Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
33as
senior tag
Persze, hogy elmondhatod!
De szerintem nem lesz igazad, mert a Nokia húzónév és ha majd a szolgáltatóknál is lehet kapni akkor fogják vinni mint a cukrot az tuti!
Jah, és valszeg én is veszek a feleségemnek egyet majd!
[ Szerkesztve ]
MacBook Air M2 , iPhone 12 , Watch , Apple TV , Pixel 7a , Pocket 3 és Action 2 , Nikon P900 , Htc G1 white , iPod classic , xDuoo X2 , Xbox One , RC Pilot
-
okib4100
aktív tag
Spec ismerősi körben volt példa 90 rongyos nem gyártói garos készülékre, aminek ha jól emlékszem alaplap hibája okán (2 hónappal a megvétel után) a kedves bolt elhajtotta az illetőt IJ felkiáltással. Ekkor jön mindig a "naénmegmondtam"
Ha mondjuk egy 60 rongyos készülék megvehető 30-ért, akkor még azt mondom, ha talán van benne ráció, de egy 100 rongyos készüléket tuti nem vennék meg 80-ért hozomra ígért garanciával ami vagy van vagy nincs.2009. március 8.-án 0.00 órakor a fórum használatát befejeztem.
-
Maramiri
csendes tag
Gsmline
Tényleg nem vennék normál esetben olyan helyen, ahol nincs gyári gari, de nem nagyon volt választásom. Aki kapja (igen, karácsonyra), annak úgy láttam ez a lehető legjobb ajándék - de ha csak januárban adom oda, az valamennyit levon az értékéből.
Szóval lehet úgy is nézni, h teljesen dilis vagyok, amiért egy ilyen helyen ennyit fizettem - de nekem megérte; nem az, hogy elsőként jutok hozzá - mivel ugye még ki sem próbálhattam - hanem az érzés, hogy akinek adom, az úgy fog örülni, hogy már előre vigyorgok ha magam elé képzelem.
Ha magamnak vettem volna, vártam volna... -
joey04
titán
válasz okib4100 #253 üzenetére
Nekem eddig tán 2 (max 3) olyan telóm volt amire gyári gari volt.Annyit spóroltam rajtuk hogy ha egy drágább készülék elromlik és dobhatom ki, már akkor is megérte.
Plusz az a saját hülyeségem hogy amint lehet már módosítom is szoftveresen így a gyári gari is ugrik általában.
Ja és pont a Nokia az akinek a szervize szinte semmit nem ér, van olyan aki kimondottan kerüli a Nokia garis készülékeket és nem az ára miatt...
[ Szerkesztve ]
-
okib4100
aktív tag
Az igaz, h ha vki gyakran cserélgeti a teleket, akkor nem fontos a gyári gar, mert mire a hibák kijönnek, már nincs nála a készülék. Aki moddolni szeret, szintén.
Nokia szervizzel, ezek szerint hála a jó égnek még nem volt tapasztalatom. Bár az elmúlt 10 évben 3 kivétellel (2 nokia, 1 motorolaj) csak ericsson/sonyericsson volt huzamosabban nálam, és ezeknek sem volt komolyabb baja.[ Szerkesztve ]
2009. március 8.-án 0.00 órakor a fórum használatát befejeztem.
-
Dare2Live
félisten
válasz scofield82 #238 üzenetére
Hát én 2ht használtam 5800át és azalapján nekem jóval jobban bejött mint az Omnia(WM). Sebességben egyébként nem merném megtippelni melyik a gyorsabb... kb egyforma.... azaz mindkét gép jóval gyorsabb mint a HTCk. Mondjuk Nokiahoz még tuti jön új firm szóval gyorsulni még tuti fog.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
szamovar
tag
-
szamovar
tag
PDA ami telefon funkcióval rendelkezik és telefon sok extrával mondjuk!
Persze kiragadható 1-1 funkció ami összevethető egymással ...[ Szerkesztve ]
Alcatel One Touch Max DB - Nokia 3310 - Nokia Ngage - Samsung E900 - Samsung P850 - Se w800 - Nokia N91 - Eten m500 - Samsung I900 - BlackBerry 9000 - Motorola Defy - Nokia E52 - Nokia Lumia 1020 - Apple Iphone SE
-
Dare2Live
félisten
válasz szamovar #267 üzenetére
Egy éve talán még ált volna ez a definició.... Mára már nem tudom mennyivel rosszabb telefon egy iPAQ/Omnia mint egy E71/5800 és mennyivel rosszabb PDA egy E71/5800 mint egy iPAQ/Omnia.
Max annyit mondhatok el, hogy 5800 kezelhetőségre sokkal jobb (bár egyesek még evvel se értenének egyet....) nemhogy avval, hogy ....
A két kategória összeolvadóban és egyre minimálisabb a difi.
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
student
őstag
le lehet ezdn majd játszani valamien progival xvid-et?
-
RandomGosu
senior tag
a szolgáltatók fogják forgalmazni a telót?
-
Jégkokó
veterán
válasz RandomGosu #272 üzenetére
Minden bizonnyal fogják, de csak előfizetéses konstrukcióba. Sose értettem, hogy miért nem képesek kártyásan árulni a drágább nokiákat, mert szerintem lenne olyan ember aki nem akarna 2 év rabságot aláírni csak egy mobilért.
A főnök tekintete mindig nyílt és őszinte. Vagyis egyik szeméből a nyilt gonoszság a másikból az őszinte rosszindulat sugárzik.
-
törölt tag
azért, mert nem éri meg szerintem. amennyi ártámogatás lenne egy ilyen drágább mobilon, akkor már inkább megveszi az ember a kártyafüggetlent nem sokkal drágábban.
sőt, sokszor még az előfizetéses ár sem éri meg.mondjuk másrészről meg elvileg nincs semmi különbség az előfizetéses és a kártyás telefonok közt (szoftver, hardver), szóval ebből a szempontból én sem értem, hogy miből állna kitenni az áristára, legfeljebb nem veszi meg senki...
-
Jégkokó
veterán
válasz #16820480 #275 üzenetére
Ugy tudom a voda szokott forgalmazni feltőltőkártyásan nagyobb értékű mobilokat, igy nem hinném, hogy a másik két szolgáltatónak nehezére esne berakni a kínálatukba.
A főnök tekintete mindig nyílt és őszinte. Vagyis egyik szeméből a nyilt gonoszság a másikból az őszinte rosszindulat sugárzik.
-
kid46
tag
üdv. Nagyon jó kis telónak tűnik. Szerintetek a samsung omnia i900 vagy a nokia 5800? Melyik a jobb? Kb mikortól lehet kapni ezt a telót magyarországon? Lehet írtátok már, de ennyi hsz-t végigolvasni.
[ Szerkesztve ]
-
ALI_G
veterán
ezen én is gondolkodtam, hogy ha Nokia boltban árulják majd februárban 75 000-ért, akkor előfizusan 50 000-nek kéne legyen kb. (igazából még kevesebbnek, de hát nekik is meg kell élni valamiből ), kártyásan meg 70 000? Akkor már inkább Nokiánál veszi meg mindenki, legalábbis az értelmesebbje
nekem asszem márciusig köt a szolgáltatóm
kid46: már lehet kapni, a cikk is írja, hogy honnan kapták, de még jópár cég árulja itthon, kb. mind még szürkeimport.
[ Szerkesztve ]
-
kid46
tag
Köszi a választ ALI_G. De én arra gondoltam hogy a hazai szolgáltatóktól kb mikortól lehet megvásárolni? Nagyon nézegetem ezt a telót és az omniát, de hát nem nagyon tud dönteni az ember, mert annyira hasonló a két telefon, max annyiban különböznek hogy az egyik windows alapú, másik symbian. Valaki írjon véleményt legyenszíves erről a két telóról. Köszi
[ Szerkesztve ]
-
válasz #95806464 #283 üzenetére
Pár korrekció, ha megbocsátasz:
- A Symbian 5 évvel öregebb, mint a Windows Mobile. Ha az S60-at nézzük, akkor az meg fiatalabb, de érződik rajta a Symbian API minden öröksége.
- A Windows Mobile-ra fejlesztenek többen. A Symbian Signed egy borzalmas dolog mind a felhasználóknak, de méginkább a fejlesztőknek. Kevés cég teheti meg, hogy ide fejlesszen. Arról nem is beszélve, hogy a .NET CF fényévekkel könnyebben használható, mint az S60. Nem csoda, hogy a Nokia nem is ezeket az API-kat használja... Legalábbis a Nokia cuccok, pl. Maps, Friend View, OVI, vagy akár az N95 pörgő menüje fényévekre vannak mindentől, amit a publikus eszközökkel fájdalmasan össze lehet kalapálni.
- Az elterjedtség azért van (szigorúan szerintem), mert telefonnak nagyon jók. A csökkenő, de még mindig domináns piaci részesedés mögött szerintem olyan tömegek állnak, akiknek fogalmuk sincs a telefon képességeiről, valószínűleg nincs is rá szükségük.“All nothings are not equal.”
-
ALI_G
veterán
válasz #95806464 #283 üzenetére
szerintem WM és sima S60 symbian-ra hasonlóan meg van írva minden progi ami csak kell, erre meg idő kérdése, hogy megírják. De én nem látok különbséget symbian és WM között. Mindegyiket fejlesztik a maga tempójában, egyik a nokiáé másik meg microsofté. Mennyiségileg nem tudom melyikből adnak el többet.
-
okib4100
aktív tag
Sztem két oka lehet:
ad 1 nyilván üzletpolitika (2 év=biztos bevétel arra az időre), amin el lehet gondolkodni, az az ártámogatás mértéke, az ugye nyilván világos h a listaár az egy kamu, sztem egy mobilszolgáltató minimum a nagyker ár alatt kell h beszerezze a készülékeket, ergo az ártámogatással így kell kalkulálni. itthon sztem max az iphone, meg az ilyen akciós komolyabb 1 Ft-os mobilok (mint mondjuk a vodánál a pixon) árában lehet komoly támogatás, amit magasabb havidíjjal igyekeznek behozni.
ad 2: ha jól tudom a vodánál még mindig erősen megnézik, h kinek adnak el előfizetéses mobilt (legalábbis hitelbírálat, esetenként kaució, sztem még biztos van), felteszem van egy olyan célja is a dolognak, h ha valaki a hitelbírálaton bebukik, akkor lehessen mutatni neki, h "van ám feltöltősben is", más kérdés, h ez a legtöbb embert nem érdekli.
ahogy nézem a drágábbak közül max a blackberry bold van jó árban (99 kártyásan, 180 függetlenül)Más: megnéztem az itt belinkelt videókat. A mobileburn-on jobb minőségben is fennt vannak. Hát mit mondjak, a szövegbeviteltől nem voltam elhasalva, sztem kelleni fog oda az a ceruza, különösen akinek nagyobb ujjai vannak (mint pl én). A böngészés viszont meggyőző volt.
2009. március 8.-án 0.00 órakor a fórum használatát befejeztem.
-
törölt tag
válasz #95806464 #287 üzenetére
ez igaz, de a szövegbevitelt valószínű gyakrabban használja az ember, mint a beállításokat (főleg, hogy a gyakoriakat, mint a wifi, bt, stb könnyen el lehet érni az ilyen touchflo jellegű interfészekből). sajnos ha a szövegbevitel vacak, akkor eléggé meg van lőve a telefon tudása, ugyanis ezt elég sokszor kéne használni (sms, email, internet, stb), leglaábbis egy ilyen jellegű készülék esetében. bár ha valaki főleg telefonál, meg zenét hallgat, videót néz rajta, akkor talán nem olyan baj.
-
Dare2Live
félisten
Nem a J2ME a messze legelterjedtebb platform? Sokan lenézik mert fapadosabb mint .net/symbi pedig szvsz 100*egyszerübb kis gyakorlat után a debugolás mint 3 különböző rendszerben profinak lenni, 3* megírni, 3*debugolni....
"csökkenő, de még mindig domináns piaci részesedés mögött szerintem olyan tömegek állnak, akiknek fogalmuk sincs a telefon képességeiről, valószínűleg nincs is rá szükségük."
Nokia részesedése ugye évek óta gyak változatlan kb 40%. A symbi visszaeséséhez meg köze nincs a WMnek jól látható, hogy amenyit symbi vesztett annyit nött szifon. WM a jelenlegi állapotában persze(szvsz) a "geek" rétegtöl eltekinve persze nem is lehet ellenfele semminek.... Se RIMnek, se szifonnak, se Nokianak. Majd meglátjuk WM7után. Másik pedig, hogy én nem látom, hogy miaz amire valós igény van és egy WMes telóra meg lehet írni és Symbire nem.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
válasz Dare2Live #289 üzenetére
[I]"Nem a J2ME a messze legelterjedtebb platform? Sokan lenézik mert fapadosabb mint .net/symbi pedig szvsz 100*egyszerübb kis gyakorlat után a debugolás mint 3 különböző rendszerben profinak lenni, 3* megírni, 3*debugolni...."
Helyette debuggolhatsz a különböző telefonokon, mert az elmélettel ellentétben sok apró eltérés van minden telefon implementációja között (még S60-as Nokiák között is). Ráadásként korlátozott, mint egy lebénult, mentálisan sérült csimpánz. Tudom mert ezzel is dolgozom az S60 mellett Mellesleg a J2ME-től még nem lesz okostelefon semmi se, nem véletlenül.
"Nokia részesedése ugye évek óta gyak változatlan kb 40%. A symbi visszaeséséhez meg köze nincs a WMnek jól látható, hogy amenyit symbi vesztett annyit nött szifon."
Ezt én is tudom, az eredeti üzenet szólt a WM-ről, azért hangsúlyoztam én is azt.
"Másik pedig, hogy én nem látom, hogy miaz amire valós igény van és egy WMes telóra meg lehet írni és Symbire nem."
Én tudok egyet példának: térinformatikai rendszerhez adatgyűjtő programot. A Symbian szép és jó, konvergens eszköz, de csak önmagához konvergál. Még a PC Suite is zárt, de legalább kaotikus belül.
A .NET CF-ben írt programokat meg elég könnyen lehet meglévő komolyabb rendszerekhez illeszteni a WCF-nel, meg az ActiveSyncet is lehet püfölni, ha valaki azt akarja.“All nothings are not equal.”
-
bacsy
csendes tag
válasz okib4100 #286 üzenetére
Szerintem nem kell még nagyobb ujjal sem stylus. Az egész képernyős qwertz sokkal jobban eltalálható, mint az iphone-on pl, főleg, h van visszajelzés. A sima T9-es bevitelhez sem kell cerka, csak a mini qwertz-hez és a kézíráshoz jön jól. Ez a rész ennél a mobilnál a legjobb és itt a legnagyobb a választék beviteli módokból! Nagy grat a nokiának.
Amúgy én is az 5800-at választanám az omnia előtt. Tuti telóba a symbian és az omniának a képernyője sem reagál olyan jól és ott többször kell a "pálcika". De ez tényleg csak ízlés kérdése ;)
-
Dare2Live
félisten
Helyette debuggolhatsz a különböző telefonokon...
Ezt oda is írtam.Térinformatikai rendszert meg meg soha nem fejlesztettem de amit láttam és mobilnak kellett lennie ott notebookokat láttam megfelelő csatlakozással.... és nem véletlen. Mondjuk így már értem a célzást, igazad van erre tényleg az emberek 99.999%nak nincs szüksége.
-
Zune
csendes tag
Na már ebayen is csak 490$ azaz 96,000 píz. Alakul, de nagyon kiváncsi vagyok az itthoni árazására.
Amúgy valaki nem tudja, hogy hogyan lehet majd fejleszteni rá jó kis programokat meg játékokat(a symbian-ig én is eljutottam) lesz vajon majd rá egy progi mint az sdk az iPhone-hoz?A zsenialitásnak vannak határai, bezzeg a hülyeség az nem ilyen korlátozott.
-
Már régóta kinn van hozzá az SDK. Ajánlom a fejlesztői portált. Az 3rd+FP2-höz és a 5th editionhöz már olyan SDK-t adnak, amiben többféle fejlesztési lehetőség is benne van egyben: SymbianC++, OpenC, RGA, JavaME, Web Runtime, Python...
C++/S60 fejlesztéshez praktikus mellé beszerezni ipari erejű fájdalomcsillapítót.
[ Szerkesztve ]
“All nothings are not equal.”
-
-
MárnemkellX1
csendes tag
válasz Maramiri #254 üzenetére
Maramiri!
Én is ott vettem, és a magyarítás 1 napon belül meg is volt. Csak a készüléket kellett otthagynom hátlap nélkül, és bekapcsolva, működőképesen kaptam vissza az új menüvel. Nem lett semmi esztétikai baj. Ha ajándékba adod, akkor neked kell majd originálni, hogy 0 km -nek hasson...
Remélem azóta sikeresen meglett neked is.
Különben ma sem vennék más telót, talán majd később, ha a felsőbb Nokia kategóriákban is megjelennek ezek az újdonságok már kiforrt változatokban. -
Balli
őstag
A forum elejen meg irtatok olyan infokat, hogy vigyazni kell nehogy hamis 5800-at vegyunk. Ez el meg, letezik az hogy Nokia 5800 neven adnanek el egy ilyet?
Volt egy hir is hogy kinai hasonmasu 5800, de arra nem nokia volt rairve+kinezetre is azert eltertAthens 2004
-
Zune
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- Windows 7
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Milyen NAS-t vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)