszer sem sikerült betájolnia - assisted gps ide vagy oda.
Szerintetek várjak tovább? Holnap kimegyek a nagykörútra 10 percre hátha ott megy, más ötletem nincs
G.
-
Gajdi
tag
Noigen.
Az első fagyás körülményeire nem nagyon emlékszem (mik futottak, mit csináltam épp),
de másodszorra most csakúgy egy híváskezdeményezés alkalmával újraindult. Egy Music Player futott a háttérben - azt nem szoktam kikapcsolni.Ezért merült fel bennem - így a második alkalommal - hogy talán mégiscsak valami gáz van, ha már csak telefonálni sem tudok stabilan... Mindegy, konklúzió, hogy most még a következő 2 napban gyúrok egy kicsit telefonszámlára - meglátom mennyire hajlandó működni.
Minden más egyébként elég vidám a telefonnal kapcsolatban - örülök, hogy megvettem.
Valójában persze annyira nem kritikus ez a stabilitás gond sem, csak amennyiben most előre lehet látni valami problémát ezzel a konkrét példánnyal kapcsolatban, egyszerűbb 72 órán belül szó nélkül kicserélni, mint utána a szervízben birkózni...G.
-
Gajdi
tag
Hali!
Tegnap vettem egy új E71-et pannonnál - azóta kb folyamatosan gyötörtem, és eddig
kétszer sikerült fagyasztani - vagyis újraindult. Körülbelül olyan 14 órát nyomkodhattam eddig összesen.Firmware frissítést nem találtam - talán a legújabb ez a 100.07.76.
Szerintetek visszavigyem még a 72 óra lejárta előtt cserére, vagy ez abszolút szoftverhiba lesz, ami esetleg később javításra kerül (ugye a teszt is azt írja, hogy nem stabil a szoftver)?Most olvastam Pompi hozzászólását [link] - ezek szerint akkor ha szolgáltató függő a teló, akkor később, vagy egyáltalán nem lesznek firmware frissítések? Régi K750i-mmel sosem volt baj ilyen szempontból, pedig már nem egy mai darab.
Köszi
G.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az E61 utódja az E66-ban megismert szoftvert kapta meg. Nagyon átgondolt készülék, kis hibákkal.
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Android szakmai topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- ASUS routerek
- Milyen routert?
- Gyúrósok ide!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 2026.11.09. Apple jótállás
- iPhone 12 64GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 87%/p4221
- iPhone 14 128GB Független Nagyon Szép/1-3 hónap gar./Akku 99%/p4220
- iPhone 11 Pro Max 256GB Független/1 hónap gar./Akku 81%/p4218
- IPhone 15 Pro 128GB gyári független 2 év Rejoy jótállás
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i7-G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Samsung Galaxy Watch5 Pro,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest