Hirdetés

2024. február 22., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) dabadab


dabadab
titán

Tehát a mozgásérzékelő és pulzusmérő karkötő nem tud megbízhatóan mozgástérzékelni és pulzust mérni - és ez valószínűleg nem csak erre a darabra igaz, hanem a komplett termékkategóriára.

Fasza :)

És ami még vicessebb, hogy ez a "hivatalos" review-kból kb. egyáltalán nem derül ki, ott minden nagyon szép :)

[ Szerkesztve ]

DRM is theft

(#2) Sordoran


Sordoran
addikt

Nem olvastam el egész tesztet, lévén ahogy látom specifikus feladatra kellett. Erre pedig látatlanban is várható sajna, hogy egy ilyen olcsó eszköz nem megfelelő. Úgy teljesen bármi komolyabb testmozgás figyelésre alkalmatlanok ezek, inkább csak nesze valamennyire pontos/pontatlan adatok, tegyél velük amit akarsz. Nem hiába olyan drágák az igazi sporteszközök.
Nekem Mi Band 4-em van már másfél éve és én tökéletesen elégedett vagyok vele. Persze nem is sportolok nagyon, szóval ezt nekem nem is elvárás. Viszont telefonos értesítéseket jelzi, ha mosdóban vagyok mikor hívnak azonnal le tudom némítani ne zavarjon másikat a telefon csörgés stb. Amúgy ezen beállítható és gondolom 5-n is, hogy éjszaka (megadható mettől meddig) legyen minimális fényerőn, és ne kapcsoljon be a kijelző mozgásra.
Tényleg ezekre jó csak, illetve hobbi sportolóknak valamennyi adatot tud szolgáltatni. De többet nem lehet elvárni sajnos ennyiért.

Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?

(#3) daninet


daninet
veterán

Azért egy gyorsulásmérővel megkülönböztetni a három karlendítéses úszásnemet (gyors, hát, pille) nem egy egyszerű programozói feladatnak tűnik. Még amatőröknél a karlendítés sebessége és a vízbecsapódás lehet valami támpont, de ahogy mész a haladók/profik irányába a tempók nagyon hasonlóan gyorsak és nagyon erősek.
Ezt csak valami tanítós algoritmussal lehetne elérni amihez nagyobb számítási kapacitás meg potenciálisan hálózati kapcsolat kellene a vízben.
Sokkal inkább ahogyan írtad a távúszók és a triatlonisták eszköze lehet ez.

[ Szerkesztve ]

Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>

(#4) ncc1701


ncc1701
veterán

Amazfit karórám dettó. A fals pulzus mérésből kifolyólag bármilyen adat, ami ebből következik (kb minden) erősen tájékoztató jellegű.
De ha megnyugtat, állítólag a 200 ezres garmin karórák is pontatlanok, ez egy ilyen technológia, még forrnia kell. Mellkaspánt kell sajna, ha pontos eredményt akar az ember.

[ Szerkesztve ]

(#5) philoxenia


philoxenia
MODERÁTOR

Na most azt az eszközt még nem találták fel, ami az én úszásnememet felismerné... ;]
De most komolyan... Darnyinak ki számolta és figyelte, hogy milyen nemben mennyit úszik? Valamire mégis vitte a srác...
Kicsit irreálisak manapság az elvárások... :(

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#6) dabadab válasza philoxenia (#5) üzenetére


dabadab
titán

Mi a fene lenne irreális abban, hogy egy kütyü alkalmas legyen arra az egyetlen egy feladatra, amiért egyáltalán létezik?

Egyébként meg Darnyi esetében (mint minden élsportolónál) teljesen nyilvánvalóan komoly edzésterv volt, ahol ezeket számolta és számontartotta az edző vagy a segédedző vagy valaki.

DRM is theft

(#7) Eastman


Eastman
őstag

...hanem hogy az uszodában hozzon olyan adatokat, amiket a futók megkapnak a szárazföldön.

Létezik olyan karkötő amely felismeri a futásnemeket? :U

[ Szerkesztve ]

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#8) bollokcs80


bollokcs80
Korrektor

"Az elsődleges célközönség nem olyanokból áll, akik komolyan edzenek valamit, hanem akiket most kell rávenni bármiféle testmozgásra."

Ez egy jó meglátás, nekem is pl ilyen alap dolgokra kell, illetve nagyon szeretem benne a rezgéses ébresztés kíméletességét. Pulzus meg egyebek nem komolyan vehetők, bár nekem 3-as egész pontosan mér vérnyomásmérővel összevetve.

Abban is igaza van, hogy a szoftver sajnos egyre rosszabb, kikerült a magyar nyelv, újabban eldobálja a BT-t, mérések elég hektikusak és a Xiaomi egyáltalán nem reagál se a Play-es értékelésekre se a visszajelzésekre. :((( :U

Ezzel együtt kíváncsi leszek mit tud az 5, már úton van Kínából, nekem egy akcióban sikerült behúznom 9.600 Forintért. :)

B.Cs.

(#9) philoxenia válasza dabadab (#6) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Írd meg az algoritmust rá... ;)

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#10) XuChi


XuChi
addikt

Nálam Band 4 és 5 is van. Mindkettő kb órának jó, meg lépésszámlálónak. Ezt a két funkciót úgy ahogy teljesíti. De még ezeket is képes rosszul csinálni. Nálam kuka kategória mind a kettő. Arról nem is beszélve, hogy a kijelzők is karcosodnak.

(#11) Laci.M


Laci.M
senior tag

Sajnálom, hogy neked nem jött be, de nem értem mit vársz el egy 8500Ft-os karkötőtől. Én 2-es óta használom, nekem megvolt mindegyik széria. Úszásra nem jó, de a lépésszámlálója egy 100ezer Ft-os Samsungéval megegyező pontosságú. Úszásra nem használtam, nekem az a lényeg, hogy munkaközben a termelésben megkapjak minden értesítést, hívást és észre is vegyem őket.

Az úszást nem próbáltam, azokkal nem vitatkozom.

A kijelzőt be lehet állítani, hogy éjjel vegye le a fényerőt, így a párod nem fog panaszkodni (nekem az elmúlt 3 évben egyszer se jött rá panasz)

PAI és ilyen hülyeségek engem sem érdekelnek, de az teljesen jogos, hogy ha már egyzser belerakják akkor működjön is.

A szíjjal mi a baj? Kényelmes, nem szokott kikapcsolódni magától, teljesen rendben van.

Szerintem bőven megéri a 8500 Ft-os árat, bár az tény, hogy mindenki másra használja. Nekem mindent tud amit kell, és semmit amit nem kéne.

Aláírás

(#12) UnA


UnA
Korrektor

Az eszközt nem minősítem, mert ennek is megvan a maga helye, de a cím tetszett :)

De volt a cikkben egy félmondat, ami megragadta a fantáziámat: "mert a feleségem nyomott" – de inkább nem kérdezek semmit...

(#13) bloggiold válasza bollokcs80 (#8) üzenetére


bloggiold
aktív tag

9.600 forintért teljesen jó, mondjon valaki jobbatt ennyi pénzért.

https://fontecone.blog.hu/

(#14) joghurt


joghurt
addikt
LOGOUT blog

A karomat az állával. Amivel rajta feküdt.

A tej élet, erő, egészség.

(#15) Victoryus


Victoryus
addikt
LOGOUT blog

Régen ment a nagy stopper a medence felett, ahhoz viszonyítva edzettünk. Plusz az edző is stopperelt...
A hosszok számolása 1500m gyorsnál gáz, mert könnyen elgondolkodik az ember, és elveszti a fonalat 25-ös medencében. Rövidebb távoknál inkább a részidők lennének fontosak... Anno 20x100 gyors, aki 1:20 alatt úszott 10x, mehetett a termálba :) aki nem, az szívott. Én 4 éve sima stopperrel készültem a szenior versenyre, bevált. Jobb lenne-e korrekt kütyüvel, nem tudom. 50m-es sprintekhez elég volt, hosszabb távhoz nem elég úgy se a heti 2 edzés. Sajnos mostmár heti 1 se jön már össze.
Valószínűleg le lehetne az úszásnemeket programozni, hiszen mell, hát tök különböző, gyors, pille nem annyira, de a csapásszámból, a test hullámzó mozgásából kalkulálható lehet. Az irányváltás meg... Egy sportoló egy civilnèl sokkal nagyobb erővel indul/fordul. Brutál lassan úszkálnak a 'civilek'.
Az amazfit Bipem sajnos nem volt vízálló, de majd a Stratost kipróbálom, mit mér.

Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle

(#16) dabadab válasza philoxenia (#9) üzenetére


dabadab
titán

A Samsung Fit 2 topikjában a hozzászólásokból úgy tűnt, hogy ez a koreaiaknak sikerült.

DRM is theft

(#17) philoxenia válasza dabadab (#16) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Megnézném, hogy a pillangóúszást és a hátúszást hogyan különbözteti meg...

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#18) kuntics


kuntics
tag

10000ft-ért nem fog csúcs eszközt kapni az ember. Én a 4. szériát használom,alap funkciók (óra,értesítés,ébresztés) rendben vannak,többet nem is várok el. A lépésszámláló “csodás”, volt,hogy vonaton ülve értem el a napi aktivitást...

(#19) joghurt válasza Victoryus (#15) üzenetére


joghurt
addikt
LOGOUT blog

Victoryus: Ahová általában járok, ott is van négyágú úszó óra. Csak épp rövidlátóként, félig párás szemüveggel semmit nem látok belőle. (Az üzemeltetőnek meg nincs annyi esze, hogy átrakja a rajtköves indulási oldalhoz.)
A hullámzó testmozgás detektálását felejtsd el egy karkötőn! :)
Abban egyetértünk, hogy az irányváltást kb. mindig jól kellene tudnia érzékelnie egy ilyen eszköznek, úszásnemtől és fordulótól függetlenül.
A budapesti vizes VB-re készültél?
(Tipp hosszútávok számolására: Az ember elég egyenletes tempóban úszik. Egy sima órával el tudod dönteni, elszámoltad-e egy fordulóval. Mondjuk 1:40 körüli 100-akkal tolod, ez 50 méterenként kb. 0:50-et jelent. Ennyit nem ingadozik a tempód +/-, pláne hogy 4-500 méterenként amúgy is nézünk részidőt. Nálam a táv 2/3-a körül szokott elmenni a kép, és ha bizonytalan vagyok, akkor fejben visszaosztok az utolsó részidő óta eltelt időből.)

dabadab: Már készülődik egy írás a Galaxy Fit 2-ről is...

philoxenia: Tök könnyen. Eleve a G-szenzor érzi, hogy a csuklód lefelé vagy felfelé áll (azaz hason vagy háton úszol). Pillénél egy nagy oldalsó lendítéssel hozod előre a karod (a vízfelszínhez minél közelebb) és lopótök alakban húzol le magad alatt, függőleges alkarral. Háton kb. függőleges síkban megy előre a kar, és magad mellett tolsz le, vízszintes alkarral.
Nem alaptalanul írtam, hogy ezt kb. egy diplomamunkás egyetemista is meg tudná csinálni.

kuntics: A bajom az, hogy a "csúcs" eszközök sem igazán jobbak úszásra. Hidd el, az úszó- és futótársak között a teljes paletta megtalálható - még az olyan óra is, aminek az árából autót kapni.
Amiket te írtál, azok hasznos funkciók, de nem ezektől nem lesz fitnesz/sport karkötő.

A tej élet, erő, egészség.

(#20) bollokcs80 válasza bloggiold (#13) üzenetére


bollokcs80
Korrektor

Így van. Kic'i, óc'ó, kínyai. :))

B.Cs.

(#21) bollokcs80 válasza kuntics (#18) üzenetére


bollokcs80
Korrektor

Ilyen nekem is volt. :DD

B.Cs.

(#22) Victoryus válasza joghurt (#19) üzenetére


Victoryus
addikt
LOGOUT blog

Nem, csak sima szenior bajnokság volt. Akkor még Békésen dolgoztam, ott volt olcsón úszási lehetőség. Általában tök egyedül voltam a 25-ös medencében, vagy 1 sávban. Ideális. Mióta Csabán vagyok, nincs lehetőség edzésre, mert az 1db 50m-es medence fele mindig foglalt, este meg vízilabda van. Meg 2000 forint egy jegy, Békésen meg 800-ra jött ki.
2016-ban versenyeztem utoljára, 28.6 valamennyi lett az 50ngyorsom. Sose úsztam előtte ilyen jót. Kb. kiszámoltam előtte minden levegővételt, karcsapást, be is jött a taktika. Anno ha ezeket tudtam volna... na meg a táplálkozás részét. Egyébként mennék még versenyre, tetszett. Hiányzik. Ha minden jól megy épül külön uszoda a versenyzők számára, és akkor lesz hely edzeni végre...meg hétvégén se foglalják el a 2napos vizilabda meccsek.

[ Szerkesztve ]

Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle

(#23) GreatL


GreatL
őstag

Én is eladtam a Mi Band 3-at... nem jók ezek semmire számomra.

Intel Core i9-9900K víz | 32 GB | GBT RTX 3080 Ti Gaming OC | 48" LG C1 TV | Samsung(.hu) Galaxy S22+ 256 Vodával | Voda Samsung Galaxy A54 | Pocketbook Inkpad 3 Pro

(#24) sakic


sakic
csendes tag

Nagyon el vagy tájolva, ahogy nézem. Az elején játszod az agyad, hogy mekkora szakértő vagy GPS/GNSS témában, majd professzionális méréseket vársz el egy olyan eszköztől, ami annyiba kerül, mint egy Garmin töltőkábel(!)
Autós hasonlattal vettél egy Dacia Logant és csalódott vagy, hogy nem tudja egy versenyautó tempóját.

If it's too loud you're too old!

(#25) UnA válasza sakic (#24) üzenetére


UnA
Korrektor

Lehet, hogy én látom rosszul, de ha jól tudom, akkor eleve a műholdas rendszerek nem garantálnak nagy pontosságú méréseket polgári használat esetén. Vagyis bármilyen elvárás felesleges. ;)

(#26) joghurt válasza sakic (#24) üzenetére


joghurt
addikt
LOGOUT blog

Elég kevés köze van a GNSS-nek egy karkötőhöz, amiben nincs is ilyen vevő. Ráadásul egy fedett uszodában, ahol nem látja a műholdakat.

Nem professzionális méréseket várok - esetleg majd írhatok egy cikket arról, hogy azok milyenek (ld. az elit úszókat) -, azokat meg sem fizetném.
Megjegyzem, a Garmin sem professzionális - még a legdrágább modelljei sem -, ellenben közismert a teljesítményhez képesti erős túlárazásáról.

Hogy nem megoldhatatlanok a kívánalmaim ebben az árkategóriában sem, arról majd a most készülő tesztemben... (Mert inkább arról van szó, hogy ha veszek egy Daciát, az induljon el, és lehessen kormányozni.)

A tej élet, erő, egészség.

(#27) joghurt válasza UnA (#25) üzenetére


joghurt
addikt
LOGOUT blog

Tegnap vittem magammal futni egy "polgári" vevőt, kb. 200 eurós áron. Statikus mérésnél 2-5 cm a pontossága, lombos erdőben sem rosszabb 20 centinél.

Igen, van egy külső aktív antennája. Igen, kétfrekvenciás. Igen, használ RTK korrekciós adatokat (ingyenes casterről). Tény, hogy nagyobb, mint egy karkötő.

A tej élet, erő, egészség.

(#28) dabadab válasza joghurt (#27) üzenetére


dabadab
titán

Tegnap vittem magammal futni egy "polgári" vevőt, kb. 200 eurós áron. Statikus mérésnél 2-5 cm a pontossága, lombos erdőben sem rosszabb 20 centinél.

Csak így kiváncsiságból: konkrétan mi volt ez? (És honnan tudod, hogy mennyire pontos?)

[ Szerkesztve ]

DRM is theft

(#29) szpal17


szpal17
őstag

Én mindig elhittem a foci pályán a futott kilométeremet a Mi Band 4-el...de ezek után nem is tudom.
Van feleségemnek egy GPS-es, egyszer össze kellene hasonlítanom, biztos lenne meglepetés. :DDD

(#30) 2ttitan


2ttitan
csendes tag

Amazfit Stratost vettem úszás miatt.
Ami jó benne:
-kijelzője végig aktív jól olvasható,lehet inverz nézetet is beállítani és be lehet állítani, hogy milyen hány adatot és milyet jelenítsen meg úszás közben.
- gombokkal lehet szüneteltetni az edzést, és számolja a szünetek hosszát (sajnos közben a kijelző csak a szünet idejét mutatja és az eddigi edzés adatait nem (pedig ugye az ember azt nézné).
- be lehet állítani a medence hosszát,
- be lehet állítani automata és manuális hosszámolást,
- elvileg felismeri az úszásnemeket (hosszonként),
- van gps kültéri úszáshoz,
- úszás közben csak a gombok működnek, így nincs véletlen érintés (a víz úgy is megbolondítaná az érintőkijelzőt),
- be lehet állítani, hogy milyen elért távolságnál jelezzen.
- viszonylag sok adatot mutat az alkalmazás.

Ami rossz:
- nincs pulzusmérés úszás közben.
- Pulzusmérő üvege egy év után leesett innentől már nem vízálló (azóta nem is használom)!!!!!
- az úszásnemet csak akkor tudja értelmezni, ha az egész hosszt (pl 50 m-t) ugyan abban az úszásnemben úszom végig.
- ha hosszon belül váltok úszásnemet akkor a fordulókat is mindig rosszul érzékeli.
- az edzéseim felében biztos hogy kihagyott egy fordulót (lehet hogy akkor lágyan fordultam, vagy nem tudom).
- szabadtéri nem egyenes vonalú úszásra a gps alkalmatlan. Ha oda vissza úszkálsz, össze vissza mér (gondolom ritka a mintavétel), sőt volt olyan, hogy az egyik fordulásomat vagy 100 m-rel valós fordulásomtól jelezte a térképen).

Röviden ennyi. Ez sem alkalmas úszásra (jelenlegi állapotában még zuhanyzásra sem, de korábban sem) pedig drágább kategória.
Ha valaki tud vmi jó órát ami úszásra kiváló és nem 200 eFt-os kategória, jelezhetné.

(#31) 2ttitan


2ttitan
csendes tag

Ja és még annyi, hogy a magyarországi teszteken az ilyen kütyük nem tesztelve vannak, csak bemutatva.
Mert a teszt nem az, hogy felsoroljuk mit tud és meddig bírja, és még jó esetben (lsd prohardver) egy sportban (túra, vagy futás) le van tesztelve.
Ebből nem derül ki mit tud az óra.
Amúgy még síelésre is használtam a stratost. Na arra sem igazán alkalmas, pedig a sportok között szerepel.

(#32) joghurt válasza dabadab (#28) üzenetére


joghurt
addikt
LOGOUT blog

dabadab: u-blox C099-F9P. Az ebben levő vevő modult (ZED-F9P) rá lehet dugni egy Raspberry Pi-re is, ha valaki olcsóbban akarja kihozni, és szeret bütykölni.
Pl. a u-center program is kiírja a pontosságot.
A gyakorlatban persze végeztünk vele elég sok tesztelést, pl. hogy különböző napokon is ugyanazokat a koordinátákat adja-e ugyanazokra a pontokra, illetve hogy menet közben mitől veszíti el az RTK fixet.
Az a durva, hogy ez a cucc nagyjából azt tudja, mint egy geodéziai Trimble vevő (ami 5-10ezer eurónál kezdődik).

szpal17: Az Mi Band-hez a telefonodon futó Mi Fit alkalmazás a telefonodban levő GNSS vevővel mér útvonalat. Ha pl. a felkarodon van, simán lehet pontosabb egy "GPS"-es karóránál. Csodákra azért ne számíts! Egy olyan 5%-ot általában le lehet vonni a távból.

A tej élet, erő, egészség.

(#33) bobalazs


bobalazs
nagyúr
LOGOUT blog

Milyen kiábrándító a cikk.
Miband 4et használok napi sétához, futáshoz, alváshoz. Nagyjából pontosan mér, illetve hibahatáron belül ami kb 10%.
Na jó néha mutat fals szívritmus adatokat de i don't care.
Egyébként hasznos nem csak egy progit használni, pl. master for miband a mi fit mellett.

[ Szerkesztve ]

(#34) CoroStar86


CoroStar86
aktív tag

Nem olvastam el az egész írást, de nem az egész népesség adatait veszi alapul az alvásminőség mérésénél, hanem a Mi Band karkötő ill. a Mi Fit alkalmazás felhasználóit... :P Egyébként kb 10 évente bánok meg műszaki beruházást, de a Band 5 sajnos ezek közé tartozik. Van egy Polar mellkaspántos pulzusmérőm, de elég kényelmetlen használni (bevizezni, ellenőrizni a jelet telón, mire felöltözöm már nem nedves, stb.), ezért ruháztam be a kütyüre. Zsírégető aerob gyalogláshoz és súlyzós edzéshez használom (használnám...). Gyaloglás alatt még a billentyűzár ellenére is leállítja a mérést az eszköz, mert hozzáér a kabátom/pulóverem ujja. Köszi... Egyszer egy 12km-es menet alatt a hatodik km-ig már háromszor szakította meg a mérést, többször nem is indítottam újra. Súlyzós edzésnél, pólóban ugye nincs ilyen gond, de azt meg nem tudja szinkronizálni a Mi Fit-tel, mert a program összesen NÉGY aktivitásfélét ismer fel, így edzés végén kapok egy nyúlfarknyi összesítést, oszt csókolom. Pulzusmérés is eléggé rapszodikusan működik, egyszer egy 2 km-es emelkedőn gyaloglásnál állítólag a pulzusom nem ment 112 fölé, mikor kiköptem a tüdőmet és ömlött rólam a víz. Pár perc múlva egyenes terepen meg 142... :( Elképzelni sem tudom, hogy ezek után mi alapján tudja tizedcentiméterre kiszámolni a lépéstávolságot. Egy alkalommal pedig negyed órát álltam a ház előtt, mert a karkötő PONT akkor töltötte le a firmware frissítését (egyébként dícséretes, hogy szinte hetente jön egy újabb upgrade). A viselést sem érzékeli, ha véletlenül megmozdítom, folyamatosan villog az alján a két pulzusmérő LED. Sokkal többet vártam a Xiaomitól, pláne a teljes 15 rongyos kezdőáron.

(#35) SyMbioTe


SyMbioTe
Ármester

Kicsit azaz érzésem, hogy kellene ugye egy céleszköz, viszont van olcsóbban, ami elvileg tudja, gyakorlatban meg nem, és emiatt le lett húzva. Holott a Mi Band széria sosem a komolyabb sportolásra lett kitalálva. Tud órát mutatni, lépést számolni, értesítéseket jelezni, meg stopper, hasonlók. Kb. pont erre való a Band 5 is, többet nem érdemes elvárni tőle. Már a cikk elején érezhető volt, hogy nagyon sokat akarsz a kütyütől.

Nekem egy Band 4 van ~1,5 éve, azóta is szeretem nagyon, arra használom amit feljebb leírtam, és erre hibátlan.

#31 2ttitan
Mit vársz, teszteljenek egy okosórát mind a kilencvenakárhány sportban, amit tud? :D

[ Szerkesztve ]

„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”

(#36) CoroStar86 válasza SyMbioTe (#35) üzenetére


CoroStar86
aktív tag

A Xiaomi hivatalos álláspontja szerint ez egy aktivitásmérő - erre pont az aktivitást nem tudja mérni rendesen. Azt aláírom, hogy egy wingsuite-ot, vagy sziklamászást ne ismerjen fel, de hogy egy nyamvadt sétát ne lehessen benne megtenni normálisan? Hogy a képernyőzár ellenére is önálló életre kel a Band a kabátom ujjától, meg laza 20-30%-os különbségek a valósághoz képest pulzusmérésnél? Semmi csiribirit nem csinálok én az eszközzel, csak séta meg súlyzó. Na erre a kettőre pont nem jó. És arról még nem is beszéltem, hogy a korai FW-knél még a BT-kapcsolatot is dobálta 15 percenként. Nincs baj amúgy a Band 5-tel, csak akkor hívják simán lépésszámlálónak és adják 5K-ért...

[ Szerkesztve ]

(#37) Laci.M válasza CoroStar86 (#36) üzenetére


Laci.M
senior tag

Mint említettem nekem van egy Samsung frontier S3 okosórám isami anno több mint százezer ft volt. Teljesen egyformán mér a mibandhez képest, nekem még soha nem volt ilyen bajom, bt probléma szintén nem volt pedig eléggé korai felhasználó vagyok.

[ Szerkesztve ]

Aláírás

(#38) SyMbioTe válasza CoroStar86 (#36) üzenetére


SyMbioTe
Ármester

Tény, aktivitásmérő, én is próbálgattam sétát, bringázást, hasonlókat, van ami nálam is előjött (pl a kabátujj kikapcsolta a mérést, pulzust-távot nekem normálisan mérte, mondjuk utóbbi a telefon érdeme). Eldobálás, meg ilyesmik nálam sose voltak.
De elnézem ezeket, mert rettentő olcsó. Én megjelenéskor vettem még 10 v 11k-ért, ma 7-8-ért megkapni a Band 4-et. (sokba nem különbözik a 4-től, ezért nem vettem meg az 5-öt)

Lépésszámlálásnál meg azért bőven többet tud. :) Pl. értesítések (messenger-whatsapp üzenetet végig lehet olvasni), időjárás, zenevezérlés, ébresztés, telefon keresés, hívás némítás-elutasítás.

[ Szerkesztve ]

„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”

(#39) dabadab válasza SyMbioTe (#38) üzenetére


dabadab
titán

De elnézem ezeket, mert rettentő olcsó

Szerintem ha valami alapvetően nem alkalmas arra az egyetlen dologra, amire való lenne, akkor a "de legalább olcsó" kifogás nem állja meg a helyét. Az az extra feature-öknél előjöhet, mint érv, az alapműködés hiányánál nem.
(És persze annyira azért nem is olcsó.)

[ Szerkesztve ]

DRM is theft

(#40) CoroStar86 válasza Laci.M (#37) üzenetére


CoroStar86
aktív tag

Sajnos nem vígasztal, hogy egy 100+K-s óra is ugyanolyan pontatlan, mint a Band 5. :)) Azért, ha letol az ember tempósan 12-13 kilométert és hazaérve derül ki, hogy az út negyedénél leállt a mérés... Nekem a zsírégetés miatt fontos a (relatíve) pontos pulzusszám. Én valami földönkívüli lehetek, mert 45 körül van a pihenési pulzusszámom, ezért nálam a 135-145-ös pulzusszám az optimális zsírétetésre (ilyen számoknál az utca embere már kiköpi a tüdejét). Szerintem bocsánatot kérek a Polar mellkaspántos mérőmtől és visszatérek hozzá. Annál pontosabbal emberi áron még nem találkoztam.

dabadab: ott a pont.

SyMbioTe: az extrák, amiket felsoroltál, azokból pl. nekem egy darab se fontos. :D A BT-nél meg lehet, hogy összeakadt a Sony BT fejesemmel.

[ Szerkesztve ]

(#41) CoroStar86 válasza SyMbioTe (#38) üzenetére


CoroStar86
aktív tag

Azt még elfelejtettem elmondani, hogy én csak és kizárólag az edzésekhez vettem. Maximum párszor mérek még vele alvásminőséget a kíváncsiság kedvéért, de napközben pl egyáltalán nincs rajtam. Így talán jobban érthető a csalódottságom. :(

(#42) szupermacs


szupermacs
veterán

Beleolvastam, de nem értem az 5 oldalas cikk létjogosultságát, miután MA is tesztelte és ótvarnak volt írva már ott is.

(#43) UnA válasza szupermacs (#42) üzenetére


UnA
Korrektor

Azért egy valódi felhasználói tartósteszt sokkal többet ér, mint egy mobilarénás cikk. ;)

(#44) CoroStar86 válasza szupermacs (#42) üzenetére


CoroStar86
aktív tag

Először is négy oldal. Másodszor meg vannak emberek (pl. én), akik szeretnek minél több helyről érdeklődni egy adott témában. Szerintem elfér még ez a cikk a logouton... ;)

(#45) joghurt válasza szupermacs (#42) üzenetére


joghurt
addikt
LOGOUT blog

A MobilAréna tipikusan nem teszteli az úszást (kb. egynél láttam, hogy Alice ment egyet wellnessezni, de az csak "úszás", nem úszás volt). Számomra pedig ez az egyetlen, ami érdekelt volna.

A többi funkcióról hasznosnak láttam megosztani, hogy a marketing anyagok szerint mindent is tud, a gyakorlatban pedig kb. semmire sem használható.

A tej élet, erő, egészség.

(#46) SyMbioTe válasza dabadab (#39) üzenetére


SyMbioTe
Ármester

Az 5 12k, a 4 az meg 7-8-9k. Ennél hova legyen olcsóbb?

Alkalmas erre, csak nem olyan szinten, mint ahogy elvárjátok. Tud mérni, csak kb. annyit ér, mint amennyibe kerül. Arra jó, hogy az egyszerű felhasználó érdeklődését felkeltse, kipróbálja, hogy neki szüksége van-e erre. (nyilván, hogy leáll a mérés, mert birizgálja a pulcsi / kabát, az nem elfogadható)

CoroStar86
Akkor neked valóban rossz biznisz volt. :D
Nekem pont ezek az extrák voltak az elsődlegesek, a fitnesz funkciók másodlagosak.

„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”

(#47) HDR123


HDR123
tag

Viszont akinek nem zavarja a párját, ha az éjszakai forgolódásban időről-időre belevilágít a fejébe....

Szóval nem sikerült beállítani, hogy estére automatikusan vegye vissza a fényerőt.

Nem értek egyet a review-al. Nekem 4-esem van több mint egy 1 éve, valamint páromnak is. Szerintünk best-buy.

(#48) joghurt válasza HDR123 (#47) üzenetére


joghurt
addikt
LOGOUT blog

De, be van állítva a fényerő visszavétele. Attól még a feleségem zavarja.

Spoiler alert: A Galaxy Fit 2-nek van annyi esze, hogy alvó módban letiltja a kézmozdulatra történő kijelző-bekapcsolást.

A tej élet, erő, egészség.

(#49) HDR123 válasza joghurt (#48) üzenetére


HDR123
tag

Kézmozdulatra mi nem használjuk. Csak akkor viágít ha megnyomom. Estére az 5 fokozatból csak 1-es értéken van.

(#50) akaido


akaido
addikt

"5-ös levegő + tenyérellenállás" very hard, respect.

Nekem Band 3 pro GPS-em van, az sem tökéletes úszáshoz: méri a megtett távot, ha az uszoda hosszát beállítom, de alig áll le ha befejeztem, így csak szalad az idő tovább pedig már rég a parton hajszolom az oxigén molekulákat.

Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.