Új hozzászólás Aktív témák

• paizinho

tag

Sziasztok fórumtársak!
    Előre is köszönöm, ha időt szántok a hosszúra sikerült levelemre :R :R
    Nemrégiben beköszöntött hozzám is a Digi 1000. Előtte is akadtak kisebb problémáim a routerrel, de azóta egyre többször, pedig a router fórumban a Digi 1000-hez javasoltak között van. A megoldást keresgélve találtam rá a cikkre, amihez gratulálok, nekem tetszik :C. A cikk, fórumban olvasottak és pfSense keresgélés alapján eldöntöttem, hogy pfSense-et fogok itthon használni.
    Tehát amim van:
    - Digi 1000
    - 3 db gép kábelen (NAS, DVR, asztali gép)
    - 3 - 6 powerline kliens
    - wifis kütyük (telefon, tablet, vendégek)

A wifi-s kütyüket teljesen elkülöníteném a belső hálózattól (most is így van).

pfSense modulok közül egyenlőre csak a NUT, snort, esetleg Darkstat-ot tervezem. Proxy-t nem szeretnék, majd később csak egyfelhasználós (én hozzáférjek a belső dolgaimhoz) VPN-t használnék.

Az elkövetkező 2 évben vidékre költözünk, ahol végre normális hálózatot tudok kiépíteni a szükséges végpontokat kiszolgáló switch-el, de jóval kisebb sávszélességgel és több kábeles klienssel (ezért a DL alaplap).

A hosszú távra tervezett konfigom (csendes, alacsony fogyasztás, kis méret kell)
    - Asrock H170M-ITX/DL
    - Intel® Core™ i3-7100T Processor
    - 4GB RAM
    - Asus 1,8" 30GB külső USB2.0 fekete winchester vagy elég egy pendrive
    - Cooler Master Elite 110 ház
    - PicoPSU táp : szerintetek milyet?
    - switch helyett kapok a cégemtől kiszerelt 4 portos Intel kártyát.

Szerintetek jó ez az összeválogatás a hosszú távú célokat is figyelembe véve?

pfSense-ből az embedded verziót szerettem volna az itt olvasottak alapján, de a letöltési oldalon a 2.4.2-ből már nincs (vagy én értelmezem rosszul). A 2.3.5-re update-lődik ( :) ) a 2.4.2?

Segítségeteket előre is köszönöm.
    Paiziho

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés