- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
- Pajac: PassMark - Lenovo ThinkCentre M83 i3-4130 HD 4400
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
JoeYi
őstag
egyértelmű, de egyrészről nem is vagyok benne biztos, hogy van-e ilyen az én telefonomra, másrészről meg csak alkalmi jelleggel használom térképészetre
. Sokkal jellemzőbb, hogyha valahol látok egy fontos hírdetést, vagy valami olyan dolgot, amit egyébként leakarnék jegyezni, akkor csak lekapom, és még útközben ránagyítok a telefonban, és elolvasom.
Abban is igazad van, hogy N95-N73 már a képernyő méretéből fakadóan is sokkal jobban használható navigációra.
-
JoeYi
őstag
Pár kép, van mindenféle, van amelyik nincs elforgatva, nehogy azt mondja vki hogy nem telóval készült, van makróval csinált is. A térkép a jó példa arra, hogy milyen praktikus a telefonba szerelt kamera, mivel könnyedén ránagyítok, és már útba is igazodok, de pl hasonló megoldásban használják puskázásra is.
-
JoeYi
őstag
válasz
philoxenia #22 üzenetére
azért gondoltam, hogy az készült a telefonnal, mert nem volt exifje, bár furáltam, mert a telefon is rak bele. Ezekszerint csak te konvertáltad.
Amúgy minek raksz fel csak fényképezős képeket? Sokat nem mutatsz meg velük, legalább raktál volna be két telefonnal készítettet is, hogy lássátok mekkora szar.
Kérlek nézz vissza szombaton ebbe a topicba, belinkelek pár általam készített teljesen átlagos képet, amit a k750ivel csináltam
-
JoeYi
őstag
válasz
philoxenia #13 üzenetére
érdekes, hogy ezt a három képet hoztad fel példának, mivel véleményem szerint a telefonnal csinált a legjobb képminőségű. A két kompapt géppel csinált közül a 154-es ráadásul meglepően rossz minőségű a ház falánál (100%-os méretben néztem a képeket), sejthetően nem a legjobb tömörítési minőséggel készült (akkor minek a jó optika, ha a helytakarékosság érdekében csak gyenge minőségű mentést választasz?).
Azthittem valamilehengerlő érvelést töltöttél fel, de épp csak megerősítetted amiről beszéltem: a kompakt géppel és a telefonnal csinált képek teljesen megeggyezően néznek ki.
-
JoeYi
őstag
[I]A PSP-t szerintem kár ide keverni, mivel az egy nagy kijelzős eszköz, olyan méretű megjelenítővel, ami sosem fog telefonba kerülni.
A nokia mégis próbálkozott az N-Gage-vel.[/I]
Node mikor? Bő 2-3 évvel a PSP előtt. Akkoriban Nintendo Gameboy volt kb az egyetlen ellenfele. (mondjuk a kiemelt részben azzal érveltem, hogy PSP szintű játéktelefon nem sok lesz, mivel telefonba nem praktikus akkora kijelző).
-
JoeYi
őstag
nos a symbianos lassúságot főként a hardveres oldalról kell szemlélni, mivel akárhogyis nézzük megfelelő szolgáltatásokhoz megfelelő hardver is kell. Ha lesz módotok rá, akkor próbáljatok ki egy nokia N95-t, eszméletlen jól sikerült.
Én magam pont az ellenkező állásponton vagyok: a mai telefonok tökéletesen kiváltják a kompakt fényképezőgépeket (kompakt!), bármilyen mp3 lejátszót és az N95 már netezésre is egészen jól használható, mivel ellehet forgatni a képet, valamint a GPS -es navigációja is briliáns.
A PSP-t szerintem kár ide keverni, mivel az egy nagy kijelzős eszköz, olyan méretű megjelenítővel, ami sosem fog telefonba kerülni. Egyéb oldalról a telefonok befogják hozni a játékgépek teljesítményét, az ati és az nvidia is fejleszti a telefonokba szánt 3d gyorsítóit.
Az iPhone felhozása mint tökély? Hmm, aligha. Jó a koncepció, rossz, hogy apple kézben van. Steve Jobs a jól sikerült ipod óta azt hiszi, hogy tökéletesen tudja mi kell a vásárlóknak. Lehet, csak kár, hogy az egyik szempontja volt, hogy valami teljesen eltérőt csináljon a régi mobiloktól. Vagy lehet hogy csak üzlet stratégia? Hisz az iPhone után 2 hónappal bejelentették az iPhone 3G változatát. Higgyük el, hogy nem volt kész már két hónappal korábban is? Hogy lehetünk biztosak abban, hogy újabb két hónap múlva nem dobnak ki egy immáron 5megapixeles, gps -es iphonet?
Persze ha valaki profi fényképész, akkor nem telóval fog kattintgatni, de én a k750i -mel már több mint 2000 képet csináltam, tökéletesek lettek. (egy nikon kompaktom volt mellette, de beláttam, hogy ugyanolyan képeket csinálnak).
N95-s GPS nagyonis használható, de egyértelmű, hogy kocsiba venni kell egy nagyobb képrnyős céleszközt, ha sokat utazunk.
Szóval szerintem fényképező, zene lejátszó, játékok kipipálva, többi meg idővel jobb lesz
Új hozzászólás Aktív témák
lo A fogyasztói társadalom kiváló lenyomata az, amivé a mobiltelefon ipar manapság vált.
- Ukrajnai háború
- Fotók, videók mobillal
- Megújult a PROHARDVER!
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- BMW topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen program, ami...?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- Kedvező ár! Lenovo X1 Yoga laptop-tablet (14FHD/I7-G7/16GB/256SSD) + ceruza
- Kedvező ár! Lenovo T570 laptop (15,6FHD/I5-G7/16GB/256SSD/Magyar)
- Kedvező ár! Dell Inspiron 15 laptop (15,6FHD/I5-G8/16GB/256SSD/Radeon520/Magyar/Win11)
- Ryzen 7 5800X / RTX 4060 Ti / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB SSD / 650W
- Vadonatúj iPhone 14 PRO MAX 256GB space black! 6 hónap garancia! Fulldoboz!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Felújított laptopok / PC-k Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost! 04.24
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest