- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- weiss: Logi MX Master 3S FW NEM frissítés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Halee!
Én karácsonyra kerestem a szüleimnek otthonra latopot.
Olyat kerestem, amivel játszani is tudok, ha hazamegyek, tehát szempont volt a vga is. De nam akartam 200ezerért 8600M-el szerelt Acert venni, mert azt sokallottam érte. (Nem azért mert nem éri meg, de ennyit nem akartam rákölteni, mégsem magamnak veszem..hihi..)
Eredetileg a feléért kerestem egy notit, aztán rájöttem, h annyiért nem kapok mást, csak alaplapi videovezérlős megoldással, amivel tuti nem fogok tudni játszani..
Aztán emeltem a tétet, 150ezer körül már találgattam ezt-azt, de inkább 160-170 körül kellett volna költenem játékra is használható modellért, már kezdtem lemondani róla, DE AZTÁN megakadt a hirdetések közt a szemem egy 17"-os modellen, Fujitsu Siemens Amilo M3438G, ami 'csak' 145ezer volt.
6800-as nvidiával. Az eladó szerint elfutnak rajt normális, élvezehtő minőségben új játékok is. Megnéztem a notebookchech-en mit tud ez a vga, és rövid fórumozás után megvettem.Első ami kicsit elijesztett, h ro×adt nehéz volt, ki se tudtam szedni egyedül a táskájából.
De végülis szüleim nem fogják cipelni sehová, max egyik szobából a másikba.
Lévén wi-fis, és olyan routert is beszereztem hozzá ami wi-fis, így az időközben bevezetett internetet az egész lakásban, még erkélyen is tudják fogni.
17"-os, jó nagy kijelzője van, nagyon jó rajt filmeket nézni.
Édesapám háborúsfilm mániás, szereti a dvd-t is, de rengeteg divixes dokumentumfilmet letöltöttem neki, viszont hiába írtam ki, sajnos nem mind ment az asztali dvd-n, hiába frissítgettem a firmwaret, ha el is indult, hol hang, nol felirat nem jelent meg..Most viszont meg tudja az összeset nézni. Ráadásul a nappaliban az asztalra téve, nem egy íróasztalnál görnyedve.
ÉS elmennek rajt (1024-ben maxra állított grafikával) Tiberium Wars, World in Conflict, CoD4, STALKER, játékok is, Crysist még nem próbáltam, de ha legközleebb megyek haza elviszem, és azt is kipróbálom.
Ja hát igen, az eredeti ramokat kicseréltem 2×1gigára, vettem bele egy második hdd-t is, így raidben már gyorsabban dolgoznak. (Lehet, még beszerzek helyettük két 7400-as rpmest, de egyelőre nem sürgős.) Meg az M740-es procit(1.73GHz) is kicseréltem egy M770-esre(2.13GHz).
Hát igen, melegszik, mint az állat, de ez nálunk nem szempont. Az akksi netezéskor 3 órát bír, filmmel majdnem kettőt, játékkal meg talán felet.Szüleim abszolút kezdőknek számítottak sztechnika szintjén, úgyhogy karácsonykor egy héten át tömtem a fejüket, mit hogyan, hová kell és miért kattintani. És itt jött képbe a 17"-os kijelző előnye. Túl kicsik voltak az ikonok, szövegek, ezért megváltoztattam a betűnagyság és dpi értéket, ezt már könnyen elolvassák, de ez egy 15-ös kijelzőn túl zsúfolt asztalt eredményezett volna. Így "nagyban" viszont könyebb kiigazodni.
Azóta:
Nemrég voltam otthon, az a kép fogadott, h édesanyám a konyhában sürgött-forgott, a laptop a konyhaasztalon, és épp egy netes receptről sütött, és rámkiáltott, h ne értetlenkedjek már, inkább görgessek le pár sort, mert nem akarja összekenni az egeret a kezével... (vettem egy vezeték nélküli egeret is hozzá anno).Még egy nyomtatót is beszereztünk hozzá az ünnepek között, édesanyám a plebániahivatalban dolgozik, és a templomban a hívek részére szánt tájékoztatásokat már nem kézzel írják a hirdetőfalra, hanem itthon írja worddel, és nyomtatja ki....
Vehettem volna egy asztali gépet is (olcsóbban, és jobbat); de igazából nem lett volna hová rakni, meg tuti, h azt nem használták volna ennyit.
Úgyhogy szvsz igen is van létjogosultsága az "asztali gépek kiváltására szolgáló" nagy kijelzős laptopoknak. Bár a cikkben említett MSI-ben nincs vga, így szvsz kidobott pénz..Kicsit hosszú lett, de a 17"-osok védelmében nem tudtam kihagyni, h le ne írjam saját tapasztalataimat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Jogász topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Xbox Game Pass [2025] - Az augusztusi lista
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- Filmvilág
- Sorozatok
- Papíron már készül a PCI Express 8.0
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15APH8 15 notebook - R7 7840HS 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A15 FA507NV 15 notebook - R7 7735HS 32GB DDR5 512GB SSD 1TB SSD RTX 4060 6GB W
- BESZÁMÍTÁS! HP 15S-FQ1045NH 15 FHD notebook - i5 1035G1 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN10
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Bomba ár! Dell Latitude 5510 - i5-10G I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3025
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Új Dell 13 XPS 9315 Touch 4K+ HDR DolbyVision i7-1250U 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest