- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Pajac: PassMark - Lenovo ThinkCentre M83 i3-4130 HD 4400
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gamek!ller
őstag
-
Gradilaci
tag
Nos: nem neveztelek hazugnak, meg hasonlók. Mindössze azt írtam, hogy elfelejtetted közölni, hogy mi a valódi ok az örökbe adásnak. A hirdetésben azt írtad,"..Morgót 2 hónapja találtuk, és befogadtuk...", ezért gondoltam, hogy te voltál a gazdája. Abszolút nem érdekel, már ne is haragudj, hogy neked ez mennyibe fájt, te ajánlottad fel, nem mi kértük, úgy hogy ezzel ne gyere...."Morgó ingyen elvihető, sőt, az új, szerető, gondos gazdi a problémamentes kezdéshez anyagi támogatást is kap!"... Az sem, hogy mennyien ismernek itt. Én nem ismerlek, te sem engem. Nem érzem, hogy bármiért is bocsánatot kellene kérnem, a stílusod meg minősít. A fiamnak meg írtál egy üzenetet, mikor fény derült ezekre a dolgokra, amiben leírtad, hogy tudtál ezekről a problémákról, de azt gondoltad hogy.. A kutyaiskola meg ugyan úgy nálad is megoldás lehetett volna....de ez volt az egyszerűbb neked, belátom, végül is igazad van. A család állítja, hogy itt ezekről nem esett szó, a mi kutyánk szinte sosincs megkötve, úgy hogy már ne is haragudj, én inkább nekik hiszek. Mi tényleg jót akartunk, és akarunk most is, de nem vagyunk olyan helyzetben, hogy több tízezer Forintot költsünk még a kutyára, ezért is írtam, hogy megoldást keresünk. Az ivartalanítást még bevállaljuk, aztán meglátjuk. Tudom, ez értelmetlen vita, én nem is foglalkozok tovább vele, de azt hiszem, ennyit megérdemel.
Üdv. -
Andie
őstag
válasz
Gradilaci #49 üzenetére
Nem igazán értem, hogyan jössz ahhoz, hogy nyilvánosan ócsárolsz, és hazugnak nevezel itt, ahol meglehetősen jól ismernek engem igen sok éve. Azthiszem az ilyet - ha már felmerültek benned ilyen kérdések és kételyek - illett volna privátban letisztázni. De rendben, legyen így.
Először is, én nem a gazdája voltam a kutyának, csak az azonos telken élő albérlő, aki -mivel segíteni akart a tulajnak és a kutyának is - próbáltam megoldani a kérdést. Ezt pontosan megbeszéltük a fiaddal is, sőt, a faszival együtt mentünk, be lett mutatva, még tán számot is cseréltek.
Másodszor mi a picsáért találtam volna ki a gyerek-felugatós témát? Gondolod anélkül nem találtam volna gazdát? 3-an jelentkeztek még rajtatok kivül. Sajnos felugatta, nem csak ő, de a barátja, egy hüje kis puli is, mikor együtt civakodtak az udvaron, meg játszottak, de főleg mikor az utcán a többi gyerek motorral, bicajjal hüjéskedett.
Harmadszor, mikor odamentünk hozzátok, és Morgót szabadon engedtük, az első kérdésem az volt, hogy nem lesz ez a kerités alacsony? A mostani kutyátok nem megy át? Mire a fiad közölte, hogy ááááá, nem lesz probléma, láncon van a mostani is, Morgó is majd jó hosszú láncon lesz, de majd megmagasitjátok a keritést, ha az kell. Igy is lett, a kutyát már ott rögtön láncra kötöttük és kész. Ott, akkor azt is elmondtuk, hogy nálunk is gond volt a másfél méteres keritéssel, mert kiment rajta a keritésen. Ezért mindenféle pala és egyéb dolgokat kellett odatámogatni. Ha ezekre nem emlékeznek a családod azon tagjai akik akkor ott voltak, akkor sajnálom, vegyél nekik cavintont.Nem egy ölben ülő macskáról volt szó, ezt a képek és a kutya fajtája alapján sejteni lehetett. Feltételeztem, hogy -ahogy mondtátok- sok kutya után már tudjátok kezelni az állatokat. Nem hiszem, hogy csak az altatás az egyetlen megoldás. Vannak kutyaiskolák, akik pár foglalkozás árán leszoktatják a kutyákat ilyen rossz szokásokról. Érdemes lenne megkérdezni őket. De ha mást nem, egy 10-15 méteres futószárra kötve nem fog meglógni biztosan.
Nem gondoltam, hogy nekem, akinek igazából semmi köze a kutyához, ennyi bajom lesz vele. Segiteni akartam mindenkinek, az eredeti tulajnak, nektek, és persze a kutyának is, ráment több, mint 10ezer ftom a játékra (utiköltség, oltás, plusz nektek az "indító kajacsomag"), azt még hazug és szemét vagyok. Fasza. -
Gradilaci
tag
Üdv! Biztosan fura, hogy ennyi idő után ír valaki egy bejegyzéshez, de muszáj megtennem. A cikket is alig találtam meg. A lényeg, amiért írok: A kedves első gazdi csak azt a tényt felejtette el közölni, mikor új gazdit keresett a kutyeknak, hogy mindezt azért teszi, mert az állat gyakorlatilag kezelhetetlen, amint szabadon van, egyből szökik, semmi akadály nincs előtte, és vadászik. Az összes szöveg, hogy a gyereket felkelti, meg hasonlók, csak duma volt. (ezt azóta már állítólag be is ismerte). Rengeteg problémánk volt és van vele emiatt azóta is, egy percre sem lehet egyedül szabadon hagyni, tegnap este is meglógott úgy, hogy meg volt kötve, de valahogy kiszabadította magát. Ha ezt tudjuk, nem fogadjuk be, pedig mi csak jót akartunk. Most ott tartunk, hogy a megoldáson gondolkodunk. Sajnos a legvégsőtől sem riadunk vissza, már beszéltünk is ez ügyben az állatorvosunkkal. Ha nem találunk más megoldást, Morgó el lesz altatva. Vérzik a szívem, hogy mindezt le kellett írnom, de nem tudjuk, mit kellene tennünk, és félünk, előbb-utóbb komolyabb bajt okoz nekünk, vagy másnak. Nem egyszer hozott már haza tyúkot-kacsát-libát a faluból, ezért itt is állandóan láncon van, szó sem lehet arról, hogy szabadon legyen. Az állatorvos szerint ez a szokása akkor sem változna, ha ivartalaníttatva lenne, mert nem a szukák után megy, hanem a vérében van a vadászat. Tehát a napjai meg vannak számlálva, ha rövid időn belül nem találunk valami megoldást. A kedves adományozónak meg köszönjük az őszinteségét.
-
iBlast
aktív tag
aranyos kuty
-
Andie
őstag
válasz
gamerkiller #45 üzenetére
Igy van, Morgó megtalálta új gazdáját, és szerintem máris nagyon hálás emiatt
Ahogyan énis! Köszi cimbi, és sok boldogságot mindkettőtöknek!u.i.: a topic zárható, köszönettel.
-
niti
aktív tag
Na, megtörtént a költözés?
Mi most visszük haza Ozzyt, aki közönséges pézsmateknős, és nagyon kicsi
-
talmida
Közösségépítő
válasz
gamerkiller #42 üzenetére
OK
-
gamerkiller
senior tag
8 évesen kaptam, de nem aludtam vele mert féltem tőle..
(#41) talmida: Jajj ne haragudj kérlek, félreérthettem.
Nem vagy lemaradva semmiben! Köszönjük szépen, hát azért igyekszünk, csak az a baj hogy a szomszédnak sajnos még ennél jobban nincs pénze mint nekünk, és ő tényleg nem foglalkozik vele hogy néz ki a ház..
-
talmida
Közösségépítő
válasz
gamerkiller #36 üzenetére
Azt mondtam, hogy SZÉP. Más szóval, tetszik.
Nekem legalábbis.
Nem láttam még ilyent. (modern, jópofa). Nem értem, hogy miért kell ezt megmagyarázni?
Nagyon le lehetek maradva a magyarországi szlengben, ha az a megjegyzésem negatív értelmet sugallt.
. ..de a házatok is szép, meg a bejárati ajtónál a lámpa is. Remélem, hogy nem érted ezt is félre.
Mizújs a kutyussal?
-
Hiftu
senior tag
válasz
gamerkiller #39 üzenetére
Ezen az Ozzy plüssön jót röhögtem.
Nem tudom mikor kaptad, de el tudom képzelni, hogy egy 6-8 éves gyerek egy ilyennel alszik el.... -
gamerkiller
senior tag
Nem!
Az lesz a meglepetés ereje!
Niti: Nekem van egy Ozzy nevezetű plüssöm.. Már jópár éve kaptam a bátyámtól egy Angliai kiképzése során..Szerintem a híres rockert akarja ábrázolni..
-
niti
aktív tag
Bocsi az offért, de nekünk vasárnap meg teknősünk lesz
Az lesz a neve, hogy Ozzy.
-
Hiftu
senior tag
válasz
gamerkiller #36 üzenetére
Épp akartam írni, hogy melyik weboldalon érdemes még hirdetést feladni, de már látom, hogy a hétvégén jó helyre fog kerülni.
Édesapád tud róla, hogy nemsokára két kutyától kell "elköszönnie" esténként.
-
Andie
őstag
válasz
CaptainChaos #32 üzenetére
Köszi!
És irigylendő a kutyád -
talmida
Közösségépítő
válasz
gamerkiller #31 üzenetére
Szep a keritesetek!
-
Janix14
csendes tag
Aranyos eb,sok sikert a gazdikereséshez
-
CaptainChaos
tag
Reméljük, hogy nagyon jó helyre kerül. Ha nem lenne kutyám (aki persze családtag, ágyban alszik, villáról eszik (ha van hozzá kedve
), stb...) , akkor most ülnék az autóba és mennék érte!
Gratula a babához!
-
Andie
őstag
Nem, sajnos tényleg ilyen a környezet. Amit nem irtam eddig, csak privátban a srácoknak, hogy albérletben lakunk itt, a tulaj a szomszéd házban lakik. Sajna beton az egész udvar, zöld terület kb 10 m2 (ide vetünk paradicsomot meg ilyeneket hobbiból). Ez is az okok között van, amiért normális helyet keresek Morgónak. Kivihettem volna a környező dombokra fotózkodni, de per pill se energiám, se időm erre (a fotókat párom csinálta egyébként, babasétáltatás közben, kutyafuttában - hogy stilusos legyek
)
De hál'istennek igy is akadt gazdája, és brutál jó helyre fog kerülni a kis büdös -
gamerkiller
senior tag
Hát ha minden jól megy, vasárnap a tuta bennem talál új gazdára..
-
JanFe
aktív tag
Aranyos kutyus. Sok sikert a gazdikereseshez.
-
gamerkiller
senior tag
Nálunk lenne hely futkározni, füvet enni..
Még társasága is lenne a blökinek, és biztosíthatlak hogy itthon mindenki imádja a kutyákat.. (talán Apám naplójából ha olvasod te is észrevehetted.. Családtagként van kezelve..)
Bár ahogy nézem a képeket sajnos a füvet elég csúnyán elrondította a tél. 1-2 hónap és kivirágzik minden..
Íme egy pár kép hova is kerülne, lőttem most 3 képet hogy lásd.:
-
Andie
őstag
Basszus, el is feledkeztem, hogy külön blogpostot is csináltam Morgónak!
Igy jár az, aki egész héten Oracle tanfolyamon van, és utánna hajnal 2-ig még dolgozik. Kissé szétszórt vagyok.
Köszi mindenkinek a kommentet, és a segítséget! Néhányan jelentkeztek priviben is, velük személyesen egyeztetek. Azt már 99%-ra biztosra látom, hogy Morgó szerető, új gazdira talál, és remélhetőleg kényelmesebb körülmények közé (valóban, az udvarunkon nem sok zöld van).
Itt fogok updatelni, merre halad az ügy! -
Bib
őstag
Én meg lennék gazdija egy rövidszőrű kan magyar vizsla kölyöknek,akinek van esetleg,vagy tud az kérem jelezze.
-
PH-User
addikt
Aranyos jószág, mihamarabb találjon gazdára!
-
Titan44
tag
Szép kutyus. Szívesen elhoznám de már így is van itthon kettő, a Jack Russel mellé meg nem kell még egy "kergemarha".
-
FoolProof
csendes tag
...
-
talmida
Közösségépítő
válasz
gamerkiller #14 üzenetére
Apud csinal egy kis kanyart es ripsz-ropsz, mar otthon is van a kutyus.
Andie Hozzank is postazhatod!
Nagyon aranyos kutya!
-
hackeeeee
Jómunkásember
Megértem a helyzetet..Első a család, és ez becsülendő, hogy próbáltok neki gazdit keresni.
Aranyos kutyus, remélem sikerül Neki új gazdit találni.
@gamerkiller: Eh...
-
Gyönyörű állat! Megfordult a fejemben hogy magamhoz venném, de...keveset vagyok otthon.
-
gamerkiller
senior tag
Ha meg tudnánk oldani a blöki ideszállítását, szerintem nem lenne akadálya..
Sőt. Már le is zsíroztam az őssel.. Ha meg tudjuk oldani hogy idekerüljön, nincs akadálya. (posta van?XD) -
sislaciii
aktív tag
Aranyos blöki, sok sikert!
-
Dyingsoul
veterán
Nagyon szép kutya!
Nekünk éppen kellene vidékre egy jó kis házörző, mert jelenleg csak 1 van és ez kevés idehaza... (korábban négy kutyát tartottunk egyszerre, de sajnos megöregedtek, elpusztultak)
Ha nem az ország másik végéből írnék, elvinném ezt a szép jószágot!
Egyébként Kisvárda-Nyíregyháza-Mátékszalka-Vásárosnamény környékén kölyök óriás schnauzer-t (nem kell törzskönyv) keresek!Remélem a kutyus szerető gazdira talál!
-
zoo8800
veterán
Azé' nem semmi az udvarotok...
Morgónak pedig drukkolok -
aram01
nagyúr
úgy néz ki mint egy 3.emeletről fényképezett német juhász
remélem találtok neki gazdát -
rizso
addikt
Hát szegény kutyunak nem lesz könnyű...Gondolom már megszeretett titeket, és most megint új gazdája lesz...
Nekünk 2 kutyánk van, az egyiket öcsém hozta haza az iskolájából, mert betévedt oda, és ha valaki nem vállalta volna el a gondozását, akkor elaltatták volna
Sok sikert a kereséshez!És tényleg nagyon át kell gondolni, hogy kinek adjátok oda!
-
gtamate2
veterán
Ügyes apró hirdetés, meg kell hagyni
-
Ghostface
senior tag
válasz
Dr. Romano #4 üzenetére
Ebben teljesen igazad van.
De szerintem ott eltudják mondani egy foglalkozás után hogy mennyire nevelhető a kutya vagy esetleg "veszélyes" marad.
Amúgy sok sikert a gazdi kereséshez, és sok boldogságot a babához! -
Gratula a babához!
Morgónak pedig remélem sikerül új gazdit tallálni. -
Ghostface
senior tag
Nem rosszból írom, de arra még nem gondoltatok esetleg hogy elvigyétek egy kutyaiskolába? Ott megnevelik és talán már nem lesz veszélyes a picire és talán ugatni sem fog annyit.
-
törölt tag
Gyönyörűszép kikutyus!
Nekünk tavalyelőtt született 4 kiskutyánk (anno az anyukájukat mi is úgy fogadtuk be, aztán lett két gyerkőce, és az egyiktől lett az a 4), hát nem volt könyű szerető gazdit találni nekik. Pedig anyukám egész nap kint van velük, és vigyázott, de "bundi" nagyon kanos volt már...
Nagyritkán voltak jelentkezők, de nem adtuk oda nekik, mert tudtuk, hogy rossz helyre kerülnének. Aztán akikről azt hittük, hogy viszonylag szerető gazdik lesznek....Sok sikert kívánok a kis blökinek, hogy találjon egy szerető gazdit!
-
eddie17
addikt
Nagyon aranyos remélem jó helyre kerül.
Ilyenkor sajnálom nagyon, hogy nem kertes házban lakom.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Morgó, a 8 hónapos, fiú, kedves, aranyos németjuhász+husky keverék kutyus gazdát keres!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Gumi és felni topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- LEGO klub
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- E-roller topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest