- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- No Voice in the Galaxy
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
dodopek
addikt
Köszönöm mindenkinek a közel két év segítséget. Eladtam a defy+-t, de már most hiányzik...
Kitartás mindenkinek!
Dodo -
dodopek
addikt
Sziasztok!
Meg tudjátok mondani, hogy a cm romokban használt böngésző pontosan mi? Nagyon szeretem, de mivel hamarosan megválok a defy-től jó lenne, ha az új vasra is fel tudnám dobni.Más kaptam egy Angliából hozott Defy+-t, ami el van flashelve. Próbáltam a közép eu gyári, gyári rootoltat, angol 145, és 231 sbf-et, de ugyanúgy eredménytelen. Meg csinálja a 39 groupot, majd belefagy a groupot 32be, és pár perc múlva errorral megáll a telepítés. Van ötletetek, hogy milyen sbf-et próbálják?
Köszi!
Dodopek -
dodopek
addikt
Ez a nap is eljött... Eladó Defy+ pakk
-
dodopek
addikt
Nem tudom érdekel e valakit, de egy rövid, 12 órás konklúzió...
Feltettem a nightly 4.4 0602 verzióját tegnap este, és eddig szuper. Fenn van minden alkalmazás, amit használok, és nem veszélyesen lassult.
11 telepített app mellett most 155Mb szabad ram van. A cpu vezérlésem 19-34-43-50 300-600-800-1100 interactive mellett totál stabil. A hívásokra a képernyő rögtön éled, többnyire gyorsan reagál, wifi stabil. Eddig semmi rosszat nem tudok mondani.
A telepítést így csináltam:
-Gyári, rootollt sbf
-idegen forrás engedélyezés, usb hibakeresés engedélyezés
-2ndinit.apk v2.3 telepít
-újraindít, custom recovery, 3x wipe-ok
-cm10 20131030 nightly telepít
-restart
-twrp 3x wipe
-twrp 2.6.3.0. telepít
-3x wipe
-cm11-20140602-nightly telepít
-gappsfordefy-cm11 telepít
-újraindít
örömködik, használ, testreszab...Olvastam olyan hozzászólásokat, hogy felesleges a 10.1 install, de nekem úgy mindig volt valami probléma, ezért így csinálom. Remélem segítettem.
-
dodopek
addikt
Hol tart most a kitkat a defy+ra? Kinőtte már a gyerekbetegségeket? Érdemes feltenni? Napi szinten, egyetlen telefonként használom, az unofficial sevenrock 0117 nagyon bejön, de sajnos a faszbuk messenger úgy lefagyasztja, hogy borzasztó. Ki kellene találni valamit, hogy jobban bírja. Csak még nem tudom, hogy cm7, vagy 11 legyen-e...
-
dodopek
addikt
válasz
Sanyika1 #26836 üzenetére
igen, jó a leírás neked.
Gyakorlatilag semmi nem marad a telefonon, gyári állapot lesz rootolva. Hogy a backup működni fog e, azt nem tudom, de szerintem nem... CM7ben én nem vagyok otthon, csak a skanky-t használtam, azt szerettem. De most már semmiképp nem állnék vissza a sevenrock 0117 unofficialról, annyival többet tud. Még ha pár naponta újra is kell indítani a telefont, hogy helyrerázódjon.Bármi elbarmolódik, egy a lényeg, ne ess pánikba. A Defy+ olyan szinten hülyebiztos, hogy az RSD lite 99%os biztossággal helyrehozza a hibát.
-
dodopek
addikt
válasz
Sanyika1 #26814 üzenetére
Szia! Itt egy működő rootolt gyári sbf. Használd egészséggel!
-
dodopek
addikt
Igen, jól látod.De miért nem teszel fel egy főzött romot. Gyorsabbak, jobbak, mint a gyári rendszer, és bármikor vissza tudod pakolni a gyárit, ha szeretnéd...
Mindenki!
Van valakinek ötlete, hogy mit csináljak sevenrock 0117 rendszeremmel? Pár napja valami meggárgyult, és azóta hívás közben, ha elalszik a kijelző, nem lehet vissza felébreszteni... Nem tudom letenni a telefont,és egyáltalán semmit nem tudok csinálni. Folyton piszkálom a beállításokat, de nem rémlik, hogy bármit is elállítottam volna...
Köszi! -
-
dodopek
addikt
Sziasztok!
Sevenrock 0117 rendszerre ratettem a nova launcher 2.3 verziót. Be lehet állítani úgy, hogy a rendszer beállítása után automatikusan leálljon? Az ADW meg tudta cm7-ben... 40 MB RAMot zabál, jó lenne, ha nem futna folyamatosan a háttérben.
Köszi! -
dodopek
addikt
-
dodopek
addikt
-
dodopek
addikt
Szevasztok!
Ha valaki használ újabb kitkatot, mondjuk 03.10 utánit, elárulná pontosan melyik gappsel működik rendesen?Köszi!
-
dodopek
addikt
válasz
anonymus89 #26705 üzenetére
Azelőtt nem. De most feltettem a gyárit, másik töltővel, most felvette a töltést. Remélem így marad...
-
dodopek
addikt
Sziasztok!
Találkoztatok már olyannal, hogy telepített rendszer nem veszi fel a töltést? Kitkat volt rajta, volt, hogy újra kellett indítani, hogy vegye a kraftot. Most visszatettem a gyári rootoltat, de azzal is ugyanazt csinálja.Annyit sikerült ellérnem, hogy pc-ről látszólag tölt, de saját töltő fejről egyáltalán nem.Próbáltam több akkuval, több kábellel, több töltőfejjel...Mi a fene lehet?
-
dodopek
addikt
válasz
dodopek #26669 üzenetére
Hol lehet kitkat 4.4.2 03.15-ben szerkeszteni, hogy hosszan nyomott kikapcsolás gombnál mik legyenek választhatóak? Hiányolom a képernyő mentést, és hogy újraindításkor felajánlja a recoveryt, és a boot részt, ahol a vselt állíthatom...
-
dodopek
addikt
válasz
SzGabo1978 #26666 üzenetére
Ha jól értem, nem tudsz belépni a twrp recoveríbe? Amikor kijön a piros kép, ott van alul a jelmagyarázat. Kis kockákat megnyomva recovery, nagyító/nyalóka android. Magától is folytatódik a boot, de ha ekkor rányomsz a nyalókára, akkor nem kell megvárnod azt az időt...
Én tiszta telepítéssel tettem fel a 03.15 verziót, minden rendben, csak az akku kijelzéssel vannak gondok. Nem mindíg jelzi, amikor töltőre teszem, (nem tudom, hogy tölti e olyankor), illetve most már egy órája levettem a töltőről, hívtam, telepítettem, és még mindíg 100%ot mutat...
Megpróbálom a másik akkuval...
Min2 gyári akku...
Ezzel 77%ot mutat töltöttséget a recoveryben. Mire belépek rendszerbe, már 84%... Érdekes...
-
dodopek
addikt
válasz
SzGabo1978 #26657 üzenetére
És húzás nélkül mennyire pörgős a cucc? Mondjuk egy 10.1hez képest?
És minimal gapps van hozzá? Nevezzük bárhogy, csak minimálisat pakoljon fel...
-
dodopek
addikt
Sziasztok!
10.1 Nightly-nál mitől jobb a 10.2? Érdemes váltani? -
dodopek
addikt
válasz
kid233 #26622 üzenetére
Először szerintem próbálj meg bemenni a gyári recoverybe. Ha ki van véve az akku nyomd a lefelé hangerőt, és tedd be az akksit.Ha magától nem indul be, akkor úgy kapcsold be, hogy nyomod folyamatosan a lefelé hangerőt. Ha szerencséd van, jön a robot, a háromszögben felkiáltójel képpel. Ha eddig sikerült, nyomd meg egyszerre a hangerő le, és fel gombot. Ekkor bejutsz a recoverybe, ahol csinálj wipe, és dalvik cache ürítést.Utána próbáld meg újraindítani a telót. Ha minden igaz, el kell indulnia, és a töltést is fel kellene vennie...
Ha olyat mondtam, amit már próbáltál, vagy a többiek mondták, akkor bocsi...
-
dodopek
addikt
Gyári recoveryt nem lehet valahogy újratelepíteni? Tégláztam a defy+-omat,de időről időre előveszem, hátha életet tudok bele verni. Sajnos eddig nem sok eredménnyel. RSD lite 6.1.5-ből próbáltam a DEFYPLUS_U3_4.5.1-134_DFP-231_CEE_gyari.sbf, és a DEFYPLUS_U3_4.5.1-134_DFP-231_CEE_ROOTED_No_Signed.sbf file-okkal életet verni bele, de nem sikerült. Látszólag felpakolja szépen, kéri a kézi újraindítást.Kábelről le, akku ki, fél perc mulva vissza, hang le+power. Néha eljut a felkiáltójeles droidig, szóval a gomb jó, de tovább soha. Van valami ötletetek? Esetleg bármilyen másik fbs, amivel próbálhatom javítani? Japóról, kínairól olvastam...
-
dodopek
addikt
A hwa beállítások mire jók? 10.1
-
dodopek
addikt
CM 10.1hez elég az 2nd init 2.3, vagy kell hozzá a twrp recovery?
-
dodopek
addikt
válasz
SzGabo1978 #26525 üzenetére
6. nap után még nekem sem volt gond... És annyira nem találom nagy kalandnak, hogy szenvedjek vele...
-
dodopek
addikt
Sziasztok!
Kezdem unni a kitkat random újraindulásait. Ha vissza akarok állni egy kiforrottam cm JB rendszerre, simán újratelepítem vastagon wipeolva a zip csomaggal?? Vagy macerásabb? -
dodopek
addikt
válasz
SzGabo1978 #26513 üzenetére
alap rootolt rom, arra 10.1, és arra 4.4.2. dec végi, lehet, hogy neked azért jobb...
Így:
KitKat telepítése:
CM7, illetve CM10 különböző módosított verzióiról (pl. Mokee) nem lehet közvetlen telepíteni.
Elsőre kell egy Quarx-féle CM10.
- recocery
- data/cache/dalvik wipe
- CM10 telepítése
- reboot
- recovery megint, update recovery telepítése
- reboot
- recovery
- data/cache/dalvik wipe
- KitKat telepítése
- gapps telepítése
- reboot" -
dodopek
addikt
válasz
szoke12 #26509 üzenetére
Én csütörtökön tettem fel a kitkatot, eddig egyszer sem fagyott, vagy indult újra, pedig a cpu vezérlés már Interactive, 19/34/43/50, húzás nélkül....
Vannak apró hibái, de vállalható. A legbosszantóbb, hogy lassan ébred a kijelző híváskor, és egyszerű ébresztéskor is... -
dodopek
addikt
Sziasztok!
cm-10-20131030-NIGHTLY-mb526-hoz milyen gapps kell? Mert feltettem rá a minimal_Slim_AIO_gapps.4.4.2.beta.1.x, de hiába telepítettem, nincs sem play, sem semmi google alkalmazás...Köszi!
-
dodopek
addikt
Sziasztok!
Most már végképp nem tudom mit csináljak.
Leírom előről, hátha akkor többre megyünk...Kb egy hete észrevettem, hogy a cm7 skanky MB526 telóm elkezdett lassulni. Itteni javaslatra csináltam egy wipe partition, és dalvik cache ürítést.
Este feltettem töltőre, reggel a teló megbolondult, fagyott, újraindult. 2-3 újraindulás után helyreállt, és rendesen ment egész nap. Este megint töltő, reggel ugyanez.
Miután megint rendben volt 2-3 újraindulás után, az itteni leírás után feltettem a kitkatot. Az is ment rendesen, míg fel nem tettem töltőre. QAmikor levettem lefagyott, és utána újra sem akart indulni.
Fel akartam tenni a gyári fbs-t, de nem jött helyre, a töltést sem veszi fel.
Szereztem másik akkut, beletettem.Többszöri próba után lett gyári recovery, megcsináltam a két cache ürítést () szabó f1 szervíz előtti teendők 1.3-1.4), majd feltettem a gyári fbs-t. Szépen ment egy darabig, próbálgattam, stb.
Éjszakára fel töltőre, reggel le, hiba ugyanaz, megint nincs recovery, Moto logónál kifagy, csak akku levétellel lehet leállítani.Szerintetek ez mi lehet?
Köszi a segítséget!
-
dodopek
addikt
válasz
NPeete #26443 üzenetére
Egyenlőre gyári recoveryt sem tudok összehozni. Lemerült a sok buzerálástól, de elméletileg holnap kapok egy fullra töltött akkut, és egy külsős töltőt hozzá...
Viszont nem tudom lesz e belőle valami, mert mielőtt lemerült, azelőtt sem tudtam belépni a recoverybe.Bár csak a lefelé gombot próbáltam...
-
dodopek
addikt
Attól tartok hiába világít a fehér fény, nem veszi fel a töltést... Tölt, bekapcsolmoto logó(fehér fény elalszik), moto logó hullámok, majd ismét kikapcsol, és a fehér töltést jelző fény ismét világít.Ezt csinálja órák óta...
-
dodopek
addikt
válasz
Frenky89 #26433 üzenetére
Persze. Sajnos egyenlőre semmi eredményt nem tudtam elérni, a helyzet egyre rosszabbnak látszik. A telefon bekapcsoláskor előjön a moto logó, és hiába próbálom a gyári recoveryt előcsalni a hang le gombbal, nem sikerül. A rendszer sem áll fel, nem történik semmi. Az egyetlen, amit tudok csinálni, hogy bekapcsoláskor előjön a fel gombra a gyári bootloader 10.0
Így egyszer látta az rsd lite, betallóztam, és feltoltam rá a gyári DEFYPLUS_U3_4.5.1-134_DFP-231_CEE_gyari.sbf cuccot, de azóta fel sem ismeri a telót. Továbbra sincs recovery, rendszerről nem is beszélve...Ha csak simán bekapcsolom a telót(vagy lefelé hangerő gombbal kapcsolom be), feléled a képernyő, megjelenik a moto logó, de nem megy onnan sehova. Csak akku levételre történik bármi...
-
dodopek
addikt
válasz
Frenky89 #26431 üzenetére
Nnnnna most vagyok bajban.Tegnap este normálisan futó kitkatot éjjel feltettem töltőre, reggelre ugyanúgy megbolondult, mint az elmúlt pár napban mindíg.Sőt jobban, mert eddig legalább újraindult miután lefagyott, most viszont 5 másodpercenként bootloopol, nem jut el a kék fényű bootloaderig sem. Így bootloop közben nem látja az rsd lite sem.
Mit tegyek?
Segítsetek légyszi!!!! -
dodopek
addikt
Hát ez bukó.
Már a cm10 telepítésnél megállt a tudomány.Volt egy bootloop, aztán újraindult, most meg vagy 10 perce forog a CM logo. Kikapcs gombra nem reagál, nem tudok mit csinálni. Kiveszem az akkut, megpróbálom újra reeltenni a cm10et...Ha nem megy, kereshetem a gyári sbf visszaállításának leírását...
-
dodopek
addikt
Ezután a vsel értékek megmaradnak? Vagy az update recovery után azt is bukom?
-
dodopek
addikt
válasz
kopepe #26422 üzenetére
Először meg fogom csinálni ez alapján, mert ez pár lépéssel egyszerűbb, és ugye több lépés több hibalehetőség, és ha valami félresiklik, akkor csinálom majd a gyári sbf-fel. Ha így jó, megúszhatom a pc-n varázslást...
-
dodopek
addikt
válasz
Frenky89 #26413 üzenetére
"még ami esetleg ajánlott újrahúzás előtt a 3 wipe mellett: 3 * format
system, data, cache"
w.miki a defy mélyvíz topicbólAz itt megtalálható dolgok ezek szerint jók lesznek? Vagy van valamiből frissebb?
Akkor a mSD kártyára egyszerre feltehetem a cm10,cm11, update, és gapps-ot is? Lehet tudni, hogy ebben a gappsban mik vannak? Vagy inkább írjak egy privit zolion01 kollégának?
Bocs, hogy ennyit kérdezek, de ugye abba még senki nem halt bele, a tudatlanságba viszont már jópáran...
Hege1234!
Igen, ez alapján kezdtem én is kérdezgetni. -
dodopek
addikt
Betolom ide is...
"KitKat telepítése:
CM7, illetve CM10 különböző módosított verzióiról (pl. Mokee) nem lehet közvetlen telepíteni.
Elsőre kell egy Quarx-féle CM10.
- recocery
- data/cache/dalvik wipe
- CM10 telepítése
- reboot
- recovery megint, update recovery telepítése
- reboot
- recovery
- data/cache/dalvik wipe
- KitKat telepítése
- gapps telepítése
- reboot"
Ez alapján szeretném csinálni a kitkat telepítését. Jelenleg CM7 Skanky van fenn, 5.0.6 recoveryvel.
Akkor nekem most hogyan kell kezdenem? mSD kártya ki, töröl,cm10 rá, telóba be, indít, wipe data, wipe cahche,dalvik cache, 3 format, install cm10, reboot(álljon fel a rendszer, vagy rögtön vissza recoverybe?).
Itt elméletileg van egy működő cm10, ugye?
Ezután(ha nem tetszik a cm10),mSD ki, töröl, update recovery, kitkat rá, be telóba, további lépések...
És a kérések... Adnátok pontos letöltési linkeket a cm10,update recovery, és a legújabb kitkatről.
Köszönöm, és nézzétek el a lámaságom, majd belejövök...A kitkat van magyarul???
-
dodopek
addikt
Hát emberek, azt hiszem a telefon lassan eldönti helyettem, hogy új rendszer kell...
2napja némi lassulást vettem észre, csináltam wipe partition, és dalvik cache törlést. Azóta totál megbízhatatlan a gép. Lefagy, újraindul, minden gyíkja van. Tegnap elaludtam miatta melóból... :-/
Már csak azt kell kitalálnom, hogy milyen rendszer legyen... A cm7 skankyvel igazából elégedett voltam.
Érdemes még valamit kipróbálnom a stabilitás visszanyeréséhez? -
dodopek
addikt
Ha felteszem a kitkat-et, előtte szeretnék teljes program, és beállítás mentést csinálni a telefonomról. Milyen progit ajánlanátok ehhez, és hol kell csinálni?
Köszi! -
dodopek
addikt
Sziasztok!
Jelenleg egy cm7 skanky van a telómon, de egyre jobban rág a bogár, hogy kipróbáljam a kitkatet.
Viszont alapvetően nekem a telefon használhatósága a fontos, tehát pár dolgot megkérdeznék.
-Az integrált zenelejátszója képes mappából lejátszani, vagycsak ilyen előadó, meg hasonló lehetőségek vannak?
-Akku idő hogy áll a cm 7hez képest?
Ha felteszem, a vsel értékeket újra kell kalibrálnom?
-Gyári dlna progi van benne? Ha igen, képes letölteni az asztali gépről? Erre a célra most a media house pro progit használom, az az etalon.
-van benne csendes órák beállítás?
A video tud 720p/30fps?
Van benne adatforgalom widget? Olyan,mint a watchdogé...
Az integrált böngészőben van inkognitó mód?
Lehet, hogy elsőre idiótaságoknak tünnek, de ezek a dolgok vannak beállítva/letöltve, és egy belakott rendszert minek takarítsak le, ha az újra is le kell tölteni ugyanazokat a dolgokat...
Köszi a választ előre is! -
dodopek
addikt
válasz
laleeee #26356 üzenetére
A gyárit.De nem csak az az lassul. Pl anysoft telepített billentyűzet felugrik, de csak kb 1-2mp után tudok írni... Van, hogy kicsit megfagy feloldáskor, meg ilyesmi. Régen nem volt ilyen...
Wipe cache ,wipe dalvik törlésnél nem vesznek el a telepített progik/beállítások?
-
dodopek
addikt
Sziasztok!
Olyan érzésem van, hogy a kb fél éves CM7 Skankym kezd kicsit elfáradni.Mivel nagyon jól belakott rendszer, nem szívessen pakolnám újra. Van valami más módszer, hogy felpörgessem?Köszi!
-
dodopek
addikt
Sziasztok! Defy mini rootoláshoz hova forduljak? Kifejezetten mini topicot nem találtam. Nincs olyan leírás, mint a pluszhoz a Szabo F1 leìrása?
Köszi! -
dodopek
addikt
Sziasztok! Láttatok már olyat, hogy a vaku ledjjében egy kis barna pötty jelent meg. Ki fog égni, vagy mi?
-
dodopek
addikt
Sziasztok!
Hol "jön ki" a hang a hátlapon? Vettem egy szilikon tokot, ami nagyon szép, meg nagyon jól védi leeséskor, de annyira lefogja a hangot, hogy alig hallom, ha csörörg. Fúrnék rá csinos kis lyukakat, csak nem tudom pontosan hova....Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A DEFY egy új kategória első képviselője volt, most pedig eljött az idő a ráncfelvarrásra, ami inkább a belsőt érintette.
- Autós topik
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Amazon Fire TV stick/box
- sziku69: Szólánc.
- Óvodások homokozója
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Synology NAS
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A16 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ aktiválatlan Bontatlan Apple iPhone 16 512GB Black ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- iPhone 13 Pro Max 128 GB Sierra Blue, Független! Karcmentes kijelző!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 512GB Blue Titanium - 1ÉV GARANCIA- Kártyfüggetlen, 96% Akkumulátor, IV51
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 512GB Black Titanium - 1ÉV GARANCIA- Kártyfüggetlen,94% Akkumulátor, IV52
- AKCIÓ! DELL OptiPlex 3050 asztali számítógép - i5 7600 16GB RAM 256GB SSD GTX 1650 4GB GDDR5
- Fedezd fel a lenyűgöző világot az RTX4060 EAGLE OC segítségével! 0% THM rèszletre is!
- Keresünk dokkolókat
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest