- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Ivqkzy-: Eddig
- sziku69: Szólánc.
- Argos: Szeretem az ecetfát
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
Új hozzászólás Aktív témák
-
paizinho
tag
Sziasztok fórumtársak!
Előre is köszönöm, ha időt szántok a hosszúra sikerült levelemre
Nemrégiben beköszöntött hozzám is a Digi 1000. Előtte is akadtak kisebb problémáim a routerrel, de azóta egyre többször, pedig a router fórumban a Digi 1000-hez javasoltak között van. A megoldást keresgélve találtam rá a cikkre, amihez gratulálok, nekem tetszik. A cikk, fórumban olvasottak és pfSense keresgélés alapján eldöntöttem, hogy pfSense-et fogok itthon használni.
Tehát amim van:
- Digi 1000
- 3 db gép kábelen (NAS, DVR, asztali gép)
- 3 - 6 powerline kliens
- wifis kütyük (telefon, tablet, vendégek)A wifi-s kütyüket teljesen elkülöníteném a belső hálózattól (most is így van).
pfSense modulok közül egyenlőre csak a NUT, snort, esetleg Darkstat-ot tervezem. Proxy-t nem szeretnék, majd később csak egyfelhasználós (én hozzáférjek a belső dolgaimhoz) VPN-t használnék.
Az elkövetkező 2 évben vidékre költözünk, ahol végre normális hálózatot tudok kiépíteni a szükséges végpontokat kiszolgáló switch-el, de jóval kisebb sávszélességgel és több kábeles klienssel (ezért a DL alaplap).
A hosszú távra tervezett konfigom (csendes, alacsony fogyasztás, kis méret kell)
- Asrock H170M-ITX/DL
- Intel® Core™ i3-7100T Processor
- 4GB RAM
- Asus 1,8" 30GB külső USB2.0 fekete winchester vagy elég egy pendrive
- Cooler Master Elite 110 ház
- PicoPSU táp : szerintetek milyet?
- switch helyett kapok a cégemtől kiszerelt 4 portos Intel kártyát.Szerintetek jó ez az összeválogatás a hosszú távú célokat is figyelembe véve?
pfSense-ből az embedded verziót szerettem volna az itt olvasottak alapján, de a letöltési oldalon a 2.4.2-ből már nincs (vagy én értelmezem rosszul). A 2.3.5-re update-lődik (
) a 2.4.2?
Segítségeteket előre is köszönöm.
Paiziho
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- War Thunder - MMO Combat Game
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- OLED TV topic
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Építő/felújító topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB BitFenix Neos Thermaltake 500W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged