Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balli
őstag
A forum elejen meg irtatok olyan infokat, hogy vigyazni kell nehogy hamis 5800-at vegyunk. Ez el meg, letezik az hogy Nokia 5800 neven adnanek el egy ilyet?
Volt egy hir is hogy kinai hasonmasu 5800, de arra nem nokia volt rairve+kinezetre is azert eltertAthens 2004
-
Balli
őstag
Hazautazas miatt nekunk mar tegnap este megjott a Jezuska es egy 5800-at kaptam a paromtol, ezuton is egy nagy puszi neki
GPS-kent most milyen programokat lehet hozza ingyenesen hasznalni, a Google Maps meddig az, illetve hogy kell hasznalni ugy hogy semmilyen WAP-hoz, mobil nethez nincs elofizetesem? Egyaltalan ilyen elofizetes nelkul lehet hasznalni?
Ezt probalta mar valaki hogy mukodik-e 5800-an: [link]Athens 2004
-
Balli
őstag
Nyilvan meg nem lehet 5800-ra, mint ahogyan a fontebb belinkelt leiras alapjan sem hisz teljesen mas a felbontasa ennek a telonak mint a tobbinek. Ennek ellenere megprobaltam, de a memkartyara valo feltoltesnel tobbszor leallt a masolas s feladtam... na de majd megvarom gondolom hamarosan jelennek majd ra meg a programok
Athens 2004
-
Balli
őstag
A telefonomnak (5800) akadozik a hangszoroja (a normal nem a kihangosito) telefonalas kozben Pár napig teljesen jó volt, tegnap kezdte ezt el
A hangerősség föl le ugrál, legtöbbször max hangerőre véve is alig hallok valamit. Azt észrevettem ha kicsit jobban a fülemhez nyomom a hangszórót akkor elakad, de ha simán tartom akkor is véletlen szerűen lehalkul, akadozik a vétel.Gyari beállitasokat is visszaallitottam de nem segitett.
Akinek van már ilyen telója, esetleg tapasztalt már ilyet? Nem vagyok tul bolodog Főleg hogy egy zuggsm boltban lett véve és nem szivesen vinnem vissza szervizbe, dehat ugylatszik muszaj- errol tapasztalat?Egyeberiant ha kerese van valakinek a teloval kapcsolatban szivevesen segitek
[ Szerkesztve ]
Athens 2004
-
Balli
őstag
valaki tudja ha most vissza viszem a gsm boltba akkor mi lesz a menete a garinak, mire számithatok? (hova kuldik, mikor kapom meg, esetleg Nokiahoz bevihetem..?)
hahó karácsony volt.. és arra kaptam meglepetésszerűen a kedvesemtől aki 1. nincs nagyon képben ezekkel a dolgokkal, csak örömöt akartam nekem szerezni 2. nyilván ugy gondolta hogy akkora van varázsa ha a jézuska hozza és nem valamikor januárban adja oda. Egyébként nyilvánvalóan ha magam veszem én még vártam volna
Most egyébként ennyire megszivtam volna a garival Az ok hogy hardwer garit igy sajnos nem 2évre kaptam
[ Szerkesztve ]
Athens 2004
-
Balli
őstag
kisbandima - koszi a linket, igen ugyan az a problemam amit irtak a forumon, este majd megnezem ezt a csavarozasi problemat, most egyenlore kicsit megnyugodtam Megneztem a profil beállitási lehetőségeket és csak azt lehet beállitani hogy mikor járjon le a profil. Ugyhogy max az lehet amit Sheratan is irt egy kulso program kell hozza
Karma -ha a kézírásfelismerő magyar nyelvre van beállítva akkor ha ékezetes betűket írok a ceruzával akkor rendesen ékezetesen viszi be a gép, tehát felimseri az á, é, í, ű stb betűket. Egyébként a beállitásoknál van olyan opció hogy a telefon végig megy velünk a magyar abc-n ahol beirhatjuk a betűinket csakhogy minél jobban felismerja az irásunkat
Athens 2004
-
Balli
őstag
válasz Maramiri #488 üzenetére
Mashol meg azt irtak hogy a hatlap alatt talalhato csavarok gyengen vannak becsavarozva. Azokat kell ovatason jobban meghuzni es minden rendben lesz. Namarmost en bementem egy gsm boltba kertem hozza egy speci csavart, de a csavarjaim jol megvoltak huzva. Kicsit kilazitgattam majd ujra becsavaroztam es rosszabb lett mint volt: siman ovatosan a fulemhez tartva (nem nyomva) meg se mozditva a telefont magatol ugralt egesz tegnap este a hangszin. Ma reggel felkelek telefonaltam mar egy csomot (+nyomom a vodafone ugyfelszolgalatot ) es minden rendben akarhogy csurom csavarom, fulemhez nyomom, ki erti ezt? Nyilvan vmi erintkezesi problema
Egyebkent hivas kozben akarhogy forgatom a kep nem fordul frissul igy nem hiszem hogy az okozhat gondot amit irtal. Egyebkent is a kepernyo kikapcsol amikor a fuledhez veszed a telefont
Athens 2004
-
Balli
őstag
hat ez kiraly... a pengetot egyebkent mire lehet hasznalni, mit tud amit a toll nem?
A tartot azt viszont sajnalom Youtube-t sajna nem tudok itt a cegemnel lejatszani, a google meg nem a baratom mert nem talalok kepet a tartorol -Bor/textil/atlatszo? Esetleg ha vki tud kepet az linkelhetneAthens 2004
-
Balli
őstag
Se tokot, se allvanyt se csuklopantos pengetot nem kaptam
Athens 2004
-
Balli
őstag
válasz verser233 #536 üzenetére
Nem lehet tudni, mert a jezuska hozta Es Azsiai verzios. Mondjuk igazabol tok+csuklos pengetot nem igazan hasznalnam tehat elvagyok nelkule.
Egyebkent nyilvan en is varnek hogy megjelenjen Nokia boltban es ott vennem meg a mar csontig ragott okok miattMas: parszor mar probaltam de nekem meg nem sikerult GPS kapcsolatot letrehoznom. Ha az alkalmazasokban elinditom a Hely programocskat- GPS adatok- Helyzet meghatarozas egyszeruen nem talal muholdat ha megyek utcan vagy kiallok az erkelyre sem. Nalatok konnyen megtalalja?
Athens 2004
-
Balli
őstag
Gratula a telohoz es udv a klubban
A folia az engem is erdekelne lehet dobnek ra egyet ha nem zavarja meg nagyon a vezerlest+kepminoseget.
Egyebkent arrol van valami infotok hogy mennyire lehet karcallo a kep? Meg a IPhone-rol olvastam hogy neki elegge jol megcsinaltak a kijelzojet ebbol a szempotbol es nagyon strapabiro, azert remelem ennek is
sheratan: Nokia maps-t meg nemprobaltam, na de majd hamarosan...
[ Szerkesztve ]
Athens 2004
-
Balli
őstag
válasz #16820480 #546 üzenetére
nos akkor en is berendelek egy foliat. Azt en is olvastam hogy masok rajta hagytak a gyari foliat ami alapbol rajta volt, viszont az nekem vonalakkal volt diszitve olyan stilusban mint a hatlap, ugyhogy le kellett vennem.
papi77- neztem a speedshopban a folia termekek kozott, es az 5800 kiegeszitoi kozott is hozza foliat de nem lattam, esetleg egy linket tudsz adni? MAshol sem talaltam..
Athens 2004
-
Balli
őstag
Nincs olyan jegyzet program a telefonra, amit egy jelszoval titkositani lehetne?
Egy hetig jo volt a telefonom kis hangszoroja, most meg ujra fel-ala ugral a hangeroAthens 2004
-
Balli
őstag
hangerő-ingadozás problémnál maradva még:
olvastam én is hogy szakszerű csvarmeghúzással orvosolható a probléma, de mi az hogy szakszerű? Aki esetleg tud ilyen szakembert az szóljon Egy GSM boltban probalkoztam direkt erre a célra gyártott csavarhúzóval, de nem lett tőle jobb csak egy kis ideig. Az én telefonomban egyébként meg teljesen jól bevoltak csavarva a csavarok, igy csak ki lettek lazitva majd ujra jol becsavarva, de hiaba.
Most épp olyan állapotban van a telcsi hogy szinte semmit nem hallok, akárhogy is ez marha gáz... szervizbe egyenlőre még nem igazán akarom adni...Athens 2004
-
Balli
őstag
Jo a link amit belinkeltel , persze en ezt nem fogom vegégcsinálni, várok egy kicsit és ha jók ezzel kapcsolatban a visszajelzések majd elviszem egy szakemberhez.
Egyébként amit nem értek az hogy mit ért pontosan az "unbendit it" alatt -ezt alatta a forumon is kerdezte valaki. Azt a két félálló pöcköt kellene valahogy kiegyenesiteni?ALI_G- nem hinném hogy ez szoftverhiba, ha nyomkodom a hangszoro körül úgy változik a hangszin, tehát biztos hogy érintkezéshiba. Sajnos most otthon nincs netem az uj szoftvert rárakni.
zso79- Nekem a Jezuska hozta, nem tudom pontosan melyik GSM boltbol, de ami biztos es fontosabb hogy kinai gyártámanyú
Athens 2004
-
Balli
őstag
Nem jo hogy kinai, csak ay hogy milyen gyartmany az gondolom fontosabb mint hogy hol lett veve. Lehet csak a kinaban gyartott 5800-nal all fent ez a problem, a made in hungary-nal pl nem.
A jezuskatol megkerdezve: enyem egy GSM boltba lett veve es csak fél év hardwer gari van rá, a szoftverre adtak 2év garit, hát ez eleg gáz
Ezt tehát NOKIA boltban nem tudom gariztatni valahogy legalább azon a fél éven belül?
Ha elmegy a gari akkor gondolom brutál összegért javitanak a NOKIA-nál ha történik vele valami probléma -erről vkinek info?Athens 2004
-
Balli
őstag
Neked van ilyen spéci csavarhúzód és "szakember" vagy az ilyen telefon szétszedés/csavarozás témában? Mert ha igen és pesti vagy akkor összehozhatunk valamikor egy talit kideriteni a hiba forrását
Bár szerintem a hiba forrása tényleg ez lehet amit korábban linkeltek, itt nagyon jól le van irva a javitas menete:
[link]
Azaz ki kell venni a hangszorojat és a két meghajlott érintkezőt kell óvatosan kiegyenesiteni, ami itt a képen látható: [link] Azt irjak ez működiik, nem kell más csak a plectrum (amit én nem kaptam) egy csipesz és némi kis hozzáértés (ami nekem hiányzik)Athens 2004
-
Balli
őstag
Kar, hogy nem Pesti vagy
Viszont meg valahol azt olvastam, hogy a nokia hivatalos honlapjarol leszedtek ezt a megoldasi modot, mert ez garancia vesztessel jar. De ha gondolom jol megcsinalom (vagy valaki mas) akkor ugy sem lehet eszrevenni a kis modositast azaz nem ugrik a GSM-es gari?Athens 2004
-
Balli
őstag
Meg korabban irtak hogy itt mar lehet tolteni az officet: [link] -ugye nem csak en nem latok downloadot-ot? Habar ott van hogy new (s nem coming soon), tehat elvileg mar kellene hogy lehessen tolteni -rakaerestem es mashol sem lattam hogy lenne mar office a telora, rikkantson vki ha nem igy van Gondolom ezzel majd lehet az alkalmazasokban szerkeszteni is es nem csak megyitni egy dokumentumot
Athens 2004
-
Balli
őstag
-
Balli
őstag
Ja igen meg egy kerdes. Valami uton-modon nem lehet valahogy szinkronizalni az outlookkal annelkul hogy a szoftveret feltelepitenenk (cegnel nem lehet telepiteni)? Probaltam de nekem nem sikerult...
Athens 2004
-
Balli
őstag
Grat a telodhoz! Egyebkent valoban jo rajta a qwerty viszont ha ékezeteket is akarsz vele irni akkor szivás
A teló egyébként nekem ugy jo ahogy van, csak lehetne egy kicsit vekonyabb. Elülső farmer zsebben szoktam hordani és igy nem tul kenyelmes. Hozzaszoktam a Motorola V3 vekonysagahoz..Athens 2004
-
Balli
őstag
A munkahelyi gepemre szeretnem telepiteni a telo szoftveret, de nem megy mert a program files mappa a központi meghajtón van amihez nincs jogosultsagom.
Viszont a gépemen van egy belső vinyó amire tudok programokat telepiteni, de el sem jutok addig hogy kiválaszthassom hogy melyik meghajtora kivanom rakni feljön hogy nincs jogosultságom amikor az install-t valasztom -gondolom alapból a program filebe szeretne rakni. Probáltam ugy hogy megnyitom a DVD tartalmat és ott a mappában az install ikonnal telepiteni de ugy sem megy
Ja igen drivert eleve nem lehet feltelepiteni ha jol tudom, de az nem is kell mert ugyis felismeri a telefont. Winanpot stb.. programot feltudtam ra rakni.
Vkinek vmi 5let hogyan tudnam a belso vinyora felhuzni a Nokia OVI programot amivel az outlookkal tudnam szinkronizalni?Athens 2004
-
Balli
őstag
Nos nalunk a rendszergazda, hat hogy is mondjam inkabb sehogy...
Egy tok ingyenes licenszel rendelkezo apro kis szotarat nem telepithettunk fel ami azert eleg hasznos lehetne neha munkank soran ugy hogy angliara dolgozunk. Igy ment is a belso vinyora, ezt most ugye nem lehet...
Na de ha mas megoldas nincs es megkerulni nem lehet, majd probalkozok azert nalaAthens 2004
-
Balli
őstag
Akkor mar ketten vagyunk.
Egyebkent a ket terkep kozott mi lenne a kulonbseg:
- a főmenüben a 'Térképek' szoftver
- az alkalmazások alatt a 'Hely' szoftver? Ezek kozul melyik a Nokia maps es mindekettot lehet hasznalni elofizu/letoltes nelkul siman csak GPS-el?Athens 2004
-
Balli
őstag
Koszi,
Annyira kiraly hogy otthon nincs most netem, itt a melohelyen meg nem tudom a tellamat csatlakoztatni.
Van ra egyebkent lehetoseg hogy letoltom a programokat es hazaviszem es feltudom a telora oket rakni vagy csak kozvetlen a telorol toltve lehetne? (maps asatbazis, office stb...)Athens 2004
-
Balli
őstag
Tenyleg azt hol todom megnezni a telon hogy milyen verzioju progi van fent?
Athens 2004
-
Balli
őstag
En nem is akarok, majd ha beadom garba mondom hogy rakjak fel ok.
Koszi zso79, megneztem V10.0.010-es hat nem a legfrissebb.Egyebirant sajnos tovabbra sem jo a tella hangszoroja igy hamarosan elviszem szervizbe. Nyilvan az az erintkezo problema a rossz ami mar korabban linkelve volt, azt kellene kiegyenesiteni, de magamtol nem merek nekivagni inkabb beadom.
A telefonnak GSM garija van, ez azt jelenti hogy ok maguk fogjak megcsinalni, vagy elkuldik a Nokianak? (kinai modell) Mondjam nekik a baj forrast vagy inkabb ne azt kikerulven hogy ne ok probaljak megcsinalni hanem kuldjek szervizbe inkabb?Athens 2004
-
Balli
őstag
Akkor nem csak kinai verzioknal merult fel ez a hiba Ha kihangositod persze hogy jol mukodik, mert magaval a kis fenti hangszoroval van a gond a megoldas meg a mar korabban belinkelt oldal: ki kell szedni es az erintkezojet kiegyenesiteni..
dehogy egy oran belul megcsinalnak a keszuleket es meg szoftvert is rakjanak fel ra azt ketlem, bar nincs errol tapasztalatom. Egyaltalan ott a Nokia boltban javitjak ki a hardwares problemakat?Athens 2004
-
Balli
őstag
Na lemerult a kicsike, 8 napig bírta folyamatosan bekapcsolva
Mondjuk viszonylag keves telefonalas+sms volt es csak tipi tapi semmi extra (na de majd ha vegre lesz otthon netem..)[ Szerkesztve ]
Athens 2004
-
Balli
őstag
Pedig annyi volt 8nap non stop bekapcsolva
Jo nem neteztem se nem radioztam/hallgattam zenet 3G-t se hasznaltam nem hasznaltam GPS-t es a forgalmam is keves volt -huhh akkor minek nekem ilyen telefon? na de majd ha meglesz a kulso rackem a vinyohoz amin temerdek szam van+ vegre bekotik majd otthon a netet akkor majd nagyobb terhelest kapAthens 2004
-
Balli
őstag
Nagyon ugy tunik hogy szinte igen: mind a regebbi kinai modellnel mind az ujabb magyar gyartmanynal jelentkezett.
Viszont nem ertem miert kellene feljonni ezert Pestre. Beadod a telefonodat gariba ha kell oda ahol veszed es majd ok intezkednek (felkuldik a szervizbe ha kell) csak tobbet kell varniAthens 2004
-
Balli
őstag
Hogyan tudom megnzeni a telon hogy hanyas szoftver van rajta?
Tegnap toltottem volna a telora a Nokia Maps feltolton keresztul Europa terkepet es 99.9%-nal ledobott, mas is tapasztalat ilyet? Majd meg ma mindenesetre teszek meg egy probat, remelem nem fog ledobniAthens 2004
-
Balli
őstag
Koszi azert kerdeztem mert most jott vissza szervizbol, allitolag kicsereltek a hangszorojat. Eddig egy nap tapasztalata utan ugy tunik meg mindig nem az igazi habar nem ugral fol-le meg a hangero, de ha a fulemhez nyomkodom/hatlapot nyomkodom akkor kicsit mintha valtozna +neha mintha alapbol halkabb lenne. Jobbnak tunik de mintha meg mindig fura lenne...
Amit meg mondtak hogy szoftot frissitettek. Most neztem: V 11.0.008, datum: 09-12-2008 a verzio szama, tehat ez nem igaz francba a GSM garibaval...Athens 2004
-
Balli
őstag
Volt szervizben a telefonom azt mondtak raraktak a legujabb szoftvert. Megneztem es a szofrverzio V 11.0.008 ami ha jol emleszem az eredeti verzio, azaz nem frissitettek a szoftot Viszont a telo memoriajarol eltunt minden, miert toroltek volna?? Ha fel is raknak vagy majd fogok egy ujabb szoftot az amugy nem torolne a telmemoriajat, ugye?
Egy nagyon pozitiv dolog:
Napokban probalgattam a GPS-t es hihetetlen gyorsan egy-ket masodperc utan belovi magat! Az a durva, hogy meg a panel lakasunkban is ahol a felso kategorias GPS-unk sem talalt meg soha muholdat. Nagy pozitivum foleg olvasva ezen iranyu tapasztalatokat.
Ha esetleg frissiten majd a telo szoftjat van ra esely hogy rontana a GPS sebessegen lehet ra hatasa?Athens 2004
-
Balli
őstag
Tudtok adni egy olyan oldalt ahol felvan rakva szepen rendezve az osszes 5800-val kompatibilis program?
Itt: [link] ha rakeresek az 5800-as kompatibilis szoftokra akkor kidobja, viszont omlesztve es nem lehet csoportokra raszurni. Egyebkent ugye problema nem lehet abbol ha rakosgatok fel ismeretlen progikat ra, vagy vigyazni kell vmire?Athens 2004
-
Balli
őstag
Amikor a telefon memoriakartyajarol telepitenem a GarminMobileXT.sis filet azt irja ki hogy lejart tanusitvany es kilep el sem indul a telepites, ez miert lehet?
Jacis -tanuld meg az uzenet szerkesztes opciot: miutan megjelent az uzeneted lesz azon egy szerkesztes gomb par percig arra kattintva tudsz meg hozza irni ha eszedbe jutott vmi
[ Szerkesztve ]
Athens 2004
-
Balli
őstag
Ennel a lepesnel: "4, Telepítsd a telefonon a memóriakártyán lévő GarminMobileXT.sis fájlt"
A telefonon a fájlkezelő- memoriakartya menu alatt levo sis filere kell kettor kattintani- igy kellene telepiteni? Nem jovok ra miert nem kezdi telepiteni es irja ki hogy "lejart tanusitvany" -lehet kinai a telo azert vagy hogy meg nincs rajta a legujabb szoftver?Athens 2004
-
Balli
őstag
A hard resetnek lehet valami negativ hatasa, a telefonkonyvet torli?
Tenyleg hogyan lehet a telefonkonyvet ramasolni a szamitogepre? A Nokia OVI szoftverben nem talaltam ezt a funkciotAthens 2004
-
Balli
őstag
Januar ota meg van a keszulek, de meg nem formaztam meg a telefon melle kapott 8GB-os kartyat. Kellett volna sot meg ajanlatos igy utolag, esetleg lehet gyorsabb lenne utanna?
Eszrevettem sötétben, hogy a teló jobb felső sarkában a kijelzőt körbeölelő műanyag nem passzol jol az alatta levo műanyaghoz (amin az oldalgombok vannak) a sötétben kiszóródik belőle fény. Nektek nincs ilyen problémátok, lehet amikor szervizben volt nm rakták vissza jol? Egyáltalán hogy kell azt levenni es ujra megprobalni rarakni jol?
Athens 2004
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest